andallthat_jazz 20.05.23, 09:29 Polecilyscie mi na jesien/zime dipra skin glow. Badzo fajny, wydajny. Dzis ide po cos na cieplejsze temperatury. BB cream? Czy jest cos lepszego? Jakiej marki byscie polecily? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 09:30 Diora nie dipra. 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 11:29 Andallthat_jazz- ale o jaki rodzaj podkładu czy BB Ci chodzi? Może poradzę? Jako że podkłady zmieniałam zawsze co ok pół roku, to trochę ich w życiu miałam i jak to często bywa, te najlepsze jak chociażby Double Agent H.Rubinstain raz na zawsze diabli wzięli.... Ale do rzeczy- obecnie mam od zimy jeden podkład ,,Perfect tone" Lirene i jest dla mnie naprawdę bardzo dobry. Po raz pierwszy od chyba dwudziestu lat kupiłam ten sam podkład jeden o drugim, z tym że poprzedni był trochę ciemniejszy. Świetne podkłady ma Max Factor, Clinique, Clarins - nawet o klasę lepsze,niż Clinique' owe. Co do kremów ekologicznych, to Snakelilith polecała tu podkłady Lavery- rzeczywiście świetne. Ale i tak na saznisty klaps na goły tyłek, a nawet na lanie skórzanym pejczykiem zasłużyła niejaka pani Mysiulek08 za polecajke Astalifta BB cream. Wraz z kremem pod oczy - takoż nietanim -wydrenowalo mi to-to kieszenie,ale warto . Z tańszych? Jakiś tinted cream- może Avene? Vichy kojarzę,że kiedyś miałam i był całkiem niezły . Albo Ziaje,ale to już tak na byle jaka okazję ( jak u mnie do szpitala na przykład, bo tam szczególnie przepiękna być nie muszę 😃). Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 11:36 Oooo dzieki! Chce cos lekkiego bardziej krem, niz podklad. Co tylko lekko wyrowna koloryt i nie splynie mi z twarzy przy 30 stopniach. Ten od mysiulka dorwe stacjonarnie? Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 20:45 Ten od Mysiulka stacjonarnie to chyba tylko w Japonii, niestety. Ja zanabylam w Polsce na japanstore. Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 11:45 A co do szpitala. Jak tylko moge sie sama ogarnac, to odrazu zakladam cywilne ciuchy, dzienny make up. Raz dostalam opieprz od nowego lekarza na wizycie, ktory stwierdzil, ze to nie godzina odwiedzin i mam wyjsc. 😂 Dopiero jak pokazalam opaske szpitalna i zobaczyl moje akta, uwierzyl, zem pacjentka i moglam zostac. 😅 Czuje sie bardziej chora, jak ganiam w szpitalnych ciuchach, niezrobiona. To dla mnie element rekonwalescencji. 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 13:26 Cały kawał w tym,że ja w szpitalu pracuje,a nie obijam się 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 13:29 W związku z tym mam na pysku coś, co nie uczula, nie drażni, a daje komfort w miarę ładnego wyglądu i nie podrażnionej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 12:08 A ja lubię Erborian cc red. Ma filtr (chyba 25?30? Nie chce mi się iść sprawdzić do łazienki), bardzo fajnie się rozprowadza, no jak krem, i tak jakby "rozmywa"? Bluruje? twarz. Ma zielone pigment więc zakrywa lekko zaczerwienienia, na początku wydaje się, że jest biało zielony, ale na twarzy fantastycznie się rozprowadza i ujednolica skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 12:42 BB Buorjois uzywam caly rok. Jak dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 20:23 Elieka -dzieki za polecenie. Ma filtr- to najważniejsze dla mnie. Spróbuję dorwać gdzieś ten Erborian, bo Twój opis brzmi naprawdę bardzo dobrze. Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 21.05.23, 00:15 Ja z reguły zamawiam online ze strony erborian. Często mają fajne zniżki i dodatkowe próbki ich kosmetyków. Lokalnie to chyba w sephorze dostępne. Cena dość wysoka, ale ta większa pojemność starcza naprawdę na długo, jest mega wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 12:55 Ostatnio kolezanka dala mi ten bo dla niej za ciemny I jest naprawde spoko: www.clarins.ie/my-clarins-re-boost-healthy-glow-tinted-gel-cream-80072838.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla&utm_term=80072838&utm_content=Skincare%20%3E%20Skincare%20%3E%20Day%20Care%20%3E%20Tinted&gad=1&gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWyRcIJ9X2RAEL_xlEB1OcTC0Dd3IhqVEfzXa8nzRV42dStvcJn0tr7RoCXjMQAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 23:28 Bardzo fajny jest Ultra Violette Daydream Screen Tinted Veil Krem Nawilżający SPF50. Ma delikatny kolor, można stopniować krycie, nigdy nie będzie tapetą, to raczej pielęgnacja z kolorem. Leciutki, fajny na lato. Bardziej kryjący, ale wciąż lekki jest Tarte Sea Hydraflex, to niby podkład-serum, ale ma właściwości kremu BB. Nie obciąża, kryje lekko do średnio. Fajny. Lubię jeszcze Charlotte Tilbury Light Wonder, krem CC od It Cosmetics albo Chanel Vitalumiere Aqua - wszystkie są naturalnie wyglądające. A latem wybieram po prostu filtr z tych azjatyckich, wodnych i miejscowo korektor. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 23:39 Ja mam cc z erborian ten najnowszy, jest ok lekki, a jednakowo daje takie ujednolicenie, kupilam tez z chanel le teint ta lżejszą wersje ale jeszcze nie probowalam, z tej mocniej kryjacej jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś