enty.enty 21.05.23, 10:40 Włożyłam właśnie do pralki... Zgodnie z zaleceniem na metce piorę w 30 stopniach... Albo przeżyją albo będą do wywalenia. Kto tam kupuje, to wie, że wiskoza z tego sklepu może skurczyć się nawet o 2 rozmiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 10:59 Ja chciałam zbiegnąć tunikę, włożyłam ją chyba na 90 stopni i nie zbiegła się nawet o centymetr😀 Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:03 Napisz co wyszło. Z dwie ich sukienki podobają mi się na Zalando. Koszulę 2 lub 3 lata temu mi się zmniejszyły co najmniej o rozmiar. Ale tanie były i wiskoza wiskozie nierówna. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:38 Czy te koszule były z Greenpoint? Na razie suszą się na suszarce. Dam znać jak będą suche. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:45 Tak od nich. Ale nie z tego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 16:54 Wszystkie zmniejszyły się. Najmniej zmniejszyła się ta w rozmiarze 44 - minimalnie. Dwie w rozmiarze 42 skurczyły się : na długość ponad 15 cm !!! ( teraz kończą sié przed kolanem, a wcześniej zasłaniały kolana) No i na szerokość też o ponad rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:02 Kompletnie bez sensu. Mam tyle ubrań z wiskozy ale tylko ich koszule tak się zbiegły i jedna tom tailor, ale ona po 15 minutach noszenia rozciąga się. Cóż nie kupie- nawet na przecenach. Przykro mi, że się nacięłaś. Zareklamujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:05 Kupiłam je rok temu i nie nosiłam. Rachunków też już nie mam, więc nie zareklamuje. Wygląda na to, że wszystkie ciuchy z wiskozy z tego sklepu kurczą się, pomimo stosowania się do znaków na metce. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:15 To może zależeć od splotu tkaniny, miałam kiedyś ukochana sukienkę z wiskozy która po praniu się faktycznie kurczyła ale wystarczyło ją założyć i ponosić chwilę i odzyskiwała rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 18:46 Mam sporo ich bluzek i jedną sukienkę, wszystko z wiskozy, wszystko prane na 30 stopniach w pralce, nic się nigdy nie skurczyło. Chyba jedna bluzka po praniu wyglądała na mniejszą, ale po wyprasowaniu wróciła do właściwego rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:17 Nie temperatura jest istotna. To znaczy jest, ale jeszcze ważniejsze są obroty na jakich wirujesz. Maks 800. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:40 Tak, wirowanie też skraca. Odpowiedz Link Zgłoś
ania357 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:24 Mi w takiej sytuacji bez problemu uwzglednili reklamacje. Za to inna wiskozowa kiecke od nich próbowałam prac w 90 stopniach licząc na to, że się zbiegnie i nic nawet nie drgnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:28 A niech się zbiegają, i tak w nowej kolekcji bardzo podwyższyli rozmiarówkę, jestem wielkim mutantem rozm. 46-48 I często 44 jest na mnie za duże... Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 11:40 Widocznie jeszcze bardziej podwyższyli. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:13 Ja nie jestem jakąs witeczką a 36 wisiało na mnie...wyglądałam jak w kiecce po starszej siostrze. Podobnie jeansy. Szkoda bo jeansy akurat lubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 22.05.23, 12:00 O tak całe życie nosze 38 i już mnie wkurza jak zamawiam i zmienili rozmiarówkę Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 22.05.23, 13:36 Zgadza się, zrobiłam u nich zamówienie i całość musiałam odesłać i zamówić rozmiar o 1 mniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 15:53 Zawsze piorę w zimnej wodzie wiec nie mam tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
enty.enty Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 16:55 brenya78 napisała: > Zawsze piorę w zimnej wodzie wiec nie mam tego problemu. Ale pierzesz ręcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 22:44 Ale co pierzesz w zimnej? Wiskozę? Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 23:20 Prawie wszystko piorę w zimnej wodzie. Program Eco - teraz wszystkie nowe pralki go muszą mieć (Unia!) Więc piore. Tylko gacie piorę czasem w wyższej. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 21.05.23, 17:30 Może też farbować 😆 raz mi ciemniejsze kwiatki pofarbowany jasne tło, ale pomogło powtórne pranie Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: 4 wiskozowe sukienki z Greenpoint 22.05.23, 01:13 A nie dadzą się rozciągnąć? Mam taką sukienkę szytą z ukosa (ze skosa mówiła moja babcia) i ona po praniu się kurczy, ale wystarczy ją rozciągnąć, naciągnąć i przeprasować w odpowiednim kierunku i znów odzyskuje swoje wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś