iuscogens
27.05.23, 19:00
Postanowiłam wrócić do witaminy C, kupiłam serum
SkinTra - Light Your Skin no i przypomniałam sobie, że tego typu sera (chodzi mi o postać witaminy C.) chociaż super działają na mnie i ładnie rozświetlają pod filtry się u mnie nie nadają. Filtr mam ten Garniera, rzeczywiście wchłania się idealnie ale sam, po serum już gorzej. Mogę stosować to połączenie w weekendy ale w ciągu tygodnia odpada, wychodzę wcześnie rano do pracy, ledwo się dobudzam i na pielęgnację /makijaż rano mam mało czasu. Mam grubą, mieszaną/tłustą cerę, teraz rano stosuję tylko ten filtr i ulubione minerały. No ale chce wrócić do tej witaminy C. I tak się zastanawiam czy ta Tetra C Ph doctor jest lekka, ładnie się wchłania? Bo jednak stówę kosztuje, więc nie będę kupować w ciemno bo taką która się średnio wchłania to już mam

będę jej używać oczywiście, ale chciałabym mieć coś na rano. A może są jakieś inne leciutkie sera z witaminą C.? Długo pod krem/filtr rano stosowałam peptydy argacos tam firmy the Ordinary i to się fajnie wchłaniało, ale chce witaminę C teraz. Ematka pomoże???