Dodaj do ulubionych

Bardzo fajny artykuł znalazłam

14.05.23, 11:25
www.medonet.pl/zdrowie,o-jakich-biustach-marza-polki--chirurg-mowi-wprost--co-liczy-sie-najbardziej,artykul,13173779.html?utm_source=www.medonet.pl_viasg_medonet&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
Fantastycznie, ze ktoś podjął się tego tematu i odczarowuje powielane stereotypy 😜

Dobra robota….
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 11:29
      > Polki nie marzą o dużym biuście, (mówią że) chcą mieć kształtne i naturalne piersi
      > Dr Jerzy Kolasiński powiększa i koryguje piersi od ponad 30 lat. W tym czasie zauważył pewien trend — obecnie implanty są większe o co najmniej 100 ml

Hmm, zupełnie tak jakby mówiły i robiły coś zupełnie przeciwnego.
      • shellyanna Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 11:33
        30 lat temu to mało kto raczej w Polsce robił operacje powiększania biustu. I zauważ, ze przez 30 lat to się tez wzorce sylwetki kobiet zmieniły. 100 ml proponuje wlać do balonika i sprawdzić jaka to objętość i czy faktycznie aż tam się ta wielkość przez 30 lat zmieniła wink
        • feel_good_inc Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 11:55
          Różnica (jak w artykule) między 250 a 350 ml to 40%. Imaginuj sobie.
      • simply_z Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 12:28
        A ty przypadkiem nie masz implantow?
        • feel_good_inc Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 12:34
          This isn't even my final form!
          https://actionagogo.com/wp-content/uploads/2016/07/megatran.jpg
    • jolie Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 12:45
      A co w nim fajnego?
      • boogiecat Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 13:48
        Pewnie to, ze te wyksztalcone z duzych miast robiace sobie implanty z powodow prozdrowotnych i estetycznie niepatriarchalnych maja o jedna zyciowa udreke mniej- stereotypy ciazyly im🤷🏻‍♀️
      • suki-z-godzin Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 13:57
        jolie napisała:

> A co w nim fajnego?

też się właśnie zastanawiam!
    • sueellen Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 14:43
      Mam mnóstwo koleżanek po obustronnej mastektomii. Żadna nie uważa że sztuczne piersi są fajne. Każda jedna marzy o naturalnych bez żadnych implantów. Każdy marzy o tym czego nie ma.
    • primula.alpicola Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 14:55
      Kurde, przekonała mnie funkcja prozdrowotna i bycie na bardziej bezpiecznej drodze niż kobieta bez implantów.
      Robię!
      • sueellen Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 15:36
        Ale wiesz ze to bzdura? Statystycznie wykrycie raka u kobiet z implantami wypada lepiej wyłącznie dlatego ze maja częstsze kontrole specjalistyczne. I bez implantów możesz przecież badać się co roku...
        • milva24 Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 15:40
          Przecież to sarkazm był.
          • sueellen Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:36
            Domyśliłam się. Chodzi mi o to że w samym artykule padł argument o rzekomych pozytywnych skutkach implantów . Otóż poza estetycznymi co jest sprawą oceny indywidualnej nie ma żadnych. Jest to operacja bolesna, i w większości przypadków zupełnie niepotrzebna. Do tego kosztowna, a jeśli chodzi o samego raka, zarówno w badaniu palpacyjnym jak i mammo jest go trudniej go wykryć stąd coroczne kontrole u specjalisty. Ten artykuł nie jest ciekawy - to tylko wprowadzająca w błąd reklama usługi całkowicie dla zbędnej większości kobiet.
            • shellyanna Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:53
              Jak to reklama?
    • black_magic_women Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:13
      Eee, ciekawsza dla mnie jest część 2 czyli o "odchudzaniu biustu". Sama jestem szczupła z biustem i gdybym miała mniejsze piersi, wyglądałabym jeszcze szczuplej. No nic, czytam!
      • black_magic_women Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:15
        I rewelacja. O ile powiększanie działało prozdrowotnie, o tyle zmniejszanie uwaga! odmładza o 10 lat!
    • mid.week Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:26
      shellyanna napisała:

>
      > Dobra robota….

Powiedzial doktor Kolasinski umawiajac kolejną klientke, zachęcona jakby sponsorowanym artykulem o powiekszaniu cyckow.
    • vanillapumpkin Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:28
      Nie widzę nowych powiek jakoś…
      • vanillapumpkin Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:30
        Tudzież tego młodego wyglądu, którym się pani była niejednokrotnie chwaliła.
      • suki-z-godzin Re: Bardzo fajny artykuł znalazłam 14.05.23, 16:57
        > Nie widzę nowych powiek jakoś…

a bo też szukasz powiek pod cyckami, no bez przesady! nawet jeśli są policzalne, to nie tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka