Dodaj do ulubionych

Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł...

14.05.23, 21:43
www.facebook.com/photo/?fbid=625127332978572&set=a.477467551077885
Obśmiałam się...
Już widzę te brygadę policji wpadającą do domu o 6 rano, rekwirującą komputer, telefony etc za przykładowy komentarz " Ukrainiec jest głupi". DDD
Przyjdziemy po Was i za 10 lat- ojejku, ojejku- a co z faktem, że operator przechowuje logi zaledwie przez 12 miesięcy.
Oni tak naprawdę czy peron im odjechał?
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 21:54
      Jasne, bo chodzi o wpis "Ukrainiec jest głupi".

Nie, chodzi o wpisy kto ma jak być zgwałcony przed spaleniem w piecu w Auschwitz. Dokładnie takie rzeczy ludzie wypisują w komentarzach pod imieniem, nazwiskiem, deklaracją o byciu katolikiem i ze zdjęciem profilowym z dzieckiem. Całe szczęście, ze jest OMZRiK i Rafał Gaweł bo robią swietną robotę i faktycznie doprowadzają do skazania takich bohaterów facebookowych. Mąż Eli gawin, Andrzej K. świetnym przykładem.
      • angazetka Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 21:58
        Gdyby jeszcze Gaweł nie był tak śliską postacią...
        • dyzurny_troll_forum Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 02:11
          angazetka napisała:

> Gdyby jeszcze Gaweł nie był tak śliską postacią...

Jaką tam zaraz śliską?
          Zwykły oszust i krętacz, który za 50 PLN własną matkę sprzeda.
          Dlatego nie dziwi fakt założenia i prowadzenia organizacji o charakterze antypolskim.
          • angazetka Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 12:58
            Antypolskim big_grin
      • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:02
        livia.kalina napisała:

> Jasne, bo chodzi o wpis "Ukrainiec jest głupi".
        >
        > Nie, chodzi o wpisy kto ma jak być zgwałcony przed spaleniem w piecu w Auschwit
        > z. Dokładnie takie rzeczy ludzie wypisują w komentarzach pod imieniem, nazwiski
        > em, deklaracją o byciu katolikiem i ze zdjęciem profilowym z dzieckiem. Całe sz
        > częście, ze jest OMZRiK i Rafał Gaweł bo robią swietną robotę i faktycznie dopr
        > owadzają do skazania takich bohaterów facebookowych. Mąż Eli gawin, Andrzej K.
        > świetnym przykładem.

Mnie nie obchodzi co ludzie wypisują, mój wpis dotyczył jedynie jakiś bredni, ktore zamiescili akurat na stronie. A Gaweł akurat jest poszukiwany listem gończym więc postacią kryształową nie jest.
        • livia.kalina Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:27
          Wyjaśnienie Ośrodka:

"" A założyciel waszej organizacji Rafał Gaweł przecież został skazany w Białymstoku?" Rafal Gaweł nigdy się nie ukrywał i nigdy nie uciekał, korzystając z legalne procedury azylowej wyjechał do Norwegii, gdzie przeszedł trwający prawie 2 lata proces przed niezawisłą instytucją sądowniczą, w którym został oczyszczony z zarzutów. Dzięki temu uzyskał azyl polityczny i ochronę międzynarodową. Norwescy sędziowie stwierdzili, że wyrok wydany w Białymstoku wobec Rafała był formą prześladowania politycznego i że Rafał Gaweł nie popełnił czynów za które go w Białymstoku skazano. "

Tu wyjaśnienia w innych kwestiach:
          www.facebook.com/osrodek.monitorowania/posts/pfbid0MZchZDz6c3GZQpVo3hnEBbCKsBPZN2bWeMAasSSqJTn3FQC3t9E42kc4GwPr3ToEl
          • angazetka Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:32
            Tiaaa. Nie został oczyszczony z zarzutów, bo sąd w Norwegii rozpatrywał tylko to, czy proces mógł być polityczny, a nie prawdziwość zarzutów.
            A machloje finansowe Gawła były w Białymstoku znane.
            • abidja Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 00:32
              angazetka napisała:

> Tiaaa. Nie został oczyszczony z zarzutów, bo sąd w Norwegii rozpatrywał tylko t
              > o, czy proces mógł być polityczny, a nie prawdziwość zarzutów.
              > A machloje finansowe Gawła były w Białymstoku znane.
              >

Pochodze z Bialegostoku i wiem jaka jest białostocka policja.
              I wiem do czego jest zdolna.
              I nie zalecam kontaktu ,dla wlasnego bezpieczenstwa.
              A sprawe "machloj" znam moze I lepiej od ciebie.
              • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:07
                abidja napisała:

> angazetka napisała:
                >
                > > Tiaaa. Nie został oczyszczony z zarzutów, bo sąd w Norwegii rozpatrywał t
                > ylko t
                > > o, czy proces mógł być polityczny, a nie prawdziwość zarzutów.
                > > A machloje finansowe Gawła były w Białymstoku znane.
                > >
                >
                > Pochodze z Bialegostoku i wiem jaka jest białostocka policja.
                > I wiem do czego jest zdolna.
                > I nie zalecam kontaktu ,dla wlasnego bezpieczenstwa.
                > A sprawe "machloj" znam moze I lepiej od ciebie.

Ojojoj, czyli fundacja Batorego zmyśla, wydając oświadczenie, że Gaweł zdefraudował ich dotację? Zmyśla również bank i mnóstwo innych instytucji? Kłamie także policja wydając list gończy, kłamał także sąd skazując go na odsiadkę? Sędzia Cilulko również kłamał w uzasadnieniu wyroku, twierdząc, że Rafałek za pieniądze z dotacji uczynił sobie sposób na wygodne życie i kreował się na społecznika.
                No patrzcie państwo wszyscy się zmówili na biednego człowieka big_grinD
                • dramatika Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:34
                  piabodensteinweinsberg napisała:

> No patrzcie państwo wszyscy się zmówili na biednego człowieka big_grinD

Oj tam oj tam. Gaweł może i nakręcił wałów, ale jego szwagier, kierujący teraz biznesem, to krystaliczny człowiek. Wiem, bo na OMZRiK powołują się przecież różne mainstreamowe media, a szwagier bryluje na salonach.
              • angazetka Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 12:58
                > Pochodze z Bialegostoku

Ja też.
          • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:43
            livia.kalina napisała:

> Wyjaśnienie Ośrodka:
            >
            > "" A założyciel waszej organizacji Rafał Gaweł przecież został skazany w Białym
            > stoku?" Rafal Gaweł nigdy się nie ukrywał i nigdy nie uciekał, korzystając z l
            > egalne procedury azylowej wyjechał do Norwegii, gdzie przeszedł trwający prawie
            > 2 lata proces przed niezawisłą instytucją sądowniczą, w którym został oczyszcz
            > ony z zarzutów. Dzięki temu uzyskał azyl polityczny i ochronę międzynarodową. N
            > orwescy sędziowie stwierdzili, że wyrok wydany w Białymstoku wobec Rafała był f
            > ormą prześladowania politycznego i że Rafał Gaweł nie popełnił czynów za które
            > go w Białymstoku skazano. "
            >
            > Tu wyjaśnienia w innych kwestiach:
            > www.facebook.com/osrodek.monitorowania/posts/pfbid0MZchZDz6c3GZQpVo3hnEBbCKsBPZN2bWeMAasSSqJTn3FQC3t9E42kc4GwPr3ToEl

Kolejna naiwna. 1. Nie mógł zostać oczyszczony z zarzutów- bo został skazany prawomocnym wyrokiem sądu RP i tylko polski sąd mógłby go uniewinnić- dokładnie tak jak to było w przypadku Tomka Komendy.
            2. Skoro ma taką " ochronę międzynarodową" to dlaczego jest ciągle poszukiwany listem gończym? poszukiwani.policja.pl/pos/form/r13858472493661,GAWEL-RAFAL.html

Doucz się i nie wierz ślepo wszystkiemu co wypisują. Jak Ci napiszą, że Gaweł został królem Norwegii też uwierzysz?
            • livia.kalina Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:49
              Jak mam do wyboru wierzyć pisowskim służbom a wymiarowi sprawiedliwości w Norwegii, to wybieram to drugie. Norwegia nie przekazała go w pisowskie ręce.
              Ty sobie możesz wierzć Ziobrze. Wolna wola.
              • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 23:21
                livia.kalina napisała:

> Jak mam do wyboru wierzyć pisowskim służbom a wymiarowi sprawiedliwości w Norwe
                > gii, to wybieram to drugie. Norwegia nie przekazała go w pisowskie ręce.
                > Ty sobie możesz wierzć Ziobrze. Wolna wola.

Proces Gawła się zaczął jeszcze za PO, więc nie wiem co ma tu PIS do rzeczy. To wymiar sprawiedliwości za rządów Tuska zainteresował się tym panem i jego działalnością, a prokuratura wszczęła postępowanie. Gaweł twierdzi również, że nie oszukał fundacji Batorego- a oświadczenie fundacji mówi co innego . :www.batory.org.pl/upload/files/pdf/Wyjasnienie-06_02_2017.pdf

Toś sobie idola i bohatera znalazłatongue_outPP
            • memphis90 Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 09:16
              Czy rysopisy poszukiwanych zawsze brzmią tak złośliwie…? 🤣🤣🤣
              SYLWETKA: waga ponad 90 kg, sylwetka otyła
              WŁOSY: włosy faliste, włosy długie, włosy: uczesanie na czoło, włosy: uczesanie z przedziałkiem, włosy ciemnoblond
              SZYJA: szyja krótka
              NOS: nos czerwony, koniuszek nosa gruby
              NOGI / NOGA: nogi grube
              OCZY / OKO: oczy wąsko rozstawione, oczy wpadnięte
              TWARZ: cera czerwona, twarz okrągła,
              • suki-z-godzin Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 09:34
                Nie, tak brzmi rysopis grubasa. Zapomnieli dodac zwisajaca do jablka adama skore pod podbrodkiem, ale jak Gawel zapuszcza brode to tak nie widac, moze dlatego.
                • memphis90 Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:06
                  Nos czerwony i gruby 😂😂😂 Ja bym sie załamała… Wszystko można odchudzić - brzuch, kolana, pośladki, ale gruby nos???
                  • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:08
                    memphis90 napisała:

> Nos czerwony i gruby 😂😂😂 Ja bym sie załamała… Wszystko można odchudzić - brz
                    > uch, kolana, pośladki, ale gruby nos???

Swoją drogą on ma calkiem niebrzydką i młodziutką żonę. Co ona w nim zobaczyła i co to za życie z chłopem ściganym listem gończym?
                    • riki_i Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:17
                      Piniędze.
                    • marta.graca Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 13:06
                      Skoro Charles Manson i Mariusz Trynkiewicz mieli amatorki, to czemu taka płotka nie?
              • borsuczyca.klusek Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:16
                Przede wszystkim opis jest mylący. Wystarczyło, żeby napisali, że wygląda jak pulchny Jezus 🙄
      • dramatika Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:05
        livia.kalina napisała:

> Nie, chodzi o wpisy kto ma jak być zgwałcony przed spaleniem w piecu w Auschwit
        > z.

Przecież już teraz jest to penalizowane. Szkalować to można bezkarnie Polaków, ale OMZRiKowi chyba nie o to chodzi smile
    • pepsi.only Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:30
      No wypisuje, już kilka godzin temu polajkowałam.
      CZEGO NIE ROZUMIESZ Z TEGO WPISU?
      • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:45
        pepsi.only napisała:

> No wypisuje, już kilka godzin temu polajkowałam.
        > CZEGO NIE ROZUMIESZ Z TEGO WPISU?

Nie wrzeszcz. Co tu jest do rozumienia bądź nie, skoro piszą bajki o wtargnięciu policji o 6 rano? O 6 rano to policja wpada do grubych ryb, a nie debila co wpisał coś na ukrainców w internecie DDDD
        • angazetka Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:46
          A szkoda.
        • livia.kalina Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 22:46
          a co, zaczynasz się już lekko pocić ze strachu?
          I dobrzesmile
          • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 14.05.23, 23:15
            livia.kalina napisała:

> a co, zaczynasz się już lekko pocić ze strachu?
            > I dobrzesmile

Nie, swoją poglądy wygłaszam w domu wsród przyjaciół i rodziny, a nie w sieci. Taka głupia to nie jestem. Ale w bajeczki OMZRiK nie wierzę.
        • marta.graca Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 08:40
          No zwłaszcza te od tęczowych maryjek były bardzo grube.
    • vivi86 Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 08:53
      to ten koleś prawomocnie skazany za oszustwa co to zwiał do Norwegii?
      • piabodensteinweinsberg Re: Co wypisuje OMZRiK i Rafał Gaweł... 15.05.23, 10:00
        vivi86 napisał(a):

> to ten koleś prawomocnie skazany za oszustwa co to zwiał do Norwegii?

Dokładnie ten sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka