Dodaj do ulubionych

Innsbruck - co zobaczyć!!??

23.05.23, 09:03
Dziewczyny,
będę w Innsbruku na 2,5 dnia, co zobaczyć takie must have. Czy wykupienie Innsbruck Card na 48h wystarczy? Patrzę na te wszystkie atrakcje, które proponują jest ich tylko 22 smile i nie wiem co można odpuścić?
Zakładam że Svarowskiego, Ambras, kościół dworski, skocznia, kolejka nordkette, złoty dach wypadałoby zobaczyć - a może coś z tego jest nie warte czasu?? Pomóżcie, bo jak na to patrzę to na pewno czasu mi nie starczy smile.

Kolejna rzecz gdzie zjeść coś regionalnego, aby nie zbankrutować?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 09:40
      Tramwajem miejskim podjechaliśmy piękną górska dogra do kolejki górskiej. Wjechaliśmy na szczyt, gdzie się pętaliśmy, oglądając krowy i widoki.
      Potem zjechaliśmy, podeszliśmy pod skocznię i cały dzień z głowy smile

Jak czasem oglądam skoki, to widać taki żółty budynek, spod którego odchodzi ten tramwaj w góry wink
      • jagnaodboryny Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 09:48
        Do tego wyciągu z miejsca noclegowego mamy bardzo blisko, no i właśnie mnie też tak wychodzi, że 3 atrakcje i po dniu - więc co wybrać??
        • kanna Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 10:13
          To tez macie blisko do tego tramwaju, co dojeżdża do centrum miasta smile
    • homohominilupus Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 10:37
      W Austrii raczej nie zbankrutujesz idąc do knajpy 😉
      • nowa.kalzedonia Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 10:46
        Można polemizować. Ostatnio w sieciówce Landzeit przy autostradzie prawie 60 euro za obiad typu gulasz dla 2 osób, a w wiedeńskiej dzielnicy Neubau ponad 80 euro.

Bułeczki bao w ulicznej knajpce orientalnej prawie 15 euro za dwie.
    • ciri_77 Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 10:48
      Svarowski jest trochę poza miastem i dość spory teren ( super plac zabaw), pół dnia może zejść
    • brenya78 Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 13:03
      Podobala mi się ichnia panorama (obraz 360) i baaaardzo podobało mi się muzeum etnograficzne (jest wliczone w kartę i znajduje się zaraz obok zamku), na które mi nie starczyło czasu bo biegliśmy na autobus do Svarowskiego. Tego bardzo żałuję.
      Fajne bylo zoo.
      • jagnaodboryny Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 13:10
        Ile czasu potrzeba na svarowskiego - osoby dorosłe?
    • imponderabilia22 Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 13:36
      Wieża widokowa w centrum, Svarowski, sklep z likierami - tysiącem likierów.....
    • aguar Re: Innsbruck - co zobaczyć!!?? 23.05.23, 14:33
      Bergisel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka