Dodaj do ulubionych

Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma?

27.05.23, 15:16
Już postanowione- na lato robię hybrydę u stóp. Paznokcie u nóg mi dość wolno rosną- ile taka hybryda wystarczy? Na miesiąc? PS. Po lecie we wrześniu zamierzam zdjąć, a potem zrobić dopiero za rok na następne lato.
I jeszcze jedno- czy przed kładzeniem hybrydy na stopy- trzeba zmyć lakier ze stóp?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:28
      Hybryda to przejaw patriarchalnej przemocy osob z penisami wobec osob z macicami. Nie idz ta droga: musisz z tym walczyc i sie temu przeciwstawic.

Czy takiego swiata chcesz dla swych corek?

Zreszta te ukrainskie kosmetyczki do ktorych trafisz sa i tak nic nie warte. Tak ci przepuluja plytke ze nic z niej nie zostanie po wakacjach. Zrob lepiej pedicure japonski.
      • kasia_piet Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:40
        Fajny tekstsmile Właśnie dołączam do przeciwników hybrydy. Aktualnie leczę paznokcie po zaledwie 3 hybrydach. Nigdy więcej.
        Córka dość długo robiła hybrydę, twierdziła, że nic jej nie jest, że ma świetne mocne paznokcie - dopóki nie zrobiła przerwy...
      • clara.burgund Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:51
        woman_in_love napisała:

>
        > Zreszta te ukrainskie kosmetyczki do ktorych trafisz sa i tak nic nie warte. Ta
        > k ci przepuluja plytke ze nic z niej nie zostanie po wakacjach. Zrob lepiej ped
        > icure japonski.

Hahaha. Idę do polskiej manikiurzystki.
    • pani_tau Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:28
      Chyba długo skoro u mnie zwykły lakier utrzymuje się wieki a na palcach odpryskuje po dwóch dniach.
    • kropkaa Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:41
      Dopóki zniesiesz rozmiar odrostu. Miesiąc to pewnie minimum, ile maksimum, zobaczysz w trakcie wzrostu paznokcia.
    • asiairma Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:44
      5-6 tygodni, w zależności jak Ci szybko rosną paznokcie, czy nie masz tendencji do wrastania i Twojego perfekcjonizmu. Nie musisz zmywać.
    • swiezynka77 Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:44
      Na stopach trzymam 4-5 tygodni. Na rękach niestety już po 2 widać odrost.
    • georgia.guidestones Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 15:57
      Różne youtuberki 'paznokciowe' robiły filmy ukazujące wzrost płytki paznokcia. U nich pozostalosci hybrydy na duzych palcach u stop w skrajnych przypadkach trzymaly sie i po7-8-9miesiecy. Tj do pełnego odrostu płytki.

Spokojnie utrzyma się miesiac, nawet poltora, czy 2. Tylko czy np po 8tyg jeszcze nadal będziesz w stanie zaakceptować widok takiego odrostu.
    • dorotakwiatkowska13 Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 16:17
      Wytrzyma długo, ale po 5-6 tygodniach widać odrost. Wszystko zależy od tempa, w jakim rosną paznokcie i od tego, z jak dużym odrostem jesteś w stanie chodzić. Lakieru nie musisz zmywać, zrobi to pedikiurzystka.
    • kaki11 Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 16:24
      Tak z raz na miesiąc, może ciut dłużej zmieniam, bo to już długo a zaczyna się pojawiać odrost, więc odświeżam smile
    • zerlinda Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 16:34
      Zależy jaki kolor. Obecnie mam beż i idę równo po miesiącu. Przy czerwonym czy innym niebieskim chodziłam po 3 tygodniach, mnie paznokcie szybko rosną. Zwykle robiłam od maja do października hybrydy u stóp. Moim paznokciom to nie zaszkodziło. Ale w tym roku będę robiła zwykły lakier.
      • zerlinda Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 16:35
        A, raz zrobiłam hybrydy u rąk. I tu niestety była masakra. Dopóki mi paznokcie nie odrosły. Nigdy więcej.
      • clara.burgund Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 16:38
        zerlinda napisała:

> Zależy jaki kolor. Obecnie mam beż i idę równo po miesiącu. Przy czerwonym czy
        > innym niebieskim chodziłam po 3 tygodniach, mnie paznokcie szybko rosną. Zwykle
        > robiłam od maja do października hybrydy u stóp. Moim paznokciom to nie zaszkod
        > ziło. Ale w tym roku będę robiła zwykły lakier.

A czemu w tym roku już zwykły? Bo ja zwykłego właśnie mam trochę dość.
        • zerlinda Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 17:03
          Bo poczytałam o szkodliwości lamp😄
    • heca7 Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 16:49
      Ja stale robię co miesiąc i jeden tydzień.
    • hexella Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 17:33
      a może spróbuj zwykły lakier? Hybryda jednak masakruje paznokcie. Maluję u kosmetyczki klasycznym lakierem, trzyma się aż do kolejnej wizyty, zwykle ok 6 tygodni. Zmieniam ze względu na odrost bo sam lakier trzyma się nadal świetnie.
    • veronia Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 19:01
      Zrobiłam w zeszłym roku w sezonie letnim, 4 razy. Dopiero niedawno odrosła mi gładka zdrowa płytka. Z tym roku sobie tego nie zrobię.
    • princy-mincy Re: Hybryda na stopy ile czasu wytrzyma? 27.05.23, 19:18
      ja bybryde na stopach robie od maja do konca sierpnia,czasem jesczcze wrzesień
      lakier trzeba zmyc, pkytke zmatowic- chodze ba pedicure do kosmetyczki, sama bym nie umiała zrobić .
      u mnie 5 tyg, jeśli jestem na wakacjach gdzie jest woda morska, piach, basen to 4 tyg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka