Dodaj do ulubionych

gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy?

14.05.23, 17:32
zainspirujcie mnie. tam, gdzie chciałam, nie ma już miejsc a od czegoś muszę zacząć poszukiwania. w Polsce, do 3h jazdy z Warszawy.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 17:41
      Nigdzie. Wyjazdy w długie weekendy są dla desperatów. Pamiętam jak dwa lata temu jechałem w niedziele kończącą weekend czerwcowy (BC) - samochody pod Babią były zaparkowane dosłownie wszędzie a na szlakach można było zobaczyć masę ludzi. Nastęnego dnia rano idąc na Babią pierwszą osobę spotkałem w połowie drogi tongue_out
      • swiecaca Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 19:05
        ja jestem desperatką, bo jak większość śmiertelników mam ograniczoną liczbę dni urlopu. ale nie pcham się w najbardziej popularne miejsca. szukam w miejscach blisko przyrody gdzie z zasady jest mało miejsc i ludzi.
    • malaperspektywa Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 19:09
      Kielce i okolice. Toruń z Bydgoszczą na jeden dzień. Łódź. To moje ostatnie odkrycia niedaleko od Warszawy. Z tym, że późny nadtolatek miał dość gór i natury. Chciał coś bardziej w cywilizacji. W tych miastach można połączyć obcowanie z naturą i cywilizacją.
    • sol_13 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 19:24
      Podlasie.
    • krwawy.lolo Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 19:53
      Czy Zalew Zegrzyński narusza jakiś nieznany mi regulamin?
    • nenia1 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 19:59
      trudno trafić w coś co kto lubi, my lubimy spędzać czas wśród natury, dobieramy sobotę i niedzielę, robi się nam w sumie 9 dni, które zamierzamy spędzić najpierw na Rospudzie (kajaki) a potem nad jeziorem Święcajty.
    • bergamotka77 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 20:08
      Warmia i Mazury. Samolotem np. Apulia, Sycylia.
    • sylwianna2018 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 20:13
      swiecaca napisała:

> zainspirujcie mnie. tam, gdzie chciałam, nie ma już miejsc a od czegoś muszę za
      > cząć poszukiwania. w Polsce, do 3h jazdy z Warszawy.

Przemyśl + okolice. Byliśmy teraz na majówce. W Przemyślu sporo do obejrzenia, piękny zamek w Krasiczynie, specyficzne miejsce jak Kalwaria Pacławska. Można też wyskoczyć stamtąd nad Solinę.
      Ale nie wiem jaki czas dojazdu z Warszawy.

Super też Gniezno i liczne atrakcje Wielkopolski.

Sandomierz i okolice.

Toruń- Bydgoszcz.

Ostróda na Warmii.
    • heca7 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 20:59
      Toruń. Ale w tym czasie są tam tłumy. Byliśmy, pogoda była fantastyczna ale ludzi chyba więcej niż na Krupówkach wink
    • kamin Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 21:02
      Do Łodzi
      • raphidophora_tetrasperma Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 12:01
        Też bym wybrała Łódź na krótki wypad.
    • heca7 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 21:03
      Pojedź trochę dalej i zwiedź Lidzbark Warmiński smile Naprawdę zaskakująco przyjemne miasto. Warto zobaczyć zamek biskupów warmińskich, jest co zwiedzać. I nie ma takich tłumów choć pusto nie jest.
    • little_fish Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 21:32
      Po przeglądzie cen ofert hotelowych w różnych interesujących nas destynacjach, stwierdziliśmy że bierzemy przyczepę i jedziemy nad morze 😁
    • wiosennedni5 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 21:41
      Karpacz
    • jkl13 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 14.05.23, 22:02
      A może zostać w Warszawie? Z tego co mówią znajomi, warszawa na długie weekendy pustoszeje i staje się bardzo przyjaznym miastem do pospacerowania i spędzenia niespiesznego weekendu.
      My zostajemy w domu (nie w Warszawiesmile. Też mieliśmy jechać gdzieś w Polskę ale ostatecznie uznaliśmy,że leniwy długi weekend w domu to jest to, co jest nam teraz najbardziej potrzebne. Zwłaszcza że dzieci wybywają na cały weekend, więc chata wolna!
      • raphidophora_tetrasperma Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 12:00
        Potwierdzam. Warszawa weekendowo wakacyjna jest bardzo przyjemna. Spokoj, cisza, wolne miejsca w restauracjach, brak kolejek, dostępne miejsca do parkowania. Bardzo miło wspominam letnie weekendy w stolicy.
    • igge Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 11:00
      Kraków? Toruń?
    • feniks_z_popiolu Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 15:15
      Byłam na weekend majowy w Supraślu. Klimatyczne miasteczko. Rowery, kajaki, Muzeum Ikon, Monaster. W okolicy Kruszyniany, Puszcza Knyszyńska. Płot na granicy białoruskiej smile . Można też zwiedzić pobliski Białystok czy Tykocin. Ludzi nie za dużo a atrakcji sporo.
      • nenia1 Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 15:40
        Piękne rejony, w Tykocinie przepyszne pierogi mają. I chłodnik litewski. W starym domu przy rynku takie małe muzeum, wiszą zdjęcia sprzed wojny, mieszkańców okolic, Polaków i Żydów, dwie dziewczynki które przyjaźniły się w szkole, dwóch partnerów w biznesie - wspólne prowadzenie apteki. A potem przychodzi wojna, i opisane są wojenne i powojenne losy tych ludzi. Przejmujące bardzo. Jak byłam to płotów jeszcze nie było na granicy, tylko drzewa. Blisko też jest tzw. wioska bociania, na wiosnę i latem bardzo ładnie tam jest, i bocianów w gniazdach pełno.
    • szafireczek Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 17:04
      Może Malbork? Jak się znudzi, to do morza rzut beretem, albo można odbić gdzieś na Warmię/Mazury.
    • biala_ladecka Re: gdzie wyjechać na długi weekend czerwcowy? 15.05.23, 17:05
      Zastanawiam sie, czy tradycyjnie morze, czy Masyw Snieznika, czy moze Szwajcaria Czeska, albo Muzakow.
      Zapewne podejme decyzje w ostatniej chwili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka