Dodaj do ulubionych

4 wiskozowe sukienki z Greenpoint

21.05.23, 10:40
Włożyłam właśnie do pralki...
Zgodnie z zaleceniem na metce piorę w 30 stopniach...
Albo przeżyją albo będą do wywalenia. Kto tam kupuje, to wie, że wiskoza z tego sklepu może skurczyć się nawet o 2 rozmiary uncertain
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 10:59
      Ja chciałam zbiegnąć tunikę, włożyłam ją chyba na 90 stopni i nie zbiegła się nawet o centymetr😀
    • asiairma Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:03
      Napisz co wyszło. Z dwie ich sukienki podobają mi się na Zalando. Koszulę 2 lub 3 lata temu mi się zmniejszyły co najmniej o rozmiar. Ale tanie były i wiskoza wiskozie nierówna.
      • enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:38
        Czy te koszule były z Greenpoint?
        Na razie suszą się na suszarce. Dam znać jak będą suche.
        • asiairma Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:45
          Tak od nich. Ale nie z tego sezonu.
        • enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 16:54
          Wszystkie zmniejszyły się. Najmniej zmniejszyła się ta w rozmiarze 44 - minimalnie.
          Dwie w rozmiarze 42 skurczyły się : na długość ponad 15 cm !!! ( teraz kończą sié przed kolanem, a wcześniej zasłaniały kolana) No i na szerokość też o ponad rozmiar uncertain
          • asiairma Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:02
            Kompletnie bez sensu. Mam tyle ubrań z wiskozy ale tylko ich koszule tak się zbiegły i jedna tom tailor, ale ona po 15 minutach noszenia rozciąga się. Cóż nie kupie- nawet na przecenach.
            Przykro mi, że się nacięłaś. Zareklamujesz?
            • enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:05
              Kupiłam je rok temu i nie nosiłam. Rachunków też już nie mam, więc nie zareklamuje.
              Wygląda na to, że wszystkie ciuchy z wiskozy z tego sklepu kurczą się, pomimo stosowania się do znaków na metce.
              • jednoraz0w0 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:15
                To może zależeć od splotu tkaniny, miałam kiedyś ukochana sukienkę z wiskozy która po praniu się faktycznie kurczyła ale wystarczyło ją założyć i ponosić chwilę i odzyskiwała rozmiar.
              • skarolina Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 18:46
                Mam sporo ich bluzek i jedną sukienkę, wszystko z wiskozy, wszystko prane na 30 stopniach w pralce, nic się nigdy nie skurczyło. Chyba jedna bluzka po praniu wyglądała na mniejszą, ale po wyprasowaniu wróciła do właściwego rozmiaru.
    • shellyanna Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:17
      Nie temperatura jest istotna. To znaczy jest, ale jeszcze ważniejsze są obroty na jakich wirujesz.
      Maks 800.
      • enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:40
        Tak, wirowanie też skraca.
    • ania357 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:24
      Mi w takiej sytuacji bez problemu uwzglednili reklamacje. Za to inna wiskozowa kiecke od nich próbowałam prac w 90 stopniach licząc na to, że się zbiegnie i nic nawet nie drgnęło.
    • wisniowy_sad Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:28
      A niech się zbiegają, i tak w nowej kolekcji bardzo podwyższyli rozmiarówkę, jestem wielkim mutantem rozm. 46-48 I często 44 jest na mnie za duże...
      • enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:40
        Widocznie jeszcze bardziej podwyższyli.
      • hanusinamama Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:13
        Ja nie jestem jakąs witeczką a 36 wisiało na mnie...wyglądałam jak w kiecce po starszej siostrze. Podobnie jeansy. Szkoda bo jeansy akurat lubiłam
      • auksencja15 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 22.05.23, 12:00
        O tak całe życie nosze 38 i już mnie wkurza jak zamawiam i zmienili rozmiarówkę
      • lauren6 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 22.05.23, 13:36
        Zgadza się, zrobiłam u nich zamówienie i całość musiałam odesłać i zamówić rozmiar o 1 mniejszy uncertain
    • brenya78 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 15:53
      Zawsze piorę w zimnej wodzie wiec nie mam tego problemu.
      • enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 16:55
        brenya78 napisała:

> Zawsze piorę w zimnej wodzie wiec nie mam tego problemu.

Ale pierzesz ręcznie?
      • alfa36 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 22:44
        Ale co pierzesz w zimnej? Wiskozę?
        • brenya78 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 23:20
          Prawie wszystko piorę w zimnej wodzie. Program Eco - teraz wszystkie nowe pralki go muszą mieć (Unia!) Więc piore. Tylko gacie piorę czasem w wyższej.
    • szmytka1 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:30
      Może też farbować 😆 raz mi ciemniejsze kwiatki pofarbowany jasne tło, ale pomogło powtórne pranie
    • ga-ti Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 22.05.23, 01:13
      A nie dadzą się rozciągnąć? Mam taką sukienkę szytą z ukosa (ze skosa mówiła moja babcia) i ona po praniu się kurczy, ale wystarczy ją rozciągnąć, naciągnąć i przeprasować w odpowiednim kierunku i znów odzyskuje swoje wymiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka