Dodaj do ulubionych

Kosmetycznie. Podklad wiosna.

20.05.23, 09:29
Polecilyscie mi na jesien/zime dipra skin glow. Badzo fajny, wydajny. Dzis ide po cos na cieplejsze temperatury. BB cream? Czy jest cos lepszego? Jakiej marki byscie polecily?
Obserwuj wątek
    • andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 09:30
      Diora nie dipra. 🤦‍♀️
    • andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 10:01
      Nikt, nic?
      • apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 11:29
        Andallthat_jazz- ale o jaki rodzaj podkładu czy BB Ci chodzi?
        Może poradzę?
        Jako że podkłady zmieniałam zawsze co ok pół roku, to trochę ich w życiu miałam i jak to często bywa, te najlepsze jak chociażby Double Agent H.Rubinstain raz na zawsze diabli wzięli....
        Ale do rzeczy- obecnie mam od zimy jeden podkład ,,Perfect tone" Lirene i jest dla mnie naprawdę bardzo dobry. Po raz pierwszy od chyba dwudziestu lat kupiłam ten sam podkład jeden o drugim, z tym że poprzedni był trochę ciemniejszy.
        Świetne podkłady ma Max Factor, Clinique, Clarins - nawet o klasę lepsze,niż Clinique' owe. Co do kremów ekologicznych, to Snakelilith polecała tu podkłady Lavery- rzeczywiście świetne.
        Ale i tak na saznisty klaps na goły tyłek, a nawet na lanie skórzanym pejczykiem zasłużyła niejaka pani Mysiulek08 za polecajke Astalifta BB cream. Wraz z kremem pod oczy - takoż nietanim -wydrenowalo mi to-to kieszenie,ale warto .
        Z tańszych? Jakiś tinted cream- może Avene? Vichy kojarzę,że kiedyś miałam i był całkiem niezły . Albo Ziaje,ale to już tak na byle jaka okazję ( jak u mnie do szpitala na przykład, bo tam szczególnie przepiękna być nie muszę 😃).
        • andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 11:36
          Oooo dzieki! Chce cos lekkiego bardziej krem, niz podklad. Co tylko lekko wyrowna koloryt i nie splynie mi z twarzy przy 30 stopniach. Ten od mysiulka dorwe stacjonarnie?
          • apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 20:45
            Ten od Mysiulka stacjonarnie to chyba tylko w Japonii, niestety.
            Ja zanabylam w Polsce na japanstore.
        • andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 11:45
          A co do szpitala. Jak tylko moge sie sama ogarnac, to odrazu zakladam cywilne ciuchy, dzienny make up. Raz dostalam opieprz od nowego lekarza na wizycie, ktory stwierdzil, ze to nie godzina odwiedzin i mam wyjsc. 😂 Dopiero jak pokazalam opaske szpitalna i zobaczyl moje akta, uwierzyl, zem pacjentka i moglam zostac. 😅 Czuje sie bardziej chora, jak ganiam w szpitalnych ciuchach, niezrobiona. To dla mnie element rekonwalescencji. 🤪
          • apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 13:26
            Cały kawał w tym,że ja w szpitalu pracuje,a nie obijam się 🤩
            • apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 13:29
              W związku z tym mam na pysku coś, co nie uczula, nie drażni, a daje komfort w miarę ładnego wyglądu i nie podrażnionej twarzy.
            • andallthat_jazz Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 13:47
              Ahhh ok 😂😂😂🤪
    • elieka Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 12:08
      A ja lubię Erborian cc red. Ma filtr (chyba 25?30? Nie chce mi się iść sprawdzić do łazienki), bardzo fajnie się rozprowadza, no jak krem, i tak jakby "rozmywa"? Bluruje? twarz. Ma zielone pigment więc zakrywa lekko zaczerwienienia, na początku wydaje się, że jest biało zielony, ale na twarzy fantastycznie się rozprowadza i ujednolica skórę.
      • akseinga1975 Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 12:42
        BB Buorjois uzywam caly rok. Jak dla mnie super.
      • apallosa Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 20:23
        Elieka -dzieki za polecenie.
        Ma filtr- to najważniejsze dla mnie.
        Spróbuję dorwać gdzieś ten Erborian, bo Twój opis brzmi naprawdę bardzo dobrze.
        Dziękuję bardzo.
        • elieka Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 21.05.23, 00:15
          Ja z reguły zamawiam online ze strony erborian. Często mają fajne zniżki i dodatkowe próbki ich kosmetyków.
          Lokalnie to chyba w sephorze dostępne.
          Cena dość wysoka, ale ta większa pojemność starcza naprawdę na długo, jest mega wydajny.
    • melisananosferatu Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 12:55
      Ostatnio kolezanka dala mi ten bo dla niej za ciemny I jest naprawde spoko:
      www.clarins.ie/my-clarins-re-boost-healthy-glow-tinted-gel-cream-80072838.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla&utm_term=80072838&utm_content=Skincare%20%3E%20Skincare%20%3E%20Day%20Care%20%3E%20Tinted&gad=1&gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWyRcIJ9X2RAEL_xlEB1OcTC0Dd3IhqVEfzXa8nzRV42dStvcJn0tr7RoCXjMQAvD_BwE
    • klementyna156 Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 23:28
      Bardzo fajny jest Ultra Violette Daydream Screen Tinted Veil Krem Nawilżający SPF50. Ma delikatny kolor, można stopniować krycie, nigdy nie będzie tapetą, to raczej pielęgnacja z kolorem. Leciutki, fajny na lato.
      Bardziej kryjący, ale wciąż lekki jest Tarte Sea Hydraflex, to niby podkład-serum, ale ma właściwości kremu BB. Nie obciąża, kryje lekko do średnio. Fajny.
      Lubię jeszcze Charlotte Tilbury Light Wonder, krem CC od It Cosmetics albo Chanel Vitalumiere Aqua - wszystkie są naturalnie wyglądające.
      A latem wybieram po prostu filtr z tych azjatyckich, wodnych i miejscowo korektor.
    • sabek81 Re: Kosmetycznie. Podklad wiosna. 20.05.23, 23:39
      Ja mam cc z erborian ten najnowszy, jest ok lekki, a jednakowo daje takie ujednolicenie, kupilam tez z chanel le teint ta lżejszą wersje ale jeszcze nie probowalam, z tej mocniej kryjacej jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka