Dodaj do ulubionych

Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych

14.05.23, 12:28
1. Prawo zasłaniania towaru

Polega na tym, że gdziekolwiek by się człowiek z wózkiem nie ustawił, przed najpodlejszym regałem z najniepotrzebniejszymi przedmiotami, zaraz pojawi się ktoś, kto akurat ten badziew będzie chciał oglądać.

Może wątek się rozwinie?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 12:34
      Może tu działa jakiś mechanizm psychologiczny? Skoro ktoś postawił wózek przy regale to znaczy, że jest tam coś ciekawego i trzeba to oblukać.

2. Prawo do kupienia nieobmacanych bananów

Nie wiem co jest, ale w jakim sklepie sklepie bym nie robiła zakupów, zawsze przy bananach jest mały tłumek próbujący wymacać najlepszy owoc. Nawet nie chodzi mi o higienę, bo wiadomo, że skórkę się wywala, ale przede wszystkim po co? Ludzie po co macać banany, przecież to nie awokado, a po drugie o czas, bo muszę stać z boku jak kołek i czekać aż macańci sobie pójdą 🙄
    • krwawy.lolo Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 12:41
      3. Zasada "pilnuj wózka"

Bo ci tę złotówkę, czy nawet dwa, wyciągną.
      • feel_good_inc Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 12:59
        Dlatego drukujesz sobie uniwersalny klucz do wózka, przypinasz do kluczy i na zawsze masz problem z monetami rozwiązany.
        • yannefer Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:01
          Ja tam wsadzam czeskie koronysmile
          • feel_good_inc Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:08
            Co nie zmienia faktu, że musisz je ze sobą targać, a i tak ktoś się może połakomić.
        • iwoniaw Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:08
          feel_good_inc napisał:

> Dlatego drukujesz sobie uniwersalny klucz do wózka, przypinasz do kluczy i na z
          > awsze masz problem z monetami rozwiązany.
          >

Przecież w Lidlu dają żetony do wózków jak tylko ktoś chce, nie trzeba samemu drukować.
          • feel_good_inc Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:10
            Owszem, można, ale i tak trzeba je ze sobą nosić.
            Poza tym nie po to człowiek kupuje drukarkę 3d, żeby mieć coś za darmo, tylko żeby mieć wszystko 3x drożej i wolniej niż normalnie! big_grin
            • iwoniaw Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:14
              feel_good_inc napisał:

> Owszem, można, ale i tak trzeba je ze sobą nosić.
              > Poza tym nie po to człowiek kupuje drukarkę 3d, żeby mieć coś za darmo, tylko ż
              > eby mieć wszystko 3x drożej i wolniej niż normalnie! big_grin
              >

Masz rację, przepraszam, nie przemyślałam tej wypowiedzi! 😀
            • eliszka25 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 22:25
              Ale za to masz jedyne w swoim rodzaju!

• little_fish Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 23:12
              " i tak trzeba je ze sobą nosić." - a tego wydrukowanego klucza uniwersalnego nie trzeba? Się teleportuje? 😉
              • kk345 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 01:20
                little_fish napisała:

> " i tak trzeba je ze sobą nosić." - a tego wydrukowanego klucza uniwersalnego n
                > ie trzeba? Się teleportuje? 😉
                No co ty,jakie nosić? Przecież drukujesz na poczekaniu, przed sklepem 😂
                • iwles Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:14
                  kk345 napisała:

> > " i tak trzeba je ze sobą nosić." - a tego wydrukowanego klucza uniwersal
                  > nego n ie trzeba?

> No co ty,jakie nosić? Przecież drukujesz na poczekaniu, przed sklepem 😂

wyciągając drukarkę z kieszeni big_grin
                  • lella_two Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:32
                    Można ją przyczepić do kluczy, żeby NIE NOSIĆ!
      • mizantropka_20 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 16:53
        Przypomina mi się opowieść brata, któremu ktoś podprowadził wózek w macro, nieświadomy sięgnął po wózek stojący w miejscu przez siebie odstawionego. Po skasowaniu zakupów i odkluczeniu wózka stwierdził "no tak, włożyłem 2, wyjąłem 5"
    • zuzanna_a Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 12:55
      4. Prawo Emerytki w niedoczasie.

Oznacza, że każda pani 80+ zdaje sobie sprawę z nieuchronnie zbliżającej się śmierci i tykającego zegara. Nie chcąc tracić więc czasu który pozostał jej na tym ziemskim padole, gdy tylko zobaczy kolejkę przy kasie oraz jakąkolwiek nieczynną kasę wykonuje wzdechnięcie, potem drugie, a potem dokonuje wydarcia się w stronę ekspedientki obsługującej kolejkę:
      - CZY MOŻE PANI ZADZWONIĆ PO KOGOŚ NA KASĘ?!?

Ewentualnie dorzucając jeszcze komentarz okolicznościowy
      - No ludzie stoją
      - No jedna kasa czynna
      - Tyle spraw, a człowiek stać tu będzie
      - Tyle ich, a na kasie nikogo
      - Bo to przez te samoobsługowe, kiedyś to nie było tak, a działało wszystko
      - w Kerfurze to droga Pani kolejek nie ma, ale tam zaś za masło to prawie 40 groszy więcej chcą
      - No może zara która podejdzie
      - No kto to widział, młoda godzina a ludzi tyle
      - Bożesz ty mój, no ile można czekać.

• yannefer Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 12:57
        Prawda!!!! smile)))
      • alina460 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:04
        Boskie!
      • chatgris01 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:57
        Jesli tylko jedna kasa czynna, a jest duzo ludzi, to przeciez ma racje.
        • maggi9 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 15:13
          Ale myślisz, że kasjerka to nie wie, że przydałaby się otwarta druga kasa, bo jej ogonek się ciągnie na pół sklepu?
          W takich sytuacjach zazwyczaj nie ma kto podejść na taką kasę i tyle.
          • chatgris01 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 15:23
            Czasem podchodza na druga dopiero, jak kolejka zaczyna pyskowac suspicious
            • kk345 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 23:06
              Jeśli kolejka nie pyskuje, to zapasowe kasjerki siedzą na zapleczu i piją kawkę. Dokładnie tak, jak nadwyżkowe pielęgniarki na dyżurze
              • chatgris01 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 23:18
                Nie, wykladaja towar z palet. I czasem podchodza same, czasem je wzywa druga kasjerka, ale pyskowanie kolejki czesto przyspiesza ten proces (widywalam niejednokrotnie).
                • kk345 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 01:21
                  I wtedy zaczyna się pyskowanie klientów przy regałach,że towar nie wyłożony i że to skandal
                  • chatgris01 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:34
                    A tej korelacji, to przyznaje, nie zauwazylam.
                    • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:45
                      Też nie zauważyłam, ale to może w mniejszych marketach widać.
          • mid.week Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 06:48
            maggi9 napisała:

> Ale myślisz, że kasjerka to nie wie, że przydałaby się otwarta druga kasa, bo j
            > ej ogonek się ciągnie na pół sklepu?
            > W takich sytuacjach zazwyczaj nie ma kto podejść na taką kasę i tyle.

Moze nie zwrocic na to uwagi zajeta tasmowym kasowaniem. I zawsze jest komu podejsc na druga kasę, zmiana w sklepie to kilka osob.
      • maleficent6 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 10:16
        Ze strony starszych pań dość często słyszę:
        - pani to stoi w tej kolejce? (Nie, ależ skąd. Przyszłam popatrzeć jak taśma się rusza).

- ta śmietana/serek/kiełbaska to smaczna jest? (No i nie wiem, czy wyglądam jak degustator jakiś i pani oczekuje, że będę próbować?)
        • ykke Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 11:58
          maleficent6 napisała:

> Ze strony starszych pań dość często słyszę:
          > - pani to stoi w tej kolejce? (Nie, ależ skąd. Przyszłam popatrzeć jak taśma si
          > ę rusza).
          >
          > - ta śmietana/serek/kiełbaska to smaczna jest? (No i nie wiem, czy wyglądam jak
          > degustator jakiś i pani oczekuje, że będę próbować?)
          I to takie strasznie denerwujace, że starszy człowiek tak zapyta? Jeju...
          • maleficent6 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 14:00
            A kto powiedział, że denerwujące? Raczej mnie bawią takie pytania.
            Szczególnie, kiedy odpowiem, że nie wiem, czy smaczna, bo nie kupuję. A pani dalej drąży. A kwaśna? A tłusta? A dobrze się smaruje tym masełkiem? A w Biedronce to po ile mają?
        • iwoniaw Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:03
          maleficent6 napisała:

> Ze strony starszych pań dość często słyszę:
          > - pani to stoi w tej kolejce? (Nie, ależ skąd. Przyszłam popatrzeć jak taśma si
          > ę rusza).
          >
          > - ta śmietana/serek/kiełbaska to smaczna jest? (No i nie wiem, czy wyglądam jak
          > degustator jakiś i pani oczekuje, że będę próbować?)

No ludzie to jednak dziś dzicy są. Starsza pani probuje w small talk, można zbyć, mozna się wdać w rozmowę ale dziwować się, że ktoś się do innych odzywa?
        • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:41
          I o to się nerwujesz big_grin? Ludzie nie wiedzą, jak zagaić, to zadają różne pytania. Jak widzę, że ktoś coś ma na taśmie, co mnie interesuje, to dopytam, czy dobre. Ludzie zwykle powtarzają zakupy tego, co im smakuje.
          • niemcyy Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:36
            Nie, wie, ze niedobre i dlatego kupil :p
            • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 14:04
              Równie dobrze mógł był kupić na spróbowanie big_grin
          • maleficent6 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 14:01
            Nie denerwuje mnie to wcale, raczej odbieram takie pytania jako dość absurdalne 😉
      • lu_na_be Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:07
        Często robię zakupy z mamą 80+ i wiem, że każde pół minuty dłużej w kolejce stania to dla niej ból, ciągle chce jej się siku, a w marketach nie zawsze są toalety. Wy też kiedyś być może będziecie stare. Nie rozumiem tego braku empatii wobec innych ludzi, a szczególnie starszych.
        Moja jest w tej komfortowej sytuacji, że mogę jej zrobić zakupy, podwieźć ją samochodem. Ale i tak czasami mówi "nie jedź kochana, bo ja nie chcę się czuć już zupełnie bezużyteczna, jak sobie pójdę do sklepu, to wiem, że chociaż to mogę sama zrobić".
        Wiem, że każdy z nas chciałby być dziarską staruszką, która wszystko może, która ma dużo sił i czasu i zawsze będzie super odgadywać potrzeby młodszych - czy to w kolejce czy gdzie indziej. Ale czasami dla niej to pytanie zadane sprzedawczyni jest jednym z niewielu zdań jakie wypowiada w ciągu dnia.
        • pade Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:36
          masz słuszność
        • maleficent6 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 14:08
          A gdzie tu widzisz brak empatii? Czy napisałam gdziekolwiek coś złego na starszych ludzi? Obraziłam ich tym postem?

Ja natomiast najmniej sklepowej empatii doświadczam ze strony właśnie starszych ludzi. Dość często za to otrzymuję rady pt. : Taki duży chłopak, a taki mazgaj. Wstyd.
          Po co pani te dzieci bierze do sklepu?
          Oraz wszelkiej maści porady, że powinnam gówniarzowi w dupę dać.

Także to zależy od konkretnego człowieka. Są oczywiście i miłe staruszki, które zapytają i ja nie mam problemu, żeby pani przeczytać cenę, skład czy powiedzieć, gdzie leży pietruszka.
    • kropkaa Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 13:03
      Odrywanie po jednym bananie ma na celu uniknięcie płacenia za tę część, z której wyrosły owoce. Niejednokrotnie zauważone w biedrze. Podobnie jak odrywanie szypułek od pomidorów czy papryk.
      • heca7 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 14:41
        big_grin
        gotowanie.onet.pl/porady/katarzyna-bosacka-w-ogniu-krytyki-poszlo-o-sposob-na-oszczedzanie/x4k28lz
        • kropkaa Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 22:17
          Prawie jak porady kup w Walmarcie i gdy skończysz podróż przez Amerykę, zwróć.
      • thea19 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 14:48
        Szypułki z pomidorów to się obrywa by się potem nie dziurawiły w torbie. Z papryki nie da rady ale ogonek krzywdy nie robi
        • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:42
          Albo by nie podziurawiły torby, niestety, też przeżyłam.
      • zosia_1 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 15:29
        Ja tak robię, bo nie chce mi się wyrzucać śmieci. Najchętniej po przejściu przez kasę wyrzuciłabym liście od rzodkiewki, liście z wierzchu kalafiora, a nawet zbędnych folijekni pudełek od kremu
        • kropkaa Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 22:16
          Ja zawsze wybieram z szypułkami, bo golaski szybciej się psują. A jabłka to już od razu często zgnite, gdy nie ma ogonka. Kiedyś z ciekawości zważyłam tę kostkę od bananów i wyszło jakieś 4-5 groszy. Wolę zapłacić i mieć kiść.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 22:31
        Tak, obrywam szypułki od pomidorów, ale wcale nie ze względu na ich wagę.
        Obrywam, bo jak się ich nie oberwie, to zanim się doniesie pomidory do domu, to szypułki porobią dziury w swoich sąsiadach, a dziurawe pomidory długo nie poleżą, bo zaraz zaczną gnić. Gdy kupuję dwa pomidory, to nie obrywam, bo wtedy nie ma to sensu, ale gdy dużo, to zawsze obrywam.
        Co za dureń w ogóle wpadł na pomysł sprzedawania pomidorów z szypułkami?
        • inny.kwiatek Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 16.05.23, 05:47
          Ten, który wie, że pomidory bez szypułek szybciej się psują.
    • clk Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 14:35
      Zawsze staje w najwolniejszej kasie. W kluczowym momencie kończy się papier do paragonu. Ktoś zapomniał zważyć. Cena wychodzi zła i ktoś przede mną robi aferę. Zmiana kasjerek.
      • krwawy.lolo Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 14:49
        Fakt, niewłaściwa kolejka jest jedną z podstawowych prawidłowości. Z tym, że dotyczy każdej kolejki, także pasa na autostradzie w korku.
      • ankanka3 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 21:28
        Mam to samo...
    • annpierle Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 14.05.23, 23:16
      W mojej dzielnicy jest tak, że jak idzie mąż z moją listą, to złośliwie większość potrzebnych artykułów zdjęli z półek, akurat tuż przed jego przyjściem, więc nie może kupić i wraca z 1/3 tego, co miał przynieść.
      Na szczęście jeszcze się nie zorientowali, że mieszkamy razem, i jak ja przychodzę do sklepu, to wszystko jest, więc da radę przeżyć.
      • maleficent6 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 10:06
        U mnie jeszcze większy spiseg 🙄 mąż idzie przodem przez sklep, mówię mu : idź po masło. No nie ma, tzn. jest, ale nie to, które my jemy. Ja idę za nim i pyk! jest, ktoś złośliwie podrzucił.
      • elinborg Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 10:40
        no mój się przyznaje, ze zapomniał. Np. ma 4 rzeczy do kupienia, wysłane sms. Dwóch nie kupił, bo zapomniał/nie widział/nie doczytał.
        • sol_13 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 18.05.23, 23:46
          elinborg napisała:

> Np. ma 4 rzeczy do kupienia, wysłane sms. D
          > wóch nie kupił, bo zapomniał/nie widział/nie doczytał.

To już chyba jednak przesada🤔
          • chatgris01 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 19.05.23, 19:54
            sol_13 napisała:

> elinborg napisała:
            >
            > > Np. ma 4 rzeczy do kupienia, wysłane sms. D
            > > wóch nie kupił, bo zapomniał/nie widział/nie doczytał.
            >
            > To już chyba jednak przesada🤔

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/346135173_545070367836552_1531951920538171945_n.jpg?stp=dst-jpg_p320x320&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=aee45a&_nc_ohc=k6d76MXjml8AX8wp1s5&_nc_ad=z-m&_nc_cid=0&_nc_ht=scontent.xx&oh=03_AdRcix9XiOKZgiim9E4NlEORvtEqnyswRH9Al3xXBr7m9w&oe=648F0D44
            • krwawy.lolo Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 19.05.23, 20:23
              To jakiś wyjątkowo niekumaty facet. Plastikowe butle pomylił z kartonami.
      • niemcyy Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:10
        Ach, te slodkie misie, ktore w pracy sie ogarniaja, a po 17./ w sobote nie umieja zrobic zakupow wg listy...
      • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:44
        Mój były to po kilku latach się zorientował, że układałam mu listę zakupów według topografii kauflandu, ale i tak oczywiście "nie było". Ale z czasem zaczął dzwonić i mu podawałam miejsce na półce z pamięci.
        • iwoniaw Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:05
          alpepe napisała:

> Mój były to po kilku latach się zorientował, że układałam mu listę zakupów wedł
          > ug topografii kauflandu

Ha, to się sprawdza tylko tam, gdzie nie przestawiają co chwilę całego sklepu i klient nie musi za każdym razem przejsć obok każdego regału żeby namierzyć, gdzie tym razem wywędrowała kasza, a gdzie znów proszki do prania.
      • pade Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:00
        annpierle napisała:

> W mojej dzielnicy jest tak, że jak idzie mąż z moją listą, to złośliwie większo
        > ść potrzebnych artykułów zdjęli z półek, akurat tuż przed jego przyjściem, więc
        > nie może kupić i wraca z 1/3 tego, co miał przynieść.
        > Na szczęście jeszcze się nie zorientowali, że mieszkamy razem, i jak ja przycho
        > dzę do sklepu, to wszystko jest, więc da radę przeżyć.

big_grinbig_grinbig_grin

u mnie jest to samo!
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:06
        O, rety, chyba mamy tego samego męża. wink
      • kanna Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 18:42
        Mój uważa, że najważniejszym artykułem w domu jest SER. Żółty.

Uwielbia więc np. metrowy ser XXl z Lidla. Uwielbia sery z promocji weź 2, zapłać za 3 (choć pojedynczo taniej). Jak mu powiem, ze jakiś mu zasmakował, to kupi go zawsze, jak jest w sklepie.

Pasja się rozszerza, kupuje więc tez różne wynalazki francuskie , czy inne. Tez białe i topione. Również te bez laktozy, bo one często stoją w kupie z innymi nabiałami i nie trzeba chodzić.

Ma za to dziwny wstręt do zwykłej Goudy, która jada mój syn wink
    • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 12:55
      Nie wiem, które z kolei, ale prawo wypakowywania towarów w kompletnie innym miejscu niż zwykle, przez co np. masło nie jest w regale z masłem, tylko w lodówkach z promocjami i większość ludzi się rzuciła na masło w promocji w starym regale, ale lodówka z resztą masła w promocji dziewiczym rumieńcem pała, bo nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji.
    • bona.sforza Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:05
      2 Prawo zasłaniania towaru: zawsze, zawsze ktoś stoi z wózkiem przed regałem z najpotrzebniejszymi artykułami i patrzy jak cielę na wystawę rolniczą!
      🤣🤣🤣
      • chatgris01 Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:10
        Jak patrzy to jeszcze, najgorsi sa ci, co stoja kompletnie blokujac wozkami polki i przejscie i sobie ucinaja pogawedke...
        • alpepe Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:43
          Najgorsi są rodzice pozwalający swoim dzieciom na wszystko. Przodują w tym Cyganie, pardon, Romowie i dobrze uposażeni biali Niemcy z dziećmi o imionach typu Linus. Kur.a. O ile Cyganie, trudno, o tyle rodzice Linusów sami są nieznośni.
      • krwawy.lolo Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:48
        Ja staram się ustawiać przy regałach z gumkami do weków, czy trzonkami do szczotek.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 15.05.23, 13:05
      Do którejkolwiek kasy nie ustawisz w kolejce, ta druga okaże się "szybsza" ;P
    • andallthat_jazz Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 19.05.23, 18:09
      1.Prawo do podejmowania prob zrobienia mi wozkiem garazu z dudy. Piany dostaje jak mnie ktos od tylu dzga. Podobnej piany dostaje, jak ktos mi zaczyna sapac w kark, bo nie uznaje dystansu lub uwaza, ze pokladajac mi sie na plecach szybciej mu kolejka minie.
      2. Prawo do naglego zatrzymania sie i rownie naglego marszu pod prad. I zdziwko na twarzy, ze sie niemal komus do wozka wlecialo.
      3. Prawo do zdziwienia przy kasie, ze za zakupy sie placi i poszukiwanie portfela w milionach kieszen, czelusciach toreb.
    • chersona Re: Prawa i zasady w sklepach samoobsługowych 19.05.23, 21:58
      zgadza się. pamiętam odzieżowy dział tesco. wakacje, w sklepie żywego ducha. postawiłam wózek z córką przy regale z przecenami i przeglądałam zawartość półek. jak spod ziemi pojawiła się jakaś babka, która chciała dostać się właśnie do tego wieszaka, którego zawartość przeglądałam. nie miałam zamiaru oddać jej pola, czy streszczać się. chciałam spokojnie obejrzeć ciuch po ciuchu. wtedy babka wystartowała z pretensjami, że specjalnie zastawiłam wózkiem dojście, żeby zgarnąć wszystko dla siebie. ostatecznie ani ja, ani ona nic nie wybrałyśmy, bo wszystko było już dawno przebrane i wykupione, ale widok mnie przebierającej w ciuchach zwabił bezbłędnie tę kobietę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka