Dodaj do ulubionych

O rewolucji zawodowej ok. 50-tki

19.05.23, 16:39
Znacie osoby, które w tym wieku zupełnie zmieniły swoją pracę? Zaczęły coś nowego, innego?
Właściwie to interesuje mnie wszystko co związane z tym tematem, bo mam pewien pomysł i poczytałabym o inspirujących osobach 😊 Nie powiem - obawy też mam, związane z tymże pomysłem 🙄 Stąd właściwie wątek...
Obserwuj wątek
    • andallthat_jazz Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 17:14
      Znam siebie. 🤪 44 lata i nauka zupelnie nowego zawodu. Powod? Serce mi sie rwie do tego, po 40-tce pojawilo sie poczucie misji i chec robienia czegos sensownego. Zarabiac bede o wiele mniej niz w poprzednich pracach, urobie sie po lokcie, ale i tak szczesliwa jestem, ze sie odwazylam. 🙂
      • hasty Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 17:24
        Ja, chociaż nie było to moim wyborem.Musialam po prostu, trochę czasu to zajęło, czarne myśli już się kłębiły w głowie.W końcu się udało i jestem zadowolona i do poprzedniej branży już nie wrócę.
        • unikotka Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 22:37
          Nawet jak zmiana jest trochę wymuszona okolicznościami, to co z tego? Grunt, że finał pozytywny. Jak się czułaś na początku?
      • unikotka Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 22:42
        Pewnie, że już samo odważenie się to też sukces 😊 Trzymam kciuki za ciąg dalszy! Ja się dopiero przymierzam do odważenia 🙄 Ale czuję, że to tylko kwestia czasu, tym bardziej, że mam pełne wsparcie rodziny, więc... No właśnie: słowo się rzekło, kobyłka u płota 😉 A ja póki co w szoku, że jednak plan zaczyna wyglądać realistycznie.
    • elinborg Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 17:22
      Chętnie posłucham. Muszę zmienić zawód, nie dam rady już dłużej.
    • stephanie.plum Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 19:08
      ja też chętnie posłucham!
    • simply_z Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 19:24
      Znam, aczkolwiek to zawod srednio pewny w tych dziwnych czasach...
      • unikotka Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 22:48
        Jest jeszcze w ogóle coś takiego jak pewny zawód?
        • enia17 Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 22:50
          Zawody w IT
        • simply_z Re: O rewolucji zawodowej ok. 50-tki 19.05.23, 22:51
          Nie ale nie jest to powiedzmy zawód lub zajęcie, które może być wykonywane online.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka