Dodaj do ulubionych

Wahania nastroju przy antykoncepcji hormonalnej?

12.05.23, 12:52
Kiedyś brałam pigułki - libido 0, ogólne rozdrażnienie, ciągły wk**w.
Teraz zaczęłam stosować plastry - już przy pierwszym ciągły wk**w, płaczliwość, złość, kłótnie z mężem, ogólna beznadzieja. (Czyli działają: zero bzykania = zero ciąży).

Czy to znaczy, że antykoncepcja hormonalna nie jest dla mnie? Któraś ma tak samo?
Obserwuj wątek
    • escott Re: Wahania nastroju przy antykoncepcji hormonaln 12.05.23, 15:29
      Wszystkie formy antykoncepcji hormonalnej zle mi robią, zwłaszcza na początku… Zdecydowanie za mało mówi się o tego typu skutkach ubocznych, które są dość powszechne. Z wiekiem zaczęłam tolerować trochę lepiej te formy, ale wkurza mnie to bagatelizowanie, kogo obchodzi jak kobiety się czują na tabsach, pewnie jakieś katotaliby wymyślają. No wiec tego akurat nie wymyślają.
    • aqua48 Re: Wahania nastroju przy antykoncepcji hormonaln 12.05.23, 20:38
      Mnie antykoncepcja hormonalna bardzo skutecznie likwidowała libido i wszelkie przyjemne odczucia. Wobec tego ja zlikwidowałam ten sposób antykoncepcji.
    • marta.graca Re: Wahania nastroju przy antykoncepcji hormonaln 12.05.23, 21:21
      U mnie też tak działały, beznadzieja. Po odstawieniu zupełnie inna jakość życia.
    • la_felicja Re: Wahania nastroju przy antykoncepcji hormonaln 12.05.23, 21:27
      Ja tak miałam na plastrach na początku - płaczliwość, wybuchowość, irracjonalność.
      Po kilku miesiącach przeszło, daj plastrom szansę. Plastry są super.

Tylko trzeba pamiętac, że nie zakaz gorących pryszniców/gorących kąpieli to nie dlatego, ze palster może się odkleić ,ale że może wchłonąć się zbyt dużo substancji aktywnych na raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka