Dodaj do ulubionych

Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy

21.05.23, 22:44
Gdybym była bogata chciałabym podróżować.
Ale nie jestem.
Nie potrafię zdecydowac o miejscu wakacji, bo za dużo chcę zobaczyć, przeskakuję z miejsca na miejsce na bookingu. Ktoś też tak może ma?
Zarezerwowałam wyjazd na trzy doby w czerwcu, a teraz myślę czy nie odwołać, a może znajdę coś tańszego, a może to niepotrzebne, może wydać na coś innego, przydałoby się to i tamto, a pewnie i tak będzie wszędzie pełno ludzi, a ja nie odpocznę i dzieciom się nie spodoba.
Co mi jest?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 22:51
      W d. ci się poprzewracało od nadmiaru dobrobytu.
      Gdyby "to i tamto" było ci niezbędne, to byś kupiła i nie starczyłoby ci na wyjazd.
      Ani jedno (zakupy) ani drugie (wyjazd) nie jest ci niezbędny, więc masz nadmiar dobrobytu.

Należy zmienić myslenie.

Niespodobanie się to też jakieś doświadczenie. Przynajmniej wiadomo, czego unikać na przyszłość.
      • wiosennedni5 Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 22:53
        Ciekawe spojrzenie
    • koronka2012 Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 22:53
      Ustaw sobie priorytety, co byś chciała zobaczyć najbardziej i szukaj okazji. Podejmuj decyzję myśląc o tym że w danym momencie jest najlepsza, A nie o tym że może jadąc za pół roku zaoszczędzisz 200 zł
    • majenkirr Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 22:54
      Jedź i baw się dobrze! A za dziećmi i tak nie utrafisz.
      • wiosennedni5 Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 22:55
        No racja, zwłaszcza moimi😀
    • extereso Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 23:03
      Ja mam inaczej. Jak już decyduję się wydać większą kasę to natychmiast uważam, że jej nie mam, nawet robiąc podliczenia już jej nie liczę, nawet jeśli na koncie jeszcze fizycznie jest. dzięki temu nigdy nie wydaję więcej niż mogę a reszta to już trudno i tak wszystko drożeje.
    • abecadlowa1 Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 21.05.23, 23:08
      wiosennedni5 napisała:

> Co mi jest?

Sama nie wiesz czego chcesz.
    • imponderabilia22 Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 22.05.23, 00:03
      A od kiedy trzeba być bogatym, aby podróżować? No hit
    • kaki11 Re: Koszty wyjazdów i związane z tym rozkminy 22.05.23, 00:31
      Nie wiesz czego chcesz?
      Zwyczajnie się zastanów co w budżecie którym dysponujesz jest ważniejsze dla ciebie, dzieci, rodziny itd. Czy wolisz kupić to i tamto czy wyjechać gdzieś tam i zobaczyć, przeżyć coś nowego.
      Ktoś wyżej pisał, że nic z tego tak naprawdę nie jest ci potrzebne, bo nie miałabyś dylematu, i sporo w tym racji. I wyjazd i to coś czy tamto inne może być fajne, może ci się przydać, ale skoro nie masz funduszy na jedno i drugie to musisz zdecydować na co wolisz wydać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka