Dodaj do ulubionych

Vinted i zablokowane pieniedze

27.05.23, 08:31
Sprzedałam ostatnio coś na Vinted .Kupująca 23.05 potwierdziła ,ze wszystko Ok , wystawiła pozytywny komentarz .. a kasa wciąż nie wpadła do mojego portfela 🙁.widzę ja jako środki oczekujące .Miałyście taka sytuacje ? Co mogę zrobić , by przelali mi pieniądze do portfela? Pisałam do nich ale bez odzewu .
Obserwuj wątek
    • lewababa Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 08:36
      No , przed momentem dostałam jakaś informacje od Vinted 🙂chcą potwierdzić moja tożsamość -mam dosłać zdjęcie dowodu osobistego i wyciąg bankowy -tzn co to konkretnie mieści die pod pojęciem wyciągu bankowego? Trochę mi to podejrzanie wyglada -sprzedawalam już wielokrotnie i nigdy nic takiego się nie działo
      • leosia-wspaniala Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 08:50
        Trochę podejrzanie? Chyba oszalałaś, ewidentna próba oszustwa, zgłoś to.
        • waleria_bb Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 11:21
          Doczytaj regulamin vinted. Oni przeprowadzają taką weryfikację tożsamości, jak nabijesz transakcji za określoną kwotę. Ten próg wcale nie jest bardzo wysoki, też im wysyłałam zdjęcie dokumentu.
          • lewababa Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 11:34
            Ok rozumiem zdjęcie dokumentu ale wyciąg bankowy ?
            • alpepe Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 11:41
              Nie znam się na vinted, ale paypal und wise jak najbardziej chciały wyciągi bankowe.
          • aurinko Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 14:03
            waleria_bb napisał(a):

> Doczytaj regulamin vinted. Oni przeprowadzają taką weryfikację tożsamości, jak
            > nabijesz transakcji za określoną kwotę. Ten próg wcale nie jest bardzo wysoki,
            > też im wysyłałam zdjęcie dokumentu.

Chyba tylko wyrywkowo. Moja córka regularnie sprzedaje na vinted swoje prace i różne inne rzeczy, nigdy żadnej weryfikacji nie miała. I nie są to małe kwoty, zwłaszcza w miesiącach kiedy ma współpracę z influencerkami.
            • dwa_kubki_herbaty Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 21:10

To się kiedyś może zdziwić.
              Poszukaj w internecie.
      • sol_13 Re: Vinted i zablokowane pieniedze 27.05.23, 13:55
        To akurat nie jest próbą oszustwa, tylko weryfikacja tożsamości przez vinted.
        Wyciąg to wyciąg, czyli historia rachunku bankowego za dany okres. Twój bank udostępnia Ci go za każdy miesiąc w bankowości internetowej lub mailowo.
    • long_week Re: Vinted i zablokowane pieniedze 28.05.23, 01:28
      Ostatnio Vinted przetrzymuje pieniądze, pomimo potwierdzenia przez kupującego. Złapałam ich na tym 2 razy w ciągu ostatnich kilku dni. Nie ma to związku z weryfikacja-wtedy przychodzi od nich specjalne powiadomienie. W moim przypadku po kilku regulaminowych dniach pieniądze wpłynęły. Wygląda to tak, jakby chcieli sobie nimi dłużej poobracac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka