ankanka3 14.05.23, 18:26 Stosował ktoś? Szukam czegoś dla córki, co pomoże uporać się z rozszerzonymi porami i pojedynczymi wypryskami. Choć opinie w necie rewelacyjne, to cena trochę zaporowa, jeśli wziąć pod uwagę długotrwałe używanie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elenelda Re: Organiczna woda lawendowa 14.05.23, 19:19 Stosuję hydrolat lawendowy z BU. Nie wiem, czy pomaga na trądzik i rozszerzone pory, bo takowych nie posiadam. Odświeża skórę i rozjaśnia. Warto kupić butelkę z atomizerem, przelewać specyfik i rozpylać na twarz. Wtedy wystarcza na znacznie dłużej. Na trądzik dobrze działa hydrolat konopny. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Organiczna woda lawendowa 14.05.23, 19:39 Ale co uważasz za zaporową cenę? W sklepie eccoverde masz różne organiczne produkty. Osobiście polecam włoskie marki La Saponaria i Antos albo francuską Florame. Mają w miarę ekonomiczne ceny. Sklep ma co kilka tygodni promocje ze zniżkami 10-15% na cały asortyment. 200ml starcza na jakiś czas, gdy nie używa się na waciku, a spryskuje bezpośrednio twarz. www.ecco-verde.pl/la-saponaria/hydrolat-z-organiczna-lawenda www.ecco-verde.pl/antos/woda-lawendowa-1 www.ecco-verde.pl/florame/organiczna-woda-lawendowa-2 Tyle tylko, że przeciwtrądzikowo może to tak skutecznie nie działać, więc sprawdź też inne toniki i kosmetyki w sklepie przeznaczone do młodej trądzikowej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka3 Re: Organiczna woda lawendowa 14.05.23, 21:42 Dzięki, sprawdzę, widzę że te Twoje przystępniejsze cenowo. Szczerze mówiąc zastanawiałam się nad tą najbardziej internetowo rozpropagowaną (nie chcę reklamowac, więc nie piszę ktora to), z dużą ilością pozytywnych ocen od mam nastolatków. Że właśnie podobno rewelacyjna dla młodej problematycznej skóry. A ona kosztuje w promocji 50 zł za 150 ml, więc w mojej ocenie całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Organiczna woda lawendowa 14.05.23, 21:46 Jakie to ma niby działanie biologiczne? Bo te achy i ochy internetowe bardzo często są zwyczajnie wymyślone. Kupiłabym coś co udowodniono, że działa. Moze dobry dermatolog? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Organiczna woda lawendowa 14.05.23, 23:45 Niczego tu nie musisz reklamować, ale jak podasz nazwę, to można przynajmniej sprawdzić skład, bo jest kupa kosmetyków z super opinią, które są tak naprawdę beznadziejne i szkoda na nie forsy. Sama woda lawendowa, czyli hydrolat lawendowy nie ma cudownego antytrądzikowego działania, co najwyżej działa lekko antybakteryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka3 Re: Organiczna woda lawendowa 15.05.23, 10:00 Chodzi mi o Hydrolinę firmy Ina Essentials Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Organiczna woda lawendowa 15.05.23, 12:57 Sprawdziłam. Nie ma tam niczego tajemniczego, to zwykły hydrolat bez żadnych dodatków. Lawenda pochodzi z Bułgarii. Obiecują więc dużo, ale te obietnice są mocno na wyrost, by nie powiedzieć naciągane. Do tego na niemieckiej stronie marki jest promocja - 200ml za 4,79, tylko opakowanie jest inne, skład identyczny do Hydroliny. inaessentials.de/products/bio_lavendelwasser_mit_anti_akne_effekt Więc możesz spróbować dowolnego lawendowego hydrolatu w organicznej jakości. Przypuszczam, że Florame jako francuska marka używa lawendy francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Organiczna woda lawendowa 15.05.23, 18:13 Miałam ten hydrolat kiedyś, mieli akcje rozsyłania za darmo. Nie jest wart nawet połowy ceny Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Organiczna woda lawendowa 14.05.23, 21:45 NO prędzej bym kupiła lekkie kwasy. Odpowiedz Link Zgłoś
panizokienka Re: Organiczna woda lawendowa 16.05.23, 06:36 Kup lawendę i zrób sama. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Organiczna woda lawendowa 16.05.23, 08:30 Czyli po prostu hydrolat? Przyjemna rzecz, ale czy na pory pomoże, to powątpiewam. Moje córki chwalą mgiełkę Tea Tree Benton (drogie niestety) i kwas szikimowy Nacomi (tanie). Odpowiedz Link Zgłoś