Dodaj do ulubionych

Wielodniowy bol glowy

19.05.23, 07:07
Zapisze sie do lekarza, ale zajmie to z tydzien wiec spytam i tu: czy ktorakolwiek z was doswiadczyla wielodniowego (dzien 5 dzisiaj) bolu glowy?

Wysypiam sie, nie choruje, nie uderzylam sie w glowe, pije bardzo duzo wody, uzywek brak, nie biore lekow, a dzien w dzien ogromnie bola mnie skronie i obszar za czolem, jakby 1-2cm wglab.

W zyciu nie bylam alergiczka ale czy to jakies pylki moga taki efekt dawac?!
Koszmar uncertain
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 07:11
      Znajomy po takim tygodniowym silnym bólu głowy trafił na stół operacyjny. Tętniak.
    • samanta1010 Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 07:12
      a ciśnienie w normie?
    • emateczka Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 07:13
      Miewam takie bóle, ale od lat. "Taka uroda."
      Gdyby zaczęło mnie tak boleć nagle, pojechalabym do lekarza.
    • pani_tau Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 07:33
      Natychmiast do lekarza na tzw. dodatkową wizytę. Jeśli przychodnia oleje sprawę to na SOR. Powód: zagrożenie życia.
    • premeda Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 07:57
      Szybko tomografię głowy zrób, bo to może być tętniak.
    • berdebul Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 08:04
      Przy tak zmieniającym się ciśnieniu? Tak. Reaguję bólem głowy na wszelkie zmiany pogody, więc ostatnie parę dni to koszmar.
    • a.n.i.a.78 Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 08:24
      ja tak miałam 3 lata temu. codziennie przez 5 dni. mam koleżankę neurologa, stwierdziła, że napięciowe, do tego, że się nakręcam dlaczego mnie ta głowa boli. wysłała mnie na TK głowy, i dali mi kroplówkę przeciwbólową i myślę że uspakajającą. wszystko było ok. stres puścił i głowa przestała boleć. moja szwagierka też ma takie kilkudniowe bóle głowy.
    • 1matka-polka Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 09:10
      Znając historię twoich nerwic, jest to pewnie ból napięciowy. Ale cisnienie powinnas zmierzyc i isc do lekarza. Jesli chodzi o wizyte, to u mnie we Wroclawiu funkcjonuje cos takiego, jak lekarz dyzurny, ktory codziennie od rana przyjmuje wszystkich chetnych..
    • anilorak174 Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 09:15
      Lekarz pilnie. Może napięciowe a może coś powaznego.
      Kilka lat temu mialam taki tygodniowy epizod bólowy, przeciwbolowe nie bardzo działały. Pojechałam na SOR, po badaniach stwierdzono migrenę, dali kroplówkę, przeszlo.
      • hajdukj [...] 05.09.23, 06:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 1matka-polka Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 10:03
          Stary watek spamer wyciągnal. 🙄
    • alpepe Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 09:24
      Jako dziecko miałam tak latami, o ile nie wzięłam nic przeciwbólowego, teraz też się zdarza, ale nie tak długo, bo jak boli mnie dłużej niż pół dnia, po prostu obżeram się tabletkami przeciwbólowymi do skutku, bo wiem, że inaczej nie puści, jakbym dała szansę bólowi, to mnie będzie głowa boleć tydzień. Czasem miewam bóle głowy od pogody i wtedy wiem, że taki ból mi przejdzie i faktycznie czasem przechodzi po godzinie, czasem po kilku, ale wiem, jaki to rodzaj bólu i wiem, że się nie rozhuśta.
    • ogorkowa1377 Re: Wielodniowy bol glowy 19.05.23, 10:47
      Może to od zęba?
      Może nawet nic z zewnątrz nie być widać. Żadnej próchnicy. Albo jakiś czas temu robiłaś zęba i pod nim stan zapalny się zrobił.
    • 1matka-polka Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 10:02
      Chodzisz na psychoterapię?
    • enigma81 Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 11:32
      Miałam tak, okazało się, że mam za wysokie ciśnienie.
      Biorę leki - jest ok.
      Jak się zapomnę, zmienia się pogoda - ból wraca.
    • jozefrobotnik Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 17:59
      Jeśli nigdy nie miałaś czegoś takiego, to albo nocna pomoc, albo neurolog prywatnie, albo sor. To może być wszystko
    • melisananosferatu Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 18:00
      Stres?
    • brenya78 Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 18:06
      "pije bardzo duzo wody, "

Obrzęk mózgu?
      • bominka Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 19:03
        Ja taki bol ubijam nurofenem. W minionym tyg mnie dopadła bol,chyba w związku z jesienna pogoda. Ponieważ pocie wody nie zmieniło nic po paru godzinach wzielam leki,po 8 h znowu powtórzyłam. I następnego dnia z rana jeszcze raz. Udało mi się ubić skutecznie
      • akseinga1975 Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 19:10
        U mnie taki bol tzw uciskowy, ktory google zdiagnozowal mi jako napieciowy byl spowodowany duzym oponiakiem, w piatym dniu malam atak padaczki a w kolejnym dzien operacje. Wczesniej nie mialam zadnych objawow.
        • akseinga1975 Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 19:16
          Dodam dla przestrogi, ze na sorze wykonano mi w pierwszej kolejnoscj badanie cisnienia, ekg potem przeswietlenie pluc a na koncu tomografie i juz zaczeli mnie traktowac powaznie.
    • saszanasza Re: Wielodniowy bol glowy 05.09.23, 22:14
      Mam tak. U mnie to bóle napięciowe zawsze rozpoczynają się od bólu karku, kończą na głowie. Kiedyś było gorzej, bo najprawdopodobniej dochodził efekt źle dobranych okularów, zmiana okularów pomogła, no i odkąd odeszły moje „koleżanki” z pracy i zostałam sama na „włościach” szkoląc w pośpiechu dwie nowe dziewczyny, moja praca stała się zdecydowanie mniej stresująca🙈😅

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka