Dodaj do ulubionych

Co macie dla swoich mam?

24.05.23, 13:09
Z okazji pojutrzejszego Dnia Matki oczywiście.
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:12
      Parasol z obrazem Klimta smile
      • szmytka1 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:14
        Poka, zawsze taki chciałam, ale na złość, te co mam nie chcą się popsuc
        • marta.graca Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:18
          royalgift.pl/product/39752586-parasol-automatyczny-g-klimt
          Jest jeszcze z innymi obrazami, Van Gogh np. Naprawdę mogę polecić, bardzo duży i solidnie wykonany, fajne kolory.
          • igge Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:36
            Mogłabym przytulić. Takie parasole . I Klimt i Van Gogh.
            Fajny pomysł. Tylko nie dla każdego.
            Sama rzadko parasole używam. I mam całkiem dobre zwyczajne ze 4.
            A moja mama czy teściowa nie doceniłyby pomysłu.
            Ale będę o tym sklepie pamiętać.

• marta.graca Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 17:48
              Moja mama sobie sama taki zażyczyła, mimo, że inne, już nieco zużyte leżą w szafie. Ale niech ma, zasługuje na taki ekstra. Sama chciałam sobie taki kupić, ale jest dość ciężki i póki co odpuściłam . Może na jakąś okazjęsmile
              • igge Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:51
                Ja też poczekam na okazję smile.
    • luna.elsol Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:12
      Nowy zeszyt cwiczen dla osoby skrzywdzonej przez narcyza i walczącej z traumą matki emocjonalnie niedojrzałej - czyli prezent dla samej siebie xD
    • szmytka1 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:13
      Jeszcze nic, ale jak zwykle, będą to kwiaty.
    • mia_mia Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:31
      Nic, zadzwonię z życzeniami, może jakiegoś kwiatka albo czekoladki kupię, bo jadę w sobotę do rodziców na grilla.
    • shellyanna Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:37
      Załatwiłam mamie hybrydę i regulacje i hennę brwi z dojazdem. Oprócz tego jestem umówiona z mama i babcia na niedzielne wspólne świętowanie dnia matki przy pizzy.
    • daniela34 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 13:43
      Już dostala bukiet piwonii i sukienkę. Mam dwa dni na wariackich papierach, więc prezent był wcześniej.
      • marta.graca Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:17
        Moja dostała już przy Wielkanocy, bo zamówiłam wcześniej i jak przyszedł, to chciała dostać smile
    • extereso Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:18
      Umówiłam nas razem na 2g masz tajski a potem zaproszę jasne do knajpy. Widzę, że dla niej ten czas który jej mogę dać liczy się najbardziej.
    • 18lipcowa3 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:21
      Perfumy Ma Vie Hugo Bossa
      • nika_1985 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:42
        Wykupilam jej 5 masaży na całe ciało a oprócz tego zamówiłam internetowo odżywkę koloryzującą tzn..przedłużającą kolor..ale coś mi się wydaje,że odżywka przyjdzie dzień "po"smile
        • igge Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:26
          Masaże- super pomysł.
    • mama-ola Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:46
      Ja od lat robię tak samo: jadę po pracy do kwiaciarni, kupuję bukiet, a potem idę z nim do mamy. Siedzę 2-3 godziny, pogadamy - i do domu. Bez pompy, bez prezentów, kameralnie, po prostu pogadamy sobie.
      • extereso Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:51
        Ja też tak zawsze robiłam. Ale w tym roku wychodzimy, bo widzę że mają "zastała się" w domu, a niekoniecznie jej to służy.
    • heca7 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 14:57
      Zamówiłam krem Vichy i teraz czekam aż się z Hebe odezwą. Jak się nie odezwą do piątku rano to będę miała problem tongue_out A dla teściowej to nie wiem, mąż nie wie jeszcze bardziej big_grin Szwagierka nie jest pomocna bo teściowa nic nie chce, wszystko ma i nie używa bo się zniszczy. Butelkę Choi jej kupimy, przynajmniej sobie z teściem powoli wypiją..
      • heca7 Re: Co macie dla swoich mam? 25.05.23, 18:50
        Dobra, krem dotarł przed chwilą do sklepu tongue_out Wcześniej zadzwoniłam na infolinię Hebe. I tak tylko piszę żebyście wiedziały czego się spodziewać. Czekałam w kolejce na linii ...25 minut sciana Byłam dwudziesta druga tongue_out Tyle dobrego, że wreszcie połączono mnie z konsultantem, który powiedział że paczka dziś dojdzie.
    • igge Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:19
      Bilety na koncert. No i ze dwie świetne sztuki w teatrach zaliczyłyśmy już wcześniej z moim wyraźnym info, że to Dzień Matki już zaczynamy wcześniej świętować.
      Mam też bluzkę dla niej i książkę ale nie wiem jeszcze czy dam...
      Oraz zaprosiłam w piątek na wieczornego grilla i mama zaproszenie przyjęła. Synek zajmie się obsługą ognia.
      • igge Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:25
        A dla siebie poprosiłam o 1dniową wycieczkę. Z 2 atrakcjami u celu. Bez noclegu bo dziecko nie chciało z noclegiem. Dzieciak będzie kierowcą i pokryje koszt benzyny zaś ja wstępy.
        I dostanę kwiaty tylko.
        Drugie dziecko kategorycznie odmówiło wycieczki i kazało zadowolić się prezentem niespodzianką, który ma dla mnie.
        Wieczorem po powrocie posiedzimy na tarasie przy mini ognisku grillu.
    • szara.myszka.555 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:31
      Wychodzimy na fajną kolacyjkę we dwie.
    • eliszka25 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:38
      Zamówiłam bukiet, który dostarczy poczta kwiatowa. Do bukietu dołączony jest bilecik z życzeniami. W piątek zadzwonię do mamy jeszcze złożyć życzenia osobiście i sobie pogadamy.

Wysyłam mamie kwiaty już od lat. Z prezentem trudno trafić, bo ona „nic nie potrzebuje”, a kwiaty dostaje rzadko i choć się kryguje, to widzę/słyszę, że bardzo ją ten gest cieszy.
      • karotka_plus Re: Co macie dla swoich mam? 25.05.23, 18:39
        Ja podobnie od kilku lat. Albo kwiaty pocztą kwiatową albo czekoladki z dostawą do domu. Z kwiatów bardziej się cieszy. Mieszkamy daleko od siebie więc chociaż tyle, widujemy się 2, czasem 3 razy do roku.
        • eliszka25 Re: Co macie dla swoich mam? 25.05.23, 18:53
          U mnie ta sama sytuacja. Nie dam rady zrobić prawie 3 tys. km żeby zdążyć ją odwiedzić i wrócić w jeden dzień. Dlatego wysyłam kwiaty i dzwonię.
    • gama2003 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:53
      Bluzeczkę i boxik pychota maszkietów od lokalnej czarodziejki. Mama nie wołoduch pewnie się podzieli 😁.
      I planuję jeszcze kwiat doniczkowy kwitnący.
    • misterni Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 16:59
      200 ml "piątki" Chanel, mydełka i kremy do rąk z "Doliny róż", kilka książek i pakiet ulubionej kawy karmelowej Sati. 🙂
      Wszystko już w drodze między naszym paczkomatem, a docelowym. 😉
    • pepsi.only Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 17:14
      Zezłościłam się uncertain

Bo nie mam jeszcze nic uncertain

Miałam pomysł. I po pracy pojechałam kupić wejściówkę/karnet do pewnego miejsca.
      I okazuje się, że karnet na cały rok 100zł jest imienny.
      Będąc już w kasie pomyślałam no tak, ale przecież mama nie będzie chciała sama tu przychodzić, trudno, niech stracę, kupię 2 takie karnety, jeden na nazwisko mamy (no skoro musi tak być) a drugi też na nią, lub ten drugi bez podpisania- żeby mogła zabrać mnie wink lub drugą córkę, a może któreś wnuczę. NIE. Nie sprzedadzą mi w tej formie ....
      Czyli znowu, jak co roku, kupię mamie książkę , jakiś romans , za 30zł. I tyle.
      Albo nie, napiszę meila do ich biura, (z adresu firmowego , a co wink akurat słuzbowo to my się dość dobrze znamy) niech poszukają rozwiązania typu karnet imienny z dopiskiem "z osobą towarzyszącą" , albo cokolwiek.
      • igge Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:55
        No ja coś w trochę podobnym stylu mam z biletem rocznym do zoo. Zastanawiam się czy 1 czy jednak 2 kupić.
        • pepsi.only Re: Co macie dla swoich mam? 25.05.23, 17:17
          Mam! smile
          Załatwiłam kartę wejściową z kierownikiem, i po pracy tylko odebrałam, bo już czekała na mnie w kasie smile

(W drodze wyjątku) właściciele zgodzili się wydać taką kartę imienną, na mamę+ osoba towarzyszącą.
          Ponieważ nie mieli żadnej koperty, czy obwoluty, to zapakowałam w ulotkę tego miejsca (bardzo ładną graficznie), jeszcze poszukam kopertę, i dzień matki mam załatwiony. smile ufff...
    • feniks_z_popiolu Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 18:03
      Dla Mamy życzenia, kwiaty i wspólne jedzonko na mieście. To w piątek. Dla mnie ma być w sobotę "Dzień dla matki z dzieckiem"😊. Doroslym dzieckiem, ma być spacer po mieście z niespodzianką.
    • alex_vause35 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 18:23
      Spódnicę czarną, długą, plisowaną. Jak do szkoły tongue_out.
      Ale skoro tak lubi...
      W niedzielę się spotkamy.
    • klementyna156 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 18:26
      Książkę z dedykacją od autora, fajną. I dołożę do tego jakiś kosmetyk, coś pięknie pachnącego. Perfumy? Balsam do ciała? Zobaczymy.
    • aqua48 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:16
      Ja mogę kupić goździki kamienne które tak lubiła, ale jeszcze ich nie ma. Ale nic, Mama poczeka, tam gdzie jest nie ma żadnego pośpiechu. Dołączę ładny znicz. I nieustającą wdzięczność w sercu za to że była. Brakuje mi Jej zgryźliwej mądrości i czułości.
      • extereso Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:51
        ❤️
    • slatynka85 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:35
      Obraz na płótnie zrobiony z jej ulubionego zdjęcia (zamówiony na allegro)
      Książka
      Jakieś psie szczotki i czyściki do kudłów psich - te ostatnie na jej życzenie, bo jej się wyświetlily reklamy na fb a sama kupić przez internet nie potrafi.
      I jeszcze torbę na weekend, która składa się w kostkę - też jej wyskoczyła reklama, z tym, że tam ta torba była za 89zl plus wysyłka a ja za 30 kupiłam na aliekspress 😉
    • marusia_ogoniok_102 Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:36
      Dwa Mrozy. Choć jest nieco rozczarowana, że nie ma jeszcze 8 tomu Forsta.
    • ingryd Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:47
      Już podarowałam książkę :
      Michel Bussi : Mama kłamie (w oryginale : mama nie ma racji).
      Obśmiała się jak norka mówiąc : matka, jest tylko jedna (fajną mam mamę, a ona ma BARDZO fajną córkę🙄)
    • ludborka Re: Co macie dla swoich mam? 24.05.23, 22:54
      Leżak i książkę
      • heca7 Re: Co macie dla swoich mam? 25.05.23, 18:52
        ludborka napisała:

> Leżak i książkę

Czyli komplet suspicious
        • antykaa Re: Co macie dla swoich mam? 27.05.23, 08:45
          Kilka dni przed świętem powiedziałam jej, ze byłam molestowana podczas wyjazdu, na który mnie wysłała. Powiedziała, ze sama chciałam i ze przecież ona nic z tego wyjazdu nie miała (bo celnicy skonfiskowali alkohol) - miałam 13,5 roku.

Przypomniałam tez sytuacje, w której sugerowała mi, ze mogłabym zabić człowieka, bo ja jako nastolatka, uniknę kary.
          Powiedziała, ze nie pamięta.

Za to od córek dostałam, jak co roku bardzo oryginalne życzenia. Kocham moje corki bardzo smile
        • ludborka Re: Co macie dla swoich mam? 27.05.23, 08:47
          Tak, pełen pakiet 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka