Dodaj do ulubionych

rezerwacja przez stronę hotelu

16.05.23, 21:30
Głupie pytanie do bywalczyn hotelowych🙂 Kiedy po zarezerwowaniu pokoju ( poprzez stronę hotelu ) następuje obciążenie karty? Niby rezerwacja została potwierdzona, jest info że wkrótce nastąpi pobranie kasy, ale nic takiego nie nastąpiło.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: rezerwacja przez stronę hotelu 16.05.23, 21:35
      Zależy. Bardzo często następuje jedynie blokada środków a rozliczenie następuje dopiero przy wyjeździe.
      • faustine Re: rezerwacja przez stronę hotelu 16.05.23, 21:55
        No właśnie nie ma nawet blokady...
        • kurt.wallander Re: rezerwacja przez stronę hotelu 16.05.23, 22:00
          Ale masz info, że ma pobrać przed przyjazdem? Z mojego doświadczenia, w hotelach najczęsciej płaci się po przyjeździe, i to niekoniecznie w dniu przyjazdu, może byc nawet w dniu wyjazdu. Ale wtedy jest info, że opłata zostanie pobrana na miejscu.
          • faustine Re: rezerwacja przez stronę hotelu 16.05.23, 23:05
            jest info, takie z automatu, że rezerwacja jest potwierdzona i że wkrotce nastąpi obciążenie karty ( nie pobranie środków, przepraszam mój błąd) . Wolalabym, żeby te środki były zablokowane, bo pewniej bym się czula😅 Napisalam do hotelu, dzięki za odpowiedzi.
            • sol_13 Re: rezerwacja przez stronę hotelu 18.05.23, 19:16
              Obciążenie karty to pobranie środków.
              Zablokowanie środków to preautoryzacja, rodzaj kaucji pod ewentualne obciążenie.
              W polskich hotelach zwykle płaciłam online na stronie za rezerwację, w zagranicznych różnie to bywa.
    • eriu Re: rezerwacja przez stronę hotelu 16.05.23, 22:13
      Zadzwoń do hotelu i zapytaj. Będzie najprościej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka