wuchtaludzi 27.05.23, 10:59 Trzymajcie się prawej strony na chodniku czy chodzicie jak wam pasuje? Wątek bez tezy, pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 11:04 Owszem, poza tym zawsze staramy się uważać, żeby nie zastawiać innym drogi. Nienawidzimy wystudiowanej "niefrasobliwości, czy roztargnienia". Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 11:19 Tak, zawsze i wkurza mnie niezmiennie ze właściciele piesków zmuszają mnie do ominięcia ich z lewej strony, bo jak widzę naprzeciwko siebie osobę z piesiem na chodniku to w 90% przypadków piesio MUSI stać i wąchać/sikać/robić kupę po mojej prawej stronie chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 11:39 Trzymam się prawej. I wk..ją mnie tacy, którzy snują się jak popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwanika Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 11:51 Tak. Dodam, że przechodząc przez pasy również tak się ustawiam i denerwują nnie ludzie którzy włażą mi pod nogi. Jestem kierowcą. Może to dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 11:55 Ja lewej bo mieszkam w UK (kurcze ile mi czasu zajęło zeby się przestawić na poczatku) a w Polsce byście mnie nienawidziły bo kompletnie mi sie miesza, nie wiem tez w która strone patrzec jak przechodze przez ulicę... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 11:55 Tak, a to nie jest oczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
wuchtaludzi Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 12:03 Nie jest. Zwłaszcza na pasach, na których ludzi znosi w stronę, w którą będą skręcać. Pod domem mam też taką ścieżkę dla pieszych i rowerzystów pomiędzy parkiem a ruchliwa ulicą i praktycznie wszyscy piesi chodzą od strony parku, bez względu na to czy to ich prawa czy lewa. Sama tak zaczęłam chodzić, bo mam wrażenie że idąc samotnie po drugiej stronie tylko utrudniam życie rowerzystom. Odpowiedz Link Zgłoś
alewcale Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 16:28 Tak, prawą. W dodatku, jak kogoś wyprzedzam to oglądam się za siebie, bo nie mam na ramieniu lusterka bocznego ani na wysięgniku wstecznego. Robię tak także na schodach a idąc z grupą dzieci zachowywałam się jak "Gliniarz w przedszkolu" i też musieli chodzić prawą, patrzeć przed siebie a przy przechodzeniu przez ulicę byli uczeni zatrzymać się, rozejrzeć i nie ścigać kto pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Chodzicie prawą stroną? 27.05.23, 21:22 Tak trzymam się, wyjątek to Most Grunwaldzki we Wroclawiu, tu zawsze przy barierze. Odpowiedz Link Zgłoś