4tego 16.05.23, 10:34 Czy pod takie majty z przedłużoną nogawką, nosi się normalne majtki? Czy to jest 2 w 1? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wzosia Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 12:13 Sa takie urzadzenia: www.gabriella.pl/opaski-na-uda/satynowa-opaska-na-uda-plus-size.html?gclid=CjwKCAjw04yjBhApEiwAJcvNocNRLgm7SiaUb8l93-ZwtlyOKlNG-BjhFeCKr9eQkcTKrYIo8gsRdBoCUBAQAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
4tego Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 12:26 Wiem ale nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 16:27 4tego napisała: > Wiem ale nie lubię Chyba w HM są co roku na wiosnę/lato majtki z nogawkami na dziale z bielizną, rok temu kupilam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 15:29 wzosia napisała: > Sa takie urzadzenia: > www.gabriella.pl/opaski-na-uda/satynowa-opaska-na-uda-plus-size.html?gclid=CjwKCAjw04yjBhApEiwAJcvNocNRLgm7SiaUb8l93-ZwtlyOKlNG-BjhFeCKr9eQkcTKrYIo8gsRdBoCUBAQAvD_BwE Okropnie się rolują. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 20:13 Rolują się, kiedy są za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 12:16 To są majtki, po co miałabyś pod nie zakładać kolejne? Odpowiedz Link Zgłoś
4tego Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 12:28 Też tam myślę, w sklepie z bielizną pani nie potrafiła odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 12:30 A z jakie materiału są te majtki? Bo te z bawełny to bym chyba traktowała jak zwykłe i nie zakładała. Mam z mewy z jedwabiu wiskozowego i pod nie zakładam zwykłe. Traktuje je jak półhalkę. Odpowiedz Link Zgłoś
4tego Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 12:41 Ja mam z bawełny. Gdzie kupujesz te z Mewy, czy stacjonarnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 14:30 4tego napisała: > Ja mam z bawełny. Gdzie kupujesz te z Mewy, czy stacjonarnie? na allegro, jest kilka kolorów wpisz reformy mewa maja Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 18:29 tilijka123 napisała: > 4tego napisała: > > > Ja mam z bawełny. Gdzie kupujesz te z Mewy, czy stacjonarnie? > > na allegro, jest kilka kolorów > wpisz reformy mewa maja Rozmiatowka typowa? Zaskoczyło mnie, że są też inne niż jakieś plus size. 38 spokojnie można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 19:34 Bo ocieranie się ud wynika nie tylko z nadwagi/ otyłości, ale i z budowy nóg, znam szczuplutką kobietę, która ma ten problem od szkoły średniej mniej więcej, Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 20:38 Tak, wystarczy miec waska miednice oraz masywniejsze uda, i w upale beda sie obcierac juz przy rozmiarze 36 (zwlaszcza w obcislej spodnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 17:48 Moja mama tak miała przy skromnych rozmiarach ale niestety musiała przez długie lata męczyć się latem w barchanach zanim ktoś dostrzegł problem i zaczął robić cieniutkie Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 20:25 Często też przy nawet lekko iksowatych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 20:30 Raczej od budowy stawów biodrowych, szerokość miednicy nie ma wiele do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 20:37 Ma, bo przy szerokiej miednicy nogi sa szerzej rozstawione. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 18.05.23, 18:47 Nie bardzo, lub nawet przeciwnie. Sporo kobiet w typie gruszki ma problem z ocierającymi się udami. Ja mam wąska miednicę, a mimo to dziurę między udami. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 18.05.23, 19:04 Ale masywne uda osadzone w szerokiej miednicy sa bardziej oddalone od siebie niz identyczne rozmiarowo osadzone w waskiej (mam waska miednice i masywne uda, przy upale i obcislej spodnicy obcieraja sie juz od rozmiaru 36, przerwy miedzy udami nie mialam nigdy, choc nie mam iksowatych nog). Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 18.05.23, 20:14 Siostro! Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 13:51 Najlepsze są xxxl z kappahl, z dłuższymi nogawkami. Jakbyś miała na sobie przewiewne spodenki od piżamy Nic się nie nosi pod spód. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 13:53 Ona są z takiego samego materiału jak zwykłe majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 17:34 Pantalony wracają do łask? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 19:25 Schudnąć, zdrowe uda sie nie obcierają bo jest to niefizjologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 19:42 A do czasu tego "schudnięcia" (problem dotyczy także całkiem szczupłych osób, BTW) mają chodzić z otwartymi ranami na udach, czy wyłącznie w spodniach? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemgruba22 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 19:45 Nie tylko do czasów schudnięcia, u mnie przy pierwszym odchudzaniu 30kg skóra na udach zrobiła się masakryczna, a byłam młoda, w teorii dużo kolagenu i niestety... musiałabym zrobić plastykę ud, a to wiąże się z ogromnymi bliznami od kolana po łono i masakrycznie trudną rekonwalscencją. Czasem ludzie nie wiedzą co piszą niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 20:29 paszczakowna1 napisała: > A do czasu tego "schudnięcia" (problem dotyczy także całkiem szczupłych osób, B > TW) mają chodzić z otwartymi ranami na udach, czy wyłącznie w spodniach? No wyłącznie w portkach, i to szerokich. Przy rozm 38tez mnie to dotyczy, więc forumka postuluje chyba schudnięcie do 30 Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 22:16 Ja jestem szczupła ale niska i przy upale niestey ale uda potrafią sie obcierać Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 16.05.23, 21:34 Porada z gatunku nieproszonych Oczywiście ze zdrowe uda mogą się obcierać, zależy jak masz typ sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 17:43 niektorym pomaga przytycie. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 19:15 A niektórym niezależnie od rozmiaru chyba pomoglaby tylko operacja poszerzenia miednicy i bioder, która to trzeba zrobić dla fanaberii "jedynie slusznej" kozica111. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 20:03 Posluchaj ( posłuchajcie) do małych , drobnych ja nie należę, w zyciu nie miałam obtartych ud, za to znam kolezankę, która filigranowa a ma problem i nosi jedwabne galoty niczym pólhalka i jest szczęsliwa, ze po całym dniu w upał nie ma ran. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 22:21 A wiesz może skąd ma te jedwabne galoty? Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 17.05.23, 22:21 Mnie się nie obcierały tylko przy rozmiarze 34 przy 173cm wzrostu, przy 36 już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Majtki zapobiegające obcieraniu się ud - pyta 18.05.23, 21:54 kozica111 napisała: > Schudnąć, zdrowe uda sie nie obcierają bo jest to niefizjologiczne Ach, kolejna porcja mądrości (z dupy) Kozicy ^^ Odpowiedz Link Zgłoś