Dodaj do ulubionych

Złożenie wniosku (rekrutacja)

17.05.23, 07:20
Czy po złożeniu wniosku elektronicznie generuje się potwierdzenie jego złożenia? Rekrutacja do LO, Warszawa.
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 07:28
      W poznańskiej wersji wniosek ma podany status, gdzieś na dole. Najpierw tylko wysłany/złożony, potem zaakceptowany/przyjęty. Dokładnie nie pamiętam.
    • bruy-ere Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 08:40
      Z tego, co pamiętam zmienia się status wniosku na złożony i nie można go już zmieniać (chyba, że odblokuje się w szkole 1. wyboru).
      Nie kojarzę, żeby było potwierdzenie, ale też po co miałoby być? System wie, że jest złożony, ty widzisz, jaki status, nie trzeba tego nikomu udowadniać.
      • rabarbara123 Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 12:33
        Nie składałam jeszcze wniosku, balam się, że nie będzie infornacji o statusie
        • bruy-ere Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 12:39
          Ten system jest dobrze dopracowany - wszystko działa i jest czytelnie przedstawione, więc nie ma co się stresować.
    • awf-33 Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 16:01
      Przed chwilą dostałam coś takiego na email:

Szanowni Państwo,

przypominamy, że podpisany wniosek do szkoły ponadpodstawowej należy złożyć osobiście w szkole pierwszego wyboru.

Administratorzy systemu Nabór.

• fibi00 Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 17:09
        awf-33 napisała:

> Przed chwilą dostałam coś takiego na email:
        >
        > Szanowni Państwo,
        >
        > przypominamy, że podpisany wniosek do szkoły ponadpodstawowej należy złożyć oso
        > biście w szkole pierwszego wyboru.
        >
        >
        >
        > Administratorzy systemu Nabór.
        >

Chyba zaznaczyliście że złożycie osobiście i stąd tej mail. Jak syn w zeszłym roku składał wniosek przez internet to podpisywałam mu go przez profil zaufany i nic nie musieliśmy do szkoły już zanosić.
        • awf-33 Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 18:02
          fibi00 napisała:

> awf-33 napisała:
          >
          > > Przed chwilą dostałam coś takiego na email:
          > >
          > > Szanowni Państwo,
          > >
          > > przypominamy, że podpisany wniosek do szkoły ponadpodstawowej należy złoż
          > yć oso
          > > biście w szkole pierwszego wyboru.
          > >
          > >
          > >
          > > Administratorzy systemu Nabór.
          > >
          >
          >
          > Chyba zaznaczyliście że złożycie osobiście i stąd tej mail. Jak syn w zeszłym r
          > oku składał wniosek przez internet to podpisywałam mu go przez profil zaufany i
          > nic nie musieliśmy do szkoły już zanosić.

Nic takiego nie zaznaczaliśmy. W tym roku należało złożyć wniosek nie tylko online, ale również papierowo. Dzwoniłam do LO pierwszego wyboru i takiej informacji mi udzielono.

Z grupy "rodzice" mam też takie info:

Na podstawie decyzji z Wydziału Oświaty w XXXXXX rekrutacja do szkoły jest weryfikowana na podstawie pisemnego wniosku, więc trzeba złożyć formę papierową.

🤷‍♀️

• szeptucha.z.malucha Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 18:04
            Co kraj to obyczaj.
      • bruy-ere Re: Złożenie wniosku (rekrutacja) 17.05.23, 19:41
        awf-33 napisała:

> Przed chwilą dostałam coś takiego na email:
        >
        > Szanowni Państwo,
        >
        > przypominamy, że podpisany wniosek do szkoły ponadpodstawowej należy złożyć oso
        > biście w szkole pierwszego wyboru.
        >
        >
        >
        > Administratorzy systemu Nabór.
        >

W Warszawie?
        Co oni znowu wymyślili, w tamtym roku wystarczył podpis elektroniczny i był święty spokój, a teraz drukowanie, latanie do szkoły, eh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka