Dodaj do ulubionych

Z rodziną najlepiej na zdjęciu

21.05.23, 22:08
Sytuacja z życia wzięta. Mieszkacie obok swojej bliskiej rodziny, szwagierki. W przeszłość mieliście bardzo dobry kontakt, dziś sytuacja wygląda tak, że gdy do niej nie pójdę i nie odezwę się pierwsza ona nie przyjdzie. Nie ma dzieci, męża, jest panną. Ja mam. Obecnie od ponad miesiąca zero kontaktu, gdzie mieszkamy dom w dom. Co myśli o tym ematka? Nie było żadnej kłótni. Ja po prostu przestałam starać się pierwsza.
Obserwuj wątek
    • imponderabilia22 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:12
      Podpowiem Ci najprostsza rzecz - jej zapytaj. I co ma do tego podkreślenie, że jest panną?
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:27
        To, że jest na innej stopie życiowej niż ja.
        • nowa.kalzedonia Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:29
          A co to jest "stopa życiowa"? Pieniądze?
          • zalamana_50 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:22
            nowa.kalzedonia napisała:

> A co to jest "stopa życiowa"? Pieniądze?

OJP czasami warto sprawdzić co się pisze, spróbuj, to nie jest trudne big_grin
            • iwles Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:35
              zalamana_50 napisała:

> OJP czasami warto sprawdzić co się pisze, spróbuj, to nie jest trudne big_grin

Ale przeciez ma rację- "stopa życiowa", to poziom dobrobytu
        • angazetka Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:43
          Sprawdź znaczenie "stopy życiowej".
          • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:55
            Ja miałam na myśli aspekt życiowo rodzinny, nie finansowy.
            • szmytka1 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:57
              Nie uzywaj wyrazen, których znaczenia nie rozumiesz. Miałaś chyba na myśli inny etap życia?
              • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 23:00
                Tak
            • panna.nasturcja Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 02:40
              I nadal, jakie to am znaczenie w kontekście Twojego postu czy ona ma dzieci i męża czy nie?
              • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 06:43
                Takie, że na mniej obowiązków niż ja.
                • imponderabilia22 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:37
                  eliza2016 napisał(a):

> Takie, że na mniej obowiązków niż ja.

🤣🤣🤦🤦

Dalej nie widzę związku. Ona ma pełne prawo uważać, że jej "gapienie się w ściany'', jest ważniejsze od Twojej osoby. Mam wrażenie, że jesteś z tych, co uważają że skoro jesteś zaobrączkowana i dzieciata, to ranga Twoich obowiązków jest większa, niż jakiejś tam singielki. Otóż nie, nie jest.
                • znowuniedziela Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 11:48
                  Mam b.podobną sytuację z moją szwagierką, siostrą Męża. Póki mój Syn był mały ona była u nas b.czesto. potem póki jej dzieci były malutkie,zabiegała o kontakty ,myślę że z czystych pobudek bym ją pobawiła się z nimi,uwielbiam ich. Ale dzieci dorastają, najmłodsze 8 lat. I zero kontaktu z jej strony. Ja chcę się spotykać,tęsknię za dzieciakami,ale ona jest niechętna do tych 'widzeń',z własnym bratem nie mają relacji żadnych,więc widujemy się u teściów, ale gdy ja chciałam do nich przyjechać- asertywnie odmawiała,bo nadaktywna i namolna ciotka znowu im zakłóca rodzinne spędzanie czasu(oczywiście nie mówiła mi tego, ale dawała do zrozumienia i ona i teściowa, że im się wpraszam).
                  Z bólem serca odpuściłam. Nie jestem jej koleżanką, z trudem znoszę jej męża, raczej nie mamy wspólnych tematów, łączy nas pokrewieństwo jej i mojego Męża, bycie chrzestnymi u dzieci. Ja kocham jej dzieciaki bardzo,one mnie chyba te,, ubolewam nad rozluźnieniem tych kontaktów, bo nawet gdy zapraszam dzieciaki osobno,jest kłopot,bo rodzina uważa mnie za 'nieco dziwaczną' i o 'dziwnych poglądach,więc póki byłam uzyteczna,znosili mnie,teraz przestałam być potrzebna,to jest ban na mnie. Boli mnie to bardzo. Ale odpuściłam. Niestety.
                  • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 12:20
                    Dzięki za ten post. Widać nie jestem z tym sama.
                  • m_incubo Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 13:51
                    A to twoja szwagierka może być czyjąś inną siostrą, niż siostrą Męża?
                    • novembre Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 15:42
                      Szwagierka może być też przecież bratową męża.
                    • livia.kalina Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 16:00
                      no może być też żoną brata
                      • reinadelafiesta Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 20:15
                        Żona brata to chyba bratowa.
                        • livia.kalina Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 21:23
                          Bratowa to żona mojego brata ale żona brata mojego męża to też szwagierka.
                      • iwles Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 23.05.23, 11:08
                        livia.kalina napisała:

> no może być też żoną brata

Nie może, bo jest panną wink
                        • livia.kalina Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 23.05.23, 16:31
                          moja jest skorpionem!
                    • homohominilupus Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 23.05.23, 10:47
                      m_incubo napisała:

> A to twoja szwagierka może być czyjąś inną siostrą, niż siostrą Męża?
                      >
                      Moze tez być ciotką Syna
              • ichi51e Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:24
                No ma znaczenie nie ma co udawać. Matki przeważnie są mocno sfokusowane na dzieciach i często są przekonane ze bezdzietna szwagierka chętnie przylooka jak skoczą po mleko.
      • m_incubo Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:48
        No że ma oceany wolnego czasu przecież big_grin
    • koronka2012 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:12
      Jesteś pewna że to, co tobie wydawało się dobrym kontaktem było nim faktycznie?
      Myślę że pora sobie uświadomić że naprawdę nie ma obowiązku lubienia się w rodzinie, ani utrzymywania zażyłych i częstych kontaktów. nawet jeśli się mieszka przez płot.
      U mojej siostry byłam ostatnio pierwszy raz od wielu miesięcy, ona u mnie była ostatnio z rok temu. Gadamy przez telefon widujemy się u rodziców, wystarczy.
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:25
        My nie mamy żadnego kontaktu. Wcale.
        • koronka2012 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:57
          Najwidoczniej ten kontakt wcale jej nie był potrzebny, a przynajmniej nie z taką częstotliwością.
          Może coś się zadziało, a może nie. Twierdzisz że kiedyś było ok.
          Jesteś pewna że nie mylisz dobrych relacji ze zwykłą uprzejmością?
        • m_incubo Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:51
          Jeden z większych koszmarów rodzinnych, które mogę sobie na szybko wyobrazić - szwagierka mieszkająca dom w dom i oczekująca codziennych wizyt.
          A lubię moje szwagierki.
      • ichi51e Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:25
        Ależ można kogoś lubić i mieć z nim dobry kontakt bez woli codziennego spotykania sie. Przypominam ze osoby dzwoniące codziennie do ojca/matki są Ba tym forum uznawane za dziwaków.
        • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 09:16
          Kuźwa już wychodzi codziennie. Skąd to, wzięłaś? No pytam się skąd?
    • heca7 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:12
      A po co tam łazisz? Jest jakiś obowiązek ciągłego i regularnego spotykania się z rodziną, która mieszka obok?
    • eukaliptusy Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:17
      Może ma ważniejsze sprawy. Jak będzie czegoś potrzebować to przyjdzie.
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:27
        Tego jestem pewna
        • bye-bye Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 06:32
          To po prostu cierpliwie czekaj
    • majenkirr Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:22
      Moze kogos poznala i nie ma dla Ciebie czasu?
    • niemcyy Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:23
      To rodzina meza, nie twoja.
      Nie miala wplywu na to, z kim brat sie ozenil, i nie ma obowiazku przychodzic do ciebie, skoro najwyrazniej za toba nie przepada i nie ma interesu w udawaniu nie wiadomo, czego. Nie staraj sie i z glowy.
    • szmytka1 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:23
      Yyy, że jesteś upierdliwa i męcząca. Miesiąc to krótko. Ona nie ma rodziny, to ma obowiązek przychodzić i cie zabawiać?
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:26
        A czy ja chcę żeby mnie ktoś zabawial? Kontakty chcę podtrzymywać. Rodzinne w dodatku.
        • po_godzinach_11 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:29
          eliza2016 napisał(a):

> Kontakty chcę podtrzymywać.

Ale po co?
        • niemcyy Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:30
          To podtrzymuj skoro chcesz. Jeczenie, ze ona nie chce wychodzic z inicjatywa, jest lekko przedszkolne.
        • grey_delphinum Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:30
          A po co chcesz podtrzymywać te kontakty? Bo tak wypada?

Nie znoszę takiego społecznego przymusu, więc popieram postawę tamtej osoby. Bierz z niej przykład.
        • szmytka1 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:40
          A może jej wystarcza podtrzymywanie z tobą kontaktu z czestotliwoscia raz do roku
        • cojapaczem Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 06:56
          To podtrzymuj kto ci broni.
    • arista80 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:29
      Mysle ze ona sie cieszy ze sie w koncu od niej odczepilas.
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:37
        Nie musiałam odczepić, bo jej nie nagabywalam. Nasze kontakty i tak były sporadyczne. Pudło
        • szmytka1 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:47
          Kontakty sporadyczne, a przezywasz, że miesiąc do ciebie nie przyszła 😁 troll alert
        • mikams75 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 00:47
          co dla Ciebie oznacza kontakt sporadyczny? Raz na tydzien? Raz na miesiac? Raz na pol roku?
    • mikams75 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:37
      mysle, ze dziewczynie nie pasuja tak czeste kontakty jak tobie. Poza tym zostawilabym mezowi ukladanie relacji z wlasnym rodzenstwem.
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:42
        Relacje miałyśmy bardzo dobre, ale lata temu. Z biegiem czasu było gorzej, aż do teraz, gdzie tego kontaktu brak całkiem. Dlaczego więc mam zostawiać to jemu, skoro wiele lat to my miałyśmy lepszy kontakt niż oni.
        • mikams75 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 00:47
          lata temu dziewczyna starala sie byc mila, z wiekiem zyskuje sie asertywnosc.
          To jego siostra i moze z nia utrzymywac kontakt z poczucia obowiazku. Ty jestes dla niej obca osoba. Czemu na sile chcesz utrzymywac kontakt? Jestescie najwyrazniej na roznych etapach zycia i obecnie niewiele was laczy. Moze sie to kiedys zmieni a moze nie.
        • gryzelda71 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:30
          Ale na czym ten kontakt ma polegac? Jak to ma wugladac? Ma wieczorkiem do ciebie wpadać i będziecie popijac ziółka na dobry sen?
    • ritual2019 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:41
      Skoro ona sie nie kontaktuje to daj jej spokoj. Nie ma obowiazku kontaktow rodzinnych. Ludzie maja swoje zycie a to ze rodzina i ze mieszkacie blisko nie znaczy ze trzeba podtrzymywac kontakty. Moze dobrze poprostu zaakceptowac styl zycia innych nawet jesli to rodzina.
    • angazetka Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 22:45
      Też jestem ciekawa, co do tego ma, że ona panna, a ty nie. Powinna być szczęśliwa, że mężatka ją zaszczyca kontaktem? Jako panna ma dużo wolnego czasu? Jako panna powinna zaklepywać sobie ciepły kąt u rodziny na starość? Nie ogarniam.
    • 1maja1 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 21.05.23, 23:34
      Troll ‼️
    • turbinkamalinka Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 00:22
      Czyli szwagierka, to siostra twojego mężą? Wybacz ale to nie jest twoja bliska rodzina. A jak wygląda kontakt między twoim mężem a nia?
    • kaki11 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 00:26
      Nic, niektórzy ludzie po prostu tak mają, że nie są tymi którzy pierwsi nawiązują kontakt. Jak ci z tym ok, to tak to zostaw, najwyżej kontakt ciągle uprzejmy i sympatyczny będziecie miały jak się spotkacie na podwórkach wracając z pracy albo na rodzinnych uroczystościach. Jak ci z tym nie ok, to zwyczajnie zaakceptuj, że ona nie czuje się dobrze z inicjowaniem kontaktów, ale jeśli kiedy przychodzisz/dzwonisz/piszesz chętnie na to reaguje, to zwyczajnie musisz ty pierwsza ten kontakt inicjować. A jeśli kiedy inicjujesz kontakt ona jest chłodna czy niechętna, no to obawiam się, że tak naprawdę nadmiernie za Tobą nie przepada.
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 06:45
        Tak, gdy ja pierwsza coś zaproponuję to ona jest chętna, i widać, że nie robi tego na siłę. Sama rzadko coś inicjuje
        • mgla_jedwabna Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:09
          Widać jest taktowna i się nie narzuca, nie pcha się bez zaproszenia itd. Co ma robić, zabiegać koło ciebie jak adorator koło sfochanej panny na wydaniu?
        • kaki11 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 09:30
          No to dla mnie sytuacja jest dość jasna - dziewczyna z tych nie wychodzących z propozycjami co nie znaczy, że niechętna spotkaniom. Zaakceptuj i Ty proponuje spotkania smile
    • cojapaczem Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 06:55
      Skoro masz dzieci to pewnie zakłada, że skoro się nie odzywasz to jesteś zajęta. Zwyczajnie nie chce się narzucać. Też tak mam
    • andallthat_jazz Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:06
      Powodow przeciez moze byc mnustwo. Od faktu, ze nie ma ochoty na czesty kontakt, jest zarobiona w pracy, ma dola, poznala kogos, nie lubi Ciebe/Was, odpowiada na Twoja inicjatywe z grzecznosci wylacznie,jest niesmiala, nie chce sie narzucac, az po bidulce sie przed miesiacem zmarlo i lzy spokojnie w przedpokoju... 🙄 Przeciez Ty ja znasz i raczej nie od wczoraj a nie my.
      Jednak tytul watku duzo mowi o Tobie. Myslalam, ze rodzina Cie wyrolowala na czyms, spotkala Cie jakas z ich strony krzywda, czy cos. A tu taki temat. Serio, jakby mnie ktos tak ze znajomosci, kontaktow rozliczal, to dalabym sobie spokuj taka osoba. Raz znajoma miala podobne zakusy. Byly fochy, ze na wiadomosci od razu nie odpisuje, ze nie mam czasu i ochoty zbyt czesto sie spotykac a juz na pewno nie mam ochoty spedzac dni z cala jej rodzina. Kontakt urwany z mojej strony. Wystarczajaco jest stresu w zyciu, aby go sobie dokladac takimi znajomosciami.
      • eliza2016 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:09
        Super, że potrafisz kogoś ocenić, i to jeszcze z błędami ortograficznymi po samym tytule wątku smile
        Ty miałaś znajomą, a ja pisze o osobie, która dużo, w życiu przeżyłam, i mam prawo w moim odczuciu czuć się źle i o tym mówić.
        • gryzelda71 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:37
          Lubisz się zadręczać i wchodzić w rolę pokrzywdzonej? Zadna krzywda ci się nie dzieje.
        • andallthat_jazz Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 07:44
          Obcym ludziom, czekajac az Ci to wyjasnia a nie osobie "z ktora duzo w zyciu przezylas"? Paradne! 😂 Ty oceniasz bliska osobe na forum obcych ludz, ja oceniam Twoj wpis, obcej osoby na forum. Tyle w temacie. Nie zachecasz do kontaktu. 😂
        • m_incubo Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:12
          No jasne, tylko chyba adresatów pomyliłaś. Może pogadaj najpierw ze szwagierką zanim założysz o niej wątek na forum?
      • bruy-ere Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:43
        Ja też po tytule wątku myślałam, że chodzi o coś dużo poważniejszego.
    • woman_in_love Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:00
      Nie ma dzieci, męża, jest panną

To dlatego nie inicjuje kontaktu. Wie, że przegrała życie. Być może nawet chodzenie do ciebie sprawia jej ból.
      • niemcyy Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:25
        big_grin
      • andallthat_jazz Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 09:28
        Podejrzewam, ze widzac sielskie obrazki rodzinne, dyskretnie odwraca sie w strone okna, ze niby cos zobaczyla ciekawego. A tak na prawde serce jej krwawi, przelyka slone lzy i smarka w firanke, bo chusteczek zapomniala. 🥹 Tez tak robie, przy czym unikam rodzin, ktore w oknach maja zaluzje. Raz sobie na takich nos pokaleczylam i nie polecam. 🙄
    • em_em71 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:17
      eliza2016 napisał(a):

> Sytuacja z życia wzięta. Mieszkacie obok swojej bliskiej rodziny, szwagierki.

Mąż to nie rodzina, a co dopiero szwagierka 😉 Poszłabym tym tropem
    • szare_kolory Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:26
      Ematka myśli, że każdy podejmuje własne decyzje. Najwidoczniej ona nie chce częstszych kontaktów z Tobą. Wchodzi w nie tylko wtedy, kiedy Ty je inicjujesz ale dla niej to element dodatkowy a nie wiodący. Ty byś chciała wiecej kontaktów z nią, ona z Tobą mniej kontaktów. Obie natomiast jesteście dorosłe. Jeśli Tobie przeszkadza coś w relacji z nią, to - uwaga, rewolucyjna propozycja - porozmawiaj z nią o tym. Powiedz jej z czym źle się czujesz. Nie będziesz musiała poddawać się ocenie forum, które jak rzadkow kiedy ma niemal jednogłośną opinię, że to co robi Twoja szwagierka to nie Twój interes.
    • no_name33 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:36
      Są takie osoby ( w tym ja) które nie inicjują kontaktów, co nie znaczy, że nie chcą się z kimś spotkać.
      Moja przyjaciółka dzieli ludzi na "zbierających" i "zbieranych". 😉
      Są takie jednostki, które zawsze coś organizują, zbierają ludzi itp. oraz takie, które trzeba zebrać.

U mnie nie wynika to z niechęcią do danej osoby, tylko ja po prostu nie potrafię wyjść pierwsza z inicjatywą. Natomiast zawsze jestem na tak.
      • cojapaczem Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:53
        Dokładnie. Po co rozkminiać
      • 3zos3 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 23.05.23, 04:02
        Serio? Nie potrafisz zadzwonić czy wysłać sms’a: „dawno się nie widziałyśmy, może jakaś kawa / obiad / spacer?”.
        Nawet jeśli ktoś inny robi to częściej, to miło jest jeśli druga osoba wykaże się inicjatywą przynajmniej co jakiś czas.
    • ida_listopadowa Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 08:41
      Najprawdopodoniej to wlasnie inna sytuacja rodzinna jest tu podlozem. Szwagierka sie nie narzuca, bo wie, ze masz malo czasu, a jak ty zainicjiujesz to jest chetna. To inicjuj i tyle.

Mam przyjaciolke, ktora tez czasami na takie pretensje. Ale kuedy dzwonie, nie odbiera. Kiedy proponuje spotkanie, nie ma czasu. Weekend spedza z mezem. W dzien zarobiona. No to czekam, az sama zadzwoni czy zainicjuje spotkanie, Tak ponprostu ma, ale sama to pewnie slabo widzi, moze podobnie jak ty?
    • iwles Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 09:22

Nie musiałaś pisać, że masz męża, to oczywiste, bo jak inaczej miałabyś szwagierkę - pannę tongue_out
    • danaide2.0 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:47
      No i coście tak na nią napadły? Gdakacie, gdakacie, mało jej nie zadziobiecie.
      Jak szwagierka tak bardzo nie chciała mieć kontaktu z rodziną mogła się nie budować dom w dom. Ewentualnie brat się zbudował dom w dom, a szwagierka siedzi u rodziców. Może mieszka blisko przy rodzinie i ta bliskość zaczyna ją uwierać? Może nienawidzi dzieci i nie wie, jak to powiedzieć, a może marzy o dziecku i nie wie, jak to powiedzieć. A może eliza jest zarobiona, męcząca, nudna, w kółko o dzieciach i jeszcze by opiekę wtryniała i już w ogóle nie wiadomo, jak to elizie powiedzieć? Cokolwiek by to nie było - człowiek jednak lubi wiedzieć, czemu jest sekowany. Zwłaszcza gdy niby było git, a z dnia na dzień nie jest.

A te gdaczą i gdaczą.
      • pitupitt Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:54
        Od kiedy budowanie domów obok siebie świadczy o chęci kontaktu?😳 Może po prostu akurat w tym miejscu działka była tańsza. Nie wpadłabym na to, że sąsiad zza płotu ma ciśnienie na zacieśnianie kontaktu ze mną🤣
        • danaide2.0 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:57
          Super - niech zatem szwagierka to z siebie wydusi.
          Ze mną, bywało, niektórzy sąsiedzi akurat mieli ochotę zacieśniać, ale ustawiałam ich do pionu. Tu jakby brak komunikatu. A niektórzy lubią wiedzieć, na czym stoją.
          • niemcyy Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 11:35
            Brak komunikatu to tez komunikat. Jesli szwagierka watkodajki/trolla nie ma autyzmu to jej nie powie: nie chce mi sie z toba gadac.
            Problemy niech rozwiazuje ten, kto je ma. Szwagierka widocznie nie ma problemu z wzajemnym niewpadaniem w odwiedziny i brakiem tematow do rozmowy.
          • alicia033 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 23.05.23, 07:47
            danaide2.0 napisała:

> Super - niech zatem szwagierka to z siebie wydusi.

poza tym wszyscy u ciebie zdrowi, danaide?
        • danaide2.0 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:59
          Poza tym sąsiad to sąsiad. Ze szwagierką ostatecznie możesz się spotkać - choćby na Wigilii. Zatem porównanie nieco chybione. Kochać się nie trzeba, spotykać również, ale niedopowiedzenia przy powiązaniach mieszkalno-rodzinnych słabo wróżą. Ja lubię czyste sytuacje. Ty nie?
          • szmytka1 Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 11:27
            Ale tu nie ma nic nieczystego.
    • pitupitt Re: Z rodziną najlepiej na zdjęciu 22.05.23, 10:52
      Ewidentnie ma ciebie dość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka