Dodaj do ulubionych

Takie coś z butami- co zrobić?

20.05.23, 20:38
Kupiłam sobie sandały, całe że skóry, wkładka też. Niestety jak chodzę to tak jakby wkładka przykleja się do pięty i "mlaszcze" ( nie wiem jak to inaczej nazwać). Posmarować te wkładki czymś czy co? Drażni mnie ten mlaskający odgłos..
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Takie coś z butami- co zrobić? 20.05.23, 20:43
      Możesz sobie pudrować stopy talkiem, nieco pomoże. Ale generalnie nic nie da się zrobić, no, jeszcze skarpeteczki z koroneczką by pomogły big_grin
    • mysiulek08 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 20.05.23, 21:00
      wkladka jest ze skory? i na dodatek miekka?

talk, jak pisze Alpepe troche pomoze, jest szansa, ze przejdzie jak skora 'sie wyslizga' a pianka przydepcze
    • mikams75 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 00:19
      nie pociesze, ja mam jedne co pierdza...
      mierzylam na cienka skarpetke i odglosu nie bylo a na golych stopach jakos tak sie zasysaja na stopie a pozniej przy kazdym kroku odrywaja wydajac charakterystyczny dzwiek... Rzadko je nosze, wiec nie wie czy sie to jakos kiedys uklepie i rozchodzi.
      • mysiulek08 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 00:26
        jeden z powodow nie noszenia przeze mnie sandalow, nigdy nie wiadomo na jakie dzwieki sie trafi 😝
        • mikams75 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 00:32
          prawie 50 lat noszenia sandalow a tylko jedne wydaja dzwieki, to juz czesniej mialam jakies skrzypiace buty skrzorzane.
      • ayelen40 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 07:05
        A reklamować nie można? Przecież to wada uniemożliwiająca normalne używanie.
    • ewa_2009 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 10:45
      można spróbować przetrzeć wkładkę papierem ściernym lub nakleić inną u szewca
      • brenda_bee Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 11:27
        No tak właśnie myślę, że chyba ją delikatnie zetrę.
        • agniesia331 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 17:07
          Szewc Ci może zmienić ta wkładkę na inną
      • ophelia78 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 15:44
        O patrz!
        Mam ten sam problem w skadinad bardzo wygodnych i drogich sandałach. Ale mlaskanie doprowadza nie do szału....
        Spróbuję z tym papierem ściernym a jak to nic nie da to szewc i prosba o materiałową wkladake.
      • hanusinamama Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 17:14
        POlecam wkłądkę u szewca wkleić. Jak mam sandały dla dzieci to im wklejam. Zdeycowanie lepsze wkąłdki ma szefc niż to co fabrycznie robią
        • niemcyy Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 17:22
          Ty naprawde zrobilas z czegos doktorat piszac chlep i szefc?
    • kozica111 Re: Takie coś z butami- co zrobić? 21.05.23, 17:33
      masz za chude stopy, bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka