Dodaj do ulubionych

dzihad sandałowy - co nowego u was

11.05.23, 11:29
ja mam dwa nowe nabytki
wczoraj przyszly
na ciepło
www.zara.com/pl/pl/skorzane-sandały-na-szerokim-obcasie-p12304110.html?v1=258728131
i na zimno
www.zara.com/pl/pl/botki-z-dwoiny-na-obcasie-w-stylu-kowbojskim-p12109110.html?v1=225700910
poki co, jeszcze zimno, polowa maja a klimat sie ni cholery nie ociepla
czekam na wasze typy i idę po popcorn wink
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 11:39
      O mamuniu, moda naprawdę zatoczyla koło - identiko sandały miałam w 1993 😀
      Jestem bliska kupienia sobie raczej botków z linku 2, ostatnio zmarzlam w rajtach 60 den do sukienki i trencza, a zaraz polowa maja 🤦‍♀️ Normalnie czuję się jak w latach 80. ubieglego stulecia, też była taka pogoda wiosną, że bez sweterków, płaszczyków, kurtek i zakrytych butów nie podchodź...
      • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 11:42
        😀😀😀 Ja chodzę w klapkach, sukienkach - No, w trakcie majówki miałam na sobie bluzę 😀 Buty jak z linku 2. zakładam, ale jako element stylowki do dzianinowej spódnicy 😳 Jak pięknie ludzie sie różnią (i zapewne regiony).
        • kk345 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:03
          I w tych klapkach pomykasz,kiedy jest 12 stopni? Wiem, wiem, ematki nawet w mróz nie zakładają skarpet big_grin
          • jakis.login Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:12
            kk345 napisała:

> I w tych klapkach pomykasz,kiedy jest 12 stopni? Wiem, wiem, ematki nawet w mró
            > z nie zakładają skarpet big_grin

To pewnie kwestia stylu życia, potrafię sobie wyobrazić, że inaczej ubiera się osoba, która wychodzi z domu w południe na godzinkę albo przemieszcza się wyłącznie autem, od tej, która o piątej rano dygocze na przystanku smile
            • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:16
              To ja jestem tym człowiekiem, który poza niedyspozycja w ostatnich tygodniach (wiec spacery trwały TYLKO 2-3 h) spędza na dworze z dziećmi kupe czasu.

Wiec to tylko kwestia osobnicza. Wpisałam sie pod postem iwoniaw, bo w sumie współczuje, ze marznie (ale moze ma inna pogodę niż u nas), podczas gdy ja pomykam w tych klapkach i mi ciepło.
          • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:13
            Nie wiem ile jest stopni, moze 12 a moze 14, ludzi w krótkich spodenkach i koszulkach z krótkim rękawem widziałam juz dobry miesiąc temu. W klapkach tez. No i ja chodzę po kilka h dziennie. tongue_out A nie do auta i z auta lub kawałek rano z i do pracy. tongue_out
            Fakt, nie zakładam skarpet w mroz - nosze emu. Poza tym straszne mamy mrozy, trwające miesiącami, normalnie Syberia! Skarpety zakładam właściwie tylko do sneakersow, do sztybletow czy kowbojek - nie.
            • kk345 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:32
              thank_you napisała:

> Nie wiem ile jest stopni, moze 12 a moze 14, ludzi w krótkich spodenkach i kosz
              > ulkach z krótkim rękawem widziałam juz dobry miesiąc temu. W klapkach tez. No i
              > ja chodzę po kilka h dziennie. tongue_out A nie do auta i z auta lub kawałek rano z i
              > do pracy. tongue_out
              > Fakt, nie zakładam skarpet w mroz - nosze emu. Poza tym straszne mamy mrozy, tr
              > wające miesiącami, normalnie Syberia! Skarpety zakładam właściwie tylko do snea
              > kersow, do sztybletow czy kowbojek - nie.

Rasowa ematka...
              • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:45
                Chyba ty - dziwiaca sie, ze każdy ma inaczej. Dobrze, ze tu jestes to sie przyzwyczaisz. smile
              • lauren6 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 13:35
                > Rasowa ematka..

Zastanawiam się kto kupuje klapki np z futrem jenota, skoro to tak strasznie grzeje stopy. No i wyszło, że jematka, aby pomykać po placu zabaw w papuciach przy 12 stopniach.
                • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 13:41
                  Tak, mamy dzis 12 stopni 😂 I wczoraj tez! A jednak ktoś Wczoraj zmarzł i chce kupić rajstopy 60 den a inna osoba chodzi w klapkach. Szok, nie moze byc, wszystko ujednolicić, odczuwanie temperatury - także.

P.S. Klapki z jenota zostawiam mamusiom z Cybexami. smile
          • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:59
            Ja też w zimie bez skarpet pomykam, tak do 5 stopni na plusie chodzę w lekkich sneakersach czy balerinach. A 12 to już upał jak na buty (u góry za to nie wiedzieć czemu marznę).
            • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:07
              Ojej ojej, nie chwal sie, pewnie nosisz klapeczki z futerkiem. tongue_out

Tez tak mam - na grzbiecie płaszcz a po kostkach najlepiej zeby wiatr smagal. O ile nie są to syberyjskie mrozy, to mam idealny komfort termiczny. smile
      • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:48
        iwoniaw napisała:

> O mamuniu, moda naprawdę zatoczyla koło - identiko sandały miałam w 1993 😀
        > Jestem bliska kupienia sobie raczej botków z linku 2, ostatnio zmarzlam w rajta
        > ch 60 den do sukienki i trencza, a zaraz polowa maja 🤦‍♀️ Normalnie czuję się
        > jak w latach 80. ubieglego stulecia, też była taka pogoda wiosną, że bez swete
        > rków, płaszczyków, kurtek i zakrytych butów nie podchodź...

no wlasnie ja odwaznie w ubieglym tygodniu wskoczylam w sandalki
        a dzis jednak kozaczki big_grin
        • daniela34 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 13:09
          To u mnie odwrotnie. Bardzo zimno było w weekend i poniedziałek a dziś już sandały byłyby akurat. Jest 20 stopni
        • iwoniaw Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:21

> no wlasnie ja odwaznie w ubieglym tygodniu wskoczylam w sandalki
          > a dzis jednak kozaczki big_grin

Ja to się boję schować głębiej puchowkę, bo jak to zrobilam w okolicy świąt wielkanocnych, to zaczął walić śnieg z deszczem. Więc na razie wisi w szafie przedpokojowej celem sprowkokowania solidnego ocieplenia 😉
          Teraz to w sumie cieplo jest, ale rano bylo 6 stopni, no jak tu stopy w sandałki kłaść?
    • borsuczyca.klusek Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 11:45
      Chętnie kupiłabym nowe sandały, ale żadnych fajnych nigdzie nie widziałam 😒
      • mae224 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:26
        Czekam na podpowiedzi, potrzebuję takich na lekkim obcasie.
    • babsee Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 11:46
      NIe lubie sandałków ale w tym roku postanowiłam sie przemóc-zamówiłam 7 par..i nic,albo gniotą, albo spadają, albo odstają z każdej strony. Z ulga odesłałam i zamówiłam klapeczki smile
      Granatowe:
      www.venezia.pl/klapki-na-koturnie-ines1-crosta-blu
      Uwielbiam je, mam juz 3 pary-czarne, rozowe i szare teraz sa granatowe do kolekcji
      i klasyka czyli czarne:
      www.venezia.pl/czarne-klapki-damskie-p334140-black

a że wczoraj mialam padicure hybrydowe to moje stópki prezentuja sie w klapeczkach elegancko !szkoda tylko, ze tak zimno....
      • kk345 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:02
        >zamówiłam klapeczki smile
        Granatowe:
        www.venezia.pl/klapki-na-koturnie-ines1-crosta-blu

Kiedy czytam "klapeczki" zdecydowanie nie spodziewam się takich, jak w linku big_grin
        Klapeczki to coś delikatnego big_grin
      • konsta-is-me Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:05
        Te pierwsze wygodne są ?
        Podobają mi się, zamowilabym ale boje się że mnie obetra, nadają się na co dzień ?
        • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:45
          konsta-is-me napisała:

> Te pierwsze wygodne są ?
          > Podobają mi się, zamowilabym ale boje się że mnie obetra, nadają się na co dzie
          > ń ?

ciezko powiedziec, obcas jest wygodnym stabilny
          pietki trzymaja sie dobrze
          ten pasek nad palcami wypada w troche dzizwnym miejscu - nieco nizej niz standardowy but w polowie
          troche nad palcami
          czyli w tym dosc szerokim miejscy stopy
          jest dosc ciasny i nieelastyczny - skora, bez zadnej gumki
          ja mam stope dluga -39 i dosc smukla, wiec mi leza dobrze i nie ciasna
          w przypadku nieco szerszej - mysle ze moglby byc problem

• kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:50
            natomiast faktycznie - sa dosc efektowne
            daja taki efekt wydluzonej stopy i minialistyczny charakter
            wypielegnowana stopa wyglada w nich swietnie
          • konsta-is-me Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:53
            Ja mam wąska stopę ,akurat o to się nie martwię, ale prawie wszystkie letnie sandały mnie obcierają albo na palcach albo na podeszwie, nawet polecane tu Riekiery.
        • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 13:00
          Moja mama ma tych klapek x par, co rok dokupuje w nowym kolorze i chodzi w nich jak tylko sezon sie zacznie. Pozajakimiś okazjami wymagającymi innego obuwia zakłada tylko te. Mówi, ze są turbo wygodne. smile
          • konsta-is-me Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 18:01
            No nie, znowu mnie kusicie 😆
      • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:31
        Fajne te z podeszwą na korku.
    • 35wcieniu Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 11:57
      Nic, próbowałam się przekonać do adidasów ale nie znalazłam żadnych ładnych, wygodnych i w akceptowalnej cenie. Nie należę do tych, którzy uważają że to pasuje do wszystkiego więc w koncu uznałam że tyle lat żyłam bez to i dalej mogę. Więc w tym roku jeszcze nic nie kupiłam i się nie zanosi bo inne buty mam z poprzednich lat.
    • bazia_morska Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:05
      Te mi się podobają, ale zanim podejmę decyzję to już będzie jesień. Dumam nad kobaltowymi.
    • asfiksja Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:30
      Jakie sandały? Ja sobie dopiero co kupiłam kowbojki (mjus).
      • 35wcieniu Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:59
        Ja już widziałam pierwszego osobnika w sandałach, ale miał do nich prawilnie skarpety, więc chyba sytuacja "jedna jaskółka wiosny nie czyni". big_grin
        • szarmszejk123 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:53
          U mnie w klapkach i skarpetach popylaja cały rok , w śniegu też chodzili :p
    • primula.alpicola Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 12:56
      Drugie fajne.
      Ja poszukuję ładnych sandałów na espadrylowej koturnie i niestety znaleźć nie mogę.
    • 18lipcowa3 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 13:07
      pierwsze śliczne i budowa bardzo w moim typie
      ale ja nieobcasowa jestem
    • daniela34 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 13:18
      4 pary sandałów na wysokich obcasach i dwie pary na plaskich wystarczą mi w zupełności. Pogoda dotąd była na tyle słaba, że dzis dopiero chyba trzeci raz mam mokasyny kupione bodajże w lutym. Płaskie bo do samochodu, ale już zmienione na szpilki
      • gama2003 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:06
        Dziś chodzilam w takich samych tylko butelkowych 😀.
        Skąd masz fuksjowate ?

A w temacie wątku, zakładam kaganiec na zakupy, zrobiłam porzadki w szafie ciuchowej i szafie butowej i wyszło mi, że mam ciuchów dla 3 bab. W tym z metkami. Wszystko się nadaje do noszenia i niewywalalne.
        Odwyk !

Tylko plecaczek jest mi potrzebny lekki kolorowy. Pakowny, miękki, sporawy.
        I niczego więcej nie kupuję.
        • szmytka1 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:08
          TK maxx do wyboru, do koloru 😁
        • daniela34 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:32
          Ja akurat z ccc. Marka Sergio Bardi. Mieli piękne kolory
          • szmytka1 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 18:20
            Niestety mam złe zdanie o tej marce, bo kupilam meskie buty nastolatkowi i się rozlazło po 3 miesiącach chodzenia po pół godziny dziennie
            Może pechowo trafiłam, albo damskie będą lepsze
            • daniela34 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 18:48
              Może. Jako się rzekło - mialam do tej pory 3x i to na trasie: mieszkanie - samochód i samochód- mieszkanie, no i w samochodzie, więc trudno mi ocenić trwałość 🙂
    • szmytka1 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:09
      Kupiłam sobie mokasyny i baleriny takie bardziej sportowe. Obie pary granatowe.
    • aqua48 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:26
      Botki całkiem fajne, choć wygoda butów z Zary dla mnie jest, hmm wątpliwa, zalinkowanym sandałom natomiast mówię zdecydowane NIE!
      Ja dzisiaj nabyłam różowy pikowany bezrękawnik na te majowe upały smile i beżowe Riekery, przewygodne. Nie mogę wkleić linka bo pyskuje że spam.
      Półbuty 52520-62 Beige
      • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:31
        dlaczegóż ach dlaczegóż mówisz NIE moim sandałĄ? wink
        • aqua48 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:47
          kotejka napisała:

> dlaczegóż ach dlaczegóż mówisz NIE moim sandałĄ? wink

Bo mówią do mnie - jesteśmy staaaare i brzyyyydkieee. W sam raz na kacze stópki. A jeśli nie masz kaczych stópek, to je chętnie zrobią.
          • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:54
            big_grin
          • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:57
            do mnie tak nie mówią smile
            • aqua48 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:37
              kotejka napisała:

> do mnie tak nie mówią smile

Bo je zatkało że je kupiłaś...
              • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:08
                Fakt, że to taki but jak zupa nic. On stopy nie robi, to stopa go robi
                Jak ktoś ma kacza stopkę, bezlitośnie to wyeksponuje
                Ja - powi m nieskromnie - mam cudowne stopy 😂
                Żaden but i'm modowej krzywdy nie zrobi
                Stąd - nigdy by mi twoje skojarzenie do głowy nie przyszło
                Dlatego ja nie mówię im nie
                Z haluksem stopnym pracowniczym szukałabym czegoś innego
                W maciejce może
    • majenkirr Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 14:57
      Takie sobie właśnie kupiłam po domu i zagrodzie 😊
      • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:01
        gdzies je widzialam
        jak szukalam pod haslem mule
        w asosie chyba
        wygladaja na bosko wygodne
        • majenkirr Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:04
          Super wygodne!
      • konsta-is-me Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:51
        Mam takie i wygodne, co obcierają mi palce u stop.
    • brenda_bee Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:15
      Miałam kupić zwykłe, proste i nie z Maciejki a kupiłam takie z Maciejki😁😁
      • aqua48 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:38
        Fajne, tylko pejcza brak.
        Maciejka zmieniła numerację i nie mogę teraz u nich nic dobrać.
      • szarmszejk123 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:51
        Fajne!
    • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 15:54
      Ja kupiłam takie. Tylko nie mam w nich gdzie chodzić bo rzadko chodzę na obcasach ale strasznie mi się spodobały.
      • kotejka Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:03
        Odważne smile
      • szarmszejk123 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:05
        Fajne, ale aż czuje jak te paseczki, zwłaszcza przy palcach,obgryzają mi stopy :p
        • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:11
          Akurat pod tym względem są bardzo wygodne, nic nie obciera (a mam super wrażliwe stopy). Jedyne co dla mnie jest wyzwaniem to obcas, rzadko chodzę na wysokich i nogi mi się w wysokich męczą.
        • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:06
          Moje stopy obcierają nawet nowe Emu lub założone po kilku miesiącach nieużywania smile Te w żaden sposób nie odstają in minus smile
      • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:04
        Ja mam te czarne 🥹 Ale model sprzed kilku lat, kupiony zimą, za 5 stówek wink
        • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:05
          Ty masz chyba takie same ale na tym niższym obcasie?
          • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:07
            Tak, niższe też mam, są bardzo wygodne. Ale tym razem chciałam coś na (letni) wieczór.
        • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:07
          Czarne wysokie czy czarne niskie?
          • thank_you Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 17:44
            Dokładnie ten model. Myślałam tez o tych Nude ale one nie korespondują z odcieniem mojej skory, gdy mam opalone nogi (a opalam sie na myśl o sloncu).
    • taje Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 16:39
      Pierwsze świetnie wyglądają na modelce (kolorystycznie też) - myślę, że będą ładnie wyglądać na długiej wąskiej stopie. Ale czy ten sandał dobrze się trzyma na nodze? Ja mam jakieś felerne stopy bo mi zawsze tego typu paski spadają z pięty.

Kowbojki też fajne - aż się chyba przejdę do Zary.
    • ritual2019 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 18:38
      Kupilam te
      www.next.co.uk/style/st213281/c67492#c67492
      I te
      www.next.co.uk/style/ls353676/q33648#q33648

Mam mnostwo butow w tym sandalow w roznych kolorach ale i tak nie moge sie oprzec.
      • szarmszejk123 Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 12.05.23, 07:49
        Ładne obie pary.
    • ga-ti Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 23:43
      Miałam takie tylko srebrne, lat temu dwadzieścia kilka smile Przykro mi, ale mnie się nie podobają.
      Za to kowbojki całkiem fajne, moją stopę rozmiar 40 zrobiłyby bardzo długą, ale ogólnie są ok.
      • ga-ti Re: dzihad sandałowy - co nowego u was 11.05.23, 23:46
        A sobie sandały kupiłam jesienią na wyprzedaży w deichmannie, spodobały mi się, ale w tym roku jeszcze ich nie zakładałam, za zimno i o pięty muszę zadbać wink Chodzę w trampkach i wygodnych choć nie wizualnych butach z riekera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka