slonko1335 23.05.23, 20:19 Można mailowo? Profil zaufany lib ten program do rozliczania pitow? Nie idzie się tam zupełnie dodzwonić a czas na zwrot dawno już minął. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 23.05.23, 21:37 Przede wszystkim sprawdzić poprawność podanych danych, zwłaszcza numeru konta. Potem sprawdzić konto, czy przypadkiem nie wpłynęło i nie zostało przegapione. A na końcu wysmarować pismo i przekazać do właściwego US e-puapem (w zasadzie doradzałbym wizytę na miejscu bo to chyba najszybciej; miejska jednostka odpowiedzialna za podatki pewnych informacji udzielała po prostu na maila ale nie wiem czy w przypadku US to przejdzie). Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 13:08 ooo rany, nie czaje kompletnie tej biurokracji..... składam dokumenty przez e-pit a kazali mi złożyć dodatkowo wniosek o stwierdzenie i wypłatę nadpłaty, korekty nie wystarczą, stad czekam od lutego na kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 13:19 Ale to zależy jak płacisz czy jako osoba fizyczna czy firma. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 13:20 osoba fizyczna, rozliczenie roczne Odpowiedz Link Zgłoś
rosie Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 13:26 Slonko, teraz w US umawiasz wizytę on line i idzies, na konkretną godzinę. Nawet jak pojedziesz na miejsce, to w sali obsługującej klientów masz komputer i musisz się umowić na wizytę . Zajmie Ci to niewiele czasu, mozesz przy okazji zakupów zaplanować wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 13:28 własnie dziś byłam i dowiedziałam się, ze muszę złozyć wniosek, jakas masakra Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 13:27 W życiu czegoś takiego nie musiałam składać. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 17:54 A miałaś zwrot nadplaty z korekty? Myślałam że skoro robię korektę i wysyłam ja przez e-pit to wystarczy. Podobno nie. Dodatkowo wniosek muszę złożyć za każdy rok oddzielnie, nie mogę na jednym wniosku wszystkich lat wypisać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 17:57 Nie, tak nie miałam. Miałam korektę korekty, ale w roku bieżącym. Za lata wcześniejsze, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Jak się upomnieć o kasę z US? 24.05.23, 18:02 Z bieżącego mi powiedzial pan, że to inna sytuacja bo korektę złożyłam w terminie rozliczenia i potraktowali jak rozliczenie i od razu zwrócili kasę. No to grzecznie czekałam na resztę....mogłam sobie czekac Odpowiedz Link Zgłoś