daisy 15.05.23, 21:26 Będę w weekend i będę spać przy Rynku Starego Miasta. W niedzielę rano przed powrotem poszłabym na śniadanie i kawę gdzieś w centrum albo pomiędzy rynkiem i dworcem centralnym, mniej więcej. Podpowiecie coś miłego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:29 Aromat, najblizej to chyba będzie na Hożej Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:31 Bułkę przed Bibulke na Zgoda lub Żurawiej. Niestety w weekend zwykle są kolejki Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:33 Na Zurawiej jesczze Roxx ma miłe śniadania Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:29 Bułka na Zgody jest teraz w remoncie. Polecam Kubusia na Marszałkowskiej, ale to trochę daleko od Starego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:32 Rada od gospodarnego: Weź ze sobą produkty i nóż na drogę to sobie zrobisz śniadanie. W Warszawie bedzie bardzo drogo. Czajnik miejmy nadzieje w twojej noclegowni bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:38 No nie żartuj. W typowej warszawskiej śniadaniowni spokojnie zjesz od za cenę od ok 12 do 20 paru zł, za zastaw (w tym jedzenie i kawa). No nie jest to drogo jakoś przesadnie, a za to przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:36 Czy mogę poprosić o nazwy warszawskich śniadaniowni gdzie zestaw kosztuje 12-20 pln z kawą? W Warszawie często jemy śniadania na mieście i ostatnio płace 70-120 PLN za zestaw dla 2 osób (w Kremie zawsze powyżej 100 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:06 To zależy co rozumiesz przez sniadanie Dla mnie kawa i croissant/bułeczka z karadmonem plus kawa to aż nadto (rano mało jem) A takie do 20 pln to ma chyba Lubaszka (wygladaja ładnie, ale nigdy nie jadłam) Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:18 Na śniadanie zazwyczaj jem kanapkę lub jajko i do tego kawa. Zdarza nam się też jeść croissanty, ale nadal w Wawie 2 dobre croissanty i 2 (dobre) kawy to 50 PLN. Do barów mlecznych też chodzimy ale o ile jedzenie dobre to z dobrą kawą jest problem. U mnie „na zachodzie” 😉 kawa i croissant to zazwyczaj 3-4 euro, ale za równowartość 35 zł to zjem kanapkę i kawę a nie obiad 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:33 U mnie „na zachodzie” 😉 kawa i croissant to zazwyczaj 3-4 euro Na moim zachodzie zwykle drożej Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:50 chococaffe napisała: > To zależy co rozumiesz przez sniadanie > > Dla mnie kawa i croissant/bułeczka z karadmonem plus kawa to aż nadto (rano mał > o jem) > > > Tak, świetne śniadanie dla kogoś kto jest np. w podróży, dużo chodzi i musi mieć energię. Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędlina, nabiał, warzywa. Na pewno macie w W. typowe francuskie bistra gdzie za 30-40 zł najęcie się na 3 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:00 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:15 p.s. Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędlina, nabiał, warzywa. w życiu bym nie zjadła takiego śniadania, w podróży też nie To jest propozycja lunchowa (i to wtedy kiedy nie planujemy jakiejś wielkiej kolacji/obiadu) Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:21 No jak widać każdy ma inne potrzeby. Ja się zgadzam z imponderabilia. Jeśli mowa o croisantach, to ja zjadłabym 2 na wytrawnie (z serem i warzywami) + do tego jajecznicę lub sałatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:40 Każdy ma swoje przyzwyczajenia. Tak czy owak, wielkie śniadanie też można zjeść na mieście, zwykle taniej i lepiej niż w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:41 Pewnie, że można. Ale raczej nie za 12 zł. Ostatnio w Łodzi za śniadanie z kawą zapłaciłam 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:48 Za 12 zł za 3 kanapki a oprócz tego kiełbasę, jajka, warzywa, nabiał, pieczywo i do tego kawa, herbata - to pewnie nie. Ale jeżeli się spojrzysz na ceny śniadan hotelowych - to nawet za zestaw powyżej zapłącisz raczej mniej na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:35 O takie najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:36 W sieciowe piekarnianwj Lubaszka (także w centrum Warszawy, śniadanie twoich marzeń nazywa się "energetyczne". Dwa sadzone, się frankfurterki, trzy plastry boczku, smażone pieczarki i sałata z pomidorami. Do tego dwie przeswieze bułki, masło i maly sok wyciskany z pomarańczy. 20zl, serwują cały dzień. I są tacy, którzy to wszystko zjadają, sama widziałam. Oczywiście, są tam tez inne opcje, w tym wege. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:33 Ja bym zjadła, a zwłaszcza w podróży. Chociaż z tymi 3 kanapkami, to akurat przesada . Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:05 > Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędlina, nabiał, warzywa. Nie muszą. Umarłabym po czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:15 No fakt, że ematki jedzą 5 pierogów na rodzinę. Zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:18 Tak, bo nie ma nic pomiędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:21 Ja w porze lunchowo-obiadowej jem więcej I kolacyjno-obiadowej też. Dlatego moja wiedza o śniadaniach na mieście pochodzi głownie, ale nie tylko, że czasami kupuję je sobie na wynos, na lunch własnie (oczywiście nie jajecznice, omlety itp). Rzadko się zdarza, że naprawdę muszę jeść w hotelu - unikam bo stosunek ceny do jakości tego co bym zjadła jest znaczenie gorszy niż na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:15 angazetka napisała: > > Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędl > ina, nabiał, warzywa. > > Nie muszą. Umarłabym po czymś takim. > A ja po tłustym croissancie i kawie na pusty żołądek - czyli bezwartościowe kalorie, brak jakichkolwiek składników odzywczych+kilka nadmiarowych łyżek cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:16 No więc każdy może sobie wybrać co chce - gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:17 A napisałam gdzieś, że tak jem? Nie, po prostu trzy kanapki plus coś jeszcze (dużo cosiów) to dla mnie jakaś góra jedzenia nie do przejedzenia. Rogalik i kawa przynajmniej zmieszczą się w żołądku. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:20 W Lubaszce 20zl za zestaw, bez kawy, za to homeopatyczna dawka swiezo wyciskanego soku. Chyba, że rzeczywiście drożdżówka plus kawaz w Lubaszce akurat ninadzwyczajna, wtedy 12-15zl. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:23 Akurat wypieków to Lubaszka nie ma najlepszych (chociaż są wyjątki). Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1010 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:24 w barach mlecznych (sa tez w centrum) tanio i z klimatem historycznym Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 18:55 np w Charlotte - w cenie zestawu jest dowolny goracy napój. I to raczej koszyk pieczywa jest niz jedna bułka. W Bułkę przez bibulke tez cena podobna ze zestaw, a kawa do zestawu za 6 zeta, czyli za 26 zl masz bogate sniadanie na 1 osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 22:57 Niestety żadna z tych opcji to nie mieści się w przedziale 12-20 PLN. Charlotte dla mnie jest fatalna, nie rozumiem fenomenu. W Bułkę przez bibułkę za 26 PLN jest za najtańszy zestaw z kawą americano, a już zestaw z jajkami i dużą kawą (np latte z podwójnym espresso z mlekiem owsianym) wychodzi prawie 2 razy tyle. Lubię i jem regularnie śniadania na mieście jak jestem w Warszawie, ale ostatnio niestety ciężko znaleźć dobre śniadanie dla 2 osób za mniej niż 100 pln. W ciągu ostatniego roku jemy też regularnie śniadania w innych miastach w PL i ceny czy to w Białymstoku czy w Bolesławcu czy w Słubicach są zbliżone. Croissanty czy pieczywo z dżemem to dla mnie nie śniadanie, ale ja jem 2 razy dziennie więc lubię zjeść porządnie i coś na ciepło (zwłaszcza jajka w każdej postaci i porcję warzyw - może nie 3 kanapki ale też nie słodką bułeczkę). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 06:27 Nie wiem gdzie jest śniadanie za 12 zł ale przypuszczam, że jest to coś w rodzaju kawa/herbata i "coś" (małego). Dlatego ogólne ceny za śniadanie jako takie mają mało sensu, bo każdy oczekuje czegoś innego. Jednak bez wzgledu na to czy wybierzemy rogalik i kawę czy 3 kanapki, kielbasę itd to odpowiednik w hotelu zwykle bywa droższy a niekoniecznie lepszy, często gorszy. Dlatego doskonale rozumiem pomysł śniadania na mieście w czasie podróży. p.s. A cena 50 zł za śniadanie (poza tym, ze raczej niższa niż w hotelu) to w sumie też zależy od tego co się zamawia. Świeżo wyciśnięty sok potrafi sporo podnieść cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:15 Owszem, w Aioli do kawy fajne śniadanie było za 1 zł. Czyli te naście zeta. Przed pandemią. Teraz bliżej 25. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:18 rumba2023 napisał: > Rada od gospodarnego: Weź ze sobą produkty i nóż na drogę to sobie zrobisz śnia > danie. W Warszawie bedzie bardzo drogo. Czajnik miejmy nadzieje w twojej nocleg > owni bedzie W Warszawie śniadanie za niespełna 20 zł w samym centrum. Obfite i smaczne. To jest drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:23 Drogo, to cena obiadu, poza tym, gdzie niby takie obfite? Pewnie jajecznica i kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:30 rumba2023 napisał: > Drogo, to cena obiadu, poza tym, gdzie niby takie obfite? Pewnie jajecznica i k > awa. He, he, ktoś tu w życiu nie jadł śniadania w Warszawie :-p Odpowiedz Link Zgłoś
lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:49 bruy-ere napisała: > rumba2023 napisał: > > > Drogo, to cena obiadu, poza tym, gdzie niby takie obfite? Pewnie jajeczni > ca i k > > awa. > > He, he, ktoś tu w życiu nie jadł śniadania w Warszawie :-p Raczej: ktoś tu w życiu nie jadł śniadania na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:48 Obiad za 20zl?!? Jeśli weźmie się podróż fasolę i przecier, można zrobić obiad za 3,5. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:35 bene_gesserit napisała: > Obiad za 20zl?!? Jeśli weźmie się podróż fasolę i przecier, można zrobić obiad > za 3,5. Nie za 20 zł. Koleżanka wyżej napisała, że płaci "70-120 PLN za zestaw dla 2 osób". Czyli 35-60 od osoby. To już wystarczy na fajny obiad na zachodzie Polski a nie w szarej i zapyziałej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:50 To już wystarczy na fajny obiad na zachodzie Polski a nie w szarej i zapyziałej Warszawie. oops..... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:22 Nie obrażam ani ciebie, ani twojego miasta. Nie rozumiem, dlaczego jesteś niegrzeczna Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:24 a to nie bywalec? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:34 forum.gazeta.pl/forum/w,567,175934515,175934515,Kuba_czy_warto_tam_pojechac_.html?so=0 tak, to on Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 17:19 bene_gesserit napisała: > Nie obrażam ani ciebie, ani twojego miasta. Nie rozumiem, dlaczego jesteś niegr > zeczna Nie obrażam twojego miasta. Znam i bardzo lubie Warszawę całkiem dobrze. Nie rozumiem tylko dlaczego ceny musza być 50% wyższe niż w ładniejszych miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 19:14 rumba2023 napisał: Nie ro > zumiem tylko dlaczego ceny musza być 50% wyższe niż w ładniejszych miastach? Ceny w Warszawie mogą być wyższe niż w niektórych innych miastach z kilku powodów. Przede wszystkim Warszawa jest stolicą Polski i jednym z największych ośrodków gospodarczych kraju. Wiele firm, instytucji i organizacji ma swoje siedziby w Warszawie, co generuje większą konkurencję na rynku nieruchomości i przyczynia się do wzrostu cen. Ponadto, Warszawa jest popularnym miejscem dla studentów i młodych profesjonalistów, co zwiększa popyt na mieszkania i wynajem. Duże zainteresowanie rynkiem nieruchomości powoduje, że ceny mogą być wyższe. Innym czynnikiem jest rozwinięta infrastruktura Warszawy. Miasto oferuje wiele atrakcji, centrów handlowych, restauracji, miejsc pracy i dogodne połączenia komunikacyjne. To sprawia, że Warszawa jest atrakcyjnym miejscem do życia i pracy, co przekłada się na wyższe ceny nieruchomości. Pamiętaj jednak, że koszty życia w Warszawie mogą się różnić w zależności od lokalizacji. Istnieją obszary w Warszawie, gdzie ceny są niższe niż w centrum miasta. Warto poszukać alternatywnych lokalizacji, jeśli szukasz bardziej przystępnych cen. Podsumowując, wyższe ceny w Warszawie wynikają z kilku czynników, takich jak rola miasta jako stolicy i ośrodka gospodarczego, duże zainteresowanie ze strony studentów i profesjonalistów, rozbudowana infrastruktura oraz atrakcyjność miasta jako miejsca do życia i pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 18.05.23, 00:23 Pisał ChatGPT? Odpowiedz nie na temat, nie na to o co pytała rumba Odpowiedz Link Zgłoś
jestemgruba22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:20 Ty tak serio? Jak gdzieś jedziesz to jak w PRL bierzesz prowiant? Zalecam mniej skąpstwa i więcej korzystania z życia. Warszawa ma tak bogatą ofertę kulinarną, żal nie skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:36 Poleciłabym ci Bułkę przez bibułkę, bo kocham, ale tam są kolejki na dwie godziny stania. Z mniej oczywistych lubię Jinn&Joy na Chmielnej. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:38 Jinn&Joy to chyba jedyne miejsce gdzie można sobie zamówić po prostu kakao! Odpowiedz Link Zgłoś
virtualnie Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 22:09 Średnie są te warszawskie śniadania. Ja bym brała noclek ze śniadaniem w cenie, albo najlepiej hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 22:18 Marek, byś „noclek brała”? Odpowiedz Link Zgłoś
virtualnie Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:50 Kto to jest ten, Marek, panie "inżynierze"? Może przedstaw się, skoro tasz szermujesz imionami? Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:06 to jest ten sam co nadaje a raczej nadawał jako stavros2002 rozpoznawalny jesteś po jednym zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś
virtualnie Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:17 Tak tak tan bywalec, który jest rozpoznawalny po jednym zdaniu i całe forum ma niego bekę? Jak masz na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 06:57 Który polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 22:55 Krem na Sniadeckich Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:29 W weekend niemożliwe kolejki. W środku tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:34 Warszawy nie znam, ale się wypowiem W hotelach można wykupić samo śniadanie bez noclegu. Jeśli po drodze jest jakiś hotel, pewnie jest, zdecydowałabym się na taką opcję. Kiedyś tak zrobiłam po całonocnym locie - poszłam na śniadanie do hotelu. Wcześniej dzwoniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:02 imho - śniadanie hotelowe to ostateczność. Odpowiedz Link Zgłoś
lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:12 To jest dobra opcja w miejscowościach, gdzie ma knajp-śniadaniowni. W Warszawie nie trzeba iść do hotelu, żeby zjeść śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:37 Rzut beretem od starówki - Cafe Bristol przy Krakowskim. Bardziej elegancko i ciut drożej niż normalnie, ale na pewno fajne doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:16 Jeśli Bristol, to 29 metrów obok, na Ossolinskich jest Chaud Pain, piekarnia z ambicjami i cenami na poziomie Wiednia. Ale pieczywo świetne, a dzień można zacząć od Prosecci. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 00:34 Też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:29 wiekszosć kawiarni ma ofertę sniadaniową z sieciowych EtnoCafe, Dobro&dobro, Vincent a GreenCafe Nero też mają pyszne sniadaniowe bagietki, tarty itp Odpowiedz Link Zgłoś
lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:14 Również polecam kanapki w Green Nero. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:41 Uwielbiam ich kanapkę z wołowina. Maja tez wytrawne tarty, można zamawiać podgrzane Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 23:03 Też polecam, zwłaszcza podgrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:40 z Rynku Starego Miasta możesz zejść sobie do fontann nad Wisłą a potem bulwarami tudzież przez Mariensztat do Gorąco Polecam w BUW-ie przy Dobrej. Tam kolejek raczej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:42 Hm, kocham knajpy w bibliotekach i muzeach, ale czy to na pewno opcja na niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:05 Na marginesie - śniadania "w cenie pokoju" nie są darmowe. I widać to przy ofertach, w których można zamówić hotel bez sniadania a potem jednak dopłacić za śniadanie. Teraz z ciekawości rzuciłąm okiem na Novotel Centrum - śniadanie 17 euro Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:07 w Novotelu ceny są już w Euro? btw świetny hotel, spałem Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:12 Przypuszczam, że w Novotelu możesz płącić w większości walut i takie też podają ceny - w różnych walutach. Odpowiedz Link Zgłoś
lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:22 Dziewczyna chce zjeść dobre śniadanie w centrum Warszawy. Oto jakie rady dostaje: - zabierz z domu produkty i nóż, i sama se zrób - nie jedz śniadania na mieście, bo za drogo - zamiast śniadania w szarej Warszawie zjedz obiad w innej (kolorowej) części Polski - zjedz śniadanie w hotelu (w którym zapewne nie nocuje, a śniadania hotelowe przeważnie takie se) I jak tu nie kochać/nienawidzić tego forum, XD Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:40 Swoją drogą, jestem ciekawa, czy coś wybierze, czy po prostu wejdzie gdzieś po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:41 Problem nadmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:36 Pierwsza i druga rada jest autorstwa tego kretyna przecież, jakby nie wyrzygał warszawskich kompleksów to by nie był sobą. Nie należy brać na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:45 Forum cudnie daje radę, jak zawsze. Dzięki wszystkim! Jak już będę po śniadaniu, napiszę relację. A może ktoś chce wpaść i się spotkać nad sadzonym? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:14 Ja bym chciała ale będę tak daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:53 To dawaj znać, jak będziesz kiedyś gdzieś bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 16:08 weź poprawkę na to, że większość z wymienionych porad z dudy napisał bywalec, wtedy przestaje dziwić Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:28 Na tej trasie jest kilkanaście kawiarni/piekarni np na Nowym Świecie (Vincent, Green Cafe Nero, Wrzenie Świata) a od 10:00 w niedzielę jest też Boker Tov w JCC (Centrum Kultury Żydowskiej) na Chmielnej. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:45 Centrum Kultury Żydowskiej brzmi super, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:35 Żywioły - Plac Pięciu Rogów. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:45 MacDonalds Charlotte Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 01:10 W niedzielę przed południem zastanawiałam się czemu jest taka okropna kolejka przed Charlotte. Już wiem . Za nic nie stałabym w długim ogonku po śniadanie. Jeść też nie byłoby komfortowo w ogródku ( była piękna pogoda) mając sznurek ludzi czekających ( I głodnych ?) praktycznie nad głową. My na szczęście byliśmy po hotelowym i urozmaiconym pysznym śniadaniu. Nie wiem czemu w tym wątku są narzekania na hotelowe śniadania. Nienawidzę spieszyć się w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:22 Bordo na Chmielnej Odpowiedz Link Zgłoś
lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:29 Do Bordo mam słabość od lat, ale nie kojarzyłam ich ze śniadaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:55 W Bordo była promocja drugie śniadanie za 1 zł. Jeżeli jesteś z kimś to super opcja. O ile jeszcze to mają Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:56 A jak będę sama to dostanę drugie za złotówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:21 Pewnie Ale jak już tam będziesz to lepiej idź do Żywiołów. To w zasadzie obok. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 16:13 W Tel Avivie na Poznańskiej. Zestaw śniadaniowy 35 zł. Dawno nie byłam, ale mam nadzieję, że się nie zepsuło... Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 20:17 Bordo jest super śniadaniowo 1+1, talerz 'wszystkiego" i focaccia z łososiem i jajkami poszetowymi, do tego pro secco (kiedyś jeszcze pływała w nim musująca malina lub borówka amerykańska, ale chyba nadszedł kryzys, za ro kawę tak niespecjalnie tam polecam. Odpowiedz Link Zgłoś