Dodaj do ulubionych

Szlag mnie trafi. Paszport pomocy!

22.05.23, 12:07
Zaraz wyjdę z siebie. Jak teraz wskłada się wniosek o paszport? Internet mówi mi, ze osobiście. W ubiegły pon pojechałam osobiście po wniosek o paszport do urzędu i dowiedziałam się, że papierowych już nie ma, składa się je internetowo a oni sobie drukują. (Warszawa) Tylko gdzie do k... nędzy mam znaleźć ten elektroniczny wniosek???Pomocy!
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:13
      Nie ma już wniosku papierowego, wszystko załatwiasz przy okienku u pracownika, wygeneruje Ci wniosek w systemie i go podpsizesz.
    • arabelax Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:17
      Nie skaldasz zadnego wniosku, ani osobiscie, ani online. Jedzoesz do urzedu ze zdjeciem i potwierdzeniem oplaty.
      • faustine Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:24
        dokładnie tak, najpierw płacisz , potem z potwierdzeniem i fotą do okienka. Polecam być w tygodniu i to w miarę rano , w poniedzialki po południu, kiedy urząd pracuje dłużej,jest masakra i często nie ma już numerków do pobrania.
      • iwles Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:45

I dowodem osobistym.
        Nawet wplatomat jest na korytarzu i możesz wpłacić na miejscu.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:19
      Elektronicznie, to znaczy ze ty sobie siadas przy stoliku kolo pani, a ona wszystko wklepuje. No i skoro juz bylas w urzedzie to czego od razu nie zalatwilas. Zdjecia na miejscu, numerek i siad na tylku z godzinke. Akurta wyrabialam corce tydzien temu. Na numerki z internetu nie ma co liczyc, ale na miejscu nie jest zle. My wybralismy na Ursynowie, ze wzgledu na wygodny dojazd i to, że lokalizacja nie ma znaczenia
    • kasia_piet Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:30
      Bardzo, bardzo Wam dziękuję. Babka z referatu paszportów powiedziała mi tylko, że wypełnia się elektronicznie, nie powiedziała, że to urzędnik i tak wklepuje podczas wizyty...ha hasmile byłąm przekonana, że ja sama wypełniam ten wniosek w internecie, weryfikuje mnie bank czy coś, podpisuję go cyfrowo (bo po cholerę mam te podpisy elektroniczne? No przecież właśnie po tosmile) dołączam fotkę o właściwej wielkości i już. A tu jednak i tak wszystko na piechotę...
      A godziny przyjmowania tych wniosków smile są takie same jak mojej pracy, bo ja tez w urzedzie. Chyba sobie coś walnę na poprawę humoru.
      • iwles Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:47

Nie da rady złożyć odcisków palców przez internet. Musisz osobiście.
      • sol_13 Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 16:47
        Idź rano -albo na koniec dnia- bo teraz się dość długo czeka w kolejce. Nigdy paszportowych nie składało się podpisem zaufanym, musisz dać odciski palców. Weź wydrukowane potwierdzenie wpłaty to przynajmniej do kasy nie będziesz stać.
      • ewa_mama_jasia Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 20:16
        Wyrabialiśmy synowi, faktycznie wszystko się załatwia przy okienku. Wcześniej dokonaj płatności i z potwierdzeniem przyjdź, ominiesz ogromną kolejkę do opłat. Robiliśmy 2 maja przed południem na Kruczej, praktycznie nie było kolejki do wyrobienia. Chwila moment i było. Dziś dostałam smsa, że paszport jest do odbioru.
    • szafireczek Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 12:34
      No, jak masz problem z info w internecie, to ostatecznie dzwonisz na 19115.

Ja się jednak dziwię warszawiakom, że mając pod ręką i portal 19115 i ostatecznie informację telefoniczną - dalej mają problem.
      Szczerze polecam: warszawa19115.pl - jest naprawdę wyjątkowo udanym przedsięwzięciem!
    • dwa_kubki_herbaty Re: Szlag mnie trafi. Paszport pomocy! 22.05.23, 16:48
      Ha ha ha ... elektronicznie 😉
      Zamiast napisac że wniosek wypelnia urzędnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka