Dodaj do ulubionych

Nie przyjdę, no może na "timsach"...

18.05.23, 19:52
póki nie podacie widełek...na rozmowę o pracę...

szukamy i się odbijamy i ....mimo wszystko...chyba kibicuję big_grin
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:05
      a po polsku?
      • kozica111 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:22
        ty nie składaj..
    • szara.myszka.555 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:24
      Też bym nie przyszła. Szkoda czasu. Headhunterzy od razu mi mówią, jaka kasa.
    • lilia.z.doliny Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:35
      O co chodzi? Czy o to, że wysokość pensji nadal.jest najpilniej strzeżoną tajemnicą?.
      • afro.ninja Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 20:28
        Bo liczą się owocowe piatki
    • angazetka Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 20:45
      No to chyba podstawa, żeby podawać widełki?
      • princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:04
        Wcale nie. Czasami przy aplikowaniu robia pope.do.wypelnienia i to ty podajesz ile chcesz zarabiac a jak za duzo chcesz a na CV nic co by ich ujelo to nie zapraszaja. Tak tez bywa.
    • lady.madrugada Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:02
      Hmm… bez podanych widełek też bym nie przyszła na rozmowę. Naprodukuję się, a na koniec usłyszę, że proponują połowę mojej obecnej pensji. Zmarnowany czas mój i rekrutera 🤷🏻‍♀️
    • princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:06
      Jesli przy aplikowaniu podalas wys ostatniej pensji albo podalas ile chcialabys otrzymac jako wynagrodzenie wypelniajac ich pytanie- to oczywiscie ze idz bo to znaczy ze sa przygotowani na twoje widelki i wyzej niz ostatnia twoja pensja.
      • princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:07
        Poza tym ja nie wiem co to za zawod i w jakim kraju ale w UK first interview zawsze jest na Teams ( czy Zoom etc), kolejne tez moga byc
      • eriu Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 05:05
        Jasne 😂 a potem propozycja z kasą dużo niższą. My już znamy te numery.
        • mid.week Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 06:54
          eriu napisała:

> Jasne 😂 a potem propozycja z kasą dużo niższą. My już znamy te numery.
          >

Ale tylko na poczatek, po okresie probnym to łoooo paaaani, bedzie podwyżka, oczywiscie. A jakiej wielkości? No spora, spora, tak ze 200 brutto! 😂
          • princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 20:54
            No to juz wasze realia polskie.

Tu nie ma takich cyrkow. Wiadomo ile ktos oczekuje i jesli nie jest w widelkach to nie wzywaja. Ewentualnie na pierwszym spotkaniu na Teams przedyskutuja.
    • livia.kalina Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 21:18
      Ma to sens, żeby nie marnować czasu i jednej i drugiej stronie skoro oczekiwania za bardzo się rozmijają.
    • jkl13 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 22:55
      Z tego co zrozumiałam szukasz pracownika i w ofercie nawet nie podałaś widełek pensji? To nic dziwnego,że nikt nie chce przyjść na rozmowę. Szkoda poświęcać czas na pracodawcę, który w ofercie nie jest w stanie podać podstawowej informacji,czyli zarobków na danym stanowisku. Powodzenia w dalszym szukaniu...
      • princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 23:40
        Wcale niekoniecznie sie podaje czasami.
        • jkl13 Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 07:11
          Skoro niekoniecznie się podaje, to pracownicy są niekoniecznie zainteresowani taka oferta jak widać. Widocznie dla większości z nich jednak pensja jest podstawowym kryterium zmiany pracy. Tacy dziwacy...
          • princesswhitewolf Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 20:55
            No dziwacy
            W UK nie podaja czesto. Sprawa przy pierwszej tel rozmowie jest jasna.
    • bywalec_hoteli Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 18.05.23, 23:13
      No i super - trzeba się szanować
    • mid.week Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 06:52
      To moze byc szokiem dla pracodawcy, oni w wiekszosci myslą, że ludzie przychodza do ich firm pobyć w ich towarzystwie.
    • skumbrie Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 06:54
      I brawo dla przyszłych pracowników.
      W obecnych czasach nie podaje się widełek? 🤦‍♀️
      Szukajcie dalej na własne życzenie 😂
    • princy-mincy Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 19.05.23, 22:16
      tez bym nie poszla bez widelek, po co yracic czas
    • clk Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 00:03
      Ja aktywnie pracy narazie nie szukam - za to „HR” mnie juz tak, poprzez mój oficjalny profil. Powiedzmy raz w tygodniu mam wiadomosc dotycząca oferty pracy mojego życia.
      Aby nie tracić mojego i innych czasu - mam przygotowana odpowiedz - kilka faktów o mnie, co mogłoby mnie skłonić do zmiany pracy i dla kumatych - kierunek moich zarobków.
      Jeśli dostaje w miarę składna odpowiedz - możemy porozmawiać przez telefon / teams. Tam opada 95% rekruterow - wiele z nich stawki nie chce podawać bo klient. Klik klik pa pa
      • bywalec_hoteli Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 00:09
        Branża IT?
        Rekrutują Hindusi?
      • yannefer Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 08:12
        Hej a możesz wrzucić przykladowe odpowiedzi,? Do mnie też często piszą i chce in jakoś odpisywaćz żeby zrozumieli co się dla mnie liczy wink
    • juztubylam Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 00:14
      gdzie te czasy gdy po minimum trzech spotkaniach kwalifikacyjnych, po napisanych testach, rozmowach, odsianiu kilkudziesięciu innych kandydatów , otrzymywało się tę wyczekaną propozycję pracy na etat: "Dostanie pani oficjalnie pół etatu, na liście połowa najniższej krajowej, drugie pół etatu już bez zus, gotówką do ręki. A kieeeeeeeeeedyś będzie podwyżka, oczywiście. Witamy!"
    • yannefer Re: Nie przyjdę, no może na "timsach"... 20.05.23, 08:14
      Przez ostani rok miałam dość sporo roznow o pracę i ani jednej w siedzibie firmy, tylko teams!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka