Dodaj do ulubionych

Oboz młodzieżowy NIEtematczny

13.05.23, 13:31
Właśnie zostałam postawiona przed zadaniem znalezienia czegoś dla dwóch dziewczyn (14 lat). Skoro w tym roku mają rekrutację, to chyba sierpień wchodzi w grę? Sądziłam, że bardziej rozeznani rodzice drugiej dziewczyny mają coś na oku, ale nie - dzieci chciały same szukać ofert, co nie wydaje mi się dobrym pomysłem.

Będę wdzięczna za wszelkie rady. Obóz ma NIE być tematyczny, bo dzieci chcą mieć luz (czy to dobrze brzmi?). Oczywiście zależy mi, żeby to było zorganizowane przez odpowiedzialnych ludzi, sensownie. Możecie polecić jakieś firmy, które się tym zajmują? I w ogóle: na co uważać?
Obserwuj wątek
    • katriel Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 13.05.23, 21:23
      Skąd są dziewczyny? Kalendarze rekrutacji się trochę różnią między województwami, ale generalnie pod koniec lipca albo na początku sierpnia jest rekrutacja uzupełniająca (a potem teoretycznie już nic, ale gdyby się miały dziewczyny nigdzie nie dostać, to pewnie raczej akcja pt. poruszamy niebo i ziemię, żeby jednak miejsce znaleźć), tak że troszeczkę trzeba z tym terminem sierpniowym uważać. My na przykład zdecydowaliśmy się jechać właśnie w lipcu, zaraz po uzupełnianiu wniosków, tak żeby wrócić na termin dowiezienia oryginału świadectwa. Ale to sobie musisz lokalne daty posprawdzać.

O obozach nic nie wiem, bo moje dzieci jeżdżą albo z nami, albo z klubem szachowym, ale jest jedna firma obozowa, o której nawet ja słyszałam: Chris.
    • bruy-ere Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 13.05.23, 22:27
      Jest na FB grupa „Młodzieżowe obozy i kolonie” - zadaj tam dokładne pytanie, a organizatorzy sami będą się zgłaszać - będziesz mieć oferty z 1. ręki, a opinie sprawdzisz w necie swoją drogą.
    • aagnes Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 13.05.23, 22:59
      Sprawdz z almaturu- mają sporo obozów rekreacyjnych nie tematycznych.
    • unikotka Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 08:16
      Dziękuję. Tej firmy Chris nie znałam.
      • aagnes Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 10:19
        Z tym że dziewczyny chca odpocząć a w Chrisie nie ma 5 min wolnego. Animują do upadłego.
        • memphis90 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 10:40
          Zostawienie kilkudziesieciu dzieciaków na x godzin samym sobie to proszenie się o kłopoty… Ale chyba syn Triss organizował rok temu takie obozy jako kadra harcerska, tam dzieciaki przez całe dwa tygodnie miały niezorganizowany czas wolny ?
          • little_fish Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 15.05.23, 08:32
            Ale to ukraińskie dzieci były, nie polskie. O polskie kadra dbała i animowała.
    • memphis90 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 10:43
      Na vogue travel masz obozy wypoczynkowe - rasa camp, leba na relaksie, sun&fun, chill camp
      • memphis90 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 10:43
        *essa camp (nie obóz dla młodych narodowców i innych neonazistow!)
    • berdebul Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 10:45
      Nie można ich wywieźć na jakąś działkę i doglądać? Obozy są albo bardzo zorganizowane (Chris), albo tematyczne, albo wymagają jakiejś aktywności. Nie ma za bardzo czasu na leżenie i plotkowanie, spacery, relaks bez nadzoru.
      • unikotka Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 10:49
        Chciałam je zabrać do Sopotu i tylko kazać się regularnie odmeldować, to nie. Przypuszczam, że drudzy rodzice preferują obóz...
    • barbaram1 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 11:00
      Moja córka była na obozie z Almaturu. Była zachwycona i mają obozy relaksacyjne. Aczkolwiek nawet na tych relaksacyjnych cos tam im jednak organizują. Od razu jednak piszę, ze oni organizują setki tych obozów, więc można różnie trafić i na kadrę i na towarzystwo.
      • sy28 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 11:40
        Chopin@turystyka czyli levtravel. Ogłasza na Facebook. W tym roku lecę jako opiekun z grupą 13-16
    • 18lipcowa3 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 19:14
      No jak nietematyczny to słabo.
      Moja córka byla w zeszłym roku na samoobronie dziewczyn . Wróciła zachwycona. Trafiła się fajna grupa , fajne zajęcia i jeszcze dużo innej młodzieży z całej Polski z innych obozów tematycznych
      One zawsze mają jakiś temat a to język, a to sport , nawet są takie tematy jak social media itp
      • unikotka Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 14.05.23, 20:00
        A z jakiego biura była? Może przekonam... Wg mnie też lepszy tematyczny.
        • 18lipcowa3 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 15.05.23, 08:19
          Kogis
          • unikotka Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 15.05.23, 08:45
            O, obozy na ich stronie naprawdę fajnie wyglądają. Zobaczymy, co na to dzieci. Dzięki!
            • 18lipcowa3 Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 15.05.23, 09:14
              córka była bardzo zadowolona
              • unikotka Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 20.06.23, 10:12
                Kurczę, obóz mam nadzieję będzie fajny - choć po doświadczeniach z biurem zaczynam mieć obawy... Mają tam totalny bałagan! Dokumenty nie przechodzą od jednego pracownika do drugiego, nie rozumieją, co znaczy pojęcie 'termin do dnia...' Obsługa niby nie jest niemiła, ale do profesjonalizmu też im daleko... Drugi raz się nie zdecyduję, szczerze mówiąc. A już na tym etapie mam porównanie z inną firmą (obóz na sierpień, polecony przez inną mamę ze szkoły), gdzie wszystko idzie jak po maśle, miło i sprawnie wszystko się załatwia. Chciałam się wyżalić, ale i uprzedzić, że nie jest to taka znów fajna i godna polecania firma uncertain

Może ktoś jeszcze korzystał z ich oferty i mnie uspokoicie, że na miejscu i w drodze mimo wszystko jest w porządku?
    • falcon_eye Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 15.05.23, 11:11
      Mój starszy syn od kilku lat jeździ do campów SunSport - mają dwa własne ośrodki między Koninem a Gnieznem, przy czym w Mrówkach jest dla starszych dzieci i młodzieży. Większość turnusów jest jakoś tematyczna, ale mają też program taki typowo rekreacyjny. Tu masz link ze szczegółami - na sierpniowy turnus nawet jakaś promka jest teraz widzę.
      Z relacji syna wynika że mają bardzo dobrze wyważony stosunek czasu zorganizowanego do wolnego. Jedzenie dobre, atmosfera dobra. Sam ośrodek jest świetnie przygotowany. Za każdym razem jak go odwożę to żałuję, że też nie mogę zostać :p
    • wena-suela Re: Oboz młodzieżowy NIEtematczny 15.05.23, 11:21
      Wypróbuj Almatur. Córka była w ubiegłym roku na Sycylii, wróciła bardzo zadowolona. Nietematyczny, bo ona nie znosi jak jej ktoś czas organizuje. Są wycieczki dla chętnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka