Dodaj do ulubionych

Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi,

28.05.23, 13:09
Jak sie to sprawdza? Polecacie jakis sklep?
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 13:12
      Do nurkowania czy do snurkowania? Jak Ci maska spadnie na 20 metrach to do swojej wady dolicz -4 dioptrie smile)) Ja pływam w soczewkach i z maską w zapasie smile
      • 1matka-polka Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 13:23
        Do snorklingu. I nie rozumiem, po co doliczac te dioptrie...
        • thank_you Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 16:44
          A, do snurkowania to luz. smile

Dioptrie po to, bo jak otworzysz oczy pod woda, to masz plus -4 smile
          • 1matka-polka Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 17:15
            Czyli jesli normalnie mam - 3, to pod wodą - 7?
            • thank_you Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 18:52
              No nie masz, masz po prostu jeszcze bardziej rozmazany obraz niż na powierzchni. Ludzkie oko jest dostosowane do widzenia na powierzchni ziemi a nie pod wodą, dlatego ludzie z wadą wzroku (ja mam -5) pod wodą przeżywają makabrę, jesli nie jest skorygowana.
              • 1matka-polka Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 29.05.23, 12:36
                Masz - 5 na obojgu oczu? Bo ja mam na jednym - 4, a na drugim - 6, i sie zastanawiam...
                Po pierwsze, jak to koryguje, bo maska troche bardziej odstaje od twarzy, niz okulary? A dwa, czy nie dostane oczopląsu przy moich 2 dioptriach różnicy?
                • mikams75 Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 30.05.23, 08:33
                  nie dostaniesz oczoplasu, wowczas bierzesz -5, pod woda nie jest sie az tak dlugo, zeby to moglo zaszkodzic. Moje dziecko bierze to, co jest najblizsze jej wadzie i nie narzeka a to dziecko generalnie czepliwe i wrazliwe na niedogodnosci.
                • thank_you Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 30.05.23, 09:33
                  U mnie ta maska była niekomfortowa m.in. Z tego powodu, ze po wypłynięciu ja ściągasz i zanim założysz soczewki, to byłam ślepa. Tak zwyczajnie. A do snurkowania to w ogóle dla mnie wykluczające, bo snurkowac możesz pol dnia. tongue_out Ale
                  Spróbuj, najwyżej sprzedasz.
        • princesswhitewolf Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 30.05.23, 10:45
          >Do snorklingu. I nie rozumiem, po co doliczac te dioptrie...
          Thank you mowi o krotkowidzach ze takie maski sie nie sprawdzaja jak jest glebiej bo moga spasc i jednak nie ma to jak soczewki.
      • 1matka-polka Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 13:26
        Nie moge soczewek, bo mam jaskrę.
        • thank_you Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 16:44
          Ok
    • en10 Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 13:16
      Świetnie się sprawdza. Korzystam ja, mąż i córka.
      Najważniejszy jest model, który dopasujesz do twarzy. Mnie pasuje Technisub Look HD.
      Sklep jest mniej istotny - ja np. kupuję w divezone, underwater albo w innym, jeśli cena lepsza
      • 1matka-polka Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 13:23
        A jakie sa terminy dostaw w divezone, bo mam malo czasu...
        • en10 Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 19:29
          To pytanie do sklepu
    • mikams75 Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 15:48
      zalezy jaka masz wade....
      Moja corka korzystala z masek z korekcja wypozyczanych wraz ze sprzetem do nurkowania i mowila, ze byly calkiem ok.
    • mayaalex Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 28.05.23, 17:42
      Moj ojciec nurkowal cale zycie, rowniez jako instruktor, pewien czas nawet pracowal pod woda i zawsze mial takie wlasnie maski i bardzo sobie je chwalil. W dawnych czasach sprowadzal je z zagranicy bo w PL tego nie bylo, pamietam ze byl wielkim fanem firmy technisub.
      • princesswhitewolf Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 30.05.23, 10:44
        No ale Twoj tata to chyba z butla z tlenem i profesjonalna maska na cala twarz pod woda byl jesli byl profesjonalnym nurkiem bo ta Tdchnisub to raczej do ( jak to tu sie zowie snorkling) plytkiego nurkowanka z rurka tylko
    • 1matka-polka Re: Maska do nurkowania ze szklami korekcyjnymi, 30.05.23, 16:16
      Super ta maska (Tusa) ze szklami korekcyjnymi, widze prawie jak w swoich okularach. Udany zakup 👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka