Dodaj do ulubionych

Ciasto w airfryairze

12.05.23, 13:31
Dziwnie wygląda ten tytuł, ale nie mogłam się zdecydować jak to napisać 😂
Jak w tytule: robiłyście może? Na coś szczególnie zwrócić uwagę?
Bo na chłopską logikę powinno wyjść, zwłaszcza kruche, ale może o czymś nie wiem? Mam małego Tefala i właśnie takie małe ciasta byłyby super, bo bardzo lubię robić, ale nie ma kto jeść, a sama całej standardowej blachy nie zjem plus niedomaga mi trochę piekarnik (ale nie wymieniam, bo dzięki airfryer stał się kompletnie zbędny).
Podzielicie się pomysłami na ciasta? Ewentualnie na jakieś inne dania, które wyjątkowo się wam udają smile
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Ciasto w airfryairze 12.05.23, 13:33
      Nie pieke czesto ale ja mam Ninja 15-in-1 wiec airfryer to jedna z funkcji. Pieke w nim na funkcji bake. Funkcji airfryer nie uzywam do pieczenia
      • ritual2019 Re: Ciasto w airfryairze 12.05.23, 13:34
        W moim Ninja moge upiec kazde ciasto, w normalnej formie
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Ciasto w airfryairze 12.05.23, 13:36
        ritual2019 napisał(a):

> Nie pieke czesto ale ja mam Ninja 15-in-1 wiec airfryer to jedna z funkcji. Pie
        > ke w nim na funkcji bake. Funkcji airfryer nie uzywam do pieczenia

Ja mam najprostszego Tefala bez programów, tylko z ustawieniem temperatury i czasu. Wystarcza, ale właśnie nad ciastem się zastanawiam.
    • szarmszejk123 Re: Ciasto w airfryairze 12.05.23, 13:38
      Muffinki wychodzą to proste ciasto też powinno
    • lella_two Re: Ciasto w airfryairze 12.05.23, 13:42
      Jesteśmy tylko we dwoje, więc tortowniczka 12cm srednicy jest w sam raz👍 zwykle robię coś na szybko i na oko, mam wrażenie, że w air fryer zawsze wychodzi😎 Ostatnio na topie pokrojony surowy rabarbar zalany masą sernikową, czyli koglem moglem z twarogiem i odrobiną mąki lub proszkiem budyniowym. Super wychodzą też babeczki w foremkach silikonowych, wtedy nie grzejesz wyżej niż 180 stopni. Naprawdę da się ulepić sporo.
      • szarmszejk123 Re: Ciasto w airfryairze 12.05.23, 13:44
        Oo, to musi być dobre! Ale mi narobiłaś ochoty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka