Dodaj do ulubionych

Smażenie i gotowanie późnym wieczorem?

11.05.23, 22:30
Sąsiad. 22-23 jego ulubiona pora na pichcenie i smażenie. A w moim mieszkaniu smród nie do wytrzymania, a ja chcę iść spać. Otworzyłam okna na przestrzał- trochę pomogło. Tolerowałybyście?
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:32
      Jakim sposobem ty czujesz zapach jedzenia sasiada?
      • clara.burgund Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:34
        ritual2019 napisał(a):

> Jakim sposobem ty czujesz zapach jedzenia sasiada?

Normalnie, idzie jakoś rurami czy przez wentylację.
        • inny.kwiatek Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 03:22
          Zgłoś w administracji problemy z wentylacją, coś macie źle zrobione.
          • szmytka1 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 11:28
            Ale naiwne piwrniczenie. Ja zgłosiłam. Przyszedł.kominiarz czy.ktos tam inny z uprawnieniami.do.przegladu wentylacji. Pokiwał głową i stwierdził, że wada konstrukcyjna. Budowlańcy.zle.podlaczyli przewody,.każde mieszkanie.powinno.miec swój, a nie.ma i co on.moze, nic nie może, nie zburzy.przewodow.i.nie.ppstawimod nowa.
      • shellyanna Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:55
        Normalnym sposobem. Jak wchodze na klatkę do mamy, to wiem kto co ma na obiad smile
        Zreszta nawet w szeregowce czułam co piekł sąsiad. Może nie w mieszkaniu, ale na korytarzu już jak najbardziej. W blokach masz szyb, który leci przez cały pion.
        • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:15
          W nowych blokach nic nie czuć, jest lepsza wentylacja, ale w wielkiej płycie pamietam te zapachy obiadów sąsiadów
          🥲
          • szmytka1 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 14:37
            Moj blok jest nowy, w sensie nie.z wielkiejmplyty. W poprzednich 3 mieszkaniach z płyty nic nie bylo czuc, w.w tym nie dość że te oszalale kominy wdmuchują.mi wszystkie smrody z niższych pięter, to jeszcze słychać o czym sąsiedzi zza ściany gadają 😆
            • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 14:40
              U kumpla sąsiedzi sobie pomontowali okapy krowy o zbyt wielkiej mocy (zakazane wg instrukcji mieszkań) i tez mu smrodziły i dostali od wspólnoty nakaz usunięcia tych sprzętów.
              • szmytka1 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 14:43
                I te okapy emitują do mnie dym z ich fajek? 😆 pala skurwysyny w kiblach i wybiją u mnie moimi przewodami
                • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 14:46
                  Niektórzy przecież palą faje nad kuchenka z odpalonym okapem na max 🤢
                  • szmytka1 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 16:26
                    Nie znałam takiego zwyczaju, xnam tylko.palaczy kiblowych
        • inny.kwiatek Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 03:23
          Przy prawidłowej wentylacji nic w mieszkaniu nie czuć.
    • pepsi.only Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:34
      Serio?! Ojp 🤣!
    • primula.alpicola Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:35
      A zachęcająco pachnie?
      Poszłabym do niego i poprosiła o nakarmienie🤪
    • mania_222 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:38
      Ja lubię gotować i smażyć późnym wieczorem i w nocy, ale mieszkam na poddaszu i raczej zapachy nie spływają do sąsiadów.
    • angazetka Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:42
      Na szczęście nie mam węchu.
      A na serio: no Chryste Panie, kiedy ma gotować, w godzinach pracy?
      • kachaa17 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:47
        Może gotować po pracy a przed nocą. Jest trochę możliwości.
        • waleria_bb Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:52
          Wiesz, że niektórzy tak późno kończą pracę? 21-22 i co mają robić, iść spać z pustym brzuchem, bo ktoś jest przewrażliwiony? Hałasy typu blendowanie, mikser, zgadzam się, przesada. Jednak tu chodzi tylko o zapach.
          • kachaa17 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:22
            Odpowiadałam na wpis angazetki: a kiedy mają smażyć. Napisała to tak jakby gotowanie i smażenie o 22-23 w nocy było takie oczywiste i powszechne.
            • angazetka Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:34
              Spokojnie jestem sobie w stanie wyobrazić ludzi, którzy albo kończą pracę o 20, albo np. po pracy zajmują się dziećmi i gotują dopiero wtedy, kiedy te śpią. Mnie to nie dziwi.
        • ggrr.ruu Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:52
          Albo nie można, bo pracę kończy się późnym wieczorem. Do mnie sąsiad miał pretensje, że chcę się umyć po pracy, bo mu hałasuje. O ile rozumiem, że to może przeszkadzać, to pretensje do tych co tak blok zbudowali, wymaganie żebym się nie myła było absurdalne
        • tokyocat Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:53
          Jest u siebie, robi co chce. Norma.
          • mallard Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 10:04
            tokyocat napisał(a):

> Jest u siebie, robi co chce. Norma.

Oby tylko nie zechciał grać na perkusji o drugiej w nocy...
        • kaki11 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:02
          No jeśli pracuje w standardowych biurowych godzinach to tak. Ale dużo jest jednak ludzi, dla których po pracy to właśnie jest 22.
          • clara.burgund Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:21
            kaki11 napisał(a):

> No jeśli pracuje w standardowych biurowych godzinach to tak. Ale dużo jest jedn
            > ak ludzi, dla których po pracy to właśnie jest 22.

On pracuje w jakiejś korpo do 17, żona uczy w szkole- max 15 jest w domu. Więc nie wiem czemu to pichcenie po nocach. Szczególnie, że smażą najczęśćiej ryby, a ja nienawidzę smażonej ryby i ten zapach mnie odrzuca.
            Zresztą dziś dostałam okres, generalnie jestem cała obolała, mdli mnie i jeszcze ten smród.
            Ale już wywietrzone.
            • berdebul Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:34
              Jedzą późno kolację, albo robią lunchboxy na następny dzień, lub obiady dla bombelka.
              • clara.burgund Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:49
                berdebul napisała:

> Jedzą późno kolację, albo robią lunchboxy na następny dzień, lub obiady dla bom
                > belka.

Nie mają dzieci, a jedzenie kolacji o 23 jest niezdrowetongue_out
                • arthwen Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 08:59
                  Ale to już raczej nie twój problem, że niezdrowe? Samym zapachem się przecież nie najesz, nawet jeśli to o 23 wink
            • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:36
              Biedny facet to ofiara twojego pms. Idź z nim pogadaj i zobaczysz co powie
            • jednoraz0w0 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:12
              Może żona po pracy w szkole dorabia korepetycjami i ma uczniów do wieczora.
              • nanuk24.0 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:37
                W sumie to nikogo nie powinno obchodzić o której wracają i o której maja czas gotować, bo to nie ma znaczenia w sprawie.
                Mogą cały dzień w domu siedzieć i mieć prawo popichcic w kuchni o godzinie im pasującej.
            • atenette Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 06:57
              O ludzie to, że ktoś kończy o 15 czy 17 zupełnie nic nie znaczy. Ty nie wychodzisz nigdzie po pracy z domu? My mamy tylko 1 dzień w tygodniu kiedy po pracy nie wychodzimy, a pozostałe zarówno dzieciaki jak i my mamy różne zajęcia i nie ma nas w domu do wieczora. Wpadamy do domu, jemy obiad i za chwile lecimy na zajęcia. Naturalne jest zatem, że gotujemy wieczorem, bo kiedy to mamy robić? Całe szczęście mieszkamy w domu wolnostojącym, więc nikomu zapachy nie przeszkadzają.
    • ggrr.ruu Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:43
      A co możesz poza tolerowaniem? Halo, policja, zgłaszam nielegalne kotlety, sąsiad żre w nocy
      • malia Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:46
        Ona mogłaby się przeprowadzić i zamieszkać obok mnie. To by mnie mogło uchronić przed wieczorowymi napadami głodu, ze strachu bym nie jadła.
        Ale wieczorami też gotuję
      • ichi51e Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 10:16
        Już wyżej padło „jedzenie po 23 niezdrowe” sąsiad tam popełnia samobójstwo na raty a wy psiarnia gdzie?
        • m_incubo Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 12:15
          Ale nie wiadomo czy on je po 23.00, może tylko gotuje - na następny dzień smile
    • kachaa17 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:46
      U mnie jak zapach jedzenia sąsiada wchodził mi do mieszkania to okazało się, że sąsiad był podpięty do mego kanału wentylacyjnego. Więc może masz jakiś problem w wentylacją. Ja nawet nie wiedziałam, że tak nie powinno być ale przyszedł kiedyś gość sprawdzać wentylację i mi powiedział.
      • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:15
        Tez bym na to stawiała.
        Albo zamontował sobie zabroniony okap niezgodnie z instrukcja do mieszkania wink
        • mallard Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 10:09
          auksencja15 napisała:

> Albo zamontował sobie zabroniony okap niezgodnie z instrukcja do mieszkania wink

To jest bardzo prawdopodobna przyczyna, - wentylator okapu wdmuchuje smród do mieszkania wątkodawczyni.
          • ichi51e Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 10:17
            I ten problem należy zaadresować w administracji. „Cos jest nie tak z wentylacja proszę skontrolować.”
    • dwa_kubki_herbaty Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:47
      Poprosilabym o przeglad przewodów wentylacyjnych bo to nie jest normalne, kazde mieszkanie powinno miec swoje przewody kominowe/wentylacyjne, one się nie łaczą więc smród z kuchni sasiada tylko korytarzem może isć.
      Macie cos sp......
      • dwa_kubki_herbaty Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:53
        Serio sprawdź to, na to sa przepisy budowlane, do mieszkania przypisane sa minimum 2 kanały, jeden od łazienki drugi od kuchni.
        Nie wolno miec 2 niezaleznych mieszkan podpiętych do jednego kanału, to niezgodne z przepisami ppoz., jak spółdzielnia nie będzie chciała spr. to zrób tak tak radzily dxiewczyny w watku o wybijajacych gównach z kibla.
        A ty nie robilas remontu? Fachowcy nie wykuli dodatkowego otworu, bo tak jest u ciebie albo u sasiada.
        • barattolina Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:08
          Wyguglaj sobie w internetowch jak działa ciąg wsteczny na grawitacji zanim zaczniesz pisać o ppoźach.
          Poza tym, jeśli kanały są zgrupowane w jeden komin to przy wietrze jeden zasysa z drugiego. Wystarczy tez jak mieszkanie jest na ostatnim pietrze to nawet jakby wentylacja chciała to nie zadziała. No i jak najbardziej jeden kanał może obsługiwać kilka mieszkań - to jest wentylacja hybrydowa, wyciągowa wspomagana.

Także ten…

• clara.burgund Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:23
            Była sprawdzana, problem jak mi powiedziano- polega na tym, że mam bardzo szczelne okna. Poza tym ja to mieszkanie kupiłam z drugiej ręki z gotową zabudową kuchenną. Panowie, którzy ją montowali podobno wbili się do głównej wentylacji- tak mi przynajmniej wyjaśniano.
            • arthwen Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 09:00
              Czyli kupiłaś mieszkanie z uszkodzoną wentylacją, a teraz przeszkadza ci, że sąsiedzi gotują... Aha.
      • mania_222 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:38
        Nie jest tak.
        W blokach wentylacja jest wspólna, ale do jednego kanału przyłączone jest co drugie piętro (kuchnia).
        Z tego też powodu zabrania się stosowania wentylacji mechanicznej (wyciągu nad kuchenką), bo ona wymusza większe ciśnienie i zapachy od sąsiada niżej mogą wypłynąć u sąsiada 2 piętra wyżej.
        Wyobraź sobie 11-piętrowy blok + parter - ile kanałów musiałoby być? Nie buduje się kanału wentylacyjnego dla każdego mieszkania.
        • eriu Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:33
          To co realnie masz stosować w kuchni wtedy jak nie okap kuchenny?
          • kk345 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 01:07
            Pochłaniacz z filtrem węglowym a nie wyciąg mechaniczny
          • mania_222 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 02:20
            Otwierać okno lub liczyć na wentylację grawitacyjną (bez wentylatora z silnikiem). Może też być pochłaniacz z filtrem węglowym (bez wentylatora).
            Okap z wentylatorem dozwolony jest tylko wtedy, gdy jest osobny, przeznaczony do niego, kanał wentylacyjny, niezależny od wymaganej wentylacji grawitacyjnej, a takich nie robi się w budynkach wielorodzinnych, choć można w budownictwie indywidualnym.
          • inny.kwiatek Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 03:27
            Jest taki wynalazek jak okna.
            A poza tym pochłaniacze z filtrami.
        • kachaa17 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 07:36
          Nie weekend wszystkich blokach tak jest. Ja mieszkam w 3 piętrowym i każde mieszkanie ma własny kanał wentylacyjny.
          • kachaa17 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 07:37
            *Nie we wszystkich
          • mallard Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 10:23
            kachaa17 napisała:

> Ja mieszkam w 3 piętrowym i każde mieszkanie ma własny kanał wentylacyjny.

Też mieszkam w trzypiętrowym i jest tak samo, a dodatkowo, ponieważ budynek został zbudowany w 1963 roku, każda kuchnia ma jeszcze przewód kominowy, bo kiedy go oddawano, na wyposażeniu były kuchnie gazowo - węglowe. Dlatego mogłem sobie pozwolić na okap z mechanicznym wyciągiem.
    • jasnoklarowna Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:51
      Ja kocham gotować i jeść w nocy. Więc go rozumiem.
      I o ile nie hałasuje, nie możesz nic z tym zrobić poza sprawdzeniem wentylacji. Może wraca późno z pracy? Głodny spać nie pójdzie przecież, jesc musi.
    • nanuk24.0 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:52
      O jacie! To już we własnym mieszkaniu nie można sobie jedzenia przygotowac? Czy wam, ludzie, powietrze szkodzi?
    • maleficent6 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:52
      Nie, nie tolerowałabym sąsiada u mnie w kuchni. Powiedz mu, żeby poszedł gotować do siebie.
    • sandy_cheeks Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:57
      Uhm, sami czasem wieczorem smrodzimy, choć imo nie leci do sąsiadów. Z godzinę temu konkubin zjadał w garnku popcorn karmelowy. To dopiero smród, ale z braku laku wszamaliśmy większość pod Blankę 😂
    • mak_z_figa Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 22:58
      Coś nie tak z wentylacją? W pierwszej chwili pomyślałam, że te zapachy wchodzą przez okno. Ale skoro otwieranie okien pomaga, to raczej wentylacja nie działa poprawnie
      • kk345 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 01:08
        No napisała, ma szczelna puszkę w mieszkaniu i wyciąg wpięty w główny szyb. Ale to sąsiada się czepia 🤦
        • inny.kwiatek Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 03:27
          I jeszcze twierdzi, że ma prawidłowo sciana
    • borsuczyca.klusek Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:01
      Niedługo nawet pierdzieć nie będzie można we własnym domu 🙄
      • hanusinamama Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:16
        Tylko między 10-18
      • waleria_bb Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 01:16
        No taki głośny bąk może obudzić sąsiadów! Plusk kupy też...
        • borsuczyca.klusek Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 01:27
          Właśnie komu przeszkadzały sedesy z półeczką 😒
          • mallard Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 11:12
            borsuczyca.klusek napisała:

> Właśnie komu przeszkadzały sedesy z półeczką 😒

No właśnie! Tak se fajnie gunvo leżało na półeczce i waliło na całą chatę...
    • beaucouptrop Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:19
      He, he to ja podbijam stawkę. U mnie sąsiad na walnym zgromadzeniu wspólnoty zgłosił, że uprasza innych mieszkańców żeby jak gotują to zamykali drzwi do kuchni i otwierali okno w kuchni, bo mu śmierdzi oparami kuchennymi na klatce schodowej 😃 Już miałam powiedzieć, że u mnie się niestety nie da, bo wybilismy ścianę i nie ma drzwi w kuchni, ale się powstrzymalam, bo nie chciałam jatki.
      Prostym sposobem jest uszczelnienie drzwi wejściowych, ale on pewnie o tym nie wie. Natomiast nie przeszkadza mu to, że jak on ogląda tv to co najmniej pół kamienicy słyszy. Tak to niestety bywa jak się mieszka w budynku z innymi.
      • berdebul Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:36
        Jakich drzwi wejściowych? Wentylacja z klatki ma zasysać zapachy z mieszkania? To jak działa wentylacja i kto ją projektował?
        • snakelilith Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 08:47
          Przy nieszczelnych drzwiach domowe zapachy przechodzą na klatkę. Moja sąsiadka tak ma. Jak ma zapalone światło w przedpokoju, to widać to przez szparę. Jej to nie przeszkadza, dla mnie kosmos. My mamy ekstra szczelne, antywłamaniowe drzwi i to chroni mnie też przez zapachami, bo ta sąsiadka ze szparą nie produkuje wprawdzie często smordu, niespecjalnie chyba lubi gotować, ale trochę niżej jest jedna z obrzydliwym smakiem perfumowym i jak wychodzi z domu, to klatka śmierdzi czasem tym godzinami. Mamy na klatce duże okna, ale nawet te czasem nie pomagają, a przynajmniej wietrzenie trwa, bo te jej perfumy są wyjątkowo trwałe.
    • kaki11 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:19
      serioooo? już to gdzieś niedawno pisałam że zawsze dziwią mnie te wiecznie zdziwione wątki dotyczące tego, że sąsiedzi swoje domowe czynności wykonuję gdy mają na to czas, energię i widzą sens, a nie wtedy kiedy by czasem nie przeszkadzało ematkowej sąsiadce, której jak nie chodząca pralka to woda z prysznica lub smażony kotlet.
      Po za tym to obawiam się, że nie dość że nie masz za bardzo wyjścia innego niż tolerowanie, bo co z tym zrobisz? do administracji zgłosisz czy na policję że facet gotuje wieczorami? No i pewnie jest jakiś powód dla którego jego rytm dnia zakłada gotowanie akurat o 23. Nie wiem, chociażby praca w niebiurowych godzinach + inne zobowiązania/przyzwyczajenie życiowe, które też może mieć.
    • taje Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:20
      Nie ma zakazu jedzenia w nocy. Pretensje do budowlańców, że zapachy z jednego mieszkania noszą się do drugiego.
    • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:26
      Ja podbijam stawkę- sąsiadka emerytka z sąsiedniego bloku (!) zaczepiła mnie, ze psa wzięłam, a nie ma mnie w domu 8h i on szczeka całymi dniami ostatnio. Pies nie szczeka, ja od paru lat pracuje z domu, a dwa tyg byliśmy na wakacjach i pies był w innej lokalizacji. Oczywiście ton był roszczeniowy i arogancki. Powiedziałam jej co o tym myśle i teraz nas unika na szczęście smile
    • woman_in_love Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:27
      jeżeli gotuje prawilny, narodowy kapuśniak albo bigos albo schabowe to ok

pomyśl sobie gdyby to imigrant gotował curry albo pielmieni
    • novembre Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:29
      Ale to nie do sąsiada pretensje tylko do zarządcy. Sąsiad niech sobie gotuje co chce i kiedy chce.
    • mikams75 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:31
      dosc czesto gotuje poznym wieczorem, zazwyczaj sa to posilki na nastepny dzien, kiedy to nie mam mozliwosci/czasu na pichcenie. Szykuje tez obiad dla dziecka, odgrzewa w mikrofali w szkole.
      Ale u mnie jest swietna wentylacja.
    • berdebul Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 11.05.23, 23:37
      zamiast użerać się z sąsiadem trzeba zrobić przegląd wentylacji, bo to nie jest normalne.
    • a_julka Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:06
      Hmm... Właśnie zaczęłam piec sernik. Ciekawe czy zapach zwabi mi sąsiadów łasuchów.
    • iwles Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:08

W jaki sposób masz zamiar NIE tolerować?
      • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:09
        Może jakaś kontrę zrobić, smażyć kiełbasę z cebula na smalcu czy coś, od 22 do 6 nad ranem, nie namawiam, pokazuje opcje
        • taje Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:12
          Jaka kiełbasa, od razu flaczki albo kapusta!
          • auksencja15 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:14
            Jak są 4 palniki to można odpalać różne kombinacje. W dodatku z plodozmianem.
            Proponuje jeszcze brokuła/kalafior gotować, RYBĘ koniecznie smażyć, kapusta albo bigos, może być tez wątróbka z cebula albo gotowanie jakichś smrodliwych żołądków albo serc big_grin
            • trampkoss1 Re: Smażenie i gotowanie późnym wieczorem? 12.05.23, 00:28
              Jarmuż.
              Gotowany/pieczony jarmuż śmierdzi mokrym psem i starymi skarpetami.
              Powalająco ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka