Dodaj do ulubionych

Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkretna

21.05.23, 19:58
Przyjechała do mojego miasta kumpela z Poznania, dała znać, że jest i chętnie by się zobaczyła, tylko teraz ma jakieś pilne sprawy. Odpisuję, że dobrze, niech się odezwie jak będzie wolna. Odzywa się w piątek, proponuje weekend. W weekend nie mogę, proponuję poniedziałek wieczór. Odpisuje, że " myśli, że się uda" i pyta jak wygląda planowo mój poniedziałek- piszę jej więc, że praca, że urząd dzielnicy a od tej i od tej jestem wolna. Proponuję g. 17 w pewnej knajpie. Ona wiadomość odczytuje i już nie odpowiada, milczy. Ja już wiecej pisać nie zamierzam.
No i co, jak ona się odezwie jutro? Bo trochę w mnie wkurza takie olewanie i brak szacunku.
Obserwuj wątek
    • panna.nasturcja Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 20:21
      Chcesz się spotkać to pójdziesz, nie chcesz (a tak wygląda) to nie odpiszesz, gdzie problem?
      • clara.burgund Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 20:31
        panna.nasturcja napisała:

> Chcesz się spotkać to pójdziesz, nie chcesz (a tak wygląda) to nie odpiszesz, g
        > dzie problem?

Dlaczego wygląda, że nie chcę?
        • niemcyy Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 21:04
          Bo pytasz na forum randomowych ludzi: no i co, jak ona sie odezwie?
    • eriu Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 20:23
      Przecież nie musisz w ostatniej chwili się spotykać. Twoja decyzja.
    • agdzieztam Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 21:01
      Mogę sie mylić, ale mnie wygląda, że tu jest problem głębszy, charektololrogiczny. Ty jesteś osobą, która lubi planować, na ile się da, rzeczy do przodu, a ona woli na ostatnią chwilę dać znać, "no dobra teraz mi pasuje. To w pon o 21". I jak ona to napisze w pon o 17 to dla ciebie jest już mocno za późno i nawet jakbyś mogła, to dla zasady nie, a w ogóle to jesteś już zła o całą sytuację, na nią. Ja to rozumiem. Ale to tylko inny ogląd sytuacji i inna tempistica, pojęcie czasu. Teraz zobacz czy ci bardziej zależy na tych zasadach zachownia (jej inne, dla ciebie nie do przyjęcia), czy na spotkaniu z nią.
      • clara.burgund Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 21:16
        agdzieztam napisała:

> Mogę sie mylić, ale mnie wygląda, że tu jest problem głębszy, charektololrogicz
        > ny. Ty jesteś osobą, która lubi planować, na ile się da, rzeczy do przodu, a on
        > a woli na ostatnią chwilę dać znać, "no dobra teraz mi pasuje. To w pon o 21".
        > I jak ona to napisze w pon o 17 to dla ciebie jest już mocno za późno i nawet
        > jakbyś mogła, to dla zasady nie, a w ogóle to jesteś już zła o całą sytuację, n
        > a nią. Ja to rozumiem. Ale to tylko inny ogląd sytuacji i inna tempistica, poję
        > cie czasu. Teraz zobacz czy ci bardziej zależy na tych zasadach zachownia (jej
        > inne, dla ciebie nie do przyjęcia), czy na spotkaniu z nią.

Trafiłaś w punkt. Ja faktycznie jestem uporządkowana, pedantyczna, lubię mieć wszystko poplanowane a ona nie.
        • agdzieztam Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 22:30
          No widzisz. To zobacz sobie teraz na czym ci bardziej zależy, na spotkaniu z nią czy na twoim poczuciu grzecznego zachowania (przyznam się uczciwie, że mnie często rozchodzi się o formy i tylko jak mi bardzo zależy na osobie to toleruje takie wyskoki, godząc się z faktem, że jesteśmy różni. Bo jesteśmy, trudno. Ale Dla mniej ważnych osób tolerancja mi się kurczy.
    • mikams75 Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 23:08
      Ale co ci szkodzi napisac do niej cos w stylu - to jak z poniedzialkiem, bo musze zaplanowac sobie dzien i jak sie odezwiesz w ostatniej chwili, to moge sie nie wyrobic.
    • brenya78 Re: Koleżanka niezdecydowana, koleżanka niekonkre 21.05.23, 23:23
      Ale zdajesz sobie sprawę że ona pewnie lata po Poznanou, załatwia sprawy i pewnie nie ma czasu odpisywać?
      Ludzie naprawdę są czasem jacyś dziwni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka