Dodaj do ulubionych

Świdośliwa - czy ktoś ma w formie drzewka?

21.05.23, 09:27
Pytam, bo pragnę świdosliwy. Drzewko ładnie by mi się wkomponowało, a na dużego krzaka miejsca nie mam.
Można zakupić wersję " na pniu", ale mam wątpliwości, bo wszystkie znajome świdosliwy są naprawdę mocno krzewiące i zastanawiam się, czy faktycznie taką drzewkowatą formę da się utrzymać.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Świdośliwa - czy ktoś ma w formie drzewka? 21.05.23, 09:30
      Da się. Mam agrest na pniu i żałuję, że tylko jeden, a reszta w formie krzaka. Świdośliwę też w formie krzaka i faktycznie, mocno się rozrasta.
      • mamamisi2005 Re: Świdośliwa - czy ktoś ma w formie drzewka? 21.05.23, 10:18
        Mam porzeczki na pniu (szczepione) - bezproblemowe oraz hortensje na pniu (prowadzone w formie drzewka, ale zakupione już duże) - też bezproblemowe. Tyle że stopień krzewienia świdośliwy to chyba inna liga i obawiam się wiecznej walki z odrostami. No i nigdzie (poza sprzedawanymi sadzonkami) nie widziałam drzewkowatej świdośliwy.
    • laurielle Re: Świdośliwa - czy ktoś ma w formie drzewka? 21.05.23, 10:35
      Mam od kilku lat. Forme drzewka trzyma, ale zlikwiduje ja. Ani ladna, ani smaczna. Jakas taka rachityczna, bardzo wolno rosnie, owocow nikt nie je.
      • laurielle Re: Świdośliwa - czy ktoś ma w formie drzewka? 21.05.23, 10:36
        Aha, mam dwie sztuki, problem dotyczy obu.

Odrostow nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka