yen_z_vengerbergu
14.05.23, 16:49
Zacznę od tego, że kocham wątki polecajkowe na ematce (wielkieście były pustki w domu mojem bez cudo tarki, na przykład - cudo tarka forever), to raz, a dwa, ematka wie wszystko o wszystkim (vide wątki o tym, że ktoś zapamiętał niebieską okładkę książki z zielonym tytułem i nic nadto i nie mija 10 minut, jak ktoś uprzejmie podaje autora / autorkę, rok wydania, tytuł, link etc.).
Poszukuję i liczę na ematczyną wiedzę i polecenia:
- płytkie z przodu espadryle - innymi słowy, niezabudowane zanadto (nie chodzi o wysokość cholewki); mam wysokie podbicie stopy (fetyszystom dziękuję, odejdźcie, nie będzie zdjęć) i większość typowych espadryli robi mi krzywdę, bo zaprojektowano je z myślą o stopie innej, niż moja - znacie marki, które mają takie cuda? marzą mi się dość klasyczne, chętnie z tym obszyciem noska z przodu, dość grubą podeszwą, klasyczne i też frymuśne, no ale właśnie - płytkie, a jest to nieuchwytna rzecz albo nie umiem szukać; nie chodzi też o baleriny na wiadomej podeszwie, bo te z kolei zazwyczaj wyglądają bardziej jak zwykłe baleriny właśnie, bez tego sznyciku... help? ktokolwiek widział?
- polskie (ale nie tylko) marki szyjące dobrze skrojone ubrania lniane (szczególnie sukienki) - tutaj zrobiłam research własny, aczkolwiek albo to kwestia zdjęć, że często kiecki robią wrażenie, jakby modelka 2 dni leżała pod jabłonią i tarzała się w liściach, a potem wstała i powiedziała "no, rób zdjęcie, trza sprzedać ten lniany worek" - albo też ponownie nie umiem szukać; macie lniane polecajki?
Na potęgę posępnego bidetu, mocy przybywaj. Pomożecie?