Dodaj do ulubionych

Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w hotelu

24.05.23, 18:27
W hotelu?
Mam jutro próbę, nie ukrywałam przed pracodawcą, że nie mam doświadczenia.
Do obowiązków należą pokoje+ spa.
Bardzo proszę pomóżcie, jeśli ktoś robił.
Chciałbym dobrze wypaść, jakieś triki czy coś,czego nie wiem ..bo godziny są świetne,part time.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 18:49
      Jesteś pewna, że to nie będzie tak, że się narobisz, a zapłaty nie dostaniesz?
      • pl56 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:01
        Nie. Niestety nie jestem pewna.
        Ale chciałbym spróbować.
        • pl56 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:09
          A alpepe,to jestem ja, której nie trawisz.
          Dostałam bana.
          Part time, bardzo potrzebuje sobie dorobić.
          Tylko nigdy nie pracowałam i myślałam,że ktoś poradzi jakieś triki.
          U nas w szpitalu,jak przychodzi nowe, niestety niektóre czarownice dołują.
          Wiadomo, że jak przychodzi oferma,to nikt za nią nie będzie robił,i domyślam się, że w hotelu też tak jest. I kropka nienawiści.
          • alpepe Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:16
            Ja moderuję dwie grupy berlińskie na fb i wiem, że po prostu sprzątanie w hotelu to straszna praca, bo ciężko trafić na uczciwego pracodawcę. I triki z niepłatnym dniem próbnym są na porządku dziennym. Najlepiej by było, gdybyś mogła wcześniej jeden dzień bezpłatnie się przyjrzeć innej sprzątającej, i sobie zapamiętać kolejność działań. Problem z pokojami jest taki, że to jednak najczęściej jest obliczone na akord, czyli w danym dniu tyle a tyle pokojów i choćbyś miała zostać po godzinach, musisz zrobić, co oznacza, że będziesz pracowała za mniej. Spróbuj wyszukać na yt może jakieś filmiki ze sprzątania pokojów w hotelu, skoro są filmiki z wyciskania pryszczy, to i takie się znajdą. Powodzenia.
            • pl56 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:22
              Dzięki.
              Próba ma być płatna.
              Tzn. tak było powiedziane.
              Masz rację, pani już na początku wspomniała, że jakby coś to pół godziny w ta czy wcześniej.. Nigdy by mi nie przyszłoby do głowy,filmiki
              Danke.
            • kurtkapuchowa Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 26.05.23, 06:50
              alpepe napisała:

> Ja moderuję dwie grupy berlińskie na fb i wiem, że po prostu sprzątanie w hotel

OT: alpepe, moge wiedziec jakie to sa grupy? A´propos: napisalam do Ciebie na gazetowy.

A co do pracy w hotelu: kazda byla zagraniczna studentka ma to chyba niestety za soba; bardzo ciezka fizycznie praca, pospiech, czasem nacisk ze strony przelozonej. Szczescie w nieszczesciu: jest tak malo chetnych do tej roboty (za te pieniadze), ze raczej chyba nie wywalaja smile
      • zerlinda Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:06
        Mnie taka praca jawi się jako przedsionek piekła. Choć może się mylę.
        • majenkirr Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 26.05.23, 00:56
          Bez przesady, sà gorsze.
    • nojabrina88 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:02
      Zapytaj na FB na grupie Give her a job
      Tam dziewczyny wiedzą wszystko
      • pl56 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:10
        Dzięki
    • mia_mia Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:23
      Ostatnio wśród młodych ludzi popularne staje się podróżowanie do hoteli/hosteli, gdzie za łóżko i jedzenie pracują po kilka godzin dziennie, z tego co słyszę wychuchane dzieciaki świetnie dają sobie radę, nawet jeśli w domu przerastało je pościelenie łóżka, więc jakaś wiedza tajemna nie jest potrzebna o ile to nie jakiś wysoko gwiazdkowy obiekt.
      • pl56 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:36
        Obiekt jest gwiazdkowy.
        Dlatego mam piętra.
        Jest 4 gwiazdy, blisko domu,6 minut.
        Bardzo , bardzo bym chciała przejść próbę.
        Praca w szpitalu to i tak pewniak,ale dorobić i być w fajnym miejscu.. Bardzo, trzymajcie kciuki czy coś.
        • mia_mia Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 20:03
          W hotelach ze standardem jakości raczej nikt nie puści pokojówki na żywioł, bo nawet doświadczona nie zna norm i zasad w konkretnym obiekcie.
    • taje Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 19:54
      Pracowałam wiele lat temu w ramach studenckiej pracy wakacyjnej. Wspominam bardzo dobrze. Trików to oni powinni Cię nauczyć, na przykład jak składa się prześcieradło z gumką (to trzeba zobaczyć) albo jak ścielić łóżko. Przede wszystkim musisz się się sprężać, bo zazwyczaj na jeden pokój jest nie więcej niż 20 min (ew. 30 min przy check-out). Poproś o to, żebyś mogła obserwować sprzątanie jednego pokoju przez doświadczoną pokojówkę - zobaczysz, czego oczekują (zależy od hotelu).
    • natalyaxx Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 20:15
      Przepraszam, że to napiszę, ale nie wolałabyś już nie wiem.. w Mc Donalds? Przynajmniej wypłata pewna.
    • azja_pl2 Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 24.05.23, 21:29
      Pracowalam 100 lat temu przez kilka tygodni. Zadna filozowia, ale praca oczywiscie meczaca.
      Trik zapamietalam taki, zeby umywalke umyc nie tylko od gory, ale tez od spodu. Wtedy to byla dla mnie nowosc, ale mloda i niedoswiadczona bylam smile
    • sueellen Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 25.05.23, 11:34
      Ja nie, ale córka mojego chłopa pracowała dorywczo jako pokojówka w wieku chyba 16-17lat bez doświadczenia. Z pracy odeszła kiedy na studiach złapała staż w swoim zawodzie.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Czy ktoś pracuje/pracował jako pokojówka w ho 25.05.23, 21:47
      Mam sąsiadkę, która wiele lat pracowała jako pokojówka w hotelu (Warszawa). Zaczęła pracę jak studiowała (zarządzanie i marketing smile ), potem nie mogła znalesc innej pracy, potem dzieci, teraz od 3 lat jest przełożoną pokojówek, sprawdza pokoje, sporządza grafiki. Jest zadowolona, ale opowiada, że rąk do pracy ciągle brakuje. Zarabia całkiem przyzwoicie, około 6.000 zł. Ma 40 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka