mizantropka_20 10.05.23, 17:25 Ja powoli wywieszam białą flagę. Używałam ściereczek, czyścików, płynu do naczyń i co? Łatwo się domyślić, po solidnym czyszczeniu po 30 minutach mogę zacząć od nowa😒 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suki-z-godzin Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:38 używam pociętej ścierki z mikrofibry, takiej do mycia okien. jadę na sucho, i jest to praca bez dna. mam wrażenie że to już sam mój wzrok powoduje upieprzenie okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:46 Właśnie to główny powód zmiany okularów na soczewki kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:55 Ja z powodu upośledzenia manualnego nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:01 Ale to tak na poważnie? Na początku GTX miałam duże problemy z nałożeniem, ile namarnowalam to wolę nie liczyć. Teraz zakładam automatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:14 Poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:26 To nie rozwiązuje problemu ze słonecznymi Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 11.05.23, 00:56 Mniej sie brudza. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:51 Wypróbowałam wszystko, na co się natknęłam i to samo. Tyle, że u mnie to już chyba po kwadransie robią się usyfione. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:54 Mnie okulista powiedział, że zakres usyfienia szkieł jest wprost proporcjonalny do długości rzęs. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:08 mizantropka_20 napisała: > Mnie okulista powiedział, że zakres usyfienia szkieł jest wprost proporcjonaln > y do długości rzęs. > zawsze jakiś plus 🤡 szkoda tylko, że jeszcze się z wierzchu brudzą Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 20:20 Mam długie rzęsy, ale żeby mi aż po szkłach szorowaly... Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 20:52 A ja nie mogę używać tuszu wydłużającego rzęsy, bo mi brudzą szkła! Oraz najgorzej i tak jest, jak już posmaruję twarz na noc i chciałabym coś poczytać - momentalnie są uciapane ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:57 Czy masz progresy czy takie, że ściągasz regularnie żeby np. coś bliżej zobaczyć albo jeszcze nie daj borze sobie nad czoło przesuwasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:15 Mam progresy Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 17:59 Męża, który mi czyści Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:08 - Czym czyścisz okulary? - Mężem. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 11.05.23, 06:09 daniela34 napisała: > - Czym czyścisz okulary? > - Mężem. > 😁 😂 przyznam szczerze że ja często te Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:08 Kazał dopisać, że używa chusteczek Clear View z Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:17 Również kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:10 Ale tych chusteczek to nie można używać w przypadku okularów z filtrem pochłaniającym światło niebieskie. Tak mi powiedziała pani optyk. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:16 Tak żadnych chusteczek, zwykłych ręczników itp. Tworzą się mikro rysy i ścierają powłoki. Woda też nie powinna być za gorąca. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:16 Istnieje możliwość wypożyczenia? Może być odpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:26 Tak, ale będzie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:30 Zabrzmiało srogo, ale gra warta świeczki Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:08 To co ty z tymi okularami robisz, że tak się szybko brudzą?? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:18 Po prostu nad nimi nie panuję, złośliwość rzeczy martwych, wiesz jak jest😒 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 18:47 Ściereczki nasaczane dziwnymi substancjami usuwają warstwę ochronna ze szkieł i przyspieszają brudzenie. Mam super-duper szkła ułatwiające czyszczenie, myję płynem do naczyń, starcza na 12h. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia_tygrysia Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:00 Myjka ultradźwiękowa. Wybitnie skuteczna, ale niepraktyczna, używam w tym celu teraz na poł roku. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:02 Przyciąć rzęsy? 🤣 A na poważnie - nie wiem, sama non stop walczę (co niestety szybciej niszczy szkła). Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:05 U mnie najlepiej sprawdza się zwykły płyn do naczyń. To tip od dobrego okulisty. Mam wrażenie, że też wolniej się brudzą, kiedy myję je płynem. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:08 Chętnie się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:09 Myję ciepłą wodą i mydłem w płynie, wycieram zwykłym ręcznikiem. Wystarczy na kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 19:28 Płyn do naczyń, tak podpowiedział optyk z zakładu, w którym robimy z mężem okulary i to naprawdę działa. A brudzą mi się okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 20:10 mam wrazenie, ze to zalezy od jakosci szkiel. Moje poprzednie okulary malo sie brudzily a obecne ciagle sa jakies upackane, ale to byl tani optyk, ta to oprawki mial idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 21:16 Moje szkła tanie nie były, oprawki tak Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 21:24 Cieszę sie, ze nie jestem sama z tym problemem, myślałam, że tylko ja tak mam! Okulary mogłabym myć co chwilę. Jak dotąd najlepiej sprawdzało się mydło i ręcznik, spróbuję rady z płynem do mycia naczyń, brzmi dobrze. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 21:31 Zrobiłam sobie teraz ostatnio z jakimiś super powłokami i faktycznie nie brudzą się tak bardzo. Jak nie macam palcami i nie maluję rzęs (a maluję tylko jak mi się bardzo chce, czyli rzadko) to wystarczy umyć co parę dni. Myję wodą i mydłem w płynie albo płynem do mycia naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 10.05.23, 22:00 Mnie też proponowano z jakimiś powłokami, ale jak wyznałam, że nie prowadzę auta, to stwierdzono, że szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Macie jakieś sposoby na czyste okulary? 11.05.23, 06:18 Najlepszy środek jaki miałam i mam to ten: optyka.soft99.eu/czyszczenie/6-shampoo-minty-berry.html?gclid=CjwKCAjwge2iBhBBEiwAfXDBR-c-BnFaTzV1cDBUDPt9-YmPqys_rwKH02LtGd3GvR2HrE0gDnaKOBoCCKsQAvD_BwE Psikam, rozprowadzam palcami, spłukuję wodą i delikatnie osuszam. Początkowo nie byłam przekonana do jego skuteczności, ale zmieniłam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś