Dodaj do ulubionych

Jak wywęszyć ?

23.05.23, 13:04
Smrodziarza. W sumie to pytanie o to, co zrobić.

Papierosy namierzam bez pudła, ale ktoś mi smrodzi ziołowo i wysyca tym aromatem sypialnię. Kilka razy dziennie, węch mam jak gończy polski, zaciąga do reszty mieszkania, lecę zamykać okna a i tak czuję cały czas odorek.
Poradę wychylenia się przez okno i głębokiego wdychania już słyszałam, ale chciałabym wręcz przeciwnie. Nie czuć, fuj, bleeee i gwałt na powonieniu.
Pracuję z domu. Do tego w tej sypialni sypiam i wolałabym sama leżąc tam pachnieć.

Ratunku.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:07
      A jak już namierzysz to co planujesz dalej z tym zrobić?
      • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:14
        No właśnie myślę.
        Mam fajnego dzielnicowego, rzucenie mu tematu chodzi mi mocno po głowie. Tylko co on zrobi.
        Bo to już drugi sezon aromatyzowania sypialni i wkurzona jestem perspektywą - już tak będzie.

Domek w głuszy w planach, jednak robotę mam tutaj i rzut beretem by być tam ,, stacjonarnie,,.
        Co bywa częstą koniecznością w trybie zaraz i natychmiast.
        • ichi51e Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:30
          Zamiast automatyzować może oczyszczacz powietrza?
          • ichi51e Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:30
            *aromatyzowac
        • sandy_cheeks Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:41
          Chyba, że się okaże, że to lecznicza marihuana 😉Ostatnio stała się bardzo popularna w polskiej medycynie. W najbliższej rodzinie mam 2 osoby na tych „medykamentach”. Jeśli to „to”, to możesz nic poza proszeniem nie móc wskórać niestety…
        • kamin Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:19
          A co zrobi dzielnicowy? Wkroczy z nakazem przeszukania? Na jakiej podstawie?
          Jak będzie śmierdziało bigosem też polecisz donieść władzy?
          • jasnoklarowna Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:58
            nie słyszałam o zakazie gotowania bigosów, posiadania bigosów a nawet ich jedzenia.
            Za to z ziołem już inna sprawa.
            I tak, jak by i notorycznie leciało do nosa to też bym się zastanawiała jak to ukrócić. I być może zawiadomiłabym.
            Raz zawiadomiłam znajomego policjanta o świeżo dorosłym syn sąsiadów, który mojej 13 córce i jej koleżance proponował kupienie skrętów z ziołem. Nie żeby nachalnie, jak odmówiły to tylko skwitował że jak by w przyszłości chciały to żeby brać od niego a nie obcych. Poprosiłam o anonimowość, mieli się młodemu przyjrzeć, nigdy więcej nic nie proponował. A wszyscy się do nas nadal odzywają, więc anonimowość zachowali.
            • kamin Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:05
              Ależ jej nikt nie probuje sprzedać dragów, tylko sobie pali w zaciszu swojego mieszkania. Policja naprawdę od dawna ignoruje palaczy zielska, bo by im miejsca w aresztach brakło. Wystarczy latem iść na jakąś imprezę plenerową czy koncert, żeby się przekonać.

Zresztą mlodzi policjalnci sami palą na potęgę.
              natemat.pl/140657,policjanci-szczerze-o-marihuanie-obecne-prawo-trudno-egzekwowac-musimy-scigac-za-posiadanie-a-sami-czesto-palimy
              • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:21
                Niech sobie pali.
                A czy je ewentualnie mogę nie czuć tego smrodu w zaciszu mojego mieszkania ?
                I niechciany smród może mi przeszkadzać ?

Tak wiem, mogę zamknąć okno a ogólnie roszczeniowa jestem i przeszkadza mi czyjas wolnoć Tomku w swoim domku.

I nigdzie nie będę lecieć. Jak człowiek zadzwonię i zaproszę dzielnicowego do swojej sypialni !
                • kamin Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:50
                  Dobra. Przyjmijmy teoretycznie, że faceta zamykają za posiadanie narkotyków. Jego mieszkanie zostaje wynajęte, wprowadzają się Hindusi, zaczynają gotować swoje potrawy składające się głównie z curry i imbiru. Smród nieustanny. Po kogo dzwonisz?
                  • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 18:21
                    W tej chwili przyjmuję praktycznie - wrócił mąz z pracy i ,, przerwał milczenie,, słowy - znowu tu śmierdzi marychą.

Hindusami się zajmę, jak już się wprowadzą.
                    Nigdy żadnego w moim mieście nie widziałam, ale ci pierwsi z pewnością zamieszkają w moim bloku.
                    • m_incubo Re: Jak wywęszyć ? 24.05.23, 08:19
                      I zapach jest aż tak intensywny, że z zewnątrz wlatuje przez to jedno okno i niesie się po reszcie domu?
                      Może raczej coś z wentylacją?
    • alpepe Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:15
      Bleh, jak to dobrze, że u mnie w pobliżu nikt tego nie uskutecznia. Wyrazy współczucia. Czasem idę ulicą i mnie zbiera na wymioty, tak wali.
      • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:24
        Właśnie tak mnie zbiera 😢.
        Sypialnia jest azylem azylów a kurde jak nie papierochy ( te weekendowo i wieczorami), to zielsko obrzydliwe, to całodobowo, nie znam dnia ani godziny.
        Debil puszczający muzyczkę z basami rezonującymi budynkiem został spacyfikowany i z rzadka jakieś pomruki słychać. A leciało przez 4 kondygnacje. Nasz deweloper powinien sale koncertowe budować. Stadiony koncertowe ! Taki zdolny.

Nie nadaję się do mieszkania wśród ludzi.
        Nie smrodzę i nie hałasuję 😢😢😢. Na pietrze mam takich jak ja dziwaków, tyle dobrego się trafiło. To masz, gandzia leci licho wie od kogo.
      • kubek0802 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:24
        Może to po prostu jakaś roślina za oknem. Kojarzę że rumianek daje padliną, ale piszesz, że ziołowy więc może coś innego.
        • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:26
          Nie nie. Skręciki jak malowane. Zaslona przy tym otwieranym oknie capi.
          To wysokie piętro, zapachu roślinosci mi nie przywiewa.
          • m_incubo Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:37
            Zasłona capi, omg...
            • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:50
              Gdyby capiła tylko ona to tematu by nie było. Ale capi w całym pokoju. Nie tylko mnie, paranoję podziela reszta domowników.
    • raphidophora_tetrasperma Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 13:28
      Obstawiam niższe piętra albo mieszkanie obok. Smrody zazwyczaj ciągną do góry, przy bocznym wietrze może zawierać z boku.
      • runny.babbit Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:56
        raphidophora_tetrasperma napisał(a):

> Obstawiam niższe piętra albo mieszkanie obok. Smrody zazwyczaj ciągną do góry,
        > przy bocznym wietrze może zawierać z boku.
        Też tak myślałam, aż trafili się smrodziarze piętro wyżej. Też czuć. Tak więc wszyscy są podejrzani.
        • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:22
          Wyżej nikogo już nie mam.
          Chyba, że jerzyki.
          Myślicie ?
          • m_incubo Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:56
            A może przejdź się na klatce koło drzwi wejściowych potencjalnych winnych, może wyczujesz z drugiej strony.
            Też nie znoszę zapachu trawy, więc trochę rozumiem, ale też trochę trudno uwierzyć mi w całą przesiąkniętą zapachem sypialnię, a jestem typem o nadwrażliwym nosie.
            • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 18:25
              Mam wrażliwy węch, ale zapach mocny czują 4 osoby. Mogę zaprosić więcej.
              Mąż się pośmiał z prania zasłon a dzis sam sprawdzil czy capi. Capi od wejścia całokształt i zasłony capią wybitniej.
              Czyli pali ktoś blisko.

Żeby nie było - jestem za niewinność posądzana przez domową młądzież.
              Że to ja a zwalam na sasiadów.
              • m_incubo Re: Jak wywęszyć ? 24.05.23, 08:20
                A to nie aby nie twoja młodzież popala? wink
    • mava1 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:17
      nie wiem co zrobić. U mnie od kilku lat czuję obce smrody kochenne, w sypialni własnie, w której tez mam biurko. Nigdy wcześniej ich tu nie było, nie ma obok żadnej sasiedzkiej kuchni bo te sa z drugiej strony budynku. ktos jakąś prowizorkę uskutecznia najwyraźniej.
      Czuc głównie smażoną cebulę i kapusciane zapachy. I też mnie to dosyć "denerwuje" bo nie chce mieć swojej sypilani w czyjejs cebuli...
      Pomaga wstawienie w drzwi balkonowe, wiatraka, z nadmuchem na zewnątrz. Wiatrak duzy a nie biurkowe bździdełko. Oczywiście, poza zamknieciem okna na głucho.
      Przy stawianiu wiatraka daję upust swojemu niezadowoleniu, nie wiem czy smrodzący słyszy, mnie pomaga.
      • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:24
        Też dam upust w takim razie.
        Mam w sypialni dwa duże okna, używam w sumie jednego do wietrzenia i zasłony przy nim capią codziennie. Gruby aksamit. Prałam dwa dni temu z tego samego powodu i znowu naciągnęły.
    • kanna Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:33
      Potrzebujesz coś, co Ci przykryje zapach zioła.
      Masz ulubione perfumy?
      Rozpyl.
      • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:32
        Psikalam, ale jednak tak na stałe to bym chciała świeże powietrze.
        No i skutek jest taki ze mam miks marychy i mojego pachnidła. No grubo.
    • mid.week Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:45
      Idz pod pretekstem "czy u Was tez nie ma cieplej wody?" do sąsiadów, jak Ci otworza to robisz szybki "niuuuch", u smierdziela powinno byc czuć.
      • runny.babbit Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:56
        Bardzo dobry pomysł!
      • kamin Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 16:57
        A jak już będzie wiedziała, że to Kowalski spod 5 wypalił skręta, to co z tą wiedzą ma zrobić?
        • jasnoklarowna Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:02
          A co się tak dopytujesz? sama palisz?? I boisz się czy sąsiedzi chętni do zgłoszenia?
          Jak by mi przeszkadzało mocno i wiedziałabym kto, to nie miałabym oporów żeby zgłosić.
        • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:27
          Jakby wypalił skręta to byłoby jeszcze nieźle.
          Ale to od dwoch tygodni przy otwartych oknach kilka razy dziennie. Pewnie ma jednego i mi tak smoczy oddech ćwiczy.

W zeszlym sezonie całodzirnneho otwierania okien było to samo. Plus fajki smrodziarskie.
          • mid.week Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 20:04
            Mozesz im na wycieraczke nalać preparatu na dziki...
        • mid.week Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 20:02
          kamin napisał(a):

> A jak już będzie wiedziała, że to Kowalski spod 5 wypalił skręta, to co z tą wi
          > edzą ma zrobić?

wyśle syna po skręta
    • krypteia Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 17:40
      W swojej klatce oraz w dwóch sąsiednich wywieszasz komunikat o następującej treści: Mili państwo, albo przestaniecie palić zioło albo zainteresuje tematem dzielnicowego.
      • gama2003 Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 18:28
        I chyba tak zrobię.

Pomysł Mid ma dobry, ale jak mi smrodziarze otworzą to wyjdzie mi na twarz oburz, wściekłość i piana nosem. Oraz napis neonowy - to wy mi taj smrodzicie !

A jak to bandyty to wolę donosić na nich incognito.

Zapach raz na jakiś czas bym olała.
        • grey_delphinum Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 19:10
          Wywieś kartkę przy drzwiach wejściowych do bloku lub w windzie, że następnym razem zawiadomisz o dzielnicowego. Może pomoże.
          • grey_delphinum Re: Jak wywęszyć ? 23.05.23, 19:11
            O paleniu marychy miało być...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka