Dodaj do ulubionych

Stylizacja Lubomirskich na koronacji

15.05.23, 12:58
plejada.pl/wywiady/jan-lubomirski-lanckoronski-o-przyjeciu-z-royalsami-o-harrym-nie-bylo-slowa/tdtynkz
Jak się wam podoba?? A po artykule poczułam jak powiew wielkiego świata smile
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:14
      Wolę Lubomirskich niż Skibów 🙄

www.pudelek.pl/ukochana-krzysztofa-skiby-kusi-w-zmyslowej-sukience-przysiady-sie-chyba-oplacily-foto-6898250624064256a
      • la_mujer75 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:19
        OMG!
      • lella_two Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:26
        W swojej klasie każde jest kuriozalne😎
      • hanusinamama Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:37
        NO nie wiem. pana Lubomirskiego ani oglądać ani czytać nie jestem w stanie.
      • alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:38
        A ja wolę Skibów. Lubomirski, którego jedyną zasługą było urodzenie z prawego łoża przez szereg antenatów, przyprawia mnie o mdłości.
        • borsuczyca.klusek Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:40
          alpepe napisała:

> A ja wolę Skibów.

Czyli dla każdego coś miłego 😁
        • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:43
          alpepe napisała:

> A ja wolę Skibów. Lubomirski, którego jedyną zasługą było urodzenie z prawego ł
          > oża przez szereg antenatów, przyprawia mnie o mdłości.
          >

To raczej zasługa jego matki, że go wypchnęła na świat tongue_out A z tymi prawymi łożami, szczególnie w średniowieczu i później to różnie bywało suspicious
          • alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:59
            Wiem, że to nie takie proste big_grin, ale oficjalnie przyklepane, prawe łoże i tyle.
        • karmello29 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 19:43
          alpepe napisała:

> A ja wolę Skibów. Lubomirski, którego jedyną zasługą było urodzenie z prawego ł
          > oża przez szereg antenatów, przyprawia mnie o mdłości.

jakie prawe loze jak Lubomirski to byl ojczym nie ojciec rotfl
          chlop nie ma blekitnej krwi,im sorry
          >
          • bye-bye Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 23:47
            Whaaaaaat?🤯
          • alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 11:05
            O kurdę, czyli pogłoski były prawdziwe?!
        • rzepicha-piastowa Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 17.05.23, 11:46
          Ja tez wole Skibow. Poziom zenady podobny, ale przynajmniej Skiba wyplynal na wlasnej muzyce i pracy, a nie tylko dlatego, ze ma takie a nie inne nazwisko.
      • chloe30 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:04
        O Jezu Jezu Jezu, oczy mnie bolą 😭😭😭
      • mdro Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:21
        Czepiacie się big_grin
        Pani ma na sobie koszulkę nocną i kapciuszki, nie wiem tylko, dlaczego się na dworze w tym fotografuje, a nie w domowych pieleszach.
      • homohominilupus Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 17.05.23, 14:35
        Borsuk, oczy mnie pękli
      • memphis90 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 09:53
        Jak to dobrze wiedzieć, że moja sylwetka jest "wysportowana"!
        • bywalec_hoteli Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 19.05.23, 15:29
          Mówimy o sporcie „sumo”? 😂
    • angazetka Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:18
      Arystokrata, lol.
    • pampelune Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:22
      jagnaodboryny napisał(a):

> Jak się wam podoba?? A po artykule poczułam jak powiew wielkiego świata smile

No ba!
      "Muszę w tym miejscu pochwalić moją małżonkę Helenę, która pięknie wyglądała".

• alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:39
        OJP, co za dzban.
      • niemcyy Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:04
        Jak nie pochwale to dostane w nos big_grin/to nigdzie nie bedzie napisane, ze pieknie wygladala.

• mdro Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:12
        Nikt panu artystokratu nie powiedział, że nigdy o własnej żonie nie mówi się per małżonka? "Moja żona, Zofia", to jest właściwa forma big_grin
    • rumba2023 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:25
      Tu masz więcej wielkiego świata: książe, księża i książątko big_grin
      https://s3.viva.pl/newsy/helena-i-jan-lubomirscy-lanckoronscy-viva-grudzien-2021-helena-i-jan-lubomirscy-lanckoronscy-viva-242021-614580-GALLERY_BIG.jpg

viva.pl/magazyn-viva/jan-lubomirski-lanckoronski-i-helena-lubomirska-lanckoronska-jak-sie-poznali-136940-r1/

" Gdzie jest Państwa gniazdo?

Jan Lubomirski-Lanckoroński: (śmiech). To jest bardzo trudne pytanie, bo jest ich kilka… W tym roku spędziliśmy ponad osiem miesięcy w Lubniewicach. Więc można powiedzieć, że numerem jeden są Lubniewice. Potem Szczawnica, gdzie rodzina Heleny po dziadku Adamie Stadnickim odziedziczyła nieruchomości i ziemie.

Zobacz: Jan Lubomirski-Lanckoroński wziął ślub! Romantyczna uroczystość odbyła się w Krakowie

Helena: Potem dom w Warszawie i Londyn. Niestety Paryż, gdzie się urodziłam i wychowałam, zszedł na dalsze miejsce. Z powodu pandemii dawno tam nie byliśmy. Od 12 lat mieszkam w Polsce i tu jest mój dom.

Helena i Jan Lubomirscy-Lanckorońscy, VIVA! grudzień 2021, Helena i Jan Lubomirscy-Lanckorońscy, VIVA! 24/2021
      Fot. KRZYSZTOF OPALIŃSKI

Jak Państwo się poznali?

Jan: Zacznę od tego, że jestem wujem Heleny, ale piątego stopnia. W związku z tym małżonka traktuje mnie w odpowiedni sposób, z szacunkiem godnym starszego wuja (śmiech). Wywodzimy się z tego samego pnia drzewa genealogicznego, mieliśmy wspólny herb. Małżeństwa w naszych rodzinach często się zdarzały. Kiedy poznaliśmy się z Helenką, byłem już po rozwodzie. Wtedy moja najbliższa rodzina bardzo się mną przejęła i rozpoczęło się tak zwane swatanie. Swatami zostali moi kuzyni, notabene również dosyć bliscy krewni Helenki. Pamiętam, że usiedli ze mną i mówią: „Słuchaj, wiesz co, jest taka bardzo fajna dziewczyna, Helena…”. Symboliczne, że zanim ojciec Helenki wyemigrował do Francji, bardzo dużo imprezował w Krakowie z moim tatą, nie mówiąc już o tym, że mój przyszły teść mieszkał w naszym mieszkaniu w Krakowie. Nasz dom był miejscem otwartym, różni krewni pomieszkiwali u nas albo wpadali z wizytą. Non stop przewijały się tłumy ludzi, byłem małym chłopcem i pamiętam, że w kuchni siedziało zwykle pięć, sześć osób, które słuchały Radia Wolna Europa, dyskutowały. Zawsze był u nas jakiś emisariusz z Warszawy z opozycyjną lekturą. UB zakładało nam podsłuchy, w kamienicy vis-à-vis stał tajniak, który notował, kto do nas wchodzi i kiedy wychodzi. To był wywrotowy budynek. Mój ojciec wspomina, że po wojnie do naszego mieszkania dokwaterowano 20 żołnierzy Korpusu Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

Helena: Mój tato po studiach w latach 70. wyemigrował z Polski. Najpierw do Belgii, gdzie miał rodzinę, potem przyjechał do Francji, poznał moją mamę i zdecydował, że tam zostanie. Przed wojną Uzdrowisko Szczawnica należało do naszego pradziadka, hrabiego Adama Stadnickiego. W 1945 wszystkie nasze dobra zostały skonfiskowane. Gdy byłam dzieckiem, kilkukrotnie odwiedzaliśmy z rodzicami Polskę. Dopiero w 2005 roku pojawiła się szansa, żeby odzyskać część rodzinnego majątku. Mój ojciec postanowił zainwestować w rozwój Szczawnicy, a my, jego dzieci, podjęliśmy się realizacji tego projektu. Pierwszy przyjechał mój brat Krzysztof, potem dołączył Nicolas. Odnowili plac Dietla i Café Helenka. Wtedy do nich dołączyłam i zrewitalizowaliśmy Modrzewie Park Hotel. Kiedy zobaczyłam malutkie, siedmiotysięczne miasteczko, przepięknie położone wśród gór i pełne serdecznychludzi, poczułam się jak w domu."
      • suki-z-godzin Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:34
        na tym świątecznym zdjęciu ona chyba nie sięga stopami podłogi
        a na królewskiej imprezie wyglądają co najmniej komicznie, jak dwa grzyby, przy czym ona jest purchawką.
        • memphis90 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 07:26
          Wychodzi z niej niższe (nieksiążęce) pochodzenie…
      • jagnaodboryny Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:35
        Naprawdę nie chcę być złośliwa, ale jak otwarło mi się zdjęcie z coronations party to byłam przekonana, że on jest z swoją matką.

Czy nikt nie mógł zająć się jej stylizacją?? Ja nisko urodzona ... a zęby mnie bolą jak na nich patrzę.
        • niemcyy Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:44
          Jest bogata i ma nazwisko, wiec nie musi byc szczupla wink. Najlepszy stylista nie zrobilby jej na Kate.

On takoż, ale przy tym wzroscie i w kamizelkach az tak nie rzuca sie w oczy.
          • jagnaodboryny Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:47
            Absolutnie tuszy się nie czepiam, nie o to chodzi, po prostu tragicznie ubrana, niebieska sukienka ona - on fioletowy krawat - nie wyglądają jak para, ona złe buty, torebka - kopertówka powinna być, piękny kapelusz?? - tragiczny jak do tej kreacji
            • bene_gesserit Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 10:48
              Ten kapelusz pasowałby szuplej i co najmniej średniego wzrostu. Na niskiej i przysadzistej daje efekt grzyba. Osoba jej postury powinna mieć stosunkowo nieduży kapelusik. Przecież dobra modystka mogłaby zrobić coś w odpowiedniej proporcji i spektakularnego, w czym wyglądałaby o niebo lepiej.
        • 21mada Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:51
          Ja też! Jednak to prawda że tusza postarza 😞
          • suki-z-godzin Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:55
            21mada napisała:

> Ja też! Jednak to prawda że tusza postarza 😞

no bez jaj, według mnie nie wygląda na starszą od niego. za to na pierwszym zdjęciu wygląda jak jego giermek - duży potencjał komiczny widzę.
          • bene_gesserit Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 10:51
            Dałoby się ograć jakoś te sylwetkę, ale wiele psuje wielki kapelinder i buty. A sylwetkę powiększa jaskrawy odcień sukienki. Całość sprawia wrażenie, jakby stylizacje dobierała jej największa wrogimi.
      • jagnaodboryny Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:36
        Co on ma na sobie na tym zdjęciu - jakiś kożuch z soboli??
      • borsuczyca.klusek Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:38
        Tekst o wuju najlepszy 🤭
      • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:45
        Obrus coś krótki. A na innych zdjęciach świątecznych (łatwo znaleźć) na tym wypasionym stole stoją dwa plastikowe pudełka z pierniczkami z Biedronki big_grin
        • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:53
          Znalazłam wink Indyk, sryndyk itd oraz Biedronka tongue_out
          www.pudelek.pl/tak-lubomirscy-spedzaja-swieta-zastawiony-wymyslnymi-potrawami-stol-siegajaca-sufitu-choinka-i-wodka-zdjecia-6847374739385152a
          Czekoladowe Mikołaje w sreberku, na środku stołu litościwie pominę...
          • rumba2023 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:13
            Niezłe. Powinny być pudełka ze złota a w środku pierniczki co najmniej z krakowskiego kredensu wink
            • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:37
              rumba2023 napisał:

> Niezłe. Powinny być pudełka ze złota a w środku pierniczki co najmniej z krakow
              > skiego kredensu wink

Wiesz, ja nie mam nic przeciwko pierniczkom z Biedronki. Ale jak ktoś się tak nadyma jak wystawowy indor, opowiada o rozmowach z królami, o swoich książęcym pochodzeniu, zakłada szubę z sobola , urządza kolację we własnym zamku a potem nawet mu się nie chce przesypać ich do porcelanowej miski to jednak żenua.
              • angazetka Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:46
                Znaczy... w ogóle chyba głupio na wigilijnym stole stawiać cokolwiek w sklepowym plastikowym opakowaniu. A już zwłaszcza gdy jest się księciem i funflem Karola III.
                • suki-z-godzin Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:54
                  angazetka napisała:

> Znaczy... w ogóle chyba głupio na wigilijnym stole stawiać cokolwiek w sklepowy
                  > m plastikowym opakowaniu. A już zwłaszcza gdy jest się księciem i funflem Karol
                  > a III.
                  >
                  no cóż, bycie pretensjonalnym do bólu jak widać nie wpływa na zniwelowanie przaśności.
                  prawie się popłakałam, widząc na instagramie @princeslubomirskifoundation takie oto zawiadomienie

https://scontent-fra5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/343570646_189994780652960_1011297684919998186_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=B8GT7W9iaxsAX9TOiUu&_nc_ht=scontent-fra5-1.xx&oh=03_AdT6L5LEXQ3npUt29TcoErcT7u6Hi41RT3eLkMOzkCyOmA&oe=6489A526

😂🤡
                  • angazetka Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 15:29
                    I nawet nie umieją dobrze zapisać swego nazwiska...
                    • suki-z-godzin Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 15:35
                      angazetka napisała:

> I nawet nie umieją dobrze zapisać swego nazwiska...
                      >

nawet nie wiem o czym mówisz, co jest nie tak?
                      • amast Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:00
                        Dywiz. Dywiz powinni mieć tak jak Ty w nicku smile
                        • suki-z-godzin Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:37
                          amast napisała:

> Dywiz. Dywiz powinni mieć tak jak Ty w nicku smile

a! cóż, jestem chamski-sznurek i takie niuąse to nie dla mie.
                    • martishia7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 11:01
                      Książęcy sekretarz jakiś niedouczon.
                  • chloe30 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:02
                    suki-z-godzin napisała:

> no cóż, bycie pretensjonalnym do bólu jak widać nie wpływa na zniwelowanie prza
                    > śności.
                    > prawie się popłakałam, widząc na instagramie @princeslubomirskifoundation takie
                    > oto zawiadomienie
                    >
                    >
                    >
                    > 😂🤡
                    >
                    >

Ale czy na sztalugach tablice w bramie wystawili? Z pieczęcią? Nie? To plebsowo 🙄🙄🙄
                    • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:07
                      Ja to bym chciała wiedzieć dlaczego po nocy poślubnej staropolskim zwyczajem nie wywieszono poplamionego prześcieradła na widok publiczny. A nie, czekaj.... było już za późno big_grin
            • 21mada Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 18:57
              A co to za pingwinek tutaj zagląda?

https://v.wpimg.pl/MjAyMzA1YgsgGztJbkpvHmNDbxMoE2FINFt3WG4Hf145VisTLVQ_DzEWYx0zRD0LNgljCi0eLBooVjtLblUkGTEVLANuVCAIJB1iGHkBdV12TS5XclV5XWxNKBh4HHRSeEhgTiMDfltxTnlLI1V6SDw
        • niemcyy Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:14
          Haha, faktycznie. Widocznie skonczyla sie srebrna zastawa i nie bylo na co wyjac ciastek.
          (Mogli chociaz do zdjecia odstawic gdzies indziej big_grin)
          Jak zjedza dwa pudla tych ciastek oprocz swiezego jedzenia to i masa jest.
      • 21mada Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:48
        🤣
      • livia.kalina Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:59
        o kurcze, w MOICH Lubniewicach! Ja jako małe dziecko też spędzałam kilka miesięcy w roku w Lubniewicach- a to w ośrodku Stilonu, a to z dziadkami w ośrodku Łączności! Jak księżna 🤣
      • rumba2023 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:37
        A to jest ciekawe:
        www.sejm-wielki.pl/b/sw.1010516
        Księstwo:
        Jan Eugeniusz ks. Lubomirski-Lanckoroński z Lubomierza h. Drużyna, 1978
        Helena Marie Gabrielle Mańkowska z Brodnicy h. Zaremba, (linia: Adam Czartoryski 3.662.329), 1981
        Księżniczka:
        Elisabeth Helena Ewa Monique Weronika Izabela ks. Lubomirska-Lanckorońska z Lubomierza h. Drużyna

Niestety książe chyba znikł z wikipedii sad
        • thank_you Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:24
          Nie, stronę prowadzą pasjonaci ale niekoniecznie aktualizują ją ze stanem faktycznym. Co wiecej - nawet nie masz wplywu na to, ze cię tam umieszczają. tongue_out
          • amast Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 20:00
            Nie wiem czy nie aktualizują. Moja koleżanka się wżeniła w jeden z rodów i na tej stronie pojawiła się chyba z miesiąc po ślubie.
            • thank_you Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 21:15
              Tam jest cała rodzina mojego męża, z dwoch stron, wiec cos tam wiem o aktualizacjach. smile)) Tak jak napisałam - to nie jest żadna profesjonalna strona, tylko prowadzona niejako na prywatny użytek. I aktualizują jak chcą. Ja np. nie chcę tam byc. tongue_out
      • jagnaodboryny Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 09:58
        To ja jeszcze kij w mrowisko włożę... ja wiem, że dziecko nie ma tu żadnej winy... ale, państwo rodzicielstwo już tak, bo skoro rodzice decydują się na oficjalne zdjęcia, które publikowane będą tu i ówdzie, to litości nie mogli złożyć bucików - lakierek, tylko to coś niebieskiego....
        • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 13:25
          Tam musiało być strasznie zimno. On w szubie, ona w szalu a dziecko w podkoszulku pod kiecką i kożuszkowych kapciach tongue_out
    • 21mada Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:39
      Ta pani na zdjęciu to jego matka?
    • daniela34 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:41
      Gdyby nie to wiązanie pod biustem to przysieglabym, że to moja kiecka z Mohito za 179 PLN...
      • suki-z-godzin Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:52
        ta sukienka fatalnie na niej leży.
        im dalej w las, tym więcej smaczków. niedopasowanie kolorystyczne pary. torebka na łańcuszku. jeszcze się jej ramiączko stanika obsunęło. kto da więcej?
        • daniela34 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:58
          Jeżeli dała za nią 180 PLN to efekt odpowiada nakładom. Jeżeli zaś dała więcej no to nie poszło (ja w mojej kiecce do sądu biegam a nie po królewskich ślubach 😁)
        • memphis90 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 07:31
          No ale pani księżną jest z awansu, choćby się starała, to genów nie wydłubie. Widać chamski wzrost i gminny gust. Co innego Książę! Klasę widać we wzroście, wyglądzie, kolorze kołnierzyka, parasolce, a kiedy otwiera usta, to jakby anioł przemawiał!
          • lella_two Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 08:42
            Ależ ma gen ujowy, sorry, wujowy i to piątego stopnia!
    • leosia-wspaniala Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:44
      Jakby się urwali z wypożyczalni kostiumów.
    • primula.alpicola Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:53
      O boże, on jest komiczny😆
    • gaskama Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 13:53
      Najwyraźniej nawet książę może być zwykłym wieśniakiem.
      • alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:00
        a tam, zwykły czesiek
        • primula.alpicola Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 15:48
          Czesiek czy wieśniak, ale jak on jest potwornie podjarany swoją arystokratycznością😅
    • gama2003 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:03
      O czym ta Kulczkówna z nim gadała to ja nie wiem.
      Prześmieszny facet. Bez związku z korzeniami, paplanie oceniam i samouwielbienie wysokiej próby.
      • daniela34 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:07
        To ty to przeczytałaś? Ja nie daje rady. Po 5 zdaniach Pana Hrabiego Val Go Desqą wysiadam
        • gama2003 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 19:50
          To tylko dlatego, żeby sobie raz ma zawsze wybić z głowy marzenia o księciu z bajki, na koniu dowolnej maści.
          Księcia wykreślam z marzeń, konia zostawiam.

Trzeba uważać o czym się marzy, bo można trafić na księcia Lubomirskiego i wstyd z nim Karola i Kamilę odwiedzać.
          No i on z tych, co to brak niebieskich krwinek wypomni. Obstawiam, że dlatego rozwiódł się z Kulczykówną. On braku genów nie zdzierżył a ona nie zdzierżyła księcia w całokształcie.

• daniela34 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 20:38
            Tak, całokształt księcia jest nie do wytrzymania
      • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:11
        Kulczykówna chciała mieć pewnie tytuł dla dzieci i arystokratyczne ich pochodzenie tongue_out Szczególnie, że one chyba nie w Polsce tylko w GB siedzą...
        • rumba2023 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:14
          Może stary kulczyk chciał by córka była księżniczką? big_grin
          • mdro Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:29
            Co najwyżej wnuczka. Córka była księżną - do rozwodu.
            (IMO tytuł pana księcia taki trochę dęty jest...)
        • alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:16
          Mnie się zdaje, że on musiał być strasznie upierdliwy w życiu codziennym z tym obnoszeniem się z prawymi łożami antenatów. Bufonik. Nawet jej trochę, ale tylko trochenio współczuję, ciekawe, dlaczego się rozwiedli.
          • mamawojtuska79 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:19
            Pewnie skończyła jej się cierpliwość big_grin albo wypominał jej niskie pochodzenie
            • heca7 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:26
              No co? Popełnił mezalians tongue_out Ożenił się dla pieniędzy z bogatą parweniuszką tongue_out Jak wielu zubożałych arystokratów i szlachciców w XIXw.
        • volta2 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:26
          małe kulczyki siedzą w szkole w konstancinie, widziałam yearbook, fakt, ze 3 lata temu, ale w młodszych grupach, więc powinny teraz jakoś kończyć.
      • asfiksja Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 22:45
        >O czym ta Kulczkówna z nim gadała to ja nie wiem.
        Też nie wiem, bo to całkiem mądra kobieta. Pewnie uległa prastaremu złudzeniu, że on się przy niej zmieni (choć faktycznie za czasów kulczykowych nie robił takiej obory w mediach).
    • kadfael Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:16
      Księciunio co rusz wypowiadający się dla portali plotkarskich jest przekomiczny.
    • iwoniaw Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:34
      Stylizacja stylizacją, ale co ten człowiek wygaduje 🤣🤦‍♀️
      • daniela34 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 14:45
        Straszne
      • marzeka11 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 15:28
        iwoniaw napisała:

> Stylizacja stylizacją, ale co ten człowiek wygaduje 🤣🤦‍♀️

O to to właśnie. Czytałam ten kuriozalny wywiad z nim. Coś niesamowitego.
        A zdjęcia Skiby z tą jego panną w przezroczystej sukience- o rany, o rany, o rany.
        • gama2003 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 19:52
          Przecież oni ze Skibą są do siebie podobni - przesłodcy w swojej prostocie !
          • iwoniaw Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 20:41
            gama2003 napisała:

> Przecież oni ze Skibą są do siebie podobni - przesłodcy w swojej prostocie !

Różnica jest taka, że Skiba chyba nie uważa się za lepszego od innych ludzi z powodu bycia Skibą, wiec ma tu przewagę 😉
    • rzepicha-piastowa Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 15:46
      Ten ksiezunio, ktory regularnie pojawia sie na lamach prasy plotkarskiej jest tak kuriozalny, ze az smieszny. I tak smieszny, ze az zalosny.
      Poznalam kilka osob z tytulami przez prace. Ci, ktorzy mieli inne osiagniecia, byli dyskretni, a niejako przypadkiem mozna sie bylo dowiedziec, jaki maja tradycje rodzinne. Ci, ktorzy zupelnie niczego soba nie reprezentowali, nadymali sie, opowiadali o antenatach, tytulach, posiadlosciach rodzinnych... Bylo to niesmowicie zenujace.
      • rumba2023 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:49
        Jest to żenujące jeśli się bierze na poważnie. A jeśli z przymróżeniem oka to nawet śmieszne.

No bo księżna poślubiła swojego wujka 😂

Gość się urodził juz bogaty, ożenił się bardzo bogato wiec pewnie cos Skapnęło przy rozwodzie a teraz ożenił się tez bogato.
        To czym ma się martwić?

Poza tym życie takiego księcia to myślicie ze lekkie jest? Ja od samego czytania jego tytułów, ilości języków oraz ilości fundacji i organizacji w których zasiada bardzo się zmęczyłem.
        A tu jeszcze bankiety, rauty u angielskiego krola.
        Podejrzewam ze na tych spółkach kulczyka w poznaniu gdzie go wsadzono yo ćpa musiał robić
        Życie księcia to nie bułka z masłem.
        Nawet takiego na miarę Lubniewic i Szczawnicy.

smile
        • rumba2023 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 18:59
          Z przymrużeniem oka smile a nie z przymróżeniem smile
    • alex_vause35 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:11
      A te, cały ten wywiad jakiś taki... mało książęcy.
      • iwoniaw Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:15
        alex_vause35 napisała:

> A te, cały ten wywiad jakiś taki... mało książęcy.
        >

Cóż, zasada dworu brytyjskiego, że się nie lata do prasy i nie wylewa w mediach swych przemysleń nie wzięła się znikąd i nie bez powodu Elzbieta tego pilnowala 😉
        • alex_vause35 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:19
          Ototo. Pan skojarzył mi się z Kingą Rusin na imprezie u Adele. Brakowało tylko słit foci z Kamilą i Karolkiem, wrzuconych na insta.
    • iberka Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 16:21
      Niedopasowanie kolorystyczne tej pary nie pozwala mi skupić się na tekście
    • jana111 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 17:20
      Ze 20 lat (i kilogramów) temu wyglądał znacznie atrakcyjniej, zwłaszcza na tle kolegów z roku gdzie naprawdę nie było na kim oka zawiesić.
      Rozmawialiśmy raz, a w zasadzie był to mój wkurzony monolog - jak już w końcu lawirując między dwiema uczelniami i lodowiskiem (niestety wykład z podstawowego przedmiotu mi kolidował) w końcu dotarłam na Pisulińskiego, przyszedł Jaś z jakąś zdaje się ówczesną przyjaciółką, usiedli obok i swobodnie kontynuowali dyskusję rozpoczętą na przerwie. Opierniczylam z góry na dół, dopiero wtedy się przymknęli - czyli musiało być bezczelnie, inaczej bym przeczekała.
      Nie wiedziałam kto zacz, dopiero potem mnie wspólna koleżanka oświeciła dodając jakieś komentarze odnośnie sposobu bycia czy "chodzenia" na studia. Choć z drugiej strony, teoretycznie, nie musiał wcale oznajmiać że jest książę pan, wystarczyło, że chodzili razem na ćwiczenia z listą obecności.
    • kozica111 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 19:06
      Jest gruba i matronowata, świat tego nie wybaczy.
    • mamamisi2005 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 15.05.23, 19:36
      Jaśnie państwo, których jedyną istotnym osiągnieciem jest to, że urodzili się w rodzinach, które żyły z wyzysku chłopów pańszczyźnianych z wszystkimi tego konsekwencjami we współczesności.
      Monarchia brytyjska przynajmniej przynosi swoim podatnikom zyski, a ci tutaj sprawiają jedynie wrażenie ulicznego teatru.
    • anomaliapogodowa81 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 17.05.23, 13:46
      Znałam go za nastolęctwa, był wyjątkowo durnym bucem i wygląda na to, że tak mu zostało.
      • dybusia Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 17.05.23, 16:36
        obrażanie,obrażanie...ile za to płaci gazeta,żeby tak się szmacić?
    • 71tosia Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 17.05.23, 19:57
      Wyglądają jak przebrani a nie ubrani, pani ma trudna sylwetkę a sukienka to jeszcze podkreśla.
      • alpepe Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 11:08
        że niby mała i gruba?
        • 71tosia Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 13:10
          Przede wszystkim nie ma tali
          • elenelda Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 22:50
            71tosia napisała:

> Przede wszystkim nie ma tali

Co to „tala”?
    • beata.1968 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 14:01
      Pani Helena ma dość trudną sylwetkę , ale na pewno dobra stylistka dałaby radę. Być może niezbyt jej na tym zależy , wydaje mi się że bardziej żyje swoją działalnością biznesową , nowym hotelem w Szczawnicy itp. Widziałam jakiś wywiad telewizyjny i mówiła głównie o tym.
      • borsuczyca.klusek Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 16:29
        beata.1968 napisała:

> Pani Helena ma dość trudną sylwetkę , ale na pewno dobra stylistka dałaby radę.
        > Być może niezbyt jej na tym zależy , wydaje mi się że bardziej żyje swoją dzia
        > łalnością biznesową , nowym hotelem w Szczawnicy itp. Widziałam jakiś wywiad t
        > elewizyjny i mówiła głównie o tym.

Ten hotel to gwałt na całej okolicy, ale najlepszy jest opis pokojów:

...rezerwacja pokoju z panoramicznymi oknami od podłogi do sufitu otwierającymi się na wspaniałe widoki, nie jest luksusem zarezerwowanym dla ekskluzywnych apartamentów, to standard. Dzięki położeniu obiektu na wzgórzu ponad miastem pokoje oferują niezrównany widok na dolinę. Stąpasz po niezwykle miękkim dywanie zaprojektowanym przez słynnego projektanta mody Christiana Lacroix. Tapeta jest oryginalną kreacją, inspirowaną lokalną florą. Jasne kolory wnętrz nawiązują do lokalnych, tradycyjnych strojów górali.

• thank_you Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 16:40
          Tak?

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pressland-cms/cache/amp_article_show_cover_4_3/zs/24711375-hutnik-w-szczawnicy-zamienia-sie-w-hotel-pieniny-grand.jpeg

Przed remontem był ładniejszy? wink
        • bene_gesserit Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 19.05.23, 15:20
          Rany boskie. Co za nadęta grafania. To jest tak cudownie źle napisane.
    • memphis90 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 16:12
      Helena i Helena… A jaśniepań??? Ona ma może trudną sylwetkę, wzrost hobbita, a w tym kapeluszu wyglada jak przykład na to, ze można urodzić się bezczaszkowcem i żyć i nawet wyrwać księcia… Ale - jak pisałam - genów chama nie wydlubiesz, przynajmniej sympatycznie wyglada z tym pierniczkiem z biedry. Jak ktoś z ludu!

Ale jasniepan? Tak się teraz modnie nosi? Koszula w jednym kolorze, kołnierzyk w drugim, kamizelka w trzecim, fraczek w czwartym, fular w piątym, poszetka w szóstym, spodenki w siódmym - a żaden nie pasuje do kolorów ałtfitów małżonki!
      • iwoniaw Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 16:25
        Co ty z tym postponowaniem szlachectwa genów księżnej, wszak ma ona i wujowe piątego stopnia! Nie jest mniej błękitnikrwista niż pan Jaś L-L, a już na bank nie mniej niż jego pierworodne dzieciątka
        • memphis90 Re: Stylizacja Lubomirskich na koronacji 18.05.23, 21:01
          Tak jakoś czuję, ze on ma znacznie bardziej książce…
      • bywalec_hoteli [...] 19.05.23, 15:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka