kozica111 18.05.23, 19:52 póki nie podacie widełek...na rozmowę o pracę... szukamy i się odbijamy i ....mimo wszystko...chyba kibicuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swinka-morska Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:05 a po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:22 ty nie składaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:24 Też bym nie przyszła. Szkoda czasu. Headhunterzy od razu mi mówią, jaka kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:35 O co chodzi? Czy o to, że wysokość pensji nadal.jest najpilniej strzeżoną tajemnicą?. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 20:28 Bo liczą się owocowe piatki Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:45 No to chyba podstawa, żeby podawać widełki? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:04 Wcale nie. Czasami przy aplikowaniu robia pope.do.wypelnienia i to ty podajesz ile chcesz zarabiac a jak za duzo chcesz a na CV nic co by ich ujelo to nie zapraszaja. Tak tez bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.madrugada Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:02 Hmm… bez podanych widełek też bym nie przyszła na rozmowę. Naprodukuję się, a na koniec usłyszę, że proponują połowę mojej obecnej pensji. Zmarnowany czas mój i rekrutera 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:06 Jesli przy aplikowaniu podalas wys ostatniej pensji albo podalas ile chcialabys otrzymac jako wynagrodzenie wypelniajac ich pytanie- to oczywiscie ze idz bo to znaczy ze sa przygotowani na twoje widelki i wyzej niz ostatnia twoja pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:07 Poza tym ja nie wiem co to za zawod i w jakim kraju ale w UK first interview zawsze jest na Teams ( czy Zoom etc), kolejne tez moga byc Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 05:05 Jasne 😂 a potem propozycja z kasą dużo niższą. My już znamy te numery. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 06:54 eriu napisała: > Jasne 😂 a potem propozycja z kasą dużo niższą. My już znamy te numery. > Ale tylko na poczatek, po okresie probnym to łoooo paaaani, bedzie podwyżka, oczywiscie. A jakiej wielkości? No spora, spora, tak ze 200 brutto! 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 20:54 No to juz wasze realia polskie. Tu nie ma takich cyrkow. Wiadomo ile ktos oczekuje i jesli nie jest w widelkach to nie wzywaja. Ewentualnie na pierwszym spotkaniu na Teams przedyskutuja. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:18 Ma to sens, żeby nie marnować czasu i jednej i drugiej stronie skoro oczekiwania za bardzo się rozmijają. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 22:55 Z tego co zrozumiałam szukasz pracownika i w ofercie nawet nie podałaś widełek pensji? To nic dziwnego,że nikt nie chce przyjść na rozmowę. Szkoda poświęcać czas na pracodawcę, który w ofercie nie jest w stanie podać podstawowej informacji,czyli zarobków na danym stanowisku. Powodzenia w dalszym szukaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 23:40 Wcale niekoniecznie sie podaje czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 07:11 Skoro niekoniecznie się podaje, to pracownicy są niekoniecznie zainteresowani taka oferta jak widać. Widocznie dla większości z nich jednak pensja jest podstawowym kryterium zmiany pracy. Tacy dziwacy... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 20:55 No dziwacy W UK nie podaja czesto. Sprawa przy pierwszej tel rozmowie jest jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 23:13 No i super - trzeba się szanować Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 06:52 To moze byc szokiem dla pracodawcy, oni w wiekszosci myslą, że ludzie przychodza do ich firm pobyć w ich towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 06:54 I brawo dla przyszłych pracowników. W obecnych czasach nie podaje się widełek? 🤦♀️ Szukajcie dalej na własne życzenie 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 22:16 tez bym nie poszla bez widelek, po co yracic czas Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 00:03 Ja aktywnie pracy narazie nie szukam - za to „HR” mnie juz tak, poprzez mój oficjalny profil. Powiedzmy raz w tygodniu mam wiadomosc dotycząca oferty pracy mojego życia. Aby nie tracić mojego i innych czasu - mam przygotowana odpowiedz - kilka faktów o mnie, co mogłoby mnie skłonić do zmiany pracy i dla kumatych - kierunek moich zarobków. Jeśli dostaje w miarę składna odpowiedz - możemy porozmawiać przez telefon / teams. Tam opada 95% rekruterow - wiele z nich stawki nie chce podawać bo klient. Klik klik pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 00:09 Branża IT? Rekrutują Hindusi? Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 08:12 Hej a możesz wrzucić przykladowe odpowiedzi,? Do mnie też często piszą i chce in jakoś odpisywaćz żeby zrozumieli co się dla mnie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
juztubylam Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 00:14 gdzie te czasy gdy po minimum trzech spotkaniach kwalifikacyjnych, po napisanych testach, rozmowach, odsianiu kilkudziesięciu innych kandydatów , otrzymywało się tę wyczekaną propozycję pracy na etat: "Dostanie pani oficjalnie pół etatu, na liście połowa najniższej krajowej, drugie pół etatu już bez zus, gotówką do ręki. A kieeeeeeeeeedyś będzie podwyżka, oczywiście. Witamy!" Odpowiedz Link Zgłoś
yannefer Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 08:14 Przez ostani rok miałam dość sporo roznow o pracę i ani jednej w siedzibie firmy, tylko teams! Odpowiedz Link Zgłoś