heca7 23.05.23, 20:21 Jak nazywali się żołnierze (albo rycerze) robiący samodzielne wypady na teren wroga? Mam na końcu języka. To nie byli harcownicy tylko...? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 20:26 Bardziej chodziło mi o takich co nocą robili wypad, palili jakąś wioskę i w nogi To ma swoją nazwę tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 20:37 Jednak zagończyk Bi_scotti trafiła. Ale ulga, chodziło to za mną z pół dnia... Mąż próbował mi pomóc podrzucając desant, partyzantkę i maruderów. Ale to nie było to Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 20:38 heca7 napisała: > Bardziej chodziło mi o takich co nocą robili wypad, palili jakąś wioskę i w nog > i To ma swoją nazwę tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć > Wyklęci🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 20:55 saszanasza napisała: > heca7 napisała: > > > Bardziej chodziło mi o takich co nocą robili wypad, palili jakąś wioskę i > w nog > > i To ma swoją nazwę tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć > > > > Wyklęci🙈 > > Myślałam o dawniejszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 25.05.23, 13:27 Wyklęci to lubili tak zapuszczać się i terroryzowac wsie w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 20:27 Zagonczyk? Wszak nie tylko na zagony tatarskie Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 20:58 Jakby się inaczej nie nazywali, to zabójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 23.05.23, 21:09 Żeby nie powiedzieć, zbójcerze Odpowiedz Link Zgłoś
bona.sforza Re: Zgubiłam słowo, pomóżcie ;) 25.05.23, 13:33 Jeszcze się na to mawiało "wycieczka". Odpowiedz Link Zgłoś