Dodaj do ulubionych

Jakie badania jeszcze? Psychiatra?

11.05.23, 22:32
Syn znajomej, lat 8 ma problemy natury gastryczno-żołądkowej. A mianowicie biegunki i mocne wymioty.
Miał robione badania krwi, kału i USG. Lekarze w szpitalu nie widzą potrzeby zrobienia innych, dodatkowych badań (np gastroskopii), tylko zasugerowali, że ze względu na przeżycia to jemu raczej jest psychiatra potrzebny.

Dawno temu w jakimś wątku opisywałam, jak nie za fajnie pani się zachowała, jak mieszkała u nas z tym synem. Po jej wyprowadzce, kontakt ustał, skontaktowała się po jakichś 2-3 miesiącach, przeprosiła, wyjaśniła, z czego to wynikało i co oni przeszli. Ona działała na jakimś autopilocie, nie za bardzo nawet pamięta tamten okres. Od tego czasu pomagamy im co jakiś czas, zwłaszcza jak jest potrzeba większa pomoc, typu wyprawka do szkoły, ubrania / buty na zimę itp., zawiezienie do lekarza / szpitala.
Są z Irpienia, jak miasto było atakowane na początku wojny, to ona z tym synem 4 dni przesiedziała w korytarzu mieszkania i potem bunkrze, w pewnym momencie już nie mogła i tak jak stali, tak uciekli (czyli bez niczego, bo ona do PL przyjechała z torebką, a on z małym plecaczkiem i paroma resorakami). Jak uciekali, to do nich strzelano, na dworcu ktoś siłą próbował to dziecko z pociągu wyrzucić, żeby mieć miejsce, jechali 2 dni bez niczego.
Więc dzieciak przeszedł dużo, na pewno gdzieś to w psychice siedzi i może tak się mu ten stres objawia.

Szukamy zatem psychiatry dziecięcego, Górny Śląsk.
I może też podpowiedzi, co jeszcze można sprawdzić, zbadać, co to może być.
Obserwuj wątek
    • shellyanna Re: Jakie badania jeszcze? Psychiatra? 11.05.23, 22:57
      PTSD - jak dla mnie tylko psychiatra i porządny psycholog.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Jakie badania jeszcze? Psychiatra? 11.05.23, 23:11
      Może stres, ale w tym wieku lubi się alergia pokarmowa objawiać.
      Ja bym zrobiła testy skórne pokarmowe i wziewne, na wszelki wypadek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka