Dodaj do ulubionych

Szampon co nie obciąża włosów?

26.05.23, 21:30
Szukam bezskutecznie szamponu co nie obciąży moich dość delikatnych, półdługich włosów. W domu mam Garbier Botanic z olejkiem rycynowym i migdałem- fajny, nie obciąża, ale nie można go używać za często. Loreal- lekki z olejkiem kokosowym- niestety obciąza ( choć producent zapewnia, że tego nie robi). Timotei 2w1- rewelacja, niestety chyba już nie do kupienia, nigdzie go nie widzę.
Szukam niedrogich, supermarketowych. Znacie takie? PS. Włosy farbowane.
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 21:43
      Kupiłam niedawno po raz pierwszy w drogerii Natura szampon w kostce firmy Marion- olej ze śliwki i mało kakaowe- i jestem zaskoczona, jak moje włosy zrobiły się miękkie. Do tego odżywka, jaką miałam i włosy naprawdę nieźle się trzymają.
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt,364099,marion-veganbar-szampon-do-wlosow-w-kostce-olej-ze-sliwki-maslo-kakaowe.html
      • clara.burgund Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 22:06
        marzeka11 napisała:

> Kupiłam niedawno po raz pierwszy w drogerii Natura szampon w kostce firmy Mario
        > n- olej ze śliwki i mało kakaowe- i jestem zaskoczona, jak moje włosy zrobiły s
        > ię miękkie. Do tego odżywka, jaką miałam i włosy naprawdę nieźle się trzymają.
        > wizaz.pl/kosmetyki/produkt,364099,marion-veganbar-szampon-do-wlosow-w-kostce-olej-ze-sliwki-maslo-kakaowe.html

Ale jest przeznaczony dla włosów suchych. Moje zaraz będą obciążone.
    • emateczka Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 21:45
      A dlaczego Garniera nie można używać za często?
      • clara.burgund Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 22:01
        emateczka napisała:

> A dlaczego Garniera nie można używać za często?

Ten z olejkiem rycynowym muszę stosować przemiennie. Inaczej często stosowany, zupełnie nie wiem dlaczego, obciąża mi włosy.
        • kurt.wallander Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 22:49
          No ciekawe dlaczego? hint: olej rycynowy
    • jozefrobotnik Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 22:24
      Pollena trzy zioła, ale chyba ciężko dostępny, i octowy z barwy
    • klaramara33 Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 22:46
      Hebe zwiększający objętość, Bebeauty aloesowy z Biedronki, Bambino hiperdelikatny a jest tego. Vis Plantis do cienkich.
    • kurt.wallander Re: Szampon co nie obciąża włosów? 26.05.23, 22:47
      https://image.ceneostatic.pl/data/products/112580124/i-hair-of-the-day-by-only-bio-oczyszczajacy-szampon-do-skory-glowy-400-ml.jpg
    • chococaffe Re: Szampon co nie obciąża włosów? 27.05.23, 00:29
      Pokrzywowy Barwy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka