Dodaj do ulubionych

praca dla 17stolatki w Warszawie?

16.05.23, 13:12
Macie jakieś pomysły gdzie iść i jak szukać ma pracy 17 latka po maturze? Chce sobie dorobic ale nie wszędzie przyjmują niepełnelotnie nastolatki? Praca może byc na czarno
Powinna chodzić i pytać po knajpach itd?
Obserwuj wątek
    • jkl13 Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 13:14
      McDonald's zatrudnia na wakacje dzieciaki od 16 roku życia. Mój syn pracował, warunki ok, krótszy czas pracy, dłuższe przerwy.
      • karen_ann Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 13:28
        Dzięki za info
    • kanna Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 13:15
      Koledzy syna pracowali w McD, ale chyba tez w Empiku.
    • feniks_z_popiolu1 Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 13:41
      Gastronomia.
    • barbaram1 Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 13:43
      Córka pracowała w restauracji jako kelnerka. Odpowiedziała na ogłoszenie gdzieś na facebooku. Nie na czarno - normalnie umowę miała i podatki (kilka lat temu) odprowadzała. Z tymi podatkami to było jakieś zawirowanie, bo ja już nie pamiętam dlaczego, ale jakoś ona to rozliczała, ale jej zwrot szedł na moje konto. Choć ona miała swoje. I teraz, po kilku latach się jakoś dopatrzyli i napisali, że nie mogą dokonać mojego zwrotu, bo mają podpiętą inną osobę. Dziwne, bo jakoś przez 4 lata dokonywali bez problemu. No ale się wyjaśniło i zwrot dostałam, tylko musiałam do Urzędu się udać, aby to odkręcić. To taka dygresja tylko, bo teraz młodzież już podatku nie płaci.
      • arthwen Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 14:18
        Bo nieletni musial sie rozliczać z rodzicem. Tzn nie wiem jak teraz, ale jak ja pracowałam będąc w liceum, to pit rozliczałam razem z ojcem.
    • niemoralna Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 14:00
      Zbiory sezonowe , drobna opieka nad zwierzętami podczas wyjazdu właściciela, pomoc w kinie ( kasa do ręki) zmywak/ kelnerka / sprzaranie pokoi ( kasa do reki ) nadmiorskie/ górskie stragany , lodziarnia
      Moje wszystkiego sie lapały co sie da od 15 r.z . Duzo tego było
    • ggrr.ruu Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 14:24
      Sieciówki odzieżowe, fadtfoody - bez problemu znajdzie.
    • ewa_mama_jasia Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 14:27
      Nie ucz dzieciaka pracy na czarno. Niech wie, że ma nie tylko obowiązki, ale i prawa. Młodzieżowe Biuro Pracy OHP. Specjalizuje się w ofertach dorywczych dla młodzieży, ale posiada też oferty pracy stałej dla pełnoletnich.
    • wena-suela Re: praca dla 17stolatki w Warszawie? 16.05.23, 16:05
      Tak, chodzić i pytać, a jeszcze lepiej wysyłać aplikacje. Jakiś czas temu wiek obniżono do 15 lat. Podatków, pitów nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka