Dodaj do ulubionych

Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie

19.05.23, 10:23
Polecicie miejsce, gdzie zjem dobre placki po węgiersku, dobre pierogi ruskie? Inne dania polskiej kuchni. Będę z włoskim mężem i z synek tadkiem - niejadkiem.

W Internecie oko zaczepiłam na Szalonych Widelcach - czy to dobre miesjce?

Mam do "zagospodarowania" 6-7 godzin na Rynku, co polecacie zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 10:30
      Podziemia Rynku fajne do zwiedzania z dzieckiem, Kościół Mariacki, z muzeów kamienica Hipolitów - ekspozycja dom mieszczański jeśli Was to interesuje. Można przejść się Grodzką lub Plantami na Wawel, jedzenia nie doradzę, bo raczej nie jadam w okolicach Rynku, za duży tłum i zbyt wiele turystów..
      • better.call.kim Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 10:50
        Kamienica Hipolitów jest tymczasowo zamknięta.
    • better.call.kim Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 10:50
      Jedynym sensownym miejscem do jedzenia z kuchnią polską w obrębie Plant są Zalipianki. Placki po węgiersku to Balaton przy Grodzkiej, ale nie byłam tam od dziesięcioleci.
      • aqua48 Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 11:39
        Przed Balatonem ile razy tam przechodzę kłębi się tłum dzieciaków - wycieczkowiczów.
      • marta.graca Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 18:46
        Ja byłam w Balatonie całkiem niedawno i było w porządku.
    • pursuedbyabear Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 10:54
      Zejść z Rynku.
      Na Szczepańskim, jakieś 100 metrów dalej, jest Kluska - dobre polskie jedzenie z twistem.
    • bruy-ere Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 11:36
      Szalone znam i bardzo polecam!!
    • simply_z Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 19:26
      Szalone sa takie ok tzn, ogolnie chodze tam czasem z osobami z zagranicy, potem jak sie zrazilam do Zalipianek (drogo i malo smaczne). Duze porcje, jak dla mnie za duzo miesa ale co kto lubi. Slyszalam, ze Miod i Malina jest ok. Przy rynku lubie tez taco mexicano, trzech papryczek lub do Chimery.
    • kafana Re: Dobrze zjeść na Rynku w Krakowie 19.05.23, 21:34
      Synek ile lat? Jak lubi jeszcze małpie gaje to idźcie do kampanii kuflowej pod Wawelem ( po drodze macie maly plac zabaw tez) biez sale rodzinna/ są kulki. To nie jest wybitna restauracja ale jest przyjemna, na luzie, galicyjski klimat, menu bardzo Ok a tatara polecam bo lubie tam najbardziejwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka