Dodaj do ulubionych

Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą?

19.05.23, 11:21
Nie chodzi mi o aspekt erotyczny ( sugerowany w przyjaźni między kobietą a mężczyzną) ale o inne korzyści np leczenie własnych kompleksów czy inne psychologiczne "gierki".
Nigdy nie miałam przyjaciółki i pewnie mieć już nie będę ( przyjaciela tym bardziej nie miałamsmile)
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:23
      Tak, wierzę.
      • woman_in_love Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:40
        nie oszukuj się

potrzebujemy twoich przepisów, ale tak ogólnie to nienawidzimy cię i zazdrościmy tego udawanego idealnego życia, a na titanicu to byśmy cię z tratwy zepchnęły albo za włosy z łódki wyciągnęły, ty... ty jedna ty!
        • daniela34 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:41
          Też cię kocham, woman! 😘😘😘😘😘😀😀😀😀😀
        • jednoraz0w0 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:45
          woman_in_love napisała:

> nie oszukuj się
          >
          > potrzebujemy twoich przepisów,

I porad prawnych!
        • berdebul Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 14:33
          Nie wypchnęły, bo nie byłoby kolejnych przepisów. tongue_out
          • daniela34 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 15:48
            Takie skojarzenie mi się nasunęło: tonie statek, na tratwie ratuje się 2 rozbitków i pies. Dryfują, dryfują, w końcu z głodu zjedli psa, ogryźli ile się dało mięsa i jeden mówi do drugiego: "Oj, szkoda że zjedliśmy psa, bo by zjadł kości." 🤪😘
      • princesswhitewolf Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 15:27
        zalozylabys daniela jakiegos bloga z tym jedzeniem
      • annaboleyn Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 16:06
        Daniela, chcesz coś z ejwonu? wink
        • daniela34 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 16:08
          😃😃😃😃😃
    • ggrr.ruu Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:24
      Mam świetne przyjaciółki od lat i duże grono koleżanek i znajomych. Uwielbiam towarzystwo kobiet. Aha, faceci też są fajni. W ogóle w moim otoczeniu przeważają dobrzy i wartościowi ludzie
    • martishia7 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:30
      Tak, jak najbardziej wierzę. Mam wąskie grono najbliższych przyjaciółek, wśród nich tą która jest najbardziej "moja", i kilka naprawdę dobrych koleżanek. Trzeba mieć trochę szczęścia, ale generalnie babska energia for the win.
      • daniela34 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:31
        Trochę szczęścia, ale też trzeba trochę zaryzykować. Nie zakładać, że każdy koniecznie będzie sobie na nas leczył kompleksy czy uprawiał gierki.
        • martishia7 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:39
          Ja mam w ogóle osobowość dość prostolinijną, nie węszę wszędzie spisku i podstępu, nie podejrzewam wszystkich o złą wolę. Po części kwestia charakteru, po części świadoma decyzja podjęta dawno temu, jeszcze za nastolenctwa - doszłam do wniosku, że mniej stresu mnie kosztuje od czasu do czasu się na kimś przejechać, niż nieustająco zakładać najczarniejsze scenariusze. Co nie znaczy, że jestem naiwna, kredyt zaufania ulega mocnemu ograniczeniu przy pierwszym gongu (fool me one, same on you, fool me twice...). Na razie to podejście mi służy.
          • daniela34 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:45
            A tak. To się bardzo przydaje - takie podejście, że nie szuka się bezustannie piątego dna. Ja jestem wybitnie niedomyślna i wszyscy najbliżsi wiedzą, że jak czegoś ode mnie chcą, ro na 99% dostaną, ale muszą mi powiedzieć, bo ja się nie domyślę. Jednocześnie to się sprawdza, bo przez moją niedomyślność zazwyczaj nie zakladam, że czujesz słowa mają ukryte, drugie znaczenie a działania- drugie dno.
    • dramatika Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:35
      Absolutnie nie. Lata praktyki tongue_out
      • triismegistos Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:28
        Nikt nie wątpi 🤭
    • kaki11 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:38
      Wierzę. Podobnie jak w taka między mężczyznami albo między kobietą a mężczyzną. Uważam, że zwyczajnie trzeba trafić na swoich ludzi.
    • arthwen Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:43
      Wierzę, owszem. Aczkolwiek sama nie mam żadnej przyjaciółki płci żeńskiej, wyłącznie przyjaciół - mężczyzn wink
    • nenia1 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 11:48
      najwięcej "babskiej energii" czerpię jednak z kobieciej części rodziny, siostra, córka, siostrzenica, kuzynki. Mam dwie długoletnie przyjaciółki i dwie bardzo dobre bliskie znajome, ale mam też za sobą dziwne doświadczenia z kobietami, wydawało by się bliskimi. Są kobiety, które z zasady rywalizują, w realu najczęściej w sposób pasywny, zwłaszcza jak same mają niską samoocenę. Tarcia na linii synowa/teściowa są tego częstym objawem.
    • aqua48 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:18
      Mam przyjaciółki od 55 lat. To wierzyć, czy nie i jeszcze czekać?
    • wapaha Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:20
      tak smile
      moje przyjaciółki są super, kocham je bardzo
    • gdanskamarylka Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:21
      Jak nie miałaś, to faktycznie sprowadzasz rzecz do wiary... A ja nie wierzę, tylko wiem, że taka przyjaźń istnieje - i nie polega na leczeniu własnych kompleksów.
    • aandzia43 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:28
      Nie wierzę tylko wiem, bo mam na to twarde dowody.
    • 152kk Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:31
      Ja nie muszę wierzyć, ja wiem, że przyjaźń między kobietami istnieje. Bo jej doświadczyłam i doświadczam.
    • atoness Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:41
      Mam dwie takie, które nazywam przyjaciółkami. Jedną od przedszkola, drugą od liceum. I stado bombowych koleżanek. Wszystkie kocham i nie wiem, jak miałabym żyć bez nich.
    • simply_z Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 12:43
      Jak najbardziej, kobiety sa mi blizsze mentalnie. Z facetami bywa roznie, z kilkoma sie przyjaznie ale mimo wszysto damskie relacje wygrywaja.
    • yen_z_vengerbergu Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 14:29
      Wierzę ogólnie w przyjaźń między ludźmi, rozumianą jako powinowactwo mentalne (jakkolwiek to brzmi), mogącą istnieć w różnych konfiguracjach płci, wieku etc. Sama nie umiem chyba w przyjaźnie, bardzo żałuję, że - poza jedną osobą oraz moim partnerem - nie ma więcej takich osób w moim życiu. A może to jeszcze przede mną, różnie bywa.
    • sanciasancia Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 14:43
      Tak i widzę wokół siebie, że kobiety tworzą sobie razem sieci wsparcia (i np. pomagają przyjaciółce przyjaciółki) i w ogóle bardzo głębokie związki międzyludzkie.
    • klaramara33 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 14:48
      Wierzę mam dwie właściwie ale nie ploteczkowe, to silne kobiety z własnym zdaniem, które nie potrzebują dowartościowywać się ułomnościami innych.
    • gama2003 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 15:15
      Dostałam po uszach wiele razy, ale wierzę.
      W bezinteresowną, absolutną przyjaźń.
    • princesswhitewolf Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 15:26
      tak mam psiapsiolke i dwoch psiapsolow. Jeden jest gejem drugi straight
    • annaboleyn Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 16:08
      Wierzę, oczywiście, tym bardziej, że doświadczam smile
    • demono2004 Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 16:21
      Od lat przyjaźnie sie z kobietami. I tak, mam przyjaciółki.
    • angazetka Re: Wierzycie w przyjaźń między kobietą a kobietą 19.05.23, 16:22
      Oczywiście. Mam kilka przyjaciółek i wiele dobrych, zaufanych koleżanek. Uważam to za bezcenną wartość w życiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka