armamagedon 19.05.23, 15:34 Dla rozluźnienia, wrzucajcie - wszystko, szminki, kremy, odżywki, szamponu, perfumy 😀 Nie polecę od siebie, bo szukam, tylkonperfumy mam dobrane. Lubię zapach kremów z SPF się, taki wakacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
armamagedon Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:35 Zjadło mi - kremów z SPF svr, pomarańczowe opakowania. Krem mousse do twarzy ok, ale za dużo plastiku - wysusza mnie trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:58 Dziewczyny, piszmy nuty zapachowe, przynajmniej czy słodki, świeży, cytrusowy, ziolowy. W ciążach nie tolerowałem żadnych zapachów, teraz mam jakiś zapachowy obłęd, wącham i wącham. Ale nie mogę trafić. Wiec kremy SPF svr mogą być duszące, podobne do monoi. Ale w wakacje lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 20:16 Z kremów spf, takich plażowych, bardzo lubię hawaii tropic. Zapachy egzotycznych owoców ale z takim orientalnym pazurem. Fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
by Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:48 Lubię pachnące żele pod prysznic z Bielendy i eko szampon też pachnący z Onlybio. Odpowiedz Link Zgłoś
by Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 06:50 Z Bielendy 2 żele: arbuz + banan i melon + ananas. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:48 Rituals. Prawie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:50 ooo tak jak i ja. Rituals uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:50 Kocham miłością dozgonną żel pod prysznic Yves Rocher lawenda - jeżyna, no cudo 😍. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:04 Ja nie wszystkie, ale faktycznie dostałam od teściowej przyjemny zestaw. Długo pachnie skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:25 Też! Szczególnie R. of Ayurveda. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:51 Żel pod prysznic Palmolive Olive and Milk. Żaden inny! No i kocham zapach kremu i dezodorantu Nivea klasycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 06:06 też lubię zapach klasycznej nivea. I Fenjal. Ale już dawno nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 15:57 Mgielka plażowe fale Loreala, pachnie wodą morską. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:13 Nieodżałowane masło do ciała Farmony o zapachu gorzkiej czekolady. W dodatku mialo doskonałą konsystencję. Teraz mam Mokosh czekolada wisnią, też fajny, ale to nie to. Olejek do twarzy róża z maliną Ministerstwa Dobrego Mydła. Krem malina Mokosh. Hydrolat z róży damasceńskiej Czterech Szpaków. Lubię zapachy maseł do ciała Nacomi, ale mają okropną, woskowo-tłustą konsystencję. Wszystko z Yope, balsamy, kremy do rąk, żele pod prysznic, mydła. Olejek z pestek śliwek dowolnej firmy, pachnie migdałami. Lubię zapach olejku z czarnuszki do włosów, w dodatku to jedyny, który nie skleja mi włosów w strąki. Olejek do ciała z drobinkami złota Hagi. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:21 O, czym pachnie ten olejek Hagi? Wiesz może, czy ma w składzie mike? Z yope- krem mięta zielona herbata do rak. Jak nie lubię zielonej herbaty, tak ten jest tak świeży, idealny uniwersalny krem na wakacje do wszystkiego (twarz, ręce, ciało). Konfitura róża-malina - tak, cudny, dzieki, przypomniałaś mi. Nieco ciężki, ale czuje się po tym jak pączek Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:54 Z tych wszystkich nut zapachowych najbardziej czuję trawę cytrynową i szałwię. Mika w składzie jest Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 17:24 aadrianka napisała: łosów w strąki. > > Olejek do ciała z drobinkami złota Hagi. Kiedyś kupiłam, bo tańszy od Nuxe, i mnie ten zapaszek odrzuca. Zużyłam do nóg, bo daleko od nosa i grzecznie wróciłam do Nuxe. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 07:14 Piszesz o farmonie, oni kiedyś mieli taką linię magic spa, wanilia z pomarańczą. Kupowałam peeling i płyn do kąpieli. Wszystko w szklanych pojemnikach, na bogato. A cenowo bardzo przystępnie. Pewnie kilka litrów tego zużyłam. A później przestali produkować, szkoda, bo to były naprawdę fajne produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:17 Yope, krem do rąk, "Herbata i mięta". Ziaja, żel pod prysznic "Mięta herbaciana". Ziaja, jagody acai (antyoksydacja). Wybrane z Body Shop - wiadomo, różowy grapefruit, ale też british rose i moringa. To są takie kosmetyki, w których nawet nie sprawdzam składu, tak mnie zapach ujmuje Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 19:49 Ta miętową ziaja ma w sobie coś hipnotyzującego, nie mogłam się oprzeć temu zapachowi, chociaż nie jestem fanką ani mięty, ani herbaty. Za to pigwa z tej serii pachnie moim dziadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 21:24 Prawda? Taki świeży, zielony i wlasnie ciezko mu sie oprzec Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:22 Jeszcze nie kupiłam, ale kupię- brazylijskie coś tam o nazwie bym bum. Drogie jak pies jak na krem/ mgiełkę, ale pomoc fenomenalnie pachnie. Zna któraś?) Kilka razy już z o tym gdzieś czytałam i se nabede dla poprawy nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 08:29 Tak, mam krem. Pachnie obłędnie, palony karmel i pistacje. W Douglasie są, można powąchać, czy ci pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:25 A macie coś słodkiego, orientalnego, ale zarazem nieduszacego do włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:31 Olejek w kulce z Body Shopu. Masło british rose i moringa z tegoż. Masło do ciała White Tea EA (ale edt już bym nie kupiła). Zapach kosmetyków Nuxe Prodigeux/Prodigieuse. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:42 Oooo, moja droga Sporo tego mam, pewnie o wielu zapomnę. Zatem, olejek do biustu Orientana, olejek Miłość 4 szpaki (i żel pod prysznic Miłość), balsam do ciała Mokosh zielona kawa z tabaką, żel pod prysznic Yope Bez wanilia oraz Jaśmin, mydło kawowe Ministerstwo Dobrego Mydła, booster nawilżający Lynia, mgiełka do reaktywacji loków Pina Colada od Anwen. Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:52 Super przypomniałaś mi - mydła yope ostatnio - jaśmin i nagietek (te dziecięce), nagietek jest taki wiosenno świeży Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:49 Ja lubię wszystko, co ma świeży zapach. Często owocowy, cytrusowy zapach, moze być też trawa zielona, czy herbata zielona. Dlatego z zapachów pasują mi np. Aqua allegoria, różne wersje tej wody. I takich nut zapachowych szukam też w kosmetykach codziennych, żelach pod prysznic, czy szamponach. (żadnych waniliowych, kokosowych , bleee) Aktualnie u mnie grane są: Benetton Be clean żel pod prysznic Szampon Szminki, to wiadomo NIVEA, Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 16:50 A krem do rąk, ze względu na zapach lubię ten: Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 17:08 1. Zapach kremów Phenome 2. Meteoryty. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 18:10 Zwykle te z półki "guilty pleasure" czyli z mało nadzwyczajnym składem. 1) Mgiełka z filtrem 50 Kolastyny. Pachnie wakacjami 2) peeling kawowy Alterry (Rossman) 3) (wstyd) płyn do kąpieli Ziaja - ciasteczkowy 4) Trzy zapachy kosmetyków do ciała/kapieli L'Erbolario: 3Rosa, Fior di Salina i Accordo Arrancio Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 22:38 A dlaczego ciasteczkowa Ziaja to wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 05:27 bo taki dziecięco-jedzeniowy zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 05:45 sasha_m napisała: > A dlaczego ciasteczkowa Ziaja to wstyd? Większość kosmetologów odradza ziaję, ze sztuczna, pełna jadowitej i trującej chemii, mało aktywnych składników Odpowiedz Link Zgłoś
armamagedon Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 08:45 To, co teraz mówią kosmetolodzy i dietetycy to można sobie jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić, ot takie „mądrości” internetowe. Ziaja nie ma najlepszych składów, stosuje mikroplastik, ale w kontekście działań niepożądanych czy krótko czy długofalowych nie ma pol dowodu, ze szkodzi bardziej niż cokolwiek innego. UE reguluje stężenia dopuszczalne różnych składników w określonych formułach i rodzajach kosmetyków (np.do/bez spłukiwania). Zgadzam się tylko z jednym - nie ma sensu stosować czegoś o składzie długim jak litania, zamiast czegoś o składzie krótkim, czytelnym i znanym. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 18:20 Taki zel pod prysznic z DM. Było i mleczko do ciała, ale już nie ma... Żeli kupilam sobie 5, na wszelki wypadek. Jestem uzależniona od tego zapachu. Nie wiem, z czym mi się kojarzy - najbardziej pachnie mi wiesiołkiem, ale wiem, że to nie wiesiołek 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 18:21 emateczka napisała: > Taki zel pod prysznic z DM. Było i mleczko do ciała, ale już nie ma... I jeszcze zdjecie! Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 18:25 Mokosh, krem do twarzy 'róża z jagodą'. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 18:27 ja lubię motywy morskie: www.rossmann.pl/Produkt/Mydla/White-Flowers-naturalne-mydlo-w-plynie-solankowe-z-Morza-Martwego-300-ml,218939,8584 w hebe ciągle wącham produkty z tej serii (nie umiem się zdecydować co chciałabym kupić) www.hebe.pl/alma-k-zmyslowa-mgielka-do-ciala-50ml-000000000000312146.html mój ulubiony zapach dezodorantowy to CD lilia wodna Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 18:53 Le Rituals, docteur Pierre Ricaud , Lelas. Yves saint Laurent. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 19:27 Masla/jogurty do ciala i zele body shop - mango, rozowy grapefruit, mandarynka (chyba mandarynka jest tylko w wersji zelu, ostatnio nie widzialam masla). Balsamy do ciala z UV Biotherm (zolte) i ich klasyczny bialy balsam. Bardzo tez lubie wody toaletowe z tej serii na lato, sa lekkie i swieze. Kiedys mialam szminke guerlain, pachniala niesamowicie, jak platki roz zmieszane z czyms pudrowym, musze sprawdzic, czy nadal maja cos o takim zapachu. Lubie zapach wszystkich prawie balsamow po opalaniu, kupuje je w duzych ilosciach i uzywam caly rok bo pachną wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 19:34 Odkryty przypadkowo w okresie Bożego Narodzenia żel Sosna Himalajska Farmony. Super relaksujący. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 19:45 O tak Ziaja mieta herbaciana to moj ulubiony zel na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 21:42 Dzisiaj odkopałam resztki balsamu do ciała Ziaja fit serum mango i muszę sobie znowu kupić...ale ja w ogóle lubię mango. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Ulubione pachnące kosmetyki 19.05.23, 22:53 Najbardziej obłędny zapach w kosmetyku to był żel do ciała Lierac białe kwiaty. Żel nie robił absolutnie niczego dobrego skórze ale jak on cudownie pachniał ❤ Niestety, nie do zdobycia. Drugi to krem fraiche de beaute z nuxe, podobnie jak poprzednik, nadzwyczajnych właściwości pielęgnacyjnych nie posiada ala zapach bajkowy, tzn kwiatowy, konwaliowo, bezowy. Wrzucam zdjecie tego z linii lierac, moze ktos kojarzy i podpowie zamiennik. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 05:49 Ostatnie masełko Soraya body ceremony różowe Pudrowy kobiecy zapach Cudowny I dla mnie zawsze wszystko z cytrusami i lawenda Osobno Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ulubione pachnące kosmetyki 20.05.23, 06:05 Co prawda to wątek o zapachach, ale jeżeli ważny jest też skład to polecam Lupa Kosmetyczna porównawczo Odpowiedz Link Zgłoś