enty.enty 19.05.23, 09:44 Polecicie jakieś marki, sprawdzone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mid.week Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 09:58 Żyję wiec sie da. Noszę sportowe sneakersy z siatki, skorzane baleriny i mokasyny, trampki z dokupionymi, skorzanymi wkladkami.. Marek różnych, chyba wazniejszy jest materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:15 Co się lepiej sprawdza? Naturalna skóra czy siateczka? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:38 Siatka. Całe lato noszę lekkie sneakersy, takie do biegania, z siatką, marki Asics. Skórzane są cięższe, rzadko też całe ze skóry, zwykle mają tylko skórzane wstawki, a w środku i tak wyściółka z tworzywa. Przy bardziej pocących się stopach (a przy upałach pocą się każdemu) trzeba po prostu kalkulować, że jedna para jest na sezon, a nie na wieczność. Sandały noszę rzadko, tylko w bardzo upalne dni, gdy chcę przejść parę kroków, do długich marszów nie znalazłam sandałów, które by mnie gdzieś nie ugryzły paskiem. Wolę sneakersy z krótką skarpetką. Nie lubię za to butów typu płaskie tenisówki. Choć niby są z tkaniny, to ta często jest nieprzewiewna, poliestrowa i guma na dole potrafi się solidnie nagrzać. Ale dobre gatunkowo z żeglarskiego płótna i nieco grubszą podeszwą albo ze sznurkową jak espadrille (niżej) się sprawdzają i często dobrze wyglądają do zwiewnych sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:56 Potwierdzam. Espadryle świetnie się sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:26 Dopóki nie spadnie deszcz. Kiedyś mnie burza spotkała na ulicy i ta sznurkowa podeszwa przepięknie mi zgniła mimo suszenia w przewiewnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:38 Zależy. Siateczka w snejkersach sportowych (np. do biegania) robi super robotę. Tak samo wyglądająca siateczka w butach do chodzenia po mieście już nie zawsze. Kiedyś mierzyłam Sprandi czy coś takiego w CCC, ledwie stopę włozyłam do buta i mi się gorąco zrobiło. Od kilku sezonów naszam ażurowe mokasyny ze skórki i każde są ok. Tylko wkładki im dokupuję skórzane ale widziałam ostatnio, że są też specjalne "antypotowe" i w tym roku je wypróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:40 jeszcze takie coś wypatrzyłam coccine-shop.eu/pl/weekendowe/725-wkladka-coccine-coolfresh-5906489213489.html Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 13:13 ja kupilam jakies zwykle bawelniane do espadryli, zeby czesto prac i spisuja sie calkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:47 mid.week napisała: > Tylko wkładki > im dokupuję skórzane Wkładki z gładkiej skóry warto włożyć także do sneakersów z siatki, bo poprawiają komfort termiczny, a i nawet trochę chłodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 13:14 zazwyczaj w sportowych butach sa siateczkowe wkladki, ktore maja jakies tam cuda wyczyniac, pod odprowadzac itp. Mnie sie w skorzanych wkladkach odparzaja stopy a w sportowych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:03 Jako nastolatka i młoda dorosła cały rok nosiłam długie glany,latem też, więc dać się da:p zwłaszcza, że przecież nie musisz nosić glanów :p Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:17 Naście lat temu lata bywały chyba chłodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:31 Moje córki nie chcą żadnych butów na lato bo "mamy przecież Nike Air" w zeszłym roku przeżyły więc w tym pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 11:18 😂😂😂 A zimy cieplejsze... No weź przestań! Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:20 Ja też byłam taka twarda Teraz tylko japonki. Kolej na syna w glanach. Patrzę na to z uczuciami ambiwalentnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.madrugada Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 13:13 Ja też! Teraz na samą myśl gotuje mi się stopa Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 13:43 Prawda? Człowiek z wiekiem robi się jakiś miętki. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:20 Glany, czarne spodnie "gumki", czarny t-shirt i często jeszcze skórzana/jeansowa katana. Zestaw obowiązkowy. I nie pamiętam aby było za gorąco - a moja mama zawsze mówiła, że się ugotuję . No nic teraz to już sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:30 Moja córka nosi conversy.. dobrze, ze niskie. Ja mam do przejścia kawałek drogi gruntowej, więc u mnie sandałki z paseczków na obcasiku z definicji odpadają. Najczęściej noszę sportowe, mocno zakryte sandały Keen. Mam też espadryle, ale skórzane. W Tym roku kupiłam Rieker, z ażurowej skóry, z wycięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 10:51 Przeżyłam niejedno lato w glanach, więc widać się da Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:24 Pogadaj z nastolatkami, które pełne buty zdejmują tylko do spania i kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 12:48 Jasne ze się da, patrz na Teksas i kowbojki na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 13:10 oczywiscie, ze sie da. Nosze adidasy (mam jedne z serii cool clima i sa idealne na upaly, ale mam tez inne siateczkowe i z dziurkami w podeszwie), nosze espadryle, trampki. Moje stopy po dniu w takim obuwiu sa mnie zmeczone niz w sandalach no i nie mam otarc od paskow. Dla mnie sandaly nadaja sie wylacznie na krotkie wyjscia albo siedzenie w knajpce latem, nie na dlugie chodzenie. I zakryte buty sa higieniczniejsze od przesiaknietej potem i zakurzonej wkladki w sandalach. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 13:40 Są sandały do długiego chodzenia, np. sportowe, ale niekoniecznie tylko takie. Ja lubie mieć rozpuszczone paluszki, całe lato noszę sandały. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 16:40 nie natrafilam jeszcze na wygodne. I nie to, ze nie mam sandalow, mam rozne, teoretycznie super wygodne ale nie dam rady w nich chodzic caly dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 17:03 aandzia43 napisała: > Są sandały do długiego chodzenia, np. sportowe, ale niekoniecznie tylko takie. Owszem, jak ma się szczęście standardowej, albo nawet dosyć szerokiej stopy. Przy długiej, ale wąskiej stopie, tzw egipskiej, trudno o sandały, w których te paski są tam gdzie powinny i nie zaczną po paru minutach obcierać. Ja mam więc dwie pary. Jedną od Clarksa, takie sportowe Tri Clover, teoretycznie wygodne, regulowana szerokość, ale przy dłuższym chodzeniu zaczynają mnie obcierać do krwi przy małym palcu, muszę to miejsce podklejać plastrem. Wygląda to idiotycznie i przy upałach nie trzyma. Oraz drugą parę, tanie jezuski z paru plastikowych, ale zadziwiająco miękkich rzemyków z CCC, nie obcierają, ale są płaskie jak naleśnik i po godzinie chodzenia mam odparzenia na spodzie stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 11:22 mam szerokie stopy i absolutnie zawsze cos sie gdzies wzyna i obciera. Myslalam, ze waskie stopy nie maja takich problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 11:40 No to wyobraź sobie, że stopa ci w za szerokich butach ciągle lata i paski nie przylegają gdzie trzeba. Przecież to szoruje przy każdym kroku po stopach. Do zakrytych butów da się włożyć wkładki, przykleić jakieś zapiętki, nawet wypchać watą, albo przynajmniej grubą wełnianą skarpetą, a przede wszystkim mocno zasznurować, by nie spadały ze stopy, ale sandały to jest koszmar. Ale cóż, wypadałoby tylko stopę skrócić, bo nosząc 39-40 pasują mi zwykle szerokości rozmiarów 37-38 oraz rozmiarów dziecięcych, ale one kończą się zwykle na 39 i rzadko są wystarczająco długie. O wzorach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 13:11 Dla mnie się nie da. Chodzę w klapkach przez większość upalnych dni 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 14:25 Mam takie z siateczka z Decathlonu, do chodzenia ( ogólnie) całe z tkaniny. Ale chodzę bez skarpetek ,z wkładkami . Buty i wkładki można prać w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 14:34 Pewnie, ze sie da, tylko po co? A tak serio, to moja corka nie lubi odkrytych butow, ew klapki tylko na basen, zadnych sandalow. Nosi przewiewne adidasy, takie z siateczki Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 14:42 princy-mincy napisała: > Pewnie, ze sie da, tylko po co? Taka moda, ze sandały są dla starych bab i wszędzie tylko adidasy, od biedy martensowate. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 14:53 Zawsze można sandały adidasa Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 10:26 To ja wolę być starą baba, niż się gotować w adidasach Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 14:52 da się, ale regularnie myć nogi trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 14:56 Pewnie się da. Pytanie czy Twoi domownicy przeżyją, gdy zdejmiesz te buty po spacerze przy 30-35 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 15:11 doświadczenie wskazuje, że stopa po przebiegnięciu 15km w przewiewnym bucie, zaopatrzona w lekką skarpetkę, jest bardziej przyjazna dla otoczenia, niż po przechodzeniu w sandałku - bez skarpetki, wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 13:45 hexella napisała: > doświadczenie wskazuje, że stopa po przebiegnięciu 15km w przewiewnym bucie, za > opatrzona w lekką skarpetkę, jest bardziej przyjazna dla otoczenia, niż po prze > chodzeniu w sandałku - bez skarpetki, wiadomo Stopa z sandała po całym dniu jest brudna ale wywietrzona więc zapachem jest raczej przyjazna, ale wyglądem faktycznie nie. Tak naprawdę śmierdzenie zależy od własności samej stopy i rodzaju tworzywa z jakiego zrobiony jest but. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:09 Nasiąknięte skórzane wkładki sandałów są w gorszym stanie. W przewiewnych butach z siatką i w skarpetkach nic się nie dzieje, nic nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:29 Jakim cudem? Siatka sprawia, że but jest przewiewny a całkiem odkryty sandał nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:49 nie pisalam niczego o przewiewnosci. Zauwaz jednak w co wsiaka pot i co sie z nim dalej dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 20:15 Oj, z takim przypadłościami to się idzie do lekarza, ewentualnie maści przeciwgrzybiczne ci pomogą, bo normalnie, gdy zmienia się skarpetki, myje nogi i nie nosi butów latami, to nic nawet w upale nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:25 Da się, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 20:07 panna.nasturcja napisała: > Da się, tylko po co? Po to aby ukryć haluksy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 01:24 enty.enty napisała: > Po to aby ukryć haluksy. Ale po co ukryć? Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 06:25 > Ale po co ukryć? Bo się wstydzę i przeszkadza mi, że są odsłoniéte. A mam bardzo zaawansowane ( od 30 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 07:40 ja sie nie wstydzilam swojego haluksa ale i tak w sandalach nie chodzilam, nigdy nie znalazlm takich, ktore by byly wygodne w noszeniu, zreszta kazde buty byly meczace teraz, przy ladnej juz stopie 😊 sandalow nadal nie nosze, bo nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 12:47 enty.enty > > Po to aby ukryć haluksy. Ja haliksy ukrywam w: sandałach (są takie!), balerinkach, mokasynach, adidasach, pantoflach, espadrylach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 13:11 A jakie to są sandały, z zakrytymi palcami? Może polecisz jakąś firmę czy model? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 23.05.23, 23:08 Nie ma się czego wstydzić, ludzka rzecz. Jest wiele sandałów, w których haluksy są niewidoczne. Dasz radę coś znaleźć. Nie poddawaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 23.05.23, 23:14 Te jasne to Deoni, ciemne Lasocki. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 22:14 Bo klapeczki są mega niewygodne jak się biegnie do autobusu, albo schodzi po schodach, albo idzie droga gruntową... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 14:54 To sandały z paskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 14:57 I taki mam, ale mocniej zakryte, bo jak mi się piasek/ kamyki wsypują, to nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:26 Moi domowi panowie przeżywają co roku, więc chyba się da . Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 19:31 baleriny freckle ice clarksa, dają radę całe lato i są ładne Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 21:10 Da się. Mój mąż nie nosił sandałów przez 15 lat. W końcu w zeszłym roku kupiłam mu po prostu sandały i powiedziałam że jakby co może je odesłać. Przymierzył, stwierdził że spoko i się całe lato nie rozstawali. A jak nie nosił bo był upartym osłem to nosił buty całe z cienkiej skóry lub z płótna. A ja i tak jak patrzyłam na niego to od razu było mi +10 ° C do upału 🫠 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 18:58 sandrasj napisała: > Da się. Mój mąż nie nosił sandałów przez 15 lat. W końcu w zeszłym roku kupiłam > mu po prostu sandały i powiedziałam że jakby co może je odesłać. > Przymierzył, stwierdził że spoko i się całe lato nie rozstawali. > A jak nie nosił bo był upartym osłem to nosił buty całe z cienkiej skóry lub z > płótna. A ja i tak jak patrzyłam na niego to od razu było mi +10 ° C do upału ? > ? mój od lat dziecięctwa nie miał sandałów na stopach Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 21:17 Mój nosił gdzieś do 14 roku życia a potem do 32 (auć to więcej niż 15 lat) ubzdurał sobie że sandały nie. No to żona odubzdurała 😝 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 16:48 mi się nie udało odpuściłam Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 22:06 Większość znanych mu nastolatków płci wszystkich Marki sprawdzone, które na nich widzę Nike air force Lato i zima Moje nastoletnie dzieci również Tylko Nike Modele się zmieniają W trybie wakacyjnym rozlazlym i plażowym dopuszczaja klapki Nike a jakże 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 09:06 u nas na tapecie swieżutkie nowe na egzaminy Nike Forum Low 429 zł.......... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszykot Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 19.05.23, 23:51 Tylko na Islandii Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 00:17 Mój syn twierdzi, że Martensy są idealne Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 07:46 nie znosze odkrytych palcow, od zawsze, wiec sandaly nigdy nie byly pozadanym obuwiem ( klapki nosze tylko w domu) nosilam i nosze lekkie siatkowe snikersy, espadryle, miekka skore, czesto azurowa z czasow haluksowych w ostatnich latach glownie skechersy i berkemany Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 09:31 Mąż i sub żyją. 😃 Ja sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 09:49 Też wolałabym sandały...niestety, przy takiej deformacji stopy (haluksy) muszę je zasłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 10:41 Ja też sobie nie wyobrażam chodzenia w upale w pełnych butach. Chcesz zakryć haluksy kup sandały z zakrytymi palcami, są modne i w sklepach można znaleźć wiele różnych modeli. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 19:15 jeszcze opcja pozbycia sie haluksow, bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 14:37 Nie musisz Masz ten przymus w głowie, wiesz, ze inni mają wywalone na twoje haluksy? Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 09:41 Otóż to. Cudze haluksy? A kogo to interesuje? Serio ktoś myśli, że ludzie przezywaja czyjś wygląd? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 11:32 emateczka napisała: > Otóż to. Cudze haluksy? A kogo to interesuje? > Serio ktoś myśli, że ludzie przezywaja czyjś wygląd? I to jak! Na ematce jest stała ekipa, która na hasło "gruby" czy "otyłość", albo jeszcze lepiej "body posivity" dostaje wręcz orgazmu. Dalej, wątki o gwiazdach/celebrytach, w których analizie podlega nawet rozstaw oczu. Wątki fitnessowe, hulaj dusza!, wędrujące jelito, wystające/płaskie tyłki... Wątki o stopach, piersiach... No sorry, ale ludzie, znaczy się część ematki, bardzo mocno przeżywa czyjś wygląd. Powiedziałabym, że zdecydowanie za mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 10:43 Da się, kiedyś miałam martensy na cały rok, teraz raczej zakładam je na koncerty, czy wyjścia z gatunku "inne" i też latem. Balerinki (różne firmy)+ trampki szmaciane (mam conversy za kostkę)+ sneakersy z siatki (chodzę głównie w adidasach, ale teraz planuję też kupić skatchers) + po domu klapki basenowe, żeby stopa odpoczywała. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 12:19 Da się bez większych problemów. Muszę nosić dobrane do mnie wkładki do butów, więc cały rok chodzę w pełnym obuwiu, w tym 3/4 roku w siateczkowych butach biegowych, bo moje stopy i kolana najbardziej je lubią Zresztą co tam lekkie adidasy na nogach latem. Przez kilka sezonów musiałam nosić podkolanówki z kompresją i to dopiero był wyczyn przy +25 stopni... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 20.05.23, 14:25 co zrobilas, ze sie pozbylas podkolanowek? Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 12:32 Przeprowadziłam się Zamiast 200 metrów do pracy miałam ponad 2 km szybkiego spaceru w każdą stronę i problemy się skończyły. Czyli winnym był siedzący tryb życia - praca biurowa, a czas wolny przed książką czy ekranem. Szkoda, że żaden z lekarzy u których byłam nie zrobił porządnego wywiadu co do mojego stylu życia i nie podał wcześniej tego prostego rozwiązania... choruję przewlekle, co wymaga brania leków z masą potencjalnych skutków ubocznych + wszystkie kobiety w rodzinie mamy mają żylaki, więc ja tez zakładałam, że to problem zdrowotny te bolące łydki... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 16:43 no to u ciebie bylo proste... ja mam mieszany tryb zycia i w dni "komputerowe" nie mam problemu, a w dni, kiedy jestem duzo na nogach jest o wiele gorzej, przy czym jesli duzo chodze, to jeszcze ujdzie ale bywa, ze pomiedzy tym chodzeniem musze postac troche i niestety, bez podkolanowek jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 21.05.23, 20:14 No cóż, zostaje się cieszyć, że podkolanówki pomagają. Ja rzadko kiedy chodzę więcej niż 2-3 h naraz, a stanie to już w ogóle rzadkość, bo 10 minut w kolejce w sklepie raczej się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 11:23 pomagaja ale zblizaja sie upaly i nie wiem jak to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 18:34 Może są jakieś letnie wersje tych podkolanówek? Ja byłam ograniczona stopą nr 44 więc miałam do wyboru jeden model, dość gruby materiał i ciemne kolory tylko. Latem zakładałam na to jasne lniane spodnie i wierzyłam, że jasny kolor odbija promienie słoneczne... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 22.05.23, 19:27 mam letnie wersje, zreszta nawet zima w zamknietych pomieszczeniach nie potrzebuje cieplych wersji, ale nawet te letnie sa scisle i niezbyt cienkie, choc w opisie, ze material niby chlodzacy itp. Ale czemu bylas ograniczona rozmiarem? One sa tez dla facetow w rozmiarze 46 a pewnie i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Czy da się przeżyć lato w pełnym obuwiu? 23.05.23, 22:09 Nosiłam męskie właśnie. I jak damskie były w wielu modelach i kolorach, to męskie już dużo bardziej ograniczony wybór Odpowiedz Link Zgłoś