Dodaj do ulubionych

Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś

15.05.23, 04:37
czas temu.
Nie mogę spać, a więc mierzę ciuchy smile
Chyba w styczniu, jedna z forumek pisała o tej sukience...i moje pytanie do tej forumki (niestety, nie pamiętam loginu! Black...?) i do osób, które tę sukienkę kupiły: co przerobiłyście? Czy skróciłyście dół tej sukienki czy rękawy? Jak się ogólnie nosi? Wymaga półhalki?
Obserwuj wątek
    • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 04:44
      A, wiem! Ta forumka to black_halo.
    • brenya78 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 04:53
      Nie odpowiem na pytanie tylko napisze ze kompletnie nie rozumiem kupowania ciuchow w celu przerobienia.
      Ostatnio byłam świadkiem jak dziewczyna prosiła krawcowa o przerobienie całkiem.ladnej sukienki. Kazała ja skrócić (chociaż długość była elegancka) i doszyć na dole koronkę żeby pasowała do koronki na górze. Z fajnej sukienki pewnie wyszedł jej maszkaron.
      • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 05:04
        W sumie to masz rację smile
        Jeśli chodzi o tę sukienkę, to zastanawiam się nad skróceniem rękawów...
        • lu_na_be Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 08:54
          Moim zdaniem te rękawy są atutem sukienki.
      • mika_p Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 09:07
        > kompletnie nie rozumiem kupowania ciuchow w celu przerobienia.

Całkiem rozsądny kompromis pomiędzy czekaniem, aż przemysł wyprodukuje coś idealnego, a szyciem u krawcowej od podstaw
        • bene_gesserit Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 18:28
          Całkiem codzienna rzeczywistość dla osób obok wymiarowki. Ja przez całe życie muszę skracać spodnie, bo jestem niższa od przeciętnej.

Tak całkiem poza tym, dopasowywanie ubrań u krawcowej daje świetny efekt. To bardzo rozsądny kompromis między kosztem ubrań szytych na miarę, a ceną masówki. Dopasowany u krawcowej ciuch ze sklepu wygląda o wiele lepiej, a nie kosztuje tyle, co szyty na miarę.
      • beata985 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 16.05.23, 00:16
        brenya78 napisała:

> Nie odpowiem na pytanie tylko napisze ze kompletnie nie rozumiem kupowania ciuc
        > how w celu przerobienia.
        > Ostatnio byłam świadkiem jak dziewczyna prosiła krawcowa o przerobienie całkiem
        > .ladnej sukienki. Kazała ja skrócić (chociaż długość była elegancka) i doszyć n
        > a dole koronkę żeby pasowała do koronki na górze. Z fajnej sukienki pewnie wysz
        > edł jej maszkaron.

No ale widziałaś tą dziewczynę w tej sukience?
        Byłam ostatnio z córką na zakupach, właśnie szukała sukienki ..znalazła jakąś, która wpadła jej w oko przymierzyla i niestety...czer prysł ona wyglądała niekorzystnie A i sukienka straciła...
        A że już byłam w przymierzalni to i ja ją założyłam ...całkiem inny efekt...
        Także może ta dziewczyna wiedziała co robi...poza tym miała swoją wizję na ten strój akurat.
      • ayelen40 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 16.05.23, 09:48
        Moja znajoma tak kupuje w TKMaxxie za cene taka, ze mniej wiecej tyle co za material. Sama przerabia, bo umie i lubi.
    • lu_na_be Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 08:53
      Nie pomogę, ale w temacie - ja kupiłam i po długim namyśle oddałam. Czułam się jak świtezianka albo chłopka z "Wesela". Ale fakt, suknia piękna i jak trafi na odpowiedni typ urody, to może być efekt łał.
      • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 10:12
        Kupiłam bo w sumie ładna ale głównie ze względu na skład, bo len + bawełna.
      • danaide2.0 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 20:28
        Ja kupiłam i po krótkim namyśle oddałam.

Masz sukienkę i pytasz, enty co przerobić? To, co ci przeszkadza. Jeśli tak jak mi, za ciężka góra, gumka w zbyt szerokich rękawach, gumka w pasie (wolałabym sam pasek na dogodnej wysokości), za wąski rozchodzący się pośrodku dół to nie ma co przerabiać, trzeba oddać i pozwolić innej kobiecie się cieszyć. Na mój wzrost długość rękawów i sukienki była ok, ale za dużo irytujących szczegółów.

Nie, wg mnie tkanina jest na tyle gruba, że nie potrzebuje halki.
        • samaasma Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 20:37
          Dobry pomysł z tym oddaniem

Zakładam że sukienka uprzednio wykupiona teraz jest dostępna bo wszyscy oddali i na wyprzedaży pójdzie za - 80 cenę
    • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 16:12
      A może ktoś jeszcze ma tę sukienkę?
    • primula.alpicola Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 16:20
      Nic bym nie przerabiała, tylko założyła inny pasek, w żadnym wypadku nie ten sukienkowy.
      • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 17:11
        A mogłabyś podać przykład, jaki pasek będzie ok?
          Nie będę jej przerabiać
        • primula.alpicola Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 21:35
          Skórzany w kolorze któregoś z kwiatków.
          Pomyślałam też o plecionym.bawełnianym, ale jednak nie, bo efekt chłopki pańszczźnianej murowany.
          • nuta15 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 16.05.23, 09:31
            Ja dałabym szeroki pleciony słomkowy pasek w naturalnym kolorze, torebka też słomkowa duża szopetka albo mała listonoszka, skórzane klapki na płaskiej podeszwie, espadryle albo sandały na grubym słupku. Do tej sukienki bardzo pasują naturalne dodatki boho, ale proste w formie w nowoczesnym stylu.
    • kotejka Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 16:25
      Pokaż jak w niej wyglądasz, ciężko na wieszaku radzić o przerobkach
        Oj nie... smile
    • samaasma Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 17:22
      Kurczę sorki ale na żywo wygląda jak jakaś szata z tureckiego sklepu

Bardzo trudna sukienka ciężko uzyskać efekt elegancji

I ten bez taki smutny i przytłaczające
      • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 17:41
        Ja nie potrzebuję efektu elegancji, to taka sukienka na wakacje
        • samaasma Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 20:36
          Na wakacje Lniana Szuba z pufkami i z 1 000 000 guziczków które podrażniają????

Ja mam na wakacje koszulki bawełniane i sukienki przewiewnewink
          • simply_z Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 16.05.23, 09:49
            Przesadzasz, mam lniane bluzki, spodnie i sukienke na wakacje i sa super przewiewne.
    • naturella Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 20:38
      Ja moją z chęcią bym sprzedała. Nie czuję się w niej zupełnie, to jednak nie dla mnie wzór. Jakby któraś z Was była chętna, to sprzedam taniej. Mam rozmiar sukienki XL i jest dość spora, myślę, że to 44.
    • zerlinda Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 20:54
      Nie kupuje rzeczy które trzeba przerabiać. I nie rozumiem czemu akurat wszyscy rzucili się na tą sukienkę? Jakąś duża promocja bylavczy co?
      • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 21:31
        Pewnie dlatego, że skład to len + bawełna i taka w sumie pani wiosna wink
        Z tego co pamiętam, cena wyjściowa to 199 zł. Ja kupiłam za połowę ceny bo były już na wyprzedaży.
        • figa_z_makiem99 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 21:43
          Osławione 100 % naturalne składy są często przereklamowane, ta sukienka będzie się gniotła i sprawiała wrażenie podniszczonej firanki z szafy z lat 70tych.
          • figa_z_makiem99 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 15.05.23, 21:44
            Zasłonki a nie firanki smile
          • brenya78 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 16.05.23, 04:07
            Akurat lekko pognieciony len wyglada bardzo ładnie. Widać szlachetny materiał w tym. W Szwecji lnu się w ogóle nie prasuje - wyglądają panie obłędnie.
    • ritual2019 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 16.05.23, 10:33
      Wiem ze bylo inne pytanie ale nie wiem jaki cel kupowania ubran zeby je przerabiac? Poza tym co jest takiego w tej sukience ze wzbudza tak duza popularnosc? Sukienka jak setki innych, przecietna. Komus sie podoba, kupuje i nosi tak jak jest a nie przerabia.
    • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 09:04
      Wyciągam jeszcze raz wątek i mam takie pytanie:
      czy ktoś zatrzymał tę sukienkę i jest zadowolony?
      • danaide2.0 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 09:09
        A nie, nie, teraz ty - kupiłaś ją w końcu? Jesteś zadowolona? Tak/nie/dlaczego?
        • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 09:18
          Sukienkę kupiłam w lutym i leży smile
          Po pierwsze jest za duża ( wzięłam rozmiar L) i nadmiar materiału jest widoczny na ramionach i w biuście.
          Po drugie kojarzy mi się ze strojem gejszy, może przez tę stójkę.
          I tyle z wad.
          Długość, fason, kolor jest ok.
          Zastanawiam się czy krawcowa jakoś zmniejszyłaby tę sukienkę...
          Nie oddam bo za późno.
          • ayelen40 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 10:09
            A czemu wzięłaś za dużą/nie wymieniłaś od razu?
          • danaide2.0 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 10:25
            O to, to. Za ciężka góra w stosunku do dołu, jak pisałam.
            Stójki akurat lubię, do stroju gejszy trochę brakuje.
            Jeśli masz dobrą krawcową to po prostu pokaż jej tę kieckę. Ale dla mnie ta góra jest słabo/trudno/drogo przerabialna. Wystawiłabym na vinted/olx/gdziekolwiek choć nie wiem za ile kupiłaś i ile stracisz.
            • ayelen40 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 10:46
              A może można przerobić na bluzkę?
              • elinborg Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 10:54
                na makatkę
              • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 17:13
                ayelen40 napisała:

> A może można przerobić na bluzkę?

Nie ma szans
    • simply_z Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 10:58
      Ale ale o co chodzi z ta niezbyt ladna kieca?
    • enty.enty Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 17:13
      Czy ktokolwiek chodzi w tej sukience...?( pytanie do osób, które kupiły)
      • jolie Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 17:28
        Wybacz, ale Twoje wpisy w tym wątku są dziwne. Dlaczego nie zrobiłaś zwrotu? Ja mam zasadę, że jeżeli cokolwiek w ubraniu przeszkadza mi już na wstępie, to jest to zły zakup.
        • ayelen40 Re: Sukienka z H&M, o której pisałyście jakiś 31.05.23, 17:53
          Nieraz człowiek się zakręci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka