Dodaj do ulubionych

Skąd sukienka na bal 8-klasisty?

26.05.23, 17:26
Bo widzę, że wiele osób kupuje typowo wieczorowe...

Generalnie wybór mały. Córka rozważa jeden model z mohito, jeden z hm i jakieś ze średniej półki z outletów. Częściej koktajlowe niż wieczorowe (te jej się najczęściej nie podobają, czemu daje ewidentnie wyraz 🙃) Może są jeszcze jakieś opcje, których nie wzięliśmy pod uwagę?

Był też rozważany garnitur, ale ostatecznie odpadł.

I jeszcze jedno: Czy na bal nadają się Conversy? Imho - nie. Ale może jestem boomerką? 🙄
Obserwuj wątek
    • aagnes Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 17:40
      U mojej córki to była mała czarna z medicine o ile dobrze pamiętam i conversy, ale były tez sukienki ksiezniczkowe i złote szpilki.
    • celice73 Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 17:43
      My kupiliśmy na vinted za grosze, jest tego multum
      • unikotka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 17:44
        Nie, moja musi mierzyć. Skrajnie różnie to wypada, nawet w na pozór identycznych fasonach...
        • unikotka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 17:45
          Ale byliśmy też w lumpeksach, tyle że wybór akurat był marny, niestety.
          • danaide2.0 Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 19:57
            Trzeba było szukać przed sylwestrem wink
    • pitupitt Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 17:49
      U mojej córki w zeszłym roku 3/4 dzieciaków było w conversach, zarówno do garniturów, jak i do sukienek.
    • bruy-ere Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 18:06
      Conversy nosi się teraz do wszystkiego.
    • unikotka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 18:52
      Dziękuję za oświecenie w kwestii butów 😂
    • memphis90 Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 18:56
      Moja ma z asosa. I szpilki. Conversow nie ma, ma glany, ale nie pasowały do kiecy.
    • angazetka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 19:39
      W conversach ślub brałam wink
      • unikotka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 20:50
        Fajnie 😁
    • magia Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 20:19
      wlasnie ogladam zdjecia z balu 8.
      Polowa dziewczynek ma biale sneakersy na nogach do dlugich i ktorkich sukni.
      • 21mada Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 21:48
        I wygląda to śmiesznie. Za 10 lat zobaczą to na zdjęciach i pomyślą o rety jak mogłam tak się ubrać. Coś jak poduszki na ramionach.
        • magia Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 22:29
          i myslisz, ze sie przejma tym, ze jako 15-latki mialy slaby gust. Daj spokoj.
          Lepsze to niz panny wystylizowane jak na bal w Dynastii z kokiem i zlota sukienka rybka.
        • kamin Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 27.05.23, 08:07
          Zawsze zdjęcia z.modą sprzed 10-15 lat śmieszą. Słynna sukienka z tiulu i ramoneska też będą śmieszyć do łez. Nie wspominając o balerinkach
          • 35wcieniu Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 27.05.23, 08:37
            Balerinki raczej nie mają szansy śmieszyć. Już by musiały zacząć.
    • ga-ti Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 20:48
      Poszukaj wątków z zeszłego roku, było chyba kilka smile
      Moja była w conversach. Dziewczyny różnie, od szpilek, w których kuśtykały, przez trampki po adidasy, kilka w balerinach, ale to mniejszość.
      A sukienki też miały różne, chyba najczęściej długie, proste na cienkich ramiączkach z rozcięciem z boku, ale też sporo krótkich, koktajlowych, widziałam pojedyncze dziewczyny w kombinezonach i garniturach.
      Niech sobie przymierzy i kupi tą, w której będzie się najlepiej czuła.
    • princy-mincy Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 21:54
      moja kupiła mala czarna z hm (ostatni raz w sukience widziałam ja kilka lat temu) i zalozy do nich konwersy.
    • brenda_bee Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 22:04
      Moja chciała iść w koszuli i spodniach. Dzień przed imprezą stwierdziła, że jednak skłonna jest założyć sukienkę poszłyśmy więc do lumpeksu i kupiłyśmy świetną sukienkę w kolorze brązowozłotym, typ sportowy, na szerszych ramiączkach za całe 1,20- na wagę była. Do tego białe trampki. Bardzo fajnie wyglądała. Sukienki już nigdy więcej nie założyła😜
    • ludborka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 26.05.23, 22:17
      Moja idzie w sukience z mohito i w glanach. Conversy jak najbardziej się nadają, i to od czasów Marii Antoniny 😉
    • cisco1800 Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 27.05.23, 00:06
      Moja młoda do koktajlowej kiecki przed kolano zakłada Conversy smile wygląda w tym zestawie fajnie świeżo i młodo.
    • bulzemba Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 27.05.23, 20:13
      Oglądałam zdjęcia z balu córki. Kiecki od Sasa do Lasa ale wszystkie dziewczynki były mocno zażenowane faktem założenia sukienki. Nawet te najbardziej wyszczekane.
    • renciarka Re: Skąd sukienka na bal 8-klasisty? 28.05.23, 11:19
      Obejrzałam z ciekawości kilka zdjęć z balów 8-klasisty. Generalnie wygrały te dziewczyny, które założyły jasne, w miarę krótkie sukienki. Subtelnie, dziewczęco i świeżo. I faktycznie były trampki, ale do tego.nic nie mam smile Te, które wystąpiły w "powaznych", a'la studniówkowych kreacjach, jak na balach maturalnych 30 lat temu, przegrały. Przecież za parę lat będą miały jeszcze na to czas 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka