Dodaj do ulubionych

Jest jeszcze solidarnośc jajników?

19.05.23, 17:23
Od dawna nie widzę potrzeby bezwarunkowego trzymania strony tylko ze względu na podobną budowę ciała. Hasło " kobieta kobiecie to pisze/mówi/robi" często spotykane wobec krytyki pewnej sytuacji/ zachowania wzbudza we mnie zażenowanie.
Mamy wspierać się tylko i wyłacznie z racji posiadania waginy bez względu na okoliczności?
Obserwuj wątek
    • daisy Re: Jest jeszcze solidarnośc jajników? 19.05.23, 19:00
      Ja to nazywam "siostrzeństwem" i jak najbardziej stosuję, zawsze, gdy tylko mam okazję i możliwość w sprawach zawodowych i innych.
      Gdy mam do wyboru pracować z dobrą kobietą albo z dobrym facetem, wybieram kobietę.
      Gdy mam do wyboru pomóc facetowi czy kobiecie, pomagam kobiecie.
      I tak dalej.
    • kamin Re: Jest jeszcze solidarnośc jajników? 19.05.23, 19:05
      Są też takie, co mają za złe kobietom, że zachodzą w.ciążę i rodzą dzieci.
    • renciarka Re: Jest jeszcze solidarnośc jajników? 19.05.23, 19:05
      A ja tęsknię za tym, co było około 20 lat temu. Jak w sąsiedztwie były chociaz 2 nastolatki/trzydziestolatki/staruszki (niepotrzebne skreśl8ć); to czuły potrzebę poznania siebie beż względu na zainteresowania itp. I o dziwo zazwyczaj była chemia. Zniknęło to gdzieś z rozpowszechnieniem internetu w Polsce, teraz zamiast tego pisze się na takiej ematce, albo grupkach lokalnych... Zanika za to kontakt oko w oko.
    • laurielle Re: Jest jeszcze solidarnośc jajników? 19.05.23, 19:15
      To kiedykolwiek istnialo cos takiego jak solidarnosc jajnikow? Ja nigdy nie doswiadczylam zadnego siostrzenstwa. Za to przemocy ze strony kobiet bardzo, bardzo wiele.
    • majenkirr Re: Jest jeszcze solidarnośc jajników? 19.05.23, 19:16
      la_bonne_cusine napisał(a):
      > Mamy wspierać się tylko i wyłacznie z racji posiadania waginy bez względu na okoliczności?

Teraz już są kobiety z penisami, więc trudno powiedzieć...
    • woman_in_love Re: Jest jeszcze solidarnośc jajników? 19.05.23, 19:56
      Mamy wspierać się tylko i wyłacznie z racji posiadania waginy bez względu na okoliczności?

TAK, ale tylko dopóki nie pójdziemy na L4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka