Dodaj do ulubionych

Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centrum?

15.05.23, 21:26
Będę w weekend i będę spać przy Rynku Starego Miasta. W niedzielę rano przed powrotem poszłabym na śniadanie i kawę gdzieś w centrum albo pomiędzy rynkiem i dworcem centralnym, mniej więcej. Podpowiecie coś miłego?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:29
      Aromat, najblizej to chyba będzie na Hożej
    • agus-ka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:31
      Bułkę przed Bibulke na Zgoda lub Żurawiej. Niestety w weekend zwykle są kolejki
      • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:33
        Na Zurawiej jesczze Roxx ma miłe śniadania
      • towarzyszka_leila Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:29
        Bułka na Zgody jest teraz w remoncie. Polecam Kubusia na Marszałkowskiej, ale to trochę daleko od Starego Miasta.
    • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:32
      Rada od gospodarnego: Weź ze sobą produkty i nóż na drogę to sobie zrobisz śniadanie. W Warszawie bedzie bardzo drogo. Czajnik miejmy nadzieje w twojej noclegowni bedzie
      • klementyna156 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:38
        No nie żartuj. W typowej warszawskiej śniadaniowni spokojnie zjesz od za cenę od ok 12 do 20 paru zł, za zastaw (w tym jedzenie i kawa). No nie jest to drogo jakoś przesadnie, a za to przyjemnie.
        • andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:36
          Czy mogę poprosić o nazwy warszawskich śniadaniowni gdzie zestaw kosztuje 12-20 pln z kawą?
          W Warszawie często jemy śniadania na mieście i ostatnio płace 70-120 PLN za zestaw dla 2 osób (w Kremie zawsze powyżej 100 zł).
          • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:06
            To zależy co rozumiesz przez sniadaniesmile

Dla mnie kawa i croissant/bułeczka z karadmonem plus kawa to aż nadto (rano mało jem)

A takie do 20 pln to ma chyba Lubaszka (wygladaja ładnie, ale nigdy nie jadłam)
            • andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:18
              Na śniadanie zazwyczaj jem kanapkę lub jajko i do tego kawa. Zdarza nam się też jeść croissanty, ale nadal w Wawie 2 dobre croissanty i 2 (dobre) kawy to 50 PLN.

Do barów mlecznych też chodzimy ale o ile jedzenie dobre to z dobrą kawą jest problem.

U mnie „na zachodzie” 😉 kawa i croissant to zazwyczaj 3-4 euro, ale za równowartość 35 zł to zjem kanapkę i kawę a nie obiad 🙄
              • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:33
                U mnie „na zachodzie” 😉 kawa i croissant to zazwyczaj 3-4 euro

Na moim zachodzie zwykle drożej smile
            • imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:50
              chococaffe napisała:

> To zależy co rozumiesz przez sniadaniesmile
              >
              > Dla mnie kawa i croissant/bułeczka z karadmonem plus kawa to aż nadto (rano mał
              > o jem)
              >
              >
              >

Tak, świetne śniadanie dla kogoś kto jest np. w podróży, dużo chodzi i musi mieć energię.
              Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędlina, nabiał, warzywa. Na pewno macie w W. typowe francuskie bistra gdzie za 30-40 zł najęcie się na 3 godziny
              • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:00
                ???
              • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:15
                p.s.

Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędlina, nabiał, warzywa.

w życiu bym nie zjadła takiego śniadania, w podróży też niesmile To jest propozycja lunchowa (i to wtedy kiedy nie planujemy jakiejś wielkiej kolacji/obiadu)
                • pyza-wedrowniczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:21
                  No jak widać każdy ma inne potrzeby. Ja się zgadzam z imponderabilia.

Jeśli mowa o croisantach, to ja zjadłabym 2 na wytrawnie (z serem i warzywami) + do tego jajecznicę lub sałatkę.
                  • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:40
                    Każdy ma swoje przyzwyczajenia. Tak czy owak, wielkie śniadanie też można zjeść na mieście, zwykle taniej i lepiej niż w hotelu.
                    • pyza-wedrowniczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:41
                      Pewnie, że można. Ale raczej nie za 12 zł. Ostatnio w Łodzi za śniadanie z kawą zapłaciłam 40 zł.
                      • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:48
                        Za 12 zł za 3 kanapki a oprócz tego kiełbasę, jajka, warzywa, nabiał, pieczywo i do tego kawa, herbata - to pewnie nie.

Ale jeżeli się spojrzysz na ceny śniadan hotelowych - to nawet za zestaw powyżej zapłącisz raczej mniej na mieście.
                • imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:35
                  O takie najlepiej
                  • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:36
                    W sieciowe piekarnianwj Lubaszka (także w centrum Warszawy, śniadanie twoich marzeń nazywa się "energetyczne". Dwa sadzone, się frankfurterki, trzy plastry boczku, smażone pieczarki i sałata z pomidorami. Do tego dwie przeswieze bułki, masło i maly sok wyciskany z pomarańczy. 20zl, serwują cały dzień. I są tacy, którzy to wszystko zjadają, sama widziałam. Oczywiście, są tam tez inne opcje, w tym wege.
                • alex_vause35 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:33
                  Ja bym zjadła, a zwłaszcza w podróży. Chociaż z tymi 3 kanapkami, to akurat przesada wink.
              • angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:05
                > Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędlina, nabiał, warzywa.

Nie muszą. Umarłabym po czymś takim.
                • pyza-wedrowniczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:15
                  No fakt, że ematki jedzą 5 pierogów na rodzinę. Zapomniałam
                  • angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:18
                    Tak, bo nie ma nic pomiędzy.
                  • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:21
                    Ja w porze lunchowo-obiadowej jem więcejwink I kolacyjno-obiadowej też.

Dlatego moja wiedza o śniadaniach na mieście pochodzi głownie, ale nie tylko, że czasami kupuję je sobie na wynos, na lunch własnie (oczywiście nie jajecznice, omlety itp).

Rzadko się zdarza, że naprawdę muszę jeść w hotelu - unikam bo stosunek ceny do jakości tego co bym zjadła jest znaczenie gorszy niż na mieście.
                • imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:15
                  angazetka napisała:

> > Na śniadanie muszą być min. 3 kanapki+ coś ekstra, jajka, kiełbaska, wędl
                  > ina, nabiał, warzywa.
                  >
                  > Nie muszą. Umarłabym po czymś takim.
                  >

A ja po tłustym croissancie i kawie na pusty żołądek - czyli bezwartościowe kalorie, brak jakichkolwiek składników odzywczych+kilka nadmiarowych łyżek cukru.
                  • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:16
                    No więc każdy może sobie wybrać co chce - gdzie problem?
                  • angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:17
                    A napisałam gdzieś, że tak jem? Nie, po prostu trzy kanapki plus coś jeszcze (dużo cosiów) to dla mnie jakaś góra jedzenia nie do przejedzenia. Rogalik i kawa przynajmniej zmieszczą się w żołądku.
            • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:20
              W Lubaszce 20zl za zestaw, bez kawy, za to homeopatyczna dawka swiezo wyciskanego soku. Chyba, że rzeczywiście drożdżówka plus kawaz w Lubaszce akurat ninadzwyczajna, wtedy 12-15zl.
              • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:23
                Akurat wypieków to Lubaszka nie ma najlepszych (chociaż są wyjątki).
          • samanta1010 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:24
            w barach mlecznych (sa tez w centrum) tanio i z klimatem historycznym
          • klementyna156 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 18:55
            np w Charlotte - w cenie zestawu jest dowolny goracy napój. I to raczej koszyk pieczywa jest niz jedna bułka. W Bułkę przez bibulke tez cena podobna ze zestaw, a kawa do zestawu za 6 zeta, czyli za 26 zl masz bogate sniadanie na 1 osobę.
            • andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 22:57
              Niestety żadna z tych opcji to nie mieści się w przedziale 12-20 PLN. Charlotte dla mnie jest fatalna, nie rozumiem fenomenu. W Bułkę przez bibułkę za 26 PLN jest za najtańszy zestaw z kawą americano,
              a już zestaw z jajkami i dużą kawą (np latte z podwójnym espresso z mlekiem owsianym) wychodzi prawie 2 razy tyle.

Lubię i jem regularnie śniadania na mieście jak jestem w Warszawie, ale ostatnio niestety ciężko znaleźć dobre śniadanie dla 2 osób za mniej niż 100 pln. W ciągu ostatniego roku jemy też regularnie śniadania w innych miastach w PL i ceny czy to w Białymstoku czy w Bolesławcu czy w Słubicach są zbliżone.

Croissanty czy pieczywo z dżemem to dla mnie nie śniadanie, ale ja jem 2 razy dziennie więc lubię zjeść porządnie i coś na ciepło (zwłaszcza jajka w każdej postaci i porcję warzyw - może nie 3 kanapki ale też nie słodką bułeczkę).
              • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 06:27
                Nie wiem gdzie jest śniadanie za 12 zł ale przypuszczam, że jest to coś w rodzaju kawa/herbata i "coś" (małego). Dlatego ogólne ceny za śniadanie jako takie mają mało sensu, bo każdy oczekuje czegoś innego. Jednak bez wzgledu na to czy wybierzemy rogalik i kawę czy 3 kanapki, kielbasę itd to odpowiednik w hotelu zwykle bywa droższy a niekoniecznie lepszy, często gorszy. Dlatego doskonale rozumiem pomysł śniadania na mieście w czasie podróży.

p.s. A cena 50 zł za śniadanie (poza tym, ze raczej niższa niż w hotelu) to w sumie też zależy od tego co się zamawia. Świeżo wyciśnięty sok potrafi sporo podnieść cenę.
        • danaide2.0 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:15
          Owszem, w Aioli do kawy fajne śniadanie było za 1 zł. Czyli te naście zeta. Przed pandemią. Teraz bliżej 25.
      • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:18
        rumba2023 napisał:

> Rada od gospodarnego: Weź ze sobą produkty i nóż na drogę to sobie zrobisz śnia
        > danie. W Warszawie bedzie bardzo drogo. Czajnik miejmy nadzieje w twojej nocleg
        > owni bedzie

W Warszawie śniadanie za niespełna 20 zł w samym centrum. Obfite i smaczne. To jest drogo?
        • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:23
          Drogo, to cena obiadu, poza tym, gdzie niby takie obfite? Pewnie jajecznica i kawa.
          • bruy-ere Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:30
            rumba2023 napisał:

> Drogo, to cena obiadu, poza tym, gdzie niby takie obfite? Pewnie jajecznica i k
            > awa.

He, he, ktoś tu w życiu nie jadł śniadania w Warszawie :-p
            • lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:49
              bruy-ere napisała:

> rumba2023 napisał:
              >
              > > Drogo, to cena obiadu, poza tym, gdzie niby takie obfite? Pewnie jajeczni
              > ca i k
              > > awa.
              >
              > He, he, ktoś tu w życiu nie jadł śniadania w Warszawie :-p

Raczej: ktoś tu w życiu nie jadł śniadania na mieście.
          • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:48
            Obiad za 20zl?!? Jeśli weźmie się podróż fasolę i przecier, można zrobić obiad za 3,5.
            • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:35
              bene_gesserit napisała:

> Obiad za 20zl?!? Jeśli weźmie się podróż fasolę i przecier, można zrobić obiad
              > za 3,5.

Nie za 20 zł.
              Koleżanka wyżej napisała, że płaci "70-120 PLN za zestaw dla 2 osób". Czyli 35-60 od osoby. To już wystarczy na fajny obiad na zachodzie Polski a nie w szarej i zapyziałej Warszawie.
              • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:50
                To już wystarczy na fajny obiad na zachodzie Polski a nie w szarej i zapyziałej Warszawie.

oops..... big_grin
              • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:22
                Nie obrażam ani ciebie, ani twojego miasta. Nie rozumiem, dlaczego jesteś niegrzeczna
                • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:24
                  a to nie bywalec?
                  • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:34
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,175934515,175934515,Kuba_czy_warto_tam_pojechac_.html?so=0

tak, to onsmile
                • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 17:19
                  bene_gesserit napisała:

> Nie obrażam ani ciebie, ani twojego miasta. Nie rozumiem, dlaczego jesteś niegr
                  > zeczna

Nie obrażam twojego miasta. Znam i bardzo lubie Warszawę całkiem dobrze. Nie rozumiem tylko dlaczego ceny musza być 50% wyższe niż w ładniejszych miastach?
                  • bruy-ere Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 19:14
                    rumba2023 napisał:

Nie ro
                    > zumiem tylko dlaczego ceny musza być 50% wyższe niż w ładniejszych miastach?

Ceny w Warszawie mogą być wyższe niż w niektórych innych miastach z kilku powodów. Przede wszystkim Warszawa jest stolicą Polski i jednym z największych ośrodków gospodarczych kraju. Wiele firm, instytucji i organizacji ma swoje siedziby w Warszawie, co generuje większą konkurencję na rynku nieruchomości i przyczynia się do wzrostu cen.

Ponadto, Warszawa jest popularnym miejscem dla studentów i młodych profesjonalistów, co zwiększa popyt na mieszkania i wynajem. Duże zainteresowanie rynkiem nieruchomości powoduje, że ceny mogą być wyższe.

Innym czynnikiem jest rozwinięta infrastruktura Warszawy. Miasto oferuje wiele atrakcji, centrów handlowych, restauracji, miejsc pracy i dogodne połączenia komunikacyjne. To sprawia, że Warszawa jest atrakcyjnym miejscem do życia i pracy, co przekłada się na wyższe ceny nieruchomości.

Pamiętaj jednak, że koszty życia w Warszawie mogą się różnić w zależności od lokalizacji. Istnieją obszary w Warszawie, gdzie ceny są niższe niż w centrum miasta. Warto poszukać alternatywnych lokalizacji, jeśli szukasz bardziej przystępnych cen.

Podsumowując, wyższe ceny w Warszawie wynikają z kilku czynników, takich jak rola miasta jako stolicy i ośrodka gospodarczego, duże zainteresowanie ze strony studentów i profesjonalistów, rozbudowana infrastruktura oraz atrakcyjność miasta jako miejsca do życia i pracy.

wink
                    • bywalec2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 18.05.23, 00:23
                      Pisał ChatGPT? smile
                      Odpowiedz nie na temat, nie na to o co pytała rumba
      • jestemgruba22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:20
        Ty tak serio? Jak gdzieś jedziesz to jak w PRL bierzesz prowiant? Zalecam mniej skąpstwa i więcej korzystania z życia. Warszawa ma tak bogatą ofertę kulinarną, żal nie skorzystać.
    • angazetka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:36
      Poleciłabym ci Bułkę przez bibułkę, bo kocham, ale tam są kolejki na dwie godziny stania. Z mniej oczywistych lubię Jinn&Joy na Chmielnej.
      • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 21:38
        Jinn&Joy to chyba jedyne miejsce gdzie można sobie zamówić po prostu kakaosmile!
        • virtualnie Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 22:09
          Średnie są te warszawskie śniadania. Ja bym brała noclek ze śniadaniem w cenie, albo najlepiej hotel.
          • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 22:18
            Marek, byś „noclek brała”?
            • virtualnie Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:50
              Kto to jest ten, Marek, panie "inżynierze"?

Może przedstaw się, skoro tasz szermujesz imionami?
              • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:06
                to jest ten sam co nadaje a raczej nadawał jako stavros2002
                rozpoznawalny jesteś po jednym zdaniu
                • virtualnie Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:17
                  Tak tak tan bywalec, który jest rozpoznawalny po jednym zdaniu i całe forum ma niego bekę?

Jak masz na imię?
          • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 06:57
            Który polecasz?
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 15.05.23, 22:55
      Krem na Sniadeckich
      • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:29
        W weekend niemożliwe kolejki. W środku tłok.
    • mama-ola Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:34
      Warszawy nie znam, ale się wypowiem smile W hotelach można wykupić samo śniadanie bez noclegu. Jeśli po drodze jest jakiś hotel, pewnie jest, zdecydowałabym się na taką opcję. Kiedyś tak zrobiłam po całonocnym locie - poszłam na śniadanie do hotelu. Wcześniej dzwoniłam.
      • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:02
        imho - śniadanie hotelowe to ostateczność.
      • lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:12
        To jest dobra opcja w miejscowościach, gdzie ma knajp-śniadaniowni. W Warszawie nie trzeba iść do hotelu, żeby zjeść śniadanie.
    • bruy-ere Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 07:37
      Rzut beretem od starówki - Cafe Bristol przy Krakowskim. Bardziej elegancko i ciut drożej niż normalnie, ale na pewno fajne doświadczenie.
      • bene_gesserit Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:16
        Jeśli Bristol, to 29 metrów obok, na Ossolinskich jest Chaud Pain, piekarnia z ambicjami i cenami na poziomie Wiednia. Ale pieczywo świetne, a dzień można zacząć od Prosecci.
        • ardzuna Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 00:34
          Też polecam.
    • anel_ma Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:29
      wiekszosć kawiarni ma ofertę sniadaniową
      z sieciowych EtnoCafe, Dobro&dobro, Vincent
      a GreenCafe Nero też mają pyszne sniadaniowe bagietki, tarty itp
      • lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:14
        Również polecam kanapki w Green Nero.
        • agus-ka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:41
          Uwielbiam ich kanapkę z wołowina. Maja tez wytrawne tarty, można zamawiać podgrzane
        • sol_13 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 23:03
          Też polecam, zwłaszcza podgrzane.
    • chersona Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 08:40
      z Rynku Starego Miasta możesz zejść sobie do fontann nad Wisłą a potem bulwarami tudzież przez Mariensztat do Gorąco Polecam w BUW-ie przy Dobrej. Tam kolejek raczej nie będzie.
      • daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:42
        Hm, kocham knajpy w bibliotekach i muzeach, ale czy to na pewno opcja na niedzielę?
    • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:05
      Na marginesie - śniadania "w cenie pokoju" nie są darmowe. I widać to przy ofertach, w których można zamówić hotel bez sniadania a potem jednak dopłacić za śniadanie. Teraz z ciekawości rzuciłąm okiem na Novotel Centrum - śniadanie 17 euro
      • rumba2023 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:07
        w Novotelu ceny są już w Euro?
        btw świetny hotel, spałem
        • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 12:12
          Przypuszczam, że w Novotelu możesz płącić w większości walut i takie też podają ceny - w różnych walutach.
    • lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:22
      Dziewczyna chce zjeść dobre śniadanie w centrum Warszawy. Oto jakie rady dostaje:

- zabierz z domu produkty i nóż, i sama se zrób
      - nie jedz śniadania na mieście, bo za drogo
      - zamiast śniadania w szarej Warszawie zjedz obiad w innej (kolorowej) części Polski
      - zjedz śniadanie w hotelu (w którym zapewne nie nocuje, a śniadania hotelowe przeważnie takie se)

I jak tu nie kochać/nienawidzić tego forum, XD
      • iwles Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:40

Swoją drogą, jestem ciekawa, czy coś wybierze, czy po prostu wejdzie gdzieś po drodze big_grin
        • chococaffe Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:41
          Problem nadmiaru big_grin
      • homohominilupus Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:36
        Pierwsza i druga rada jest autorstwa tego kretyna przecież, jakby nie wyrzygał warszawskich kompleksów to by nie był sobą. Nie należy brać na poważnie.
      • daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:45
        Forum cudnie daje radę, jak zawsze. smile
        Dzięki wszystkim! Jak już będę po śniadaniu, napiszę relację. A może ktoś chce wpaść i się spotkać nad sadzonym?
        • homohominilupus Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:14
          Ja bym chciała ale będę tak daleko!
          • daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:53
            To dawaj znać, jak będziesz kiedyś gdzieś bliżej. smile
      • malia Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 16:08
        weź poprawkę na to, że większość z wymienionych porad z dudy napisał bywalec, wtedy przestaje dziwić
    • andace Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:28
      Na tej trasie jest kilkanaście kawiarni/piekarni np na Nowym Świecie (Vincent, Green Cafe Nero, Wrzenie Świata) a od 10:00 w niedzielę jest też Boker Tov w JCC (Centrum Kultury Żydowskiej) na Chmielnej.
      • daisy Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 14:45
        Centrum Kultury Żydowskiej brzmi super, dzięki!
    • wena-suela Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 09:35
      Żywioły - Plac Pięciu Rogów.
    • imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 10:45
      MacDonalds
      Charlotte
      • igge Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 01:10
        W niedzielę przed południem zastanawiałam się czemu jest taka okropna kolejka przed Charlotte. Już wiem wink.
        Za nic nie stałabym w długim ogonku po śniadanie. Jeść też nie byłoby komfortowo w ogródku ( była piękna pogoda) mając sznurek ludzi czekających ( I głodnych ?) praktycznie nad głową.

My na szczęście byliśmy po hotelowym i urozmaiconym pysznym śniadaniu. Nie wiem czemu w tym wątku są narzekania na hotelowe śniadania.
        Nienawidzę spieszyć się w weekend.
    • swinka-morska Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:22
      Bordo na Chmielnej
      • lirios17 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:29
        Do Bordo mam słabość od lat, ale nie kojarzyłam ich ze śniadaniami.
      • wena-suela Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:55
        W Bordo była promocja drugie śniadanie za 1 zł. Jeżeli jesteś z kimś to super opcja. O ile jeszcze to mająwink
        • imponderabilia22 Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 11:56
          A jak będę sama to dostanę drugie za złotówkę?
          • wena-suela Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 15:21
            Pewniesmile Ale jak już tam będziesz to lepiej idź do Żywiołów. To w zasadzie obok.
    • emateczka Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 16.05.23, 16:13
      W Tel Avivie na Poznańskiej. Zestaw śniadaniowy 35 zł.
      Dawno nie byłam, ale mam nadzieję, że się nie zepsuło...
    • ardzuna Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 00:32
      Eter
      • mharrison Re: Gdzie zjeść fajne śniadanie Wwa w samym centr 17.05.23, 20:17
        Bordo jest super śniadaniowo 1+1, talerz 'wszystkiego" i focaccia z łososiem i jajkami poszetowymi, do tego pro secco (kiedyś jeszcze pływała w nim musująca malina lub borówka amerykańska, ale chyba nadszedł kryzyssmile, za ro kawę tak niespecjalnie tam polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka