Dodaj do ulubionych

Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnosprawnym?

14.05.23, 20:58
Pytanie jak w tytule. Jak to jest, że jednemu w miarę zdrowemu niepełnosprawnemu co miesiąc te 500+ leci jakby z nieba, a drugi (bardziej chory i potrzebujący) musi (przykład z zeszłego tygodnia) własną lodówkę zastawić, żeby jednorazowo mu tyle wpadło? Co by nie mówić o p. Iwonie Hartwich (bo nie ze wszystkim, co ona mówi się zgadzam), w jednym ma rację - dzieciaki mają w tym kraju wszystko, o czym tylko zdołają pomarzyć, a nas, ludzi niepełnosprawnych, gania się z komisji na komisję, łudząc wirtualnymi pieniędzmi, które otrzymują nieliczni! W tym kraju nie szanuje się ludzi chorych i starych! Podaje się im niesmaczne jedzenie, w szpitalach leczy się ich nieodpowiednio do potrzeb, oszukuje się w systemie orzekania, a jak już mają to byle jakie świadczenie, okraja się nawet czternastki! Za to alkoholicy i maltretujący własne dzieci w tym samym państwie mają Eldorado! I naprawdę, poza zawsze tą samą grupką ludzi protestujących nie widać, by kogokolwiek to obchodziło. Przecież żyjemy w cudownym kraju i wszystkich na wszystko stać! To nic, że nie stać nas na eutanazję - zawsze ten darmowy sznurek i drzewo w lesie się znajdzie...

Oczywiście co taki Kaczyński może o tym wiedzieć - on idzie do szpitala i wszystko ma all exclusive, dla niego w czasie pandemii otworzono cmentarze, kiedy zwykli ludzie nie mogli nawet przejść się do szpitalnego sklepiku, bo rzekomo "roznosili" covid...
Obserwuj wątek
    • long_week Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 21:01
      To samo co nauczycielom. Po prostu niektóre grupy społeczne, zawodowe mocno lekceważy.
    • alicia033 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 21:08
      renciarka napisała:

> dzieciaki mają w tym kraju wszystko, o czym tylko zdołają pomarzyć,

no, ostatnio jedno dostało, po 8 latach zaniedbań i maltretowania dębową jesionkę. Na pewno to właśnie o niej marzyło przez całe swoje krótkie i bardzo nędzne życie (akurat właśnie całe pod pissuarowy nierządem).
      A rodzice innych błagają na portalach pomocowych o środki na nierefundowane w Polsce (abo tak) skuteczne terapie.

Więc oddal się stąd prędziutko i weź wreszcie za uczciwą pracę, nierobie.
      • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 21:21
        alicia033 napisała:

> Więc oddal się stąd prędziutko i weź wreszcie za uczciwą pracę, nierobie.

Skąd wiesz, że jestem nierobem? Może poruszam się na wózku inwalidzkim? A nawet jeśli nie, to może mam za słabe wykształcenie i tu gdzie mieszkam nie przyjmą mnie do pracy, skoro nawet ludzie po studiach (wykształceni erudyci) sprzedają tutaj hamburgery i do takiej roboty są kolejki (i właśnie ja tkwię w takiej kolejce)? Jak zwykle ematka mierzy wszystkich swoją bańką. Świat to nie tylko Twoja Polska A, uwierz mi. To, że wiem gdzie w poście na ematce postawić przecinek, jeszcze nie znaczy, że dostanę pracę na pstryknięcie palca.
        • inny.kwiatek Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 23:14
          Czyli nie ma dla Ciebie pracy, bo nie masz wykształcenia?
          W Polsce jest masa pracy dla ludzi ze słabym wykształceniem, nie ma bezrobocia. Ogłoszenia i prostej pracy są wszędzie.
          • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 09:36
            inny.kwiatek napisała:

> Czyli nie ma dla Ciebie pracy, bo nie masz wykształcenia?
            > W Polsce jest masa pracy dla ludzi ze słabym wykształceniem, nie ma bezrobocia.
            > Ogłoszenia i prostej pracy są wszędzie.

Niby "oficjalnie" podają w tvpis, że bezrobocia nie ma, ale statystycznie to ja i koń mamy po 3 nogi. Wystarczy mieszkać w malutkiej miejscowości przy wschodniej granicy, bez szans na przeprowadzkę, i wierzcie mi - tu nawet do zamiatania ulic czy robienia hamburgerów są kilometrowe kolejki. A praca w przysłowiowym Januszexie jest, owszem, ale tylko po znajomości. To jest miasto, w którym politycznie zawsze wygrywają politycy typu Hołownia, bo ludzie dobrze wiedzą, że Kaczyński naobiecywał, ale zawiódł ich na całej linii, a w dodatku kłamie w tv, że w całej Polsce nie ma bezrobocia.

P.S.: ostatnio chciałam załapać się do kwiaciarni, a szefowa wypaliła, że dostała kilkanaście CV i mojego już nawet nie chce. Część osób pewnie po studiach - i jak mam z kimś takim mieć jakąkolwiek szansę? Chciała też do mnie "wyemigrować" kolezanka że Śląska, bo mam wolny pokoik, ale szczerze jej to odradziłam, żeby potem nie było rozczarowania, że jak nie ma znajomości, to nici z pracą.
            • chococaffe Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 10:01
              ostatnio chciałam załapać się do kwiaciarni, a szefowa wypaliła, że dostała kilkanaście CV i mojego już nawet nie chce. Część osób pewnie po studiach - i jak mam z kimś takim mieć jakąkolwiek szansę?

Naprawdę wierzysz, że do pracy w kwiaciarni będą brane pod uwagę studia a nie zdolnosci manualne, talent artystyczny, doświadzcenie w branzy?
              • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 10:17
                U nas są takie bieda-kwiaciarnie, że nawet jak zamawiałam ostatnio bukiet na ślub (kosztował niemalo), to byłam bardzo rozczarowana. Sama zrobiłabym o wiele ładniejszy. Zresztą, dalibóg - to jednak małe miasteczko i ludzie wszystko o wszystkich wiedzą. Podejrzewam, że wiedzą też, że nie mam matury i stąd te moje trudności...
                • maleficent6 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 10:18
                  🤣🤣🤣
                • chococaffe Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 10:18
                  tiaaa
                  • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 10:41
                    Mówię Wam serio: tu prawie wszyscy (zwłaszcza starsi) znają mnie od dziecka. Pamiętają moją rodzinę, nawet w sklepach mówią do mnie per ty zamiast per pani - mimo tych moich 30 lat na karku i bycia "mutantem" słusznej postury. Ci ludzie dobrze wiedzą o moich chorobach, deficytach, czy piętach achillesowych, a niekoniecznie o tym, co robię dobrze. Wiedzą, że to "ta na rencie" i czego ona w ogóle chce, skoro na jej miejsce jest 20 osób. Bez renty.
                    • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 11:42
                      Pozostaje mi głównie praca na czarno (bo może ktoś akurat mnie nie zna), ale tam kokosów nie zarobię, bo nikt tak łatwo nie odda 1/3 swojej wypłaty, skoro sam nie ma na życie. Ostatnio jedna znajoma stwierdziła, że 100 zł za sprzątanie to można zarobić (dajmy na to) w Belgii, a nie w naszym miasteczku. A wie co mówi, bo kilka lat temu mieszkała w Belgii. Nikt nie chce harować jak dziki koń i w finale dostać na cukierki, czy tylko na waciki.
                      • chococaffe Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 11:53
                        I podtrzymujesz, że kwiaciarnia nie zatrudni ciebie bo nie masz matury (masz natomiast zdolnosci manualne, lubisz kwiaty, umiesz o nie dbać) za to zatrudni absolwenta politologii, który ma dwie lewe ręce?
                      • taniarada Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 11:54
                        "Nikt nie chce harować jak dziki koń i w finale dostać na cukierki, czy tylko na waciki.30 lat to nie jest wiek na umieranie .Pierdolety z tym że jest praca jak dla kobiet nie ma fizycznej .To samo w PUPie .Teraz te podwyżki gazu ,prądu zabiły przedsiębiorców .Wiem bo śledzę rynek pracy .To prawda że nawet w takiej jak Ty szukasz to jest kilka CV .Jedyne że możesz spróbować wyjechać ,jeśli masz możliwości .To forum nie jest adekwatne do udzielania porad bo niektórzy żyją chyba w śnie .Nic mnie wkurza jak ktoś ma patent na wszystko .Pozdrówka .
            • kk345 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 12:01
              renciarka napisała:

> To jest miasto, w którym poli
              > tycznie zawsze wygrywają politycy typu Hołownia, bo ludzie dobrze wiedzą, że Ka
              > czyński naobiecywał, ale zawiódł ich na całej linii, a w dodatku kłamie w tv, ż
              > e w całej Polsce nie ma bezrobocia.

Gdzie na ścianie wschodniej jest takie mityczne miasteczko, które nie głosuje na PIS?
              • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 12:33
                kk345 napisała:

> renciarka napisała:
                >
                > > To jest miasto, w którym poli
                > > tycznie zawsze wygrywają politycy typu Hołownia, bo ludzie dobrze wiedzą,
                > że Ka
                > > czyński naobiecywał, ale zawiódł ich na całej linii, a w dodatku kłamie w
                > tv, ż
                > > e w całej Polsce nie ma bezrobocia.
                >
                > Gdzie na ścianie wschodniej jest takie mityczne miasteczko, które nie głosuje n
                > a PIS?

Nazwy miejscowosci nie podam, cenię swoją prywatność, ale mogę podać wyniki 1 tury ostatnich wyborów na prezydenta. Jak widać, naprawdę mało kto głosuje tutaj na pis...

Szymon Franciszek HOŁOWNIA - 30,71% (2 987 głosów)
                Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI - 29,77% (2 895 głosów)
                Andrzej Sebastian DUDA - 27,87% (2 711 głosów)
                Krzysztof BOSAK - 6,26% (609 głosów)
                Robert BIEDROŃ - 2,98% (290 głosów)
                Władysław Marcin KOSINIAK-KAMYSZ - 1,83% (178 głosów)
                Stanisław Józef ŻÓŁTEK - 0,17% (17 głosów)
                Marek JAKUBIAK - 0,14% (14 głosów)
                Mirosław Mariusz PIOTROWSKI - 0,11% (11 głosów)
                Paweł Jan TANAJNO - 0,07% (7 głosów)
                Waldemar Włodzimierz WITKOWSKI - 0,07% (7 głosów)
                Frekwencja wyniosła 57,93 proc.

Nie jestem trollem szczującym przeciwko pis czy komukolwiek. Pytam tylko, czy i który polityk ma coś do zaoferowania osobom takim, jak ja. Czy tylko kolejne komisje i rekrutacje, w których siedzą jacyś idioci.
                • malia Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 15:35
                  jezusieświęty, jesteś tak bardzo tajemnicza i tak dbasz o prywatność, że aż mnie zatkało z wrażenia big_grin
                  To by wyjaśniało w jakiś sposób, dlaczego tak trudno ci znaleźć pracę
                • kk345 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 22:34
                  O, Hajnówka big_grin
          • zaczarowanyogrod Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 16.05.23, 21:39
            No u mnie ogłoszeń o prostej pracy nie ma, a szukam w mieście wojewódzkim też. Nawet na produkcję jest obsługa maszyn, a ja szukam bez maszyn i bez komputera. Do sklepu dużo chętnych, ostatnio nawet na rozmowie pani powiedziała że ma jeszcze dużo CV a ja jestem do pracy w sklepie za spokojna. To że nie komunikatywna, to nieśmiała, to inne rzeczy. To w większości nie odpowiadają na ogłoszenia.
            Też wschód Polski.

Tu mogą nie pasować inne cechy charakteru, ale prawda wykształcenie nie jest przyczyną braku pracy. Raczej to że ludzie wykształceni muszą pracować tam gdzie my byśmy chcieli oznacza że dla wykształconych nie ma pracy i darmo się męczyli studiując.
        • georgia.guidestones Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 11:48
          O, troll szczujacy na niepelnosprawnych. Nawet jesli poruszasz sie na wozku, to Internet masz, możesz pracować zdalnie i zarobić więcej niż 10 groszy od posta.
          • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 12:00
            georgia.guidestones napisała:

> O, troll szczujacy na niepelnosprawnych. Nawet jesli poruszasz sie na wozku, to
            > Internet masz, możesz pracować zdalnie i zarobić więcej niż 10 groszy od posta
            > .

Jaka niby praca jest zdalnie po szkole średniej? Chyba tylko programowanie - wynagrodzenie jest spore, to prawda, ale trzeba skończyć cholernie trudne studia informatyczne. Wszyscy tu piszą o pracy zdalnej, a szczegółów nikt nigdy nie podaje. Zresztą teraz biura z powrotem się otwierają, bo jest koniec pandemii.
            • taniarada Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 12:20
              Praca zdalna to siedzenie na forum chyba .Z wykształceniem średnim gdzie .Nikt nie poda bo nie ma .A praca fizyczna w niektórych regionach Polski to cud ,zwłaszcza w małych miejscowościach .A wyjechać do większego miasta to trzeba gdzieś zamieszkać ,a to nie są małe koszty .Życzę cierpliwości i odwagi w szukaniu .
            • georgia.guidestones Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 16:30
              renciarka napisała:

> georgia.guidestones napisała:
              >
              > > O, troll szczujacy na niepelnosprawnych. Nawet jesli poruszasz sie na woz
              > ku, to
              > > Internet masz, możesz pracować zdalnie i zarobić więcej niż 10 groszy od
              > posta
              > > .
              >
              > Jaka niby praca jest zdalnie po szkole średniej? Chyba tylko programowanie - wy
              > nagrodzenie jest spore, to prawda, ale trzeba skończyć cholernie trudne studia
              > informatyczne. Wszyscy tu piszą o pracy zdalnej, a szczegółów nikt nigdy nie po
              > daje. Zresztą teraz biura z powrotem się otwierają, bo jest koniec pandemii.
              No troll jak nic. Do pracy w zdalnej obsłudze klienta to jakie niby studia są konieczne? Habilitacja z psychologii społecznej a moze profesura belwederska? No właśnie chętniej zatrudnią osobę bez studiów, maila napisac albo rozmawiac przez telefon umie raczej każdy.
              Jak ktoś ma wyższe kwalfiikacje, to ucieknie do lepiej płatnej pracy, a ta pewnie by wzial na przeczekanie. Oferty dla osob z orzeczeniem nie mają zbyt dobrych warunków finansowych.
    • gama2003 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 21:16
      Gdybyż to była liczna grupa wyborcza obiecałby uzdrowienie.
      • katriel Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 22:17
        > Może poruszam się na wózku inwalidzkim?

Osoby na wózkach też mogą pracować.

> może mam za słabe wykształcenie

Wykształcenie można uzupełnić.

> tu gdzie mieszkam nie przyjmą mnie do pracy, skoro nawet ludzie po studiach (wykształceni erudyci)
        > sprzedają tutaj hamburgery i do takiej roboty są kolejki (i właśnie ja tkwię w takiej kolejce)?

Po co tkwisz w kolejce, skoro i tak cię nie przyjmą do pracy?
        • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 22:48
          katriel napisała:

> > Może poruszam się na wózku inwalidzkim?
          >
          > Osoby na wózkach też mogą pracować.
          >
          > > może mam za słabe wykształcenie
          >
          > Wykształcenie można uzupełnić.
          >
          > > tu gdzie mieszkam nie przyjmą mnie do pracy, skoro nawet ludzie po studia
          > ch (wykształceni erudyci)
          > > sprzedają tutaj hamburgery i do takiej roboty są kolejki (i właśnie ja tk
          > wię w takiej kolejce)?
          >
          > Po co tkwisz w kolejce, skoro i tak cię nie przyjmą do pracy?

Próbuję od lat zdać maturę, uzupełnić wykształcenie, chodzilam nawet swego czasu na korki - i nic. Czyli muszę mieć w sobie jakiś feler, skoro większość osób (I to znacznie młodszych ode mnie) maturę zdaje. Średnie bez matury mam, ale wierzcie mi, to nie jest to, co pracodawcy lubią najbardziej. I jak mają do wyboru zatrudnić dwie osoby: kogoś po studiach (nawet po tej durnej humanistycznej historii czy politologii, nie musi od razu być inżynier), czy osobę bez studiów, po gównoszkole, to każdy wybierze tą pierwszą. Chociażby dlatego, że pomyślą sobie: "aha, ten i ten na studiach się jakoś utrzymał, to pewnie w pracy też da radę." Zresztą nie oszukujmy się, rekrutacja słabiej wykształconych kobiet przypomina wybory Miss Polonia: liczy się tylko aparycja, modna fryzura, ubranie itp., a o to wszystko może być bardzo trudno siedząc całe życie na bieda-rencie i nie mając pieniędzy.
          • inny.kwiatek Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 23:15
            Bredzisz. Nie chcesz pracować skoro takie bzdury o rekrutacji wypisujesz.
    • maleficent6 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 22:53
      Co to znaczy zdrowy niepełnosprawny?
      Taaaak, dzieci mają wszystko. Za te 500 plus, którym spora część społeczeństwa spina domowy budżet?
      Te zaniedbywane i maltretowane też mają wszystko? A te głodne?
      Wiesz o tym, że dzieci też mogą być niepełnosprawne? I ich rodzice również szarpią się z komisją, na dodatek co rok/dwa lata muszą powtarzać ten kretyński cyrk, bo może akurat nastąpiło cudowne uzdrowienie.
      Szarpią się z państwem, ze szkołą, z ludźmi wokół, szarpią się by zapewnić jakakolwiek terapię czy rehabilitację, najczęściej prywatnie, bo państwo gówno oferuje. Nie, 500 plus nie wystarczy.
      • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 09:42
        maleficent6 napisała:

> Co to znaczy zdrowy niepełnosprawny?
        > Taaaak, dzieci mają wszystko. Za te 500 plus, którym spora część społeczeństwa
        > spina domowy budżet?
        > Te zaniedbywane i maltretowane też mają wszystko? A te głodne?
        > Wiesz o tym, że dzieci też mogą być niepełnosprawne? I ich rodzice również szar
        > pią się z komisją, na dodatek co rok/dwa lata muszą powtarzać ten kretyński cyr
        > k, bo może akurat nastąpiło cudowne uzdrowienie.
        > Szarpią się z państwem, ze szkołą, z ludźmi wokół, szarpią się by zapewnić jaka
        > kolwiek terapię czy rehabilitację, najczęściej prywatnie, bo państwo gówno ofer
        > uje. Nie, 500 plus nie wystarczy.

Wiesz, znam takich, którzy mają 500+ (chodzi mi o wersję dla niepelnosprawnych), a umieją godzinami pracować w polu bez żadnego wysiłku, czy wyzbierać puszki w całym mieście. Na 100% nic im nie dolega, a jednak świadczenie dostali.
    • niemcyy Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 22:59
      Dobrze zaczęłaś o i skonczylas na kaczorze i na nim sie skup, bo dzieci, ktore maja wszystko, o czym zamarzą, zawdzieczają to rodzicom, a nie (swoja droga bezsensownemu) 500+.
    • lauren6 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 14.05.23, 23:08
      Modlitwę? Jak bozia nie ozdrowi to widać lewak i na ozdrowienie nie zasługuje.
    • aankaa Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 13:31
      nic, bo to nie jego elektorat
    • jednoraz0w0 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 15:32
      Nic, po co, skoro opozycja tez nie ma im nic do zaoferowania?
    • rumba2023 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 15:50
      Chyba jest 500+ dla osób dorosłych niepełnosprawnych? Wiadomo, że to niewiele.
      • georgia.guidestones Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 16:25
        rumba2023 napisał:

> Chyba jest 500+ dla osób dorosłych niepełnosprawnych? Wiadomo, że to niewiele.
        Dla tych kilkunastu procent (z całej paromilionowej grupy), którym ZUS przyzna niezdolność do egzystencji. No nie za wiele.
        • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 22:02
          georgia.guidestones napisała:

> rumba2023 napisał:
          >
          > > Chyba jest 500+ dla osób dorosłych niepełnosprawnych? Wiadomo, że to niew
          > iele.
          > Dla tych kilkunastu procent (z całej paromilionowej grupy), którym ZUS przyzna
          > niezdolność do egzystencji. No nie za wiele.

Teraz od stycznia będzie nowe świadczenie wspierające, na komisję oczywiście pojadę, ale czy się załapię? Nie sądzę. Mnozą się tylko komisje, a jedyne co się zmienia (I to nieznacznie), to nazwa nowego, wspaniałego świadczenia. Reszta jest bez zmian - wciąż uzdrawianie, nieprzyznawnie jest w modzie. Dlatego uważam, że Kłamczyński ma mi niewiele do zaoferowania i nie polecę głosować na niego i jego ludzi, zwłaszcza zawczasu. Wlasciwie nie ma już na kogo głosować - Tusk obiecuje rentę socjalna w wys. minimalnej krajowej, ale do dzisiaj czekam na laptopa, który obiecał każdemu uczniowi przed laty. Jedynie Hołownia nie obiecuje gruszek na wierzbie, ale on już tak ma, że na Podlasiu każdy leci na niego głosować, bo.pochodzi z Białegostoku.

Moze jeszcze ludzie, o których upomni się matka (wparuje do gabinetu orzecznika i zrobi dżihad) mają wielkie szanse, ale ja matki już dobrych 15 lat nie mam i sorry, ale z grobu jej nie odkopię. To jest właśnie dziwne - o wiele chętniej przyznaje się świadczenia ludziom z pełnymi rodzinami, niż ludziom beż rodzin (powinno być odwrotnie). A z komisji o 500+ pamiętam tylko to, że pytali, kto mi maluje włosy (mam właściwie tylko pasemka wielkości pół cm na grzywce, nic spektakularnie rzucającego się w oczy, na dodatek miałam wtedt tłuste włosy). Później w papierach napisali, że jestem roszczeniowa, ale czy to właśnie nie wybryk choroby? Łudzę się, że teraz już będą zadawali pytania tylko z listy, ale lista jest tak "wyśrubowana" że nie wiem, czy chociaż na 3 grupę się załapię.
          • rumba2023 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 22:21
            Renciarka, smutne to, co piszesz.
            A możesz napisać cos o swojej niepełnosprawności? Co masz?
            • georgia.guidestones Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 23:05
              rumba2023 napisał:

> Renciarka, smutne to, co piszesz.
              > A możesz napisać cos o swojej niepełnosprawności? Co masz?
              forum.gazeta.pl/forum/w,567,171597974,171597974,Szanse_na_rente_zerowe_.html
              Chyba coś trwałe postępującego, skoro jeszcze pięć lat temu bala się w ogole uzdrowienia w ZUS a teraz nagle niezdolność do egzystencji. Podobna kreacja jak tol8, średnio wiarygodna, w tamtym watasku też.
            • renciarka Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 23:09
              rumba2023 napisał:

> Renciarka, smutne to, co piszesz.
              > A możesz napisać cos o swojej niepełnosprawności? Co masz?

Szeroko pojęte choroby psychiczne, coś jakby schizofrenia niezróżnicowana i inne. Moje wielokrotne hospitalizacje na oddz. dziennym i stacjonarnym ruszają mało kogo, bo i tak nie jestem żadną rekordzistką pod tym względem. Zresztą z tego miejsca odradzam komukolwiek psychiatryki (no, może dla narkomanów czy alkoholików jeszcze się nadadzą). Moja ostatnia hospitalizacja wyglądała tak, że nie spałam dobre 3 doby, w tym czasie cały czas ordynator który mnie prowadził pełnił dyżur i kiedy prosiłam o coś na sen, śmiał się ze mnie, że jestem lekomanką. Pomijając już to, ze nawet z oddz. otwartego nie można się teraz ruszyć nawet na krok. Zresztą nawet więzień w ZK ma więcej praw - może beż żadnych ograniczeń robić zakupy w kantynie, ma też do dyspozycji większy spacerniak i lepszy dostęp do telefonu (tu na 55 pacjentów był tylko jeden). Nie mówiąc już o tym, że w wielu ZK jest lepszy personel, bo znam parę osób pracujących w okolicznym areszcie. Pielęgniarz jasno mi dał do zrozumienia, że "jak nie pasuje pani szpital, to proszę pojechać do innego" (łatwo powiedzieć, trudniej wykonać.) Na dziennym jest trochę lepiej - całkiem miły personel, jeszcze nie zmanierowany, ale miejsc jest niewiele i nie zawsze się dostanę (już pomijając to, że obowiązują tam 3-miesieczne przerwy między hospitalizacjami). Za ŚDS serdecznie dziękuję, postoję. Kojarzy mi się z obiadami na kształt pomyjów (na moje uwagi mówili, że na wojnie i tego nie będzie), warczącym na wszystkich personelem i podopiecznymi pod wpływem.
              • rumba2023 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 23:26
                Renciarka, wstrząsające i smutne zarazem.
    • georgia.guidestones Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 16:33
      To samo co każda inna opcja u władzy, czyli nawet żadnej kiełbasy wyborczej.
    • pepsi.only Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 16:38
      Kaczyński nie ma już nic do zaoferowania, nikomu.
    • marcelinasok1 Re: Co Kaczyński ma do zaoferowania niepełnospra 15.05.23, 22:25
      Co Tusk oferuje niepełnosprawnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka